Hellas Transalp Forum

Διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ δικύκλων

Hypersonic · 158978

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #75 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 03:09:03 πμ
Περιμένουμε Φωτό Μιχάλη να στην καβαλάνε όμορφες υπάρξεις και να στην ελέγχουν..... :goofy:

;D ;D ;D

Χεχεχεε.... ;D

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #76 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 07:34:51 πμ
  Χεχεχεε.... ;D

γελάς ε;;;;;

εχουν αρχισει στην αθηνα περνανε κτεο;
μονο για αλλες πολεις βλεπω οτι εχει βγει ανακοινωσεις με ημερομηνιες κ αριθους πινακιδων
για αθηνα εχετε ακουσει ή δει κατι;

Μάρκο έχεις όρεξη για διάβασμα;;

μπορείς να διαβάσεις

Τεχνικός Έλεγχος Δικύκλων κατευθείαν απ την σελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και αναλυτικότερα στο

ΦΕΚ 945 / Β / 20 – 05 – 2009 που είναι το pdf Καθορισμός τρόπου, διαδικασίας και πιστοποίησης διενέργειας.

Έχουν ξεκινήσει απ τις επαρχίες και σε λίγο και στην Αθήνα.

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #77 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 08:10:27 πμ
το κοστος ποσο να ειναι?

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #78 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 16:20:45 μμ
35 ευρω ειναι στο ιδιωτικο που το περασα εγω

MARKOS-V

• Guest
Reply #79 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 16:37:21 μμ
γελάς ε;;;;;

Μάρκο έχεις όρεξη για διάβασμα;;

μπορείς να διαβάσεις

Τεχνικός Έλεγχος Δικύκλων κατευθείαν απ την σελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και αναλυτικότερα στο

ΦΕΚ 945 / Β / 20 – 05 – 2009 που είναι το pdf Καθορισμός τρόπου, διαδικασίας και πιστοποίησης διενέργειας.

Έχουν ξεκινήσει απ τις επαρχίες και σε λίγο και στην Αθήνα.

`οτι στην...επαρχια εχουν αρχισει ,το ξερω.για την αθηνα...ερχονται .οταν ερθουν ...θα παμε

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
  Πω ρε δίλημμααααααα!  :-[ Φρέσκα νέα. Μίλησα σήμερα τηλεφωνικώς με το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. τής περιοχής μου για να κλείσω ραντεβού. Δεν έκλεισα, μετά το τηλεφώνημα άλλαξα γνώμη. Ακούστε να τραβάτε τα μαλλιά σας!

Το παράβολο είναι 35 ευρώ, αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ενώ έχει βγει απόφαση να περνούν τα δίκυκλα ΚΤΕΟ (σωστή ως εδώ, συμφωνώ), στην πράξη αναιρείται αφού η τροχαία δεν γράφει. Δεν μπορεί να γράψει γιατί δεν προβλέπονται πρόστιμα για απέραστα μηχανάκια!
  Επίσης, ούτε εκπρόθεσμος έλεγχος προβλέπεται. Έχει βγει πρόγραμμα, το δικό μου πρώτη άδεια το 2005 περνάει μέχρι τέλος Ιουλίου αλλά και μετά, πάλι 35 ευρώ είναι! Δηλαδή, είτε τώρα το περάσω είτε τού χρόνου πάλι 35 ευρώ θα πληρώσω!! Και ούτε μπορεί να με γράψει κανείς μέχρι τότε!  :o :o :o

Αυτά, σημερινές πληροφορίες μέσα από το ΚΤΕΟ (που στο κάτω-κάτω έχουν κάθε λόγο να μού τα κρύψουν για να πάρουν τα φράγκα). Για άλλη μια φορά, προχειρότητες για εισπρακτικούς λόγους (ξέρω, ξέρω λαϊκίζω). Βγάλανε εκεί μια απόφαση όπως-όπως, κάποιος θα τσιμπήσει να περάσει να βγάλουμε κανά φράγκο, πράγμα που ούτε λίγο, ούτε πολύ, παραδέχτηκαν και από το ΚΤΕΟ  ;D!

Και ρωτώ: γιατί λοιπόν να το περάσω?  :eusa_think: Στις σημερινές συνθήκες, όπως όλων μας, δεν μού περισσεύουν! Αφού ξέρω ότι μηχανάκι μου είναι σε άψογη κατάσταση και δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα, γιατί από την μια η απόφαση είναι μια κοροϊδία, άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο, και από την άλλη ως χαρακτήρας και προσωπικότητα δεν θα κάθομαι καλά, δεν θα νιώθω καλά όταν ξέρω ότι έπρεπε να έχω περάσει και δεν πέρασα!
  Τι θα κάνατε? Τι λέτε?

Ξέρω βέβαια από τώρα 100%, ότι θα πάω να περάσω στο τέλος, τέτοιος είμαι και άδικα το συζητάω αλλά κουβέντα να γίνεται  ;)

« Last Edit: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 21:23:29 μμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #81 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 21:49:00 μμ
...copy & paste!!!

και εγώ το ίδιο νιώθω και εγώ το ίδιο θα πράξω...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
  Και ρωτώ: γιατί λοιπόν να το περάσω?  :eusa_think: Στις σημερινές συνθήκες, όπως όλων μας, δεν μού περισσεύουν!

αν πειστω οτι οντως κανουν σωστο και ποιοτικο ελεγχο,εγω θα το εκανα για να ξερω οτι το μηχανακι μου ειναι οπως πρεπει και χεστηκα αν το μετρο ειναι εισπρακτικο ή αν θα κονομησει καποιος που εχει ΙΚΤΕΟ.
αλλα οπως ειδα τον ελεγχο,δεν πειστηκα οτι κανουν κατι παραπανω απο αυτα που θα πρεπει να κανει καθε μοτοσυκλετιστης.
ετσι λοιπον εγω μαλλον δεν θα το παω.τουλαχιστον οχι τωρα που μου εχουν πεσει μαζεμενα εξοδα.

αληθεια το προγραμμα για το ποτε πρεπει που το βρισκουμε?

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #83 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 23:20:58 μμ
  Τέλος πάντων, εγώ θα το πάω γιατί είμαι τυπικός και θέλω να είμαι σε όλα εντάξει. Και τα τέλη κυκλοφορίας ξέρουμε πόσο άδικα είναι και πού πάνε, ή μάλλον πού ΔΕΝ πάνε, τα λεφτά αλλά τα πληρώνω!

Απλώς, τώρα που έμαθα το τι ισχύει, δεν αγχώνομαι, δεν βιάζομαι. Θα το πάω κάποια στιγμή.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 23:33:37 μμ
Απλώς, τώρα που έμαθα το τι ισχύει, δεν αγχώνομαι, δεν βιάζομαι. Θα το πάω κάποια στιγμή.

:thumbright:

Offline Nikos12

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #85 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 08:46:56 πμ
Εγω δεν θα πληρώσω φράγκο-σενς-δολλάριο ή ότι άλλο θέλετε καθώς δεν θα το πάω για ΚΤΕΟ.
Είναι σε άριστη κατάσταση και δεν περιμένω απο κανέναν απο αυτούς ή απο το κράτος να μου το επιβεβαιώσει. Ξέρω καλύτερα ο ίδιος...
Έχω βαρεθεί να πληρώνω για να πηγαίνουν στις τσέπες κλεφτών και ''ερπετών''.
Νοσοκομεία, σχολεία, ακόμα και εργασία με τους μισθούς που έχουν κατρακυλήσει και σε λίγο θα παίρνουμε μισθούς Βουλγαρίας και θα λέμε και ευχαριστώ, δεν έχουμε. Γιατί λοιπόν να τους πληρώσω;
Όχι.
Να πάνε να πνιγούν...
Off topic: απο Αγία Παρασκευή μέχρι Νέα Μάκρη, 500 φανάρια. Γιατί; Μα για να τρώνε τα ''ερπετά'', και να πληρώνουν τα κορόιδα...
Να πάνε να πνιγούν...
Καλήνυχτα :)

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #86 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 10:59:45 πμ
Εγω δεν θα πληρώσω φράγκο-σενς-δολλάριο ή ότι άλλο θέλετε καθώς δεν θα το πάω για ΚΤΕΟ.
Είναι σε άριστη κατάσταση και δεν περιμένω απο κανέναν απο αυτούς ή απο το κράτος να μου το επιβεβαιώσει. Ξέρω καλύτερα ο ίδιος...
Έχω βαρεθεί να πληρώνω για να πηγαίνουν στις τσέπες κλεφτών και ''ερπετών''.
Νοσοκομεία, σχολεία, ακόμα και εργασία με τους μισθούς που έχουν κατρακυλήσει και σε λίγο θα παίρνουμε μισθούς Βουλγαρίας και θα λέμε και ευχαριστώ, δεν έχουμε. Γιατί λοιπόν να τους πληρώσω;
Όχι.
Να πάνε να πνιγούν...
Off topic: απο Αγία Παρασκευή μέχρι Νέα Μάκρη, 500 φανάρια. Γιατί; Μα για να τρώνε τα ''ερπετά'', και να πληρώνουν τα κορόιδα...
Να πάνε να πνιγούν...
Καλήνυχτα :)

ρε παιδιά από την στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό μέτρο τι ασχολείστε; ας γίνει υποχρεωτικό ε και λογικά όλοι θα τα περάσουν

η αλήθεια είναι ότι αφού πληρώνουμε τόσα τέλη (οκ οι μηχανές δεν πληρώνουν παρα πολλά) γιατί να μην ήταν ο έλεγχος υποχρεωτικός αλλά και δωρεάν σε όλα τα κτεο ιδιωτικά και μη (αν υπάρχουν μη)
σε τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν δίλημμα αλλά ένα αναγκαίο ανέξοδο "κακό"

σαν τα κράνη που γράφουν (οκ ίσως πια να μην γράφουν, δεν ξέρω γιατί πάντα φοράω/φόραγα) χωρίς να στο εξασφαλίζουν

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 16:45:44 μμ

η αλήθεια είναι ότι αφού πληρώνουμε τόσα τέλη (οκ οι μηχανές δεν πληρώνουν παρα πολλά)

Ω, ναι? Στο αυτοκίνητό μου πληρώνω 110 ευρώ και στην μηχανή μου 135!!!!! Είπες τίποτα? Ξέρεις γιατί? Γιατί ένας ηλίθιος γραφειοκράτης ή πολλοί ηλίθιοι γραφειοκράτες, νομοθετούν ως εξής: Χ κυβικά το ένα, Χ κυβικά και το άλλο άρα ίδια τέλη κυκλοφορίας. Ο κανονικός, ελληνικός, πρόχειρος τρόπος δηλαδή.
  Δεν έχουν καν την νοημοσύνη να σκεφτούν ότι η μηχανή καταλαμβάνει το ένα τρίτο τού χώρου τού αυτοκινήτου, κι ας έχουν τα ίδια κυβικά, ότι φθείρει λιγότερο οδόστρωμα, ότι χρειάζεται μικρότερο χρόνο για ίση απόσταση λόγω τής ευελιξίας της άρα λιγότερες χαμένες εργατοώρες, άρα δουλεύει λιγότερο χρόνο και άρα λιγότερα καυσαέρια και...και...και. Συν το ότι συμβάλλει στην αποσυμφόρηση τού κυκλοφοριακού.
  Αντ' αυτού, τα τσουβάλιασαν όλα στο ίδιο τσουβάλι βάσει τού αριθμού τών κυβικών. Οι φωστήρες!

Ομοίως και με το ΚΤΕΟ. Το συζήτησα και με άλλους χτες. Επικρατεί η εξής άποψη εκεί έξω (αναφέρω τι ακούγεται, δεν την υιοθετώ απαραίτητα αλλά ούτε και την απορρίπτω). Ο τεχνικός έλεγχος δικύκλων είναι ένα δώρο τού κράτους στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ (που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά) για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.
  Γι' αυτό δεν τους ενδιαφέρει να θεσπίσουν πρόστιμα, γι' αυτό δεν έχουν προβλέψει εκπρόθεσμο παράβολο, γι' αυτό είναι μια ερμαφρόδιτη κατάσταση τού τύπου ούτε υποχρεωτικό αλλά ούτε προαιρετικό.
  Σάς το νομοθετούμε εμείς και από 'κει και πέρα ό,τι βγάλετε, ένα πράμα.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #88 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 21:09:21 μμ
  Ω, ναι? Στο αυτοκίνητό μου πληρώνω 110 ευρώ και στην μηχανή μου 135!!!!! Είπες τίποτα? Ξέρεις γιατί? Γιατί ένας ηλίθιος γραφειοκράτης ή πολλοί ηλίθιοι γραφειοκράτες, νομοθετούν ως εξής: Χ κυβικά το ένα, Χ κυβικά και το άλλο άρα ίδια τέλη κυκλοφορίας.

Υπαρχει και το αλλο...

Ιδιο αυτοκινητο, ιδια κυβικα, ιδιοι ρυποι....

Αγορα πριν το Νοεμβρη του 2010 ή 2011 (δε θυμαμαι).......  660 € τελη (αναλογα με τη μαλακια του δημοσιου)
Αγορα μετα το Νοεμβρη του 2010 ή 2011 (δε θυμαμαι).......  400-5** € τελη (αναλογα με τους ρυπους)

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
  • Τα καταφερα!!!μου πηρε 7 ημερες για να βαλω φωτο
Reply #89 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 21:25:41 μμ
Τωρα που θα διαβασουν ολα αυτα θα μας χωσουν το φυστικι.
μην γραφετε τιποτα αλλο.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #90 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 21:38:46 μμ
μην γραφετε τιποτα αλλο.

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Τα γραφόμενά μας περιμένουν... Χωρίς αυτά δεν μας το έχουν χώσει ε?

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #91 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 21:43:38 μμ
μην γραφετε τιποτα αλλο.

Ναι από εμάς περιμένουν για να μας χώσουν τον καρπό.....

Το να ζητήσεις ή να απαιτήσεις χρήματα απο κάποιον βλέπε "πολίτες" θέλει τέχνη....

Θέλει μυαλό και οργανωμένο σχέδιο για να μπορέσεις να απαιτήσεις χρήματα απ τον λαό...

Αυτοί ΔΕΝ έχουν όχι μόνο το οργανωμένο σχέδιο ΑΛΛΑ ούτε το μυαλό για να απαιτήσουν χρήματα....

βλέπε όλες τις

έκτακτες εισφορές
φόρους
αυθαίρετα
κτεο

απλά σκέφτονται να μπουν χρήματα στα ταμεία τους με αποτέλεσμα να πνίγουν τον λαό και να εκτίθενται....χωρίς μυαλό και οργανωμένο σχέδιο....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 22:39:07 μμ
  Τέλος πάντων, μέχρι τέλος τού μήνα υπολογίζω να έχω περάσει. Είναι μια καλή ευκαιρία να δω κάποια πράγματα που θέλω στην μηχανή μόνο με 35 ευρώ (όπως πχ καυσαέρια που δεν μπορείς να τα δεις κάθε μέρα εκτός κι αν πας επί τούτου σε κάποιο συνεργείο και πληρώσεις αδρά).

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #93 on: Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012, 00:21:12 πμ
Σημερα μου στειλανε ενα ενημερωτικο εντυπο απο ενα ιδιωτικο κτεο.
  Μεσα σε οσα αναφερει λεει και τα εξης.
"Δικυκλα με 1η αδεια κυκλ.το 2008 και επειτα,καλουνται για ελεγχο,ακριβως στη 4ετια.
Δικυκλα με αδεια κυκλ.πριν το 2008,καλουνται με βαση τον αριθμ.κυκλ."

Ενημερωνουν δε,οτι εχει ξεκινησει (και στην Θεσσαλονικη),ο θεσμος  του υποχρεωτικου τεχνικου ελεγχου οχηματων για ολες τις μοτο ανεξαρτητως κυβισμου.

Αρα....πρεπει να παμε δηλ. να τα περασουμε??

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #94 on: Πέμπτη 18 Οκτώβριος 2012, 18:58:41 μμ
Χτες περασα κτεο στο βολο 20ευρω.Σε 2χρονια παλι...ελεγχος σε φωτα,καυσαερια,λαστιχα φρενα

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Πέμπτη 18 Οκτώβριος 2012, 20:19:24 μμ
Χτες περασα κτεο στο βολο 20ευρω.Σε 2χρονια παλι...ελεγχος σε φωτα,καυσαερια,λαστιχα φρενα

20 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!  :o :o :o :o :o

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #96 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 02:11:46 πμ
Την πέρασα κι εγώ σήμερα ΚΤΕΟ με 19€. Φυσικά όλα οκ!. ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #97 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 02:52:17 πμ
Σε ιδιωτικό φυσικά.
Τόσο πάει το μαλλί? Γιατί ακούω διάφορες τιμές.
Σε κάλεσαν η απλά πέρασες για καφέ και επι τη ευκαιρία ....

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #98 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 03:21:58 πμ
Σε ιδιωτικό φυσικά.
εννοείται
Τόσο πάει το μαλλί? Γιατί ακούω διάφορες τιμές.
Σ΄ αυτό που πήγα τόσο έχει. Υπάρχει κι άλλο ιδιωτικό που θέλει (ήθελε τουλάχιστον πριν ένα μήνα 35€)
Σε κάλεσαν η απλά πέρασες για καφέ και επι τη ευκαιρία ....
Μέχρι το Δεκέμβριο είχα περιθώριοα αλλά μια που περνούσα κι ήταν άδειο το πέρασα ;D

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #99 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 05:50:25 πμ
  Πού τα βρίσκετε ρε παιδιά, ο ένας € 19, ο άλλος € 20 κι εμάς εδώ θέλουν € 35??  >:( Εγώ, όσο είναι έτσι ασαφής η κατάσταση, ναι μεν αλλά, υποχρεωτικό αλλά δεν σε γράφουν, υποχρεωτικό αλλά δεν υπάρχει πρόστιμο ή προσαύξηση όποτε κι αν πας, δεν την περνάω!  >:(
  Εκτός εάν πέσει η τιμή, λόγω ανταγωνισμού, τώρα που ανοίγει ένα δεύτερο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην περιοχή.