Hellas Transalp Forum

Πλαστικά κουμπώματα.

mist · 60602

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #25 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 04:09:59 πμ

Πήρα αυτα τα κουμπώματα απο το ebay. Είναι λίγο πιο μεγάλα απο τα original αλλα πιάνουν πιο γερα απο τα άλλα (έτσι πιστεύω δηλαδή).
Στην φωτογραφία το λερωμένο είναι το original.

Δεν παίρνεις λογαριασμό ... δεν δίνεις λογαριασμό.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #26 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 06:04:36 πμ
  και τις λαστιχένιες που συγκρατούν την ζελατίνα με 5.30€ το τεμ.ισως ειναι λίγο ακριβες ,

Εγώ αυτές τις πήρα 15 € τις 5

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #27 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 06:17:43 πμ
Εγώ αυτές τις πήρα 15 € τις 5

Από που ;
Έχω παραγγείλει επίσης απο internet 10 τεμάχια με 10 € αλλά κάτι μου λέει οτι δεν θα είναι το σωστό μέγεθος.  :-[

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #28 on: Τρίτη 12 Μάιος 2009, 06:34:18 πμ
Από που ;
Έχω παραγγείλει επίσης απο internet 10 τεμάχια με 10 € αλλά κάτι μου λέει οτι δεν θα είναι το σωστό μέγεθος.  :-[
Ξύκης moto.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline BilLar

• Σιγα μην εισαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • XL650V - 01
Reply #29 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 19:53:11 μμ
Μετα απο πολύ ψαξιμο, βρήκα επιτέλους αυτά τα "μυστηριώδη" πλαστικά κουμπώματα (τα είχα σχεδόν όλα σπασμένα στη μοτο...)
σε ένα χρωματοπωλείο  :o εδώ στη Λάρισα.
Κοστίζουν 0.30€ το ένα, πολυ καλή τιμή, με 3€ παίρνεις 10!
Ειναι λίγο μεγαλύτερα σε μήκος απο τα γνήσια και είναι βιδωτά όχι κουμπωτά.
Η ποιότητα του πλαστικού φαίνεται να είναι καλή (μαλακό πλαστικό) και εφαρμόζουν τέλεια σε ΤΑ650.
Μήκος: 2εκ. / Διάμετρος κεφάλι: 1.6 εκ.  / Διάμετρος καρφιού: 0.6εκ

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #30 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 20:21:23 μμ
Μετα απο πολύ ψαξιμο, βρήκα επιτέλους αυτά τα "μυστηριώδη" πλαστικά κουμπώματα (τα είχα σχεδόν όλα σπασμένα στη μοτο...)
σε ένα χρωματοπωλείο  :o εδώ στη Λάρισα.
Κοστίζουν 0.30€ το ένα, πολυ καλή τιμή, με 3€ παίρνεις 10!
Ειναι λίγο μεγαλύτερα σε μήκος απο τα γνήσια και είναι βιδωτά όχι κουμπωτά.
Η ποιότητα του πλαστικού φαίνεται να είναι καλή (μαλακό πλαστικό) και εφαρμόζουν τέλεια σε ΤΑ650.
Μήκος: 2εκ. / Διάμετρος κεφάλι: 1.6 εκ.  / Διάμετρος καρφιού: 0.6εκ

Εγω τα βρηκα σε ενα τεντά με το ιδιο κοστος περιπου.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #31 on: Παρασκευή 01 Ιανουάριος 2010, 03:27:01 πμ
Για πες σε πιο χρωματοπωλείο για να υο έχω υπόψιν

Offline BilLar

• Σιγα μην εισαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • XL650V - 01
Reply #32 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 04:53:05 πμ
Εδω θα τα βρεις  ;)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #33 on: Δευτέρα 04 Ιανουάριος 2010, 21:10:34 μμ

Οκ Ευχαριστώ και χρόνια πολλά

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #34 on: Σάββατο 09 Ιανουάριος 2010, 04:40:15 πμ
μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα και πως τα λενε :Plastic Rivets για οποιον θελει να ψαξει ακομα

τα βρηκα εδω: http://www.bresco.com/acatalog/shop.html
         και εδω : http://www.bresco.com/acatalog/Honda.html
         και εδω : http://catalogue.jetpress.com/Products.aspx?intGroupID=12917&strProductID=sgljrjum16&strWebTemplate=P

και ψαχνω ακομα αν και στο τελευταιο ηταν πολυ περιγραφικοι με το σχεδιο το θεμα ειναι που και αν τα φερνει καποιος στο γκρικ,ελπιζω να βοηθησα καπως

καλη χρονια
  Νικος

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #35 on: Σάββατο 09 Ιανουάριος 2010, 08:10:50 πμ
Τέτοια συνδετικά έχουν με το τσουβάλι οι φανοποιοί. Γιά δική τους χρήση βέβαια. Το 600 δεν έχει αυτούς τους μπελάδες ε;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Σάββατο 09 Ιανουάριος 2010, 18:09:12 μμ
Φανοποιοι και ταπετσερηδες εχουν αλλα ειναι της πλακας ξεραινονται αμμεσως και σπανε ,αυτα της ΤΑ650 ειναι πατητα αλλα υπαρχουν και τα βιδωτα που βολευουν στο βαλε βγαλε αν και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα παιρνουν την διογκωμενη μορφη και δεν βγαινουν ευκολα ,δηλαδη βγαινει η βιδα και μενει το εσωτερικο επανω, μια αλλη λυση ειναι αυτα: http://www.bresco.com/acatalog/Nylon_Snap-In_Nuts.html
 και μετα με μια κλασικη μαυρη λαμαρινοβιδα με πλατυ κεφαλι λυνεις το προβλημα του βγαλε - βαλε για παντα

Συμφωνειτε??????

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Παρασκευή 15 Ιανουάριος 2010, 20:53:55 μμ
Ακομα μερικες πληροφοριες αν και απο τιμη ειναι στο 1.5 ευρω το κομματι αλλα ειναι τα γνησια:
http://www.cmsnl.com/products/clip-body-cover_90683gr1003/

και το ονομα αυτου κατα την Honda ειναι :CLIP,BODY COVER

Offline mist

• aka Nrgman
  • Οδηγάρα
Reply #38 on: Παρασκευή 15 Ιανουάριος 2010, 21:34:19 μμ
Ακομα μερικες πληροφοριες αν και απο τιμη ειναι στο 1.5 ευρω το κομματι αλλα ειναι τα γνησια:
http://www.cmsnl.com/products/clip-body-cover_90683gr1003/

και το ονομα αυτου κατα την Honda ειναι :CLIP,BODY COVER

Δεν είναι τα ίδια που έχει στο ΤΑ .
Αυτά έχουν σπείρωμα.

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Σάββατο 16 Ιανουάριος 2010, 03:41:46 πμ
Τα ίδια έχει η Γιαμάχα και η Σουζούκι και είναι φθηνότερα κατά 50% και πολύ πιό εύχρηστα στην επαναχρησιμοποίησή τους, σε αντίθεση με τα μανίσια της χόντα.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline spyrusx

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Riding With the Wind...
Reply #40 on: Δευτέρα 03 Μάιος 2010, 20:20:22 μμ
Καλησπέρα παιδια
πιστεύω εδω ειναι το κατάλληλο μέρος να παραθέσω το πρόβλημά μου.
Εχω ΤΑ 600 '96. Η μάσκα μπροστά στηρίζεται σε 4 βίδες με μεταλλικά ουπα που σφηνώνουν στην πλαστική τρύπα της μάσκας εσωτερικά. Οσοι εχουν λύσει το μηχανάκι τους καταλαβαίνουν. Το θέμα είναι οτι απο τις 4 βιδες, εχει σπάσει τελείως η μια, και οι άλλες δυο εχουν ραγίσει τα πλαστικά με αποτέλεσμα να μην πιάνουν τα ουπα και να παίζει όλη η μάσκα, η οποία στηρίζεται σε 1 βιδα ουσιαστικά. Δοκίμασα να τα παραγεμίσω με σιλικόνη αλλα αποτέλεσμα 0. Εχετε καμιά ιδέα τί να κάνω, προκειμένου να μή χρειαστεί να αγοράσω καινούρια μάσκα? Οικονομική κρίση μάγκες.... σκέφτηκα να κανω τρύπες με περαστές βίδες αλλα, θα το χάλαγε πολύ. Κάθε ιδέα πάντως ευρόσδεκτη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδια.

We are not here for the path that lies in front of us, but for the path that lies behind us... The path that lies in front of us is the reason of our existence...

McGyver

• Guest
Reply #41 on: Δευτέρα 03 Μάιος 2010, 20:28:58 μμ
Καλησπέρα παιδια
Εχω ΤΑ 600 '96. Η μάσκα μπροστά στηρίζεται σε 4 βίδες με μεταλλικά ουπα που σφηνώνουν στην πλαστική τρύπα της μάσκας εσωτερικά. Οσοι εχουν λύσει το μηχανάκι τους καταλαβαίνουν. Το θέμα είναι οτι απο τις 4 βιδες, εχει σπάσει τελείως η μια, και οι άλλες δυο εχουν ραγίσει τα πλαστικά με αποτέλεσμα να μην πιάνουν τα ουπα και να παίζει όλη η μάσκα, η οποία στηρίζεται σε 1 βιδα ουσιαστικά. Δοκίμασα να τα παραγεμίσω με σιλικόνη αλλα αποτέλεσμα 0. Εχετε καμιά ιδέα τί να κάνω, προκειμένου να μή χρειαστεί να αγοράσω καινούρια μάσκα? Οικονομική κρίση μάγκες.... σκέφτηκα να κανω τρύπες με περαστές βίδες αλλα, θα το χάλαγε πολύ. Κάθε ιδέα πάντως ευρόσδεκτη

Μπορείς να τα επισκευάσεις με πολυεστέρα.
Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=146.0

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 04 Μάιος 2010, 06:18:41 πμ
Καλησπέρα παιδια

Eάν υπάρχουν οι τρύπες όπου βίδωναν τα μεταλλικά ούπα, παίρνεις καινούργια ούπα + βίδες από μαγαζί, γεμίζεις τις τρύπες με εποξική 2 στοιχείων και βάζεις το ούπα στην θέση του. Όταν στεγνώσει, βάζεις ακόμη λίγη από τριγύρω για να κρατήσει.

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #43 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 00:57:52 πμ
Καλησπέρα παιδια

Φίλε επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου ΤΑ και ψάχτηκα αρκετά, οι λύσεις είναι δύο.Η Honda δεν δίνει αυτά τα ορειχάλινα "ούπατ" σαν ανταλλακτικά αφού είναι κολλημένα επάνω στο πλαίσιο ή στα πλαστικά και ότι είναι κολλημένο εκεί πάει σετ με το κομμάτι που θα αγοράσεις.Δηλαδή θεωρητικά για την Honda πρέπει να αγοράσεις όλο του μούτρο της μοτοσυκλέτας  :2hysterical: :2hysterical: ...φυσικά δεν παίζει κάτι τέτοιο αφού τα κορόιδα τελείωσαν, κοίτα λοιπόν τι θα κάνεις.
Τα ορειχάλκινα ούπατ θα τα αγοράσεις από τον Δημητριάδη στον Πειραιά ή από τον Δαμίγο ή από το Practiker.Τα έχουν με τις χούφτες, θα σου πουν βέβαια ότι κάνουν μόνο για τσιμέντο και άλλα τέτοια όμορφα, αλλά θα τους αγνοήσεις και θα τα αγοράσεις.Μαζί πάρε και καμιά δεκαριά ανοξείδωτα βιδάκι M6Χ5 για να τα βιδώσεις σωστά και να μην ξαναχαλάσουν.
Η δεύτερη λύση που έκανα εγώ ήταν να βάλω δύο πλαστικά ούπατ Νο3 προσωρινά μέχρι να βάλω τα ορειχάλκινα που αγόρασα, αλλά τα ρημαδιασμένα κρατάνε γερά μετά από δυό μήνες και δεν μου κάνει καρδιά να τα βγάλω  :2hysterical:

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #44 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 00:59:07 πμ
 ;) ;)

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #45 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 08:28:48 πμ
Βαζεις και κολλα ή απλα τα σφηνωνεις μεσα και σφιγγουν με το βιδωμα?

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #46 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 14:42:38 μμ
Βαζεις και κολλα ή απλα τα σφηνωνεις μεσα και σφιγγουν με το βιδωμα?

Δεν έβαλα καθόλου κόλλα, σφίγγουν μιά χαρά με το βίδωμα.

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #47 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 16:29:17 μμ

Δεν έβαλα καθόλου κόλλα, σφίγγουν μιά χαρά με το βίδωμα.

Πω πω φιλε ωραια δουλεια ρε!

Και μου σπαει τα νευρα καθε φορα η  :butthead:βιδα!

:eusa_clap:   :eusa_clap:   :eusa_clap:   :eusa_clap:

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 23:45:28 μμ
βιδες , ουπατ, δεσιματα....  δεν τις καλουπωνουμε να ριξουμε και ενα σεναζακι να ησυχασουμε? :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #49 on: Παρασκευή 21 Μάιος 2010, 23:46:36 μμ
βιδες , ουπατ, δεσιματα....  δεν τις καλουπωνουμε να ριξουμε και ενα σεναζακι να ησυχασουμε? :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Δεν έχεις άδικο ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...σου στέλνω ένα πμ με κάτι άλλο που ζήτησες...