Hellas Transalp Forum

Πλαστικά κουμπώματα.

mist · 60590

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Σάββατο 22 Μάιος 2010, 06:44:54 πμ
βιδες , ουπατ, δεσιματα....  δεν τις καλουπωνουμε να ριξουμε και ενα σεναζακι να ησυχασουμε? :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Ναι!!!!Το σεναζακι σου λειπει για να κλεισει το καρε..
Λιγες πληγες εχεις ανοιχτες.. :2hysterical: :2hysterical:

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #51 on: Κυριακή 23 Μάιος 2010, 02:27:03 πμ
Ωχ ! Μας έπιασε ο ''βραδυνος'' σήμερα τα έβαλε νωρίς για νάνι και ασχοληθηκε με το Fairy! :2hysterical:

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Τρίτη 27 Σεπτέμβριος 2011, 09:05:25 πμ
Τα πιπίνια λες? στην ουσία είναι προέκταση των fairing?

αν λες αυτά, δεν τα αγοράζεις.

Ρίξε μια ματιά εδώ

ξέρω ότι το θέμα είναι παλιό αλλά επειδή εγώ ψάχνω αυτό ακριβώς που περιγράφει ο  Ghallas μήπως ξέρει κανείς πως τα λένε, που τα βρίσκω και αν δεν τα βρω, τη πατέντα κάνω;

μέχρι στιγμής ότι σπάσιμο έχουν τα πλαστικά μου το έφτιαξα καθώς δεν είχα κανένα σπάσιμο-σπάσιμο αλλά μόνο ράγισμα και είχα προνοήσει και δεν είχα πετάξει τα κουμπώματα τα οποία κόλλησα με ιδιαίτερη επιτυχία
για για κακή μου τύχη όμως δεν έχω ιδέα που είναι τα κουμπώματα του μπροστά δεξιά fairing και δεν θέλω να το αφήσω να κρέμεται από την μάσκα

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #53 on: Τρίτη 27 Σεπτέμβριος 2011, 18:20:12 μμ
ξέρω ότι το θέμα είναι παλιό αλλά επειδή εγώ ψάχνω αυτό ακριβώς που περιγράφει ο  Ghallas μήπως ξέρει κανείς πως τα λένε, που τα βρίσκω και αν δεν τα βρω, τη πατέντα κάνω;

μέχρι στιγμής ότι σπάσιμο έχουν τα πλαστικά μου το έφτιαξα καθώς δεν είχα κανένα σπάσιμο-σπάσιμο αλλά μόνο ράγισμα και είχα προνοήσει και δεν είχα πετάξει τα κουμπώματα τα οποία κόλλησα με ιδιαίτερη επιτυχία
για για κακή μου τύχη όμως δεν έχω ιδέα που είναι τα κουμπώματα του μπροστά δεξιά fairing και δεν θέλω να το αφήσω να κρέμεται από την μάσκα

Plastic Rivets τα αναζητάς.....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Τρίτη 27 Σεπτέμβριος 2011, 22:12:52 μμ

Plastic Rivets τα αναζητάς.....

όχι δε λέω αυτά

εγώ λέω αυτά που κουμπώνουν πάνω στο σώμα

δεν είναι βίδες είναι προεξοχές των πλαστικών

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Τρίτη 27 Σεπτέμβριος 2011, 22:40:49 μμ
Aυτά δεν πουλιούνται είναι τμήματα των πλαστικών, αν δεν κάνω λάθος. Ριξε μια ματιά εδώ:

01.Create Missing Pieces on Street Bike Fairing

02. Create New Tab On Motorcycle Fairing

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 00:10:47 πμ
βασικά είχα στο μυαλό μου να βρω και να αναλωθώ μόνο στο να το κολλήσω καθώς δεν έχω διάθεση να το φτιάξω κιόλας

απλώς σε άλλο θέμα κάποιοι ανέφεραν ότι υπήρχε μαγαζί στην Καλλιθέα που έδινε και σταμάτησε να δίνει και ένα στους Αγίους Αναργύρους και έδινε αλλά μάλλον έκλεισε

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #57 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 00:53:14 πμ
Έκλεισε το ΜοτoPlast στους Αγ. Αναργύρους;

Δεν νομίζω....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #58 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 04:42:21 πμ
Έκλεισε το ΜοτoPlast στους Αγ. Αναργύρους;

Δεν νομίζω....

δε ξέρω ότι διάβασα εδώ το διάβασα

αν υπάρχει καμιά διεύθυνση θα πάω και θα σου πώ

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Πέμπτη 29 Σεπτέμβριος 2011, 00:50:07 πμ
πήγα σήμερα στο motoplast και τελικά δουλεύει κανονικά

βέβαια κουμπώματα δεν μου έδωσε αλλά η συμπεριφορά του δεν ήταν κακή- καθώς αντί να πει "φερ' το να στο φτιάξω με όχι τίποτα πολύ 15-20 €" που για μένα είναι πολλά όταν μπορώ με 50 να πάρω όλο το fairing όπως μου πε συνάδελφός του- αλλά μου πρότεινε τρόπο να το φτιάξω εγώ

οπότε μάλλον θα ξαναπάω για ζελατίνα καθώς δεν μου ζήτησε πολλά

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #60 on: Πέμπτη 29 Σεπτέμβριος 2011, 01:10:58 πμ
Λέω και εγώ.....

Είναι καλός Κύριος και σου λέει αυτό που είναι....

Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο...

αλλά μου πρότεινε τρόπο να το φτιάξω εγώ

Μπορείς να τον μοιραστείς μαζί μας και να ανεβάσεις και φωτό αν χρειαστεί απ την εργασία σου... ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Πέμπτη 12 Ιανουάριος 2012, 18:59:25 μμ

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #62 on: Πέμπτη 12 Ιανουάριος 2012, 22:11:20 μμ
Τα συγκεκριμένα είναι μιας άντε το πολύ δύο χρήσεων. Το λέω επειδή τα δοκίμασα.
Δυστυχώς μόνο τα Χόνδα είναι για πολλές χρήσεις :(

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Παρασκευή 13 Ιανουάριος 2012, 05:15:55 πμ
Θανάση τα γνήσια κοστίζουν 2,5 ευρώ το κομμάτι. Εάν κάνεις σέρβις όπως πρέπει πχ ρύθμιση βαλβίδων η ακόμα και μπουζί πρέπει να βγεί το μούτρο, και αν δεν κάνω λάθος 4 η 6 απο δαύτα.Ενα δυό να σου σπάσουν θα σου σπάσουν τα νεύρα. Οπότε εχεις αυτά και με 4 ευρά τα αλλάζεις .
Το θέμα είναι αν πιάνουν καλά η παίζουν, θα παραγγείλω κα θα σου πώ.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Σάββατο 14 Ιανουάριος 2012, 02:13:59 πμ
Λέω και εγώ.....

Είναι καλός Κύριος και σου λέει αυτό που είναι....

Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο...

Μπορείς να τον μοιραστείς μαζί μας και να ανεβάσεις και φωτό αν χρειαστεί απ την εργασία σου... ;)

χμ  αν και απαντάω μετά από τόσους μήνες να πω ότι δεν θυμάμαι το τι μου πρότεινε θυμάμαι όμως ότι τελικά ακολούθησα αυτός που έλεγε κάποιος εδώ μέσα για ούπα, πήρα δηλαδή πλαστικά ούπα το έκοψα λοξά στην άκρη και στην συνέχει το κόλλησα πάνω στο φέρινγκ όπως και πιο κάτω

τώρα για τα σπασμένα κουμπώματα θυμάμαι ότι τα χα κρατήσει και τελικά έκανα ένα μείγμα αντιγραφής και πατέντας

είχα δει βίντεο όπου επισκεύαζαν πλαστικά συνδέοντας τις σπασμένες ακμές και κάνοντας μικρά καψίματα με κολλητήρι και κατόπιν πάνω αυτή την επισφαλή σύνδεση έχυναν λιωμένο πλαστικό
έτσι έκανα και γω το ίδιο μόνο που αντί για λιωμένο πλαστικό έριξα θερμοσιλικόνη που μάλιστα την κρύωνα με ανεμιστήρα για να στερεοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γινόταν

το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά στιβαρό για τα σπασμένα κουμπώματα ενώ για τα κουμπώματα που έλειπαν δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος

με λίγα λόγια αν σας σπάσουν κουμπώματα  μην τα πετάξετε εύκολα ξανακολλάνε δύσκολα αντικαθίστανται

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Σάββατο 14 Ιανουάριος 2012, 17:35:54 μμ
Οταν σπάσει πλαστικό, η ραγίσει ακόμα και να λείπει ενα μικρό κομμάτι,
1. αγοράζεις μεταλική σίτα ψιλή σαν αυτή που βάζουμε για τα κουνούπια στις μπαλκονόπορτες.
2. Την κόβεις (εύκολα με ενα ψαλίδι) ωστε να καλύπτει 1-2 εκ περιμετρικά του ραγίσματος
3. Πατώντας τμηματικά την σίτα με ενα κολητηρι ηλεκτρονικού την θερμαίνεις και μπαίνει μέσα στο πλαστικό, δεν χρειάζεται να εξαφανιστει απλά να ερθει ισα με την επιφάνεια.
4. Στρώνεις ενα στρώμα εποξειδικής κόλλας δύο συστατικών απο επάνω και τέλος.
4α. Αν λείπει κομμάτι ,χαρτοταινία  για καλούπι , πάλι κόλα και μετά τρίψιμο-στοκάρισμα με ψιλό στόκο προφυλακτήρων και ασταρωμα - βάψιμο.

Στα πλαστικά βίσματα του φέριγκ πχ αυτά που πιάνουν το φεριγκ στο τεπόζιτο της 650αρας, ενα πλαστικό με μεγαλύτερη διάμετρο 1-2 χιλιοστά (πχ το ισιο κομμάτι απο ενα ούπατ) το περνάς περιμετρικά στο σπάσιμο σαν νάρθηκα και ρίχνεις μέσα γεμίζοντάς το με εποξειδική κόλλα δύο συστατικών και τέλος.

Offline palioxaraktiras

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #66 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 19:12:07 μμ
Μμμμμ
Λοιπόν κάτω απο το φανάρι έχει ένα μικρό πλαστικό κομμάτι.Το συγκεκριμένο κομμάτι στηρίζετε απο δύο τέτοια κουμπώματα.

Ξεθάβω το τόπικ διότι κάποιος παπάρας μου έκλεψε αυτό το μικρό πλαστικό κομμάτι...

Γνωρίζει κανείς ποιές γνήσιες βίδες χρειάζονται και ποιός είναι ο κωδικός τους για να τις παραγγείλω;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #67 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 19:18:52 μμ
Ξεθάβω το τόπικ διότι κάποιος παπάρας μου έκλεψε αυτό το μικρό πλαστικό κομμάτι...

Γνωρίζει κανείς ποιές γνήσιες βίδες χρειάζονται και ποιός είναι ο κωδικός τους για να τις παραγγείλω;

δεν ειναι βιδες αλλα ......

τετοια πλαστικα ........στην Καλλαρη και ρεγκουγκου θα βρεις σε ενα μικρο μαγαζι με βιδες .

Offline palioxaraktiras

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #68 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 20:34:17 μμ
δεν ειναι βιδες αλλα ......

τετοια πλαστικα ........στην Καλλαρη και ρεγκουγκου θα βρεις σε ενα μικρο μαγαζι με βιδες .

Α μάλιστα, ευχαριστώ! Είμαι λίγο μακριά από εκεί που λες, θα τα παραγγείλω από ίντερνετ όλα... Αν κάποιος ξέρει ποιο ακριβώς χόντα part είναι αυτό και τον κωδικό του, θα του ήμουν υπόχρεος!

Το βρήκα είναι το ανταλλακτικό με κωδικό 90683-MBW-003 και όνομα CLIP, BODY!
« Last Edit: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 20:45:27 μμ by palioxaraktiras »

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #69 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 23:41:21 μμ
Ρωτα και τιμη? :shoking: :shoking:

Offline palioxaraktiras

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #70 on: Τετάρτη 04 Ιούνιος 2014, 00:21:30 πμ
Για τα πλαστικά κλιψάκια; 2,50€ το ένα περίπου

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Τετάρτη 04 Ιούνιος 2014, 00:28:14 πμ
Α μάλιστα, ευχαριστώ! Είμαι λίγο μακριά από εκεί που λες, θα τα παραγγείλω από ίντερνετ όλα... Αν κάποιος ξέρει ποιο ακριβώς χόντα part είναι αυτό και τον κωδικό του, θα του ήμουν υπόχρεος!

Το βρήκα είναι το ανταλλακτικό με κωδικό 90683-MBW-003 και όνομα CLIP, BODY!

Τα γνήσια κοστίζουν 2.63€ το ένα φυσικά. Πολύ ακριβά για μια κουτσουλιά πλαστικό.

Και κάπου είχα διαβάσει οτι η Yamapa έχει ακριβώς τα ίδια ενα ευρώ φθηνότερα.

Αν δεν κάνω λάθος έχασες το πλαστικό καπάκι κάτω απο το εμπρός φανάρι, αυτό ασφαλίζει με 2 απο δαύτα.
Επειδή το καπάκι αυτό χρησιμεύει για να αλλάζεις λάμπα θέσης, εκεί καλύτερα να βάλεις γνήσια, κρατάνε περισσότερο και αφαιρουνται ευκολότερα.
Οπουδήποτε αλλού δεν φαινονται υπάρχουν κ αυτά:

http://stores.ebay.co.uk/227s-Parts/Plastic-Fasteners-and-Clips-/_i.html?rt=nc&_fsub=1796417013&_sid=994477633&_trksid=p4634.c0.m14.l1513&_pgn=2

http://www.ebay.co.uk/itm/6MM-MOTORCYCLE-FAIRING-TRIM-CLIPS-HONDA-PLASTIC-X5-/220785530730

Offline palioxaraktiras

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #72 on: Τετάρτη 04 Ιούνιος 2014, 00:38:02 πμ
Πολύ ακριβά για μια κουτσουλιά πλαστικό.

Αυτό δεν είναι τίποτα φίλε stoneman...αν σου πω οτι αυτό το πλαστικό 10x10cm καπάκι κάτω από το εμπρός φανάρι που έχασα κοστίζει καινούργιο γύρω στα 150€, θα με πιστέψεις; Έπαθα πολλαπλό εγκεφαλικό όταν το είδα....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Τετάρτη 04 Ιούνιος 2014, 00:40:33 πμ
Ναι είναι πανακριβο. Κοστίζει περίπου το ίδιο με το κομμάτι γυρω απο το φανάρι.

Δεν πιστεύω να τα έδωσες , πρώτα ρίξε ψαχτική σε νετ, για μεταχειρισμένο και μετά βλέπεις τι κάνεις.

Offline palioxaraktiras

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #74 on: Τετάρτη 04 Ιούνιος 2014, 00:42:35 πμ
Παραδόξως το βρήκα με 15€ στο http://zsf-motorrad.de/
Έκανα το σταυρό μου, το παρήγγειλα και περιμένω...