Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735884

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1250 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 04:50:44 πμ
Υποθέτω κάποιον ρόλο, δεν ξέρω πόσο μεγάλο, παίζει και το βάρος των επιβατών. Π.χ. ο Specialized είχε δηλώσει παλαιότερα ότι μαζί με την συνεπιβάτη του ζυγίζουν 115 κιλά. Δηλαδή πάει δικάβαλος κυριολεκτικά όπως εγώ πάω μονοκάβαλος. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ένα προς ένα, λογικά με περισσότερο βάρος το μηχανάκι πρέπει να κάψει περισσότερο για να βγάλει τα ίδια άλογα.

Χιλιόμετρα την ώρα. Συγνώμη για τη διόρθωση Αλέξη, αλλά επειδή διυλίζομε κουνούπια, επειδή κάποιοι παρεξηγούν κλπ.
Δίπλα δίπλα οι μηχανές, ίδια τα χιλιόμετρα, αλλά άλλο το άνοιγμα του γκαζιού και τα άλλογα γιατί διαφορετικό βάρος, διαφορετικά λάστιχα κλπ.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1251 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 04:54:46 πμ
Εγώ είμαι πιο άπιστος από τον Τρακλερ....

Και συ βρε πιστεύεις ότι κατάγεσαι από τον πίθηκο; :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1252 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 05:31:41 πμ
Ακου φιλε stoneman  θα κανω copy paste απλα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ιριδίου.
Συνοπτικά είναι :
ισχυρότερο ηλεκτρικό πεδίο στον σπινθήρα, καλύτερη επιτάχυνση, οικονομία καυσίμου, αυξημένη ισχύς και λιγότερη φθορά.

Καλύτερη επιτάγχυνση: Λόγω του ισχυρότερου ηλεκτρικού πεδίου και της καλύτερης συγκέντρωσής του, η καύση γίνεται ομαλότερη. Δοκιμές (σε μοτοσυκλέτα 250cc) έχουν δείξει ότι υπάρχει μια καλυτέρευση της τάξης των 0.7 δευτερολέπτων σε επιτάγχυνση 0-150Km/h (πηγή denso).

Οικονομία καυσίμου: και εδώ παρόμοιες έρευνες σε μοτοσυκλέτα, έδειξαν ότι μπορεί να εξοικονομηθεί μέχρι 5% καύσιμο σε σύγκριση με απλά μπουζί (πηγή denso).

Ισχυρότερο ηλεκτρικό πεδίο: όσο μικρότερο είναι το ηλεκτρόδιο τόσο περισσότερο συγκεντρωμένος είναι ο σπινθηρισμός με ισχυρότερο ηλεκτρικό πεδίο. Όσο ισχυρότερο είναι το ηλεκτρικό πεδίο τόσο χαμηλότερες είναι οι απαιτήσεις σε τάση για το μπουζί και η διαδικασία εκκίνησης γίνεται ευκολότερη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την μακροζωΐα των πολλαπλασιαστών των μπουζί, γιατί λειτουργούν με χαμηλότερες απαιτήσεις (πηγή denso).

Αύξηση ισχύος: το μπουζί ιριδίου σε σχέση με το απλό ακίδας 2.5mm βελτιώνει κατά 1,4% την ισχύ του κινητήρα (έρευνα σε μοτοσυκλέτα 250cc) - (πηγή denso).

Οπως βλεπεις φιλε stoneman οι ερευνες της denso συνδεουν την μειωσει καταναλωσης βενζινας με μπουζι ιριδιου εγω δεν ειμαι μηχανολογος να σου εξηγησω τον τροπο στειλε μαιλ στην denso την njk η οπου αλλου θες να σε ενημερωσουν.
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 05:44:55 πμ by Andreasnemea »

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1253 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 14:07:46 μμ
Βρε φίλε Ανδρέα από την Νεμέα, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να είσαι εριστικός με οποιονδήποτε που έχει διαφορετική άποψη από την δική σου?
(Μία απάντηση θέλω, αν θέλεις....)

@stoneman : Δεν ξέρω μάστορα αν τα ιριδίου ευθύνονται για μείωση καυσίμου, αλλά ξέρω όταν τα άλλαξα με τα απλά, ένιωσα μία μείωση της απόκρισης του κινητήρα. Έγινε πιο ράθυμος.
Για την μείωση καυσίμου ρίχνω το βάρος στο ελεύθερο φίλτρο. Αλλάζει τον λόγο αέρα-βενζίνης....

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1254 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 18:25:57 μμ
Padis  δεν ειμαι εριστικος ρε φιλε ουτε προσδοκω τετοιο πραγμα μα  ουτε ειναι και τετοιο το υφος μου και ζηταω και συγνωμη αν φαινομαι ετσι

το βλεπεις ετσι πιθανον γιατι εχεις παρασυρθη απο την κουβεντα που εγινε ποιο πριν ισως

Δεν ειχα κανενα σκοπο ειλικρινα να νοιωσει κανενας ετσι απλα φυσιογικα απατνησα στον stoneman που ειπε οτι δεν καταλαβενει κατι χωρις καμια διαθεση επιθεσης και απλα με διαθεση να διευκρινισω κατι
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 18:32:50 μμ by Andreasnemea »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1255 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 20:03:55 μμ

Οικονομία καυσίμου: και εδώ παρόμοιες έρευνες σε μοτοσυκλέτα, έδειξαν ότι μπορεί να εξοικονομηθεί μέχρι 5% καύσιμο σε σύγκριση με απλά μπουζί (πηγή denso).

αυτο το "μεχρι" ειναι πολυ σημαντικο.
για να επιτευχθει τετοια μειωση στην καταναλωση θα πρεπει ο κινητηρας να ειναι συγχρονος,με πολλους αισθητηρες σε διαφορα σημεια του κινητηρα,με μεταβλητο χρονισμο στις βαλβιδες,στο αβανς και σε ενα καρο ακομα παραμετρους.η μεγιστη βελτιωση συνηθιζεται να επιτυγχανεται και σε υπερτροφοδοτουμενους κινητηρες οπου το παραμικρο παιζει καποιο ρολλο.

στο κινητηρα του ΤΑ που ειναι σχεδιασμενος πριν πολλα χρονια,δεν υπαρχει τιποτα απο ολα αυτα.
αναθεμα και αν υπαρχει βελτιωση καν.
τωρα βεβαια εσυ δεν θες να το καταλαβεις και σου φταιω εγω που ειμαι ξερολας και δεν ξερω τι αλλο,αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη.

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1256 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 21:20:15 μμ
Μπορεις να μου πεις την πηγη σου πια ειναι;
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 21:29:23 μμ by Andreasnemea »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1257 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 22:03:56 μμ
το διαδικτυο αλλα ενα κομματι του που ειναι κρυφο.
πρεπει να σου κανουν προσκληση για να μπορεις να το δεις και θελει και καποιες αλλες παραμετρους για να μπορεις να σερφαρεις σε αυτο το καμματι.

λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σου δωσω το λινκ.

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #1258 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 22:35:47 μμ
Έλα τώρα,πέστε την αλήθεια ότι όλη αυτή η μανουρα γίνεται για
να αποκτήσει ενδιαφέρον το φόρουμ!!!!!! :-* :goofy: :2hysterical:

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1259 on: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 23:08:45 μμ
Λυπαμαι ειλικρινα τρακλερ που εχεις χασει τον αυτοελεγχο σου...
Δεν ξερεις τι λες λες ασυναρτησιες και μετα δεν μπορεις να τις στηριξης κιολας τοσο απλα
Νομιζω οτι και να πω θα πεις το αντιθετο εχεις θυμωσει πραγματικα

Λυπαμαι που δεν μπορω να  συμμετεχω στις κρυφες στοες που κανεις και εσυ περιηγηση σαν νεος παυσανιας
« Last Edit: Δευτέρα 15 Φεβρουάριος 2016, 23:56:54 μμ by Andreasnemea »

Offline Ian

• Απλός οδηγός
Reply #1260 on: Τρίτη 16 Φεβρουάριος 2016, 00:40:27 πμ
το διαδικτυο αλλα ενα κομματι του που ειναι κρυφο.
πρεπει να σου κανουν προσκληση για να μπορεις να το δεις και θελει και καποιες αλλες παραμετρους για να μπορεις να σερφαρεις σε αυτο το καμματι.

λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σου δωσω το λινκ.

ως επαγγελματίας: επιβεβαιώνω. Δεν ξέρω αν τα βρήκε εκεί αλλά τα υπόλοιπα αληθεύουν. ¨οσο για το λινκ, και να το δώσει δεν δουλεύει έτσι.

Livin' free ridin' high

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1261 on: Τρίτη 16 Φεβρουάριος 2016, 01:58:36 πμ
Έλα τώρα,πέστε την αλήθεια ότι όλη αυτή η μανουρα γίνεται για
να αποκτήσει ενδιαφέρον το φόρουμ!!!!!! :-* :goofy: :2hysterical:

οι μαρτυριαρηδες κυκλοφορουν αναμεσα μας.
 :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue:

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #1262 on: Τρίτη 16 Φεβρουάριος 2016, 22:11:37 μμ
Ειρήνη υμίν! Ας τελειώνει αυτό το θέμα, έπεσε η τιμή της βενζίνης και "λεφτά υπάρχουν", προς τι τα μίση;

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #1263 on: Τρίτη 16 Φεβρουάριος 2016, 22:17:26 μμ
Στην προχθεσινή κυριακάτικη βόλτα μου παρέα με ένα versys και το καινούργιο CB500X που ήταν ακόμα στα πρώτα του χλμ. Κάναμε 220 χλμ. Το στροφόμετρο δεν πέρασε τις 4500 στροφές  και ο δείκτης βενζίνης μόλις έπεσε στο τρίτο κουτάκι. Άρε οικονομία το transalp.

Υγ. Οικονομία η στην βενζίνα θα κάνεις η στον χρόνο τελικά.

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #1264 on: Τρίτη 16 Φεβρουάριος 2016, 22:36:41 μμ
Κρίμα να πέφτουν τόσα κοσμιτικά επιθετα σε γραπτό λόγο.  :eusa_naughty:

Μάλλον πολύ το άφησαν οι mods.  :-X

Σεβασμό στους συνομιλητές μας αλλά και στους mods που πρέπει να ασχολούνται και με αυτά στον ελάχιστο χρόνο τους νομίζω ότι το φείλουμε όλοι μας και να σκευτόμαστε πριν γράψουμε.

Και για να προλάβω κάποιους,
ο γράφων φυσικά και δεν είναι το καλό παιδί και έχει διαφωνήσει πολλές φορές με άλλους τους οποίους σέβεται και ακούει ακόμη και αν δεν συμμερίζεται την γνώμη τους.

Συγνώμη αν ξέφυγα αλλά κουράστηκα από τα κοσμιτικά ...I'm too old to rock 'n roll  !

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #1265 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 00:13:51 πμ
Στην προχθεσινή κυριακάτικη βόλτα μου παρέα με ένα versys και το καινούργιο CB500X που ήταν ακόμα στα πρώτα του χλμ. Κάναμε 220 χλμ. Το στροφόμετρο δεν πέρασε τις 4500 στροφές  και ο δείκτης βενζίνης μόλις έπεσε στο τρίτο κουτάκι. Άρε οικονομία το transalp.

Υγ. Οικονομία η στην βενζίνα θα κάνεις η στον χρόνο τελικά.

Η κάθε μπάρα στο 700 σε μένα πέφτει περίπου στα 30-35 χιλιόμετρα. Όταν είναι φουλ γεμάτο το τεπόζιτο αργεί να πέσει (ουσιαστικά να πιάσει το φλοτέρ τη μείωση) και κάνει αν θυμάμαι καλά περίπου 120 χιλιόμετρα για να πέσει η πάνω μπάρα. Το 700 με οδήγηση μέχρι τις 5000 στροφές είναι σούπερ-οικονομικό, απορώ με την Χόντα που το δίνει στην συνδυασμένη μέτρηση ως μέση κατανάλωση στα 5,5 λίτρα/100 χλμ.

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #1266 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 01:37:35 πμ
Φιλε specialized ποσα χιλιομετρα σου βγαζει το 700 μεσα στην πολη με 1 τεποζιτο?Γιατι εγω απο τοτε  που θυμαμαι να τα κανω τα χιλιομετρα ολα μεσα στην πολη το πολυ να μου εβγαζε 200.

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1267 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 01:54:23 πμ
Φιλε specialized ποσα χιλιομετρα σου βγαζει το 700 μεσα στην πολη με 1 τεποζιτο?Γιατι εγω απο τοτε  που θυμαμαι να τα κανω τα χιλιομετρα ολα μεσα στην πολη το πολυ να μου εβγαζε 200.
Οταν λες ενα τεποζιτο ,εννοεις να το στεγνωσεις τελειως,η μολις αρχισει ν αναβοσβηνει η τελευταια μπαρα??
« Last Edit: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 01:56:01 πμ by Κυριακος »

Ξύπνησα, σήκωσα τα χέρια μου, λύγισα τα γόνατα μου, γύρισα τον σβέρκο μου..όλα έκαναν τον ίδιο ήχο: Κραααααακ!! Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν είμαι γερος, είμαι τραγανος!

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #1268 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 01:59:44 πμ
Οχι να στεγνωσει εντελως αλλα απο τα 17,5 λιτρα να μεινουν τα 3 πχ  :)

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1269 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 02:03:05 πμ
εγω κανω 220-230χλμ ετσι οπως τος λες!

Ξύπνησα, σήκωσα τα χέρια μου, λύγισα τα γόνατα μου, γύρισα τον σβέρκο μου..όλα έκαναν τον ίδιο ήχο: Κραααααακ!! Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν είμαι γερος, είμαι τραγανος!

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #1270 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 02:05:28 πμ
Μονο μεσα στην πολη ετσι???Φαναρια σταματηματα κτλ...Ισως να χω εγω αυξημενη τοτε...

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1271 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 02:08:08 πμ
Ναι ναι! Καθαρα πολη, Ισως να εχεις και πιο βαρυ χερι!

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #1272 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 02:09:46 πμ
Δε τρεχω φιλε μου,αυτο ειναι που με προβληματιζει,μεχρι 3500 στροφες παω!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1273 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 02:25:04 πμ
7,2 στα 100 δλδ?  :o
πολλα δεν ειναι βρε παιδια?
δεν εχω 700αρι αλλα πολλα μου φαινονται.
δλδ τα 650αρια ποσο καινε μεσα στην πολη αυστηρα? 10?

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #1274 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 02:27:27 πμ
Θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο. Πράγματι σου καίει πολύ.
Και με τις στροφές που λες  :-\

Κάτι δεν πάει καλά

Keep riding !!!