Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 724277

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1175 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 02:27:33 πμ
Λοιπόν σήμερα έκaνα μια βόλτα μέχρι τα Τρίκαλα να πιω ένα απογευματινό καφεδάκι με κάτι φίλους. Πήγαν λοιπόν να φουλάρω μιας και είχα γυρίσει με ρεζέρβα από το ΦΡ. Έχουμε και λέμε. Από Λάρισα έφυγα φουλαρισμένος, στην επιστροφή απο τον Αθ. Διάκο ξαναέβαλα άλλα 10 λίτρα στο Μπράλο (λίγο πριν βγούμε για Εθνική) και 21,7 λίτρα σήμερα (τάπα), το σύνολο 31,7 λίτρα για 532 χιλιόμετρα δικάβαλος με καραφορτωμένη μπαγκαζιέρα + τανκ μπάγκ. Απο τα 532 χιλιόμετρα τα τα 312 ήταν εθνική με ταχύτητες στάνταρ 140 (με το gps) και ενίοτε 150. Επειδή όμως θέλω να είμαι πάντα ειλικρινής τα τελευταία 70 χιλιόμετρα (από τα 312) στη επιστροφή τα έκανα με 120 γιατί είχε ανάψει λαμπάκι στον Αλμυρό  Στα 2 ΦΩΣΗΕ που σταματήσαμε το έσβησα γιατί ως γνωστό το Honda και μέσα στο ποτάμι να το ρίξεις θα ξαναπάρει μπροστά ;D ;D. Συμπέρασμα: Νομίζω ότι το Varadero με  κατανάλωση 5,95λ/100χλμ  είναι ένα παααάρα πολύ οικονομικό 100άρι τελικά. Άν μάλιστα επιλέξεις να ταξιδέψεις με σταθερή ταχύτητα 120χαω τότε η κατανάλωσή του ξεφτιλίζεται και πέφτει στα 5 λίτρα/100χλ. Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση για ακόμη μια φορά είναι η στιβαρότητα, η προστασία και η άψογη οδηγική συμπεριφορά ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Δύσκολα θα το άλλαζα αυτό το μηχανάκι αλλά ποτέ δε ξέρεις... ;)
« Last Edit: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 02:34:01 πμ by Aerios »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1176 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 17:54:34 μμ
Κατι αλλο σχετικα με καταναλωση/αυτονομια. Δεν ειχα βαλει ποτε 100αρα βενζινη στο Τρανσαλπ γιατι πιστευα οτι λογω σχετικα χαμηλης συμπιεσης δεν θα εβλεπα διαφορα. Αλλα προσφατα υπηρχε μια προσφορα της Shell στο Νησι και εβαλα για να παρω καποια points bonus. Αρχικα το μηχανακι "ζωντανεψε" αλλα ειδα και την καταναλωση να πεφτει λιγο. Ετσι εβαλα αλλα 3 τεποζιτα μετα απο αυτο και τα συμπερασματα ειναι τα εξης.

Με τη χρηση που κανω σπιτι-δουλεια-σπιτι (17+17=34χμ ημερησιως) και καμια μακρινη βολτα το σ/κ, η καταναλωση που εβλεπα ητανε 6λτ/100χμ. Τωρα με Shell V-Power η καταναλωση εχει πεσει στα 5.5-5.6λτ/100χμ δηλ. περιπου 7% κατω που τυχαινει να ειναι και η διαφορα τιμης της V-Power σε σχεση με την απλη αμολυβδη. Και ενω δεν υπαρχει οικονομικο οφελος, το μηχανακι εχει παρει λιγο σε αρπαγμα/μπαμ.

Τωρα βγαζει πια 300χμ ανα τεποζιτο χωρις ο δεικτης να ειναι τερμα αριστερα οπως πριν. Γεμισα χθες στα 310χμ και ο δεικτης ητανε στη μεση της κοκκινης μπαντας. Εβαλα 17λτ μεχρι πανω-πανω που σημαινει οτι ειχε 2.5λτ ακομη μεσα. Αυτα, οποτε αξιζει ισως να δοκιμασει κανεις 100αρα.
« Last Edit: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 17:56:15 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1177 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 20:30:05 μμ
Κατι αλλο σχετικα με καταναλωση/αυτονομια. Δεν ειχα βαλει ποτε 100αρα βενζινη στο Τρανσαλπ γιατι πιστευα οτι λογω σχετικα χαμηλης συμπιεσης δεν θα εβλεπα διαφορα. Αλλα προσφατα υπηρχε μια προσφορα της Shell στο Νησι και εβαλα για να παρω καποια points bonus. Αρχικα το μηχανακι "ζωντανεψε" αλλα ειδα και την καταναλωση να πεφτει λιγο. Ετσι εβαλα αλλα 3 τεποζιτα μετα απο αυτο και τα συμπερασματα ειναι τα εξης.

Με τη χρηση που κανω σπιτι-δουλεια-σπιτι (17+17=34χμ ημερησιως) και καμια μακρινη βολτα το σ/κ, η καταναλωση που εβλεπα ητανε 6λτ/100χμ. Τωρα με Shell V-Power η καταναλωση εχει πεσει στα 5.5-5.6λτ/100χμ δηλ. περιπου 7% κατω που τυχαινει να ειναι και η διαφορα τιμης της V-Power σε σχεση με την απλη αμολυβδη. Και ενω δεν υπαρχει οικονομικο οφελος, το μηχανακι εχει παρει λιγο σε αρπαγμα/μπαμ.

Τωρα βγαζει πια 300χμ ανα τεποζιτο χωρις ο δεικτης να ειναι τερμα αριστερα οπως πριν. Γεμισα χθες στα 310χμ και ο δεικτης ητανε στη μεση της κοκκινης μπαντας. Εβαλα 17λτ μεχρι πανω-πανω που σημαινει οτι ειχε 2.5λτ ακομη μεσα. Αυτα, οποτε αξιζει ισως να δοκιμασει κανεις 100αρα.

Εγώ δεν τη συμπάθησα (ούτε και την πίστεψα) ποτέ ιδιαίτερα την "100άρα" αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.
Απλά θέλω να επισημάνω ότι στην Ελλάδα η περίφημη 100άρα, αποτελεί το κατ'εξοχήν πεδίο νοθείας (καθώς έχει μεγάλο κέρδος). Στην καλύτερη περίπτωση με κοινή αμόλυβδη βενζίνη και στη χειρότερη με ότι έχει ο τσελεμεντές....

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1178 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 20:49:05 μμ

Αυτό δεν στέκει γιατί η 100άρα δεν έχει περισσότερη ενέργεια ανά μονάδα βάρους ή όγκου....

Απλά θέλω να επισημάνω ότι στην Ελλάδα η περίφημη 100άρα, αποτελεί το κατ'εξοχήν πεδίο νοθείας (καθώς έχει μεγάλο κέρδος). Στην καλύτερη περίπτωση με κοινή αμόλυβδη βενζίνη και στη χειρότερη με ότι έχει ο τσελεμεντές....

Ο Γιώργος αναφέρεται σε βενζινάδικα του...νησιού.  ;D

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1179 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 21:29:09 μμ
Η 100άρα για να αποδόσει θέλει μεγαλύτερο λόγο συμπίεσης! Στα δικά μας δεν κάνει τίποτα.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1180 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 21:47:58 μμ
Ο Γιώργος αναφέρεται σε βενζινάδικα του...νησιού.  ;D

Ετσι ακριβως Γιαννη  ;)

Η 100άρα για να αποδόσει θέλει μεγαλύτερο λόγο συμπίεσης! Στα δικά μας δεν κάνει τίποτα.

Θαναση, αυτο πιστευα κι'εγω γι'αυτο και δεν ειχα βαλει ποτε στο ΤΑ με λογο συμπιεσης 9.2:1 . Οπως εγραψα, η διαφορα στην αποδοση δεν ειναι μεγαλη, απλα ενα καποιο ζωντανεμα, αλλα επεσε η καταναλωση - αυτο με βενζινες του Νησιου βεβαια.

" the PouroDuro spirit "

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #1181 on: Δευτέρα 12 Οκτώβριος 2015, 22:34:17 μμ
ρε παιδια αυτο με τον ελεγχο στα πρατηρια εκο που εχει εκει μπροστα σου δειγμα το χει κανει κανεις; εγω να πω την αληθεια ντρεπομαι

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1182 on: Τρίτη 13 Οκτώβριος 2015, 04:31:33 πμ
ρε παιδια αυτο με τον ελεγχο στα πρατηρια εκο που εχει εκει μπροστα σου δειγμα το χει κανει κανεις; εγω να πω την αληθεια ντρεπομαι

Αν και :

Σε ποια καύσιμα εφαρμόζεται το «πρόγραμμα εγγύηση ΕΚΟ»

Η ΕΚΟ τόσο με τα δικά της ειδικά οχήματα όσο και με εκείνα του ΕΜΠ, διενεργεί συνεχείς ελέγχους σε όλα τα καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο, για να εξασφαλίσει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα.  Ωστόσο, ειδικά για το «πρόγραμμα εγγύηση ΕΚΟ» οι έλεγχοι αφορούν τη βενζίνη 100 Speed  και το πετρέλαιο Diesel ECONOMY κι αυτό διότι μέχρι στιγμής η 95άρα βενζίνη δεν έχει ιχνηθέτη ώστε να μπορεί με την πρόσμιξη προσθέτου να διαπιστωθεί η νοθεία.

απο εδώ :  http://www.sport-fm.gr/article/658930

Αρα , δεν σε κλέβω στην 100αρα όμως θέλω να το πληρώσεις , χρησιμοποιώντας την ακριβότερη τζίνα μου  :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1183 on: Τρίτη 13 Οκτώβριος 2015, 06:49:04 πμ
δεν ξερω ποσο σχετικο μπορει να ειναι το παρακατω αλλα...

οταν καποτε στο yaris ειχα βαλει παραλληλο εγκεφαλακι,το νεο προγραμμα του εγκεφαλου ειχε γινει με 100αρα.ο λογος συμπιεσης ποτε δεν αλλαξε φυσικα.

υπηρχαν περιπτωσεις βαζωντας απλη αμολυβδη που το αυτοκινητο στο ρελαντι χαζορεταριζε και γενικως δεν ηταν τοσο προθυμο οπως με την 100αρα.

για την καθαρη ακετονη που βαζαμε ας μην αναφερθω καλυτερα.  :goofy: :goofy: :goofy:

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1184 on: Τρίτη 13 Οκτώβριος 2015, 21:41:44 μμ
Αυτό που λες, είναι λογικό καθώς κάθε χαρτογράφηση έχει κατάλληλες ρυθμίσεις για την καύση του ανάλογου καυσίμου. Τα οχήματα παραγωγής, έχουν ρυθμίσεις για μεγάλο εύρος RON (και knock sensor), με βάση τα καύσιμα της αγοράς.
Αν τώρα εσύ έβαλες έναν εγκέφαλο με "απόλυτες" ρυθμίσεις για αγωνιστική χρήση ρυθμισμένο για συγκεκριμένο μείγμα 100RON, λογικό είναι να είχες κάποιες διαφορές στη λειτουργία με κοινή βενζίνη.
Υπενθυμίζω, ότι ο υψηλός αριθμός οκτανίων, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της προανάφλεξης (τα "πυρράκια") που εμφανίζεται στις υψηλές συμπιέσεις και αφορά στις αντικροτικές ιδιότητες του καυσίμου και όχι στο ενεργειακό περιεχόμενο. Χοντρικά καύσιμο 95 RON και 98 RON περιέχουν την ίδια ενέργεια ανα μονάδα βάρους. Η όποια βελτιωμένη απόδοση, έρχεται μόνο απο τη δυνατότητα επίτευξης μεγαλύτερης συμπίεσης στον κινητήρα. Επίσης η κλίμακα δεν τελειώνει στο (άριστα) 100, καθώς υπάρχουν βενζίνες  με αριθμό οκτανίων 108 κτλ. κτλ.

Κινητήρες χαμηλής συμπίεσης, με ακατάλληλη χαρτογράφηση, παλαιάς τεχνολογίας και με καρμπυρατέρ συνήθως δεν έχουν ωφέλεια απο μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων. (Πόσο δε μάλλον μετρήσιμα καλύτερη απόδοση). Τώρα για τα υπόλοιπα βελτιωτικά πρόσθετα που περιέχουν δεν ξέρω πως ωφελούνται. Πάντως όταν η εταιρίες λένε ΕΩΣ 4% καλύτερη απόδοση και οικονομία, εγώ το διαβάζω ότι το πρότυπο όχημα (υπερτουμπανιασμένη Bugatti Veyron, σε συνθήκες εργαστηριακού ελέγχου) έχει έως τόσο καλύτερα αποτελέσματα (στην αιχμή του διαγράμματος ροπής). Στο Renault Clio της γυναίκας μου, δεν θα περίμενα πάντως και σπουδαίες διαφορές.  Πόσο δε μάλλον, μετρήσιμες...  ;)     

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1185 on: Τρίτη 13 Οκτώβριος 2015, 21:58:11 μμ
αρα
χωρις επεμβαση στην χαρτογραφηση του κινητηρα δεν εχει αποτελεσμα σε αποδωση.
το 650 δεν εχει εγκεφαλο και εχει καρμπυρατερ.αρα μικρο το οφελος εως απιθανο.
η "καλυτερη"/"ποιοτικοτερη" καυση δεν οφελει καπου?
υπαρχει οντως καλυτερη καυση λογο των οκτανιων?

και στο τελος,αξιζει η διαφορα τιμης?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #1186 on: Τρίτη 13 Οκτώβριος 2015, 23:14:28 μμ
αρα
χωρις επεμβαση στην χαρτογραφηση του κινητηρα δεν εχει αποτελεσμα σε αποδωση.
το 650 δεν εχει εγκεφαλο και εχει καρμπυρατερ.αρα μικρο το οφελος εως απιθανο.
η "καλυτερη"/"ποιοτικοτερη" καυση δεν οφελει καπου?
υπαρχει οντως καλυτερη καυση λογο των οκτανιων? OXI
και στο τελος,αξιζει η διαφορα τιμης?

Aπαντωντας σε αυτην και μονο την ερωτηση εχεις την απαντηση και για τις υπολοιπες που εκανες
Αν και ο talinos τα ειπε ηδη αναναλυτικα

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1187 on: Τετάρτη 14 Οκτώβριος 2015, 07:28:03 πμ
παραμυθια της χαλιμας οι διαφημησεις για καθαροτερο κινητηρα κτλ κτλ?

απατεωνες!
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1188 on: Πέμπτη 15 Οκτώβριος 2015, 03:51:22 πμ
παραμυθια της χαλιμας οι διαφημησεις για καθαροτερο κινητηρα κτλ κτλ?

Για καθαρότερο η δυνατότερο μιλάμε τώρα?

Πάντως και για τα δύο ποιός θα ασχοληθεί? Μήπως θα αγοράσεις δύο ίδια αυτ/τα και θα τα χρησιμοποιείς το ενα τις μονές με τζίνα ότι βρείς κ το άλλο τις ζυγές μέρες με μια ''καλή'' και στα 100000Km θα ανοίξεις κινητήρα να δείς διαφορές? Η θα το πάς σε δυναμόμετρο?

Και εδώ παίζει τελικά ότι και στα λάδια. Βάζεις το φθηνότερο και όσο πάει.

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #1189 on: Κυριακή 15 Νοέμβριος 2015, 07:45:47 πμ

Έτσι ακριβώς είναι και στο africa 750. :thumbup:

Αν δεν την δοκιμάσει κάποιος ...στην θεωρία δεν γίνεται τεστ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1190 on: Κυριακή 15 Νοέμβριος 2015, 21:53:16 μμ
Ποια θεωρία? Η δύναμη της αυθυποβολής είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσω της παρατήρησης. Τα placebo μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνουν τον ανθρώπινο οργανισμό να αυτοθεραπευτεί, και θα δυσκολευτούν να δώσουν 5 αλογάκια σε καρμπυρατεράτο όχημα 20-ετίας...? 
Ασχέτως αν τα "οκτάνια" δεν είναι ενεργειακό συμπλήρωμα αλλά συμβατικός όρος ομοιότητας συμπεριφοράς με πρότυπα καύσιμα αναφοράς και αφορούν τις αντικροτικές ιδιότητες του μείγματος. Και εφόσον το "αβανς" του κινητήρα μένει σταθερό, το πως βελτιώνεται η απόδοση του δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Απαντήσεις του τύπου "το νιώθω", "το αισθάνομαι" όπως καταλαβαίνεις μπορούν να επιδέχονται κριτικής.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1191 on: Δευτέρα 16 Νοέμβριος 2015, 03:25:42 πμ
 Παίζει ρόλο η ποιότητα κ η ποσότητα που αγοράζεις για τα λ7 που δίνεις.

Οταν τα μπετζινάδικα κάθε βράδυ περιμένουν τα βυτία με την βενζίνα που έχει περισέψει (κλέψει) απο διάφορους πελάτες και την ρίχνουν στις δεξαμενές τους τι ποιότητα να αγοράσεις?

Οταν στις ίδιες δεξαμενές που έχουν πετρέλαιο ρίχνουν βενζίνη, τι να πείς?

Να πείς οτι είναι ''αυθυποβολή   επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσω της παρατήρησης''? οτι απο βενζινάδικο σε βενζινάδικο το μηχανάκι σου ''βγάζει'' παραπάνω χιλιόμετρα η οτι πηγαίνει καλύτερα?

Οταν επί 4 μηνες κάνω καθημερινά την ίδια διαδρομή 48 χιλιομέτρων σπίτι δουλειά και επιστροφή, στον ίδιο δρόμο με την ίδια μ.ω.τ  και  βγάζω από 265 εως 316 χιλιομετρα  , μετρημένα ΚΑΘΕ βδομάδα φουλάροντας και μετρώντας,  φταίει το μηχανάκι, ο καιρός , η διάθεσή μου, η ο ανάδρομος Ερμής?

Μας κλέβουν ασύστολα αλλά δεν υπάρχει τιμωρία, αυτή είναι η αιτία.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1192 on: Δευτέρα 16 Νοέμβριος 2015, 16:09:06 μμ
Μας κλέβουν ασύστολα αλλά δεν υπάρχει τιμωρία, αυτή είναι η αιτία.

Ακριβώς αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που πάω στην Ευρώπη, το μηχανάκι μου (Το ΤΑ ή το ΚΤΜ) βγάζει πάντα παραπάνω χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα. Και δε μιλάω για βενζινάδικα σε Ιταλία, Αυστρία ή Γερμανία, αλλά ακόμα και σε Σλοβακία, ή Ουγγαρία ή Πολωνία.

Παντού πιο "καθαρά" και πιο "τίμια"

Παύλος Καρούμπης

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1193 on: Δευτέρα 16 Νοέμβριος 2015, 18:06:06 μμ
Συμφωνώ απόλυτα με το θέμα της κλοπής, όμως δεν είναι αυτό που συζητάμε. Λέω ότι τα "οκτάνια" δεν είναι ενεργειακή μονάδα και ως εκ τούτου ένας απλός κινητήρας είτε με RON95 είτε με RON100 θα αποδώσει ακριβώς το ίδιο. Δε γίνεται να καταλάβει κάποιος οφθαλμοφανή βελτίωση της απόδοσης σε απλά οχήματα, πόσο δε περισσότερο στους καρπυρατεράτους δεινόσαυρους της προπερασμένης δεκαετίας. Και αν οι εταιρείες, έδιναν στις "σούπερ" μεγαλύτερο ενεργειακό περιεχόμενο, να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν οι πρώτες που θα το διαφήμιζαν, έλα όμως που δεν μπορούν γιατί υπάρχουν κανόνες περί παραπλανητικής διαφήμισης, οπότε σου πουλάνε "οκτάνια" και αναφέρονται έμμεσα σε βελτίωση της απόδοσης (που όμως έχει ως ψιλά γράμματα κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή σύγχρονος κινητήρας υψηλής απόδοσης -μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων και ανάφλεξης, με κατάλληλους αισθητήρες, πρόβλεψη χαρτογράφησης τροφοδοσίας κτλ. κτλ. κτλ.)

Και αν θέλουμε να λάβουμε υπόψη και τη νοθεία, η "σούπερ αμόλυβδη" δίνει μεγαλύτερες τεχνικές δυνατότητες και οικονομικό κίνητρο για να τη νοθεύσεις.
« Last Edit: Δευτέρα 16 Νοέμβριος 2015, 22:06:33 μμ by Talinos »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1194 on: Δευτέρα 16 Νοέμβριος 2015, 18:43:40 μμ
Πολύ καλές πληροφορίες, ευχαριστούμε.

Παύλος Καρούμπης

Offline Andreasnemea

• Απλός οδηγός
Reply #1195 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2016, 04:37:00 πμ
Να δηλωσω και εγω την εμπειρια μου μεχρι τωρα λοιπον στην μεση ο δεικτης βενζινας εδειχνε οταν εκανα περιπου 150 χιλιομετρα
Αλλαξα μπουζι ιριδιου και φιλτρο αερος Κ&N και ο δεικτης στην μεση παει αφου κανω 180-190 χιλιομετρα
Θα μετρησω οσο καλυτερα μπορω  στην μεση παντος περνει 11.50 λιτρα

Offline Ian

• Απλός οδηγός
Reply #1196 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2016, 03:44:54 πμ
σήμερα άδειασε κι έσβησε, στα 323 χλμ.

Livin' free ridin' high

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1197 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2016, 04:04:57 πμ
σήμερα άδειασε κι έσβησε, στα 323 χλμ.

Καλά το πάς, συνέχισε,  :thumbright:

25-8-2011   στα 333χλμ με το δείκτη στο τέλος  της κόκκινης περιοχής φουλάρησα με 15.48 λίτρα είχα δλδ άλλα 3.5 λίτρα  υπόλοιπο.
Απο τότε δεν ξανάδα τετοια χαμηλή κατανάλωση, τώρα είμαι στα 6 λιτρα/100χλμ αντε μισό πάνω μισό κάτω ανάλογα το πού κυκλοφορώ, πόλη η Εθνική.

john lk

• Guest
Reply #1198 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2016, 07:25:06 πμ
στο διπλανο νημα "Ωρα για Service" αναφερω για τις δικιες μου καταναλωσεις.

Με 5 στροφες εξω στα παιλοτς εχω εντος πολης απο 5,6 εως 6,2 λ/100 χλμ. Μετρω καθε φορα που βαζω βενζινη (παντα φουλαρω εως το ιδιο σημειο και στο ιδιο βενζιναδικο με απλη βενζινη). Αυτες τις καταναλωσεις μετρω τα τελευταια 2 χρονια.
Σημερα μετρησα 5,9, την προγουμενη εβδομαδα (περισσοτερο κρυο) μετρησα 6,2, το καλοκαιρι ειμαι περιπου στα 5,6 - 5,7.
Παιζουν ρολο αν τραβαω τσοκ, αν ζεσταινω πριν ξεκινησω και φυσικα το ποσο ευαισθητο δεξι χερι εχω.

Εκανα δοκιμαστικα μερικα γεμισματα με σουπερ αμολυβδη, παρατηρησα μια μικρη μειωση της καταναλωσης κατα περιπου 0,2 με 0,3 λ/100 χλμ, αλλα με διαφορα στην τιμη γυρω στα 40 σεντς, δεν ειναι οικονομικοτερη λυση, στην αποδοση δεν ειδα καμμια αισθητη διαφορα, ενω ισως να ειδα λιγο πιο στρωτη λειτουργια του μοτερ (αλλα μπορει και να ειναι μονο η ιδεα μου).

Offline Ian

• Απλός οδηγός
Reply #1199 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2016, 08:24:43 πμ
Καλά το πάς, συνέχισε,  :thumbright:

25-8-2011   στα 333χλμ με το δείκτη στο τέλος  της κόκκινης περιοχής φουλάρησα με 15.48 λίτρα είχα δλδ άλλα 3.5 λίτρα  υπόλοιπο.
Απο τότε δεν ξανάδα τετοια χαμηλή κατανάλωση, τώρα είμαι στα 6 λιτρα/100χλμ αντε μισό πάνω μισό κάτω ανάλογα το πού κυκλοφορώ, πόλη η Εθνική.
πήγα μια βόλτα στην κύμη ευβοια κι είχε ωραία μέρα, καταφχαριστήθηκα. Στον πηγαιμό το πάτησα αλλά  έφαγα μια ψαρούκλα στα κάρβουνα και γύρισα χαλαράαααα  8)

Livin' free ridin' high