Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735759

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #1125 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2014, 22:17:29 μμ
Κώστα όντως έχεις θέμα. Ότι και να του κάνω, δεν πέφτει κάτω από 260-270 χιλ. για την ρεζέρβα. Έχω κάνει και 280 + για να μπει η ρεζέρβα. Και δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα αυτήν την στιγμή, που να δικαιολογεί τέτοια κατανάλωση. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι τι έχουν να πουν;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1126 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2014, 22:29:59 μμ
Αν είχες καρμπυρατεράτο θα έλεγα οτι τόσο βγάζει με κάπως βαρύ χεράκι, η σε ταξίδι με πολλά στην Εθνική.
Για ψεκαστό , έχεις θέμα, το πού ψάχτο.

Πάντως οτι εξακολουθούν να κλέβουν ασύστολα αυτό είναι σίγουρο, μάλιστα και σε ποσότητα και σε ποιότητα.

Το βλέπω και στο αυτ/το και στο μηχανάκι που βάζω πάντα κάθε Τρίτη Vpower επειδή την έχουν σε προσφορά.
Πότε πάει μια χαρά και πότε νομίζεις οτι οδηγάς αυτ/το με καρμπ και η βενζίνη είναι νερωμένη.
Πατάς γκάζι και πάει να σβήσει.
Πριν δύο μήνες έβαλα βενζίνη σε εναν ''οικονομικό'' στον Ασπρόπυργο και το αυτ/το στο ρελαντί έσβηνε. Αστα να πάνε.

Το θέμα είναι οτι είμαστε απροστάτευτοι, σαν ποιότητα δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ αφού το καταλαβαίνουμε αφού φύγουμε απο το πρατήριο.
Σαν ποσότητα κάτι μπορεί να γίνει με λίγη ταλαιπωρία παραπάνω, δλδ με την αγορά ενός δοχείου 30 λίτρων καταλληλου για καύσιμο και να γεμίζουμε πρώτα εκεί ωστε να ελέγχουμε στάθμη και μετά μετάγγιση στο αυτ/το η στην μηχανή.
Θα μου πείς όμως ποιός το κάνει?
Ε! εκεί πατανε και αυτοί και μας έχουν σκίσει.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1127 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2014, 22:59:58 μμ
σωστος ο Νικος  :eusa_clap: ετσι θα επρεπε να κανουμε κανονικά! Ηθελα να ρωτησω, υπαρχει καποια νομοθεσια που να σου απαγορευει την αγορα καυσιμου σε δοχεια ? Δλδ, πολλοι βενζιναδες αρνουνται να σου βαλουν σε δοχειο καυσιμο για τους προφανεις λογους, εχει ομως νομικα το δικαιωμα να σου αρνηθει την πώληση με αυτο τον τρόπο ? (Οι δικηγοροι μας τι λενε...)

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #1128 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2014, 23:20:55 μμ
αυτο το χα πάθει όταν άλλαξα φίλτρο αέρα. έκαιγε βενζινη σαν τρελό. και τι ηταν τελικα; ο μαστορας ειχε ξεσκισει το σωληνακι της βενζινης που μπαινει στο ντεποζιτο. το εκοψα και το ξαναβαλα (ευτυχως ειχε τζογο). εβρεχε εκεινες τις μερες και δεν μου μυριζε η βενζινη που ετρεχε...

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1129 on: Σάββατο 04 Οκτώβριος 2014, 01:40:23 πμ
..... Ηθελα να ρωτησω, υπαρχει καποια νομοθεσια που να σου απαγορευει την αγορα καυσιμου σε δοχεια ? Δλδ, πολλοι βενζιναδες αρνουνται να σου βαλουν σε δοχειο καυσιμο για τους προφανεις λογους, εχει ομως νομικα το δικαιωμα να σου αρνηθει την πώληση με αυτο τον τρόπο ?....

Βασικά σε έναν που του έκανα σχετική πλάκα  :2hysterical:, δλδ ενώ είχα δοχείο καταλληλο ζήτησα να μου βάλει ακριβώς 3,75 λίτρα.
Είχα  υπολογίσει με το κινητό ακριβώς τα λιτρα για τα λ7 που είχα.
Αυτός με υποψιάστηκε και δεν δέχτηκε λέγοντας οτι απαγορεύεται απο την Αστυνομία για να μην φτιάχνουν ... μολότωφ  :2hysterical: Τι άλλο θα ακούσω  :2hysterical:

Δεν υπάρχει όμως θέμα, ολο και κάποιος θα βρεθεί , δεν θέλουμε να τους τσεκάρουμε κ όλους. ;D
Απλά πώς να του το ζητήσεις χωρίς να προσβληθεί οτι κ δήθεν τον ελέγχεις, εκεί είναι το θέμα.

Τι να του πείς? - Θέλω 20 λίτρα μπεζίνη να καθαρίσω ... την αλυσίδα μου?  :2hysterical:

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1130 on: Σάββατο 04 Οκτώβριος 2014, 01:49:52 πμ
Μάλλον συνάδελφοι δεν έχετε πάει ποτέ βόλτα με πραγματικούς μοτοσυκλετιστές, έστω κι' αν οδηγούν σκούτερ...........
Πάντα υπάρχει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Γενικά, ένας χαρακτηρισμός δεν αφορά και την ολότητα. Παντού υπάρχουν κι αυτοί που διαφέρουν. Συνήθως ένας χαρακτηρισμός αφορά την πλειοψηφία, βέβαια, όχι πάντα, αλλά συνήθως. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα σκούτερ τα έχουν πάρει με γνώμονα το ευκολοοδήγητο και σαν πανάκεια στο κυκλοφοριακό της πόλης, αρχικά, άνθρωποι που είχαν ελάχιστη ή καθόλου επαφή με μοτοσυκλέτα ή και δίκυκλο. Επειδή ακριβώς είναι αυτό, ευκολοοδήγητο και πανάκεια στο κυκλοφοριακό. Αλλά, μετά από λίγο...  ξεθαρεύουν... κι εκεί αρχίζει...
Γενικά υπάρχουν παντού πολλοί έτσι κι όχι μόνο στα σκούτερ, να μην κρυβόμαστε, αλλά ας το αφήσουμε γι άλλο θέμα, γιατί κι εδώ, αλλού ξεκινήσαμε να πάμε κι αλλού τραβάμε.

Κώστα, θέλει ψάξιμο. Καλό κουράγιο, δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #1131 on: Σάββατο 04 Οκτώβριος 2014, 02:35:52 πμ
Για να αφήσουμε τα scooter στην ησυχία τους και να δούμε λίγο τα δικά μας ... έχω παρατηρήσει με ανησυχία πως στα τρία τέσσερα τελευταία γεμίσματα, μόλις φτάσω στα 200 χλμ μπαίνει στη ρεζέρβα. Λίγο πιο πριν, λίγο πιο μετά, γύρω στα 200 πάντως.

Ασχέτως πρατηρίου ή εταιρείας, έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ούτε έχω αλλάξει κάτι στον τρόπο που κινούμαι.

Να είναι συμφωνία κυρίων ανάμεσα στις εταιρείες ή τους πρατηριούχους για να μας τα παίρνουνε ή να φύγω τρέχοντας για το μάστορα;
Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος;

Αν μιλάμε για το 700, τόσο μου καίει, κατά μέσο όρο μέσα στην πόλη.
Έξω έχω δει και 270-280 Km   

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #1132 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 00:40:55 πμ
Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει μια ιδιαίτερα (για τα δεδομένα της μηχανής) αυξημένη κατανάλωση.
Με το 90% κίνηση εντός πόλης και με αλλαγές στις ~3500 ένα ρεζερβουάρ (χωρίς το εφεδρικό) με έβγαζε συνήθως κατα μέσο όρο γύρω στα 230 χλμ και το γέμιζα πριν στεγνώσει εντελώς.
Τις τελευταίες 3 φορές, μόλις πατούσα τα 210χλμ έμενα από βενζίνη και το γυρνούσα στο εφεδρικό μέχρι το επόμενο βενζινάδικο. Τα 15-20χλμ απόστασης διαφορά μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά συνηθισμένος στα περισσότερα χιλιόμετρα χωρίς να στραγγίζει το κυρίως ντεπόζιτο, και η μετάβαση από τα Ø5-5,5 στα Ø6,2-6,5 με ψιλοαγχώνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
Τα λάστιχα είναι φουσκωμένα, λάδια ξύδια μπουζί είναι σαν καινούργια (αλλάχτηκαν πρόσφατα), το τσοκ απείραχτο εδώ και καιρό. Ο τρόπος οδήγησης και οι διαδρομές παρέμειναν ίδιες, χωρίς σημαντικές μεταβολές.

Ιδού και ιστορικό ανεφοδιασμών (τα δύο Χ είναι γιατί δεν θυμόμουν ακριβή νούμερα αλλά κινήθηκα στα επίπεδα του Ø6,2+)

???
« Last Edit: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 00:42:35 πμ by cookos »

Spritmonitor.de" border="0

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1133 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 04:30:03 πμ
Τον βενζινά τον εμπιστεύεσαι?  ;D

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1134 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 04:41:12 πμ
Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει μια ιδιαίτερα (για τα δεδομένα της μηχανής) αυξημένη κατανάλωση.
Με το 90% κίνηση εντός πόλης και με αλλαγές στις ~3500 ένα ρεζερβουάρ (χωρίς το εφεδρικό) με έβγαζε συνήθως κατα μέσο όρο γύρω στα 230 χλμ και το γέμιζα πριν στεγνώσει εντελώς.
Τις τελευταίες 3 φορές, μόλις πατούσα τα 210χλμ έμενα από βενζίνη και το γυρνούσα στο εφεδρικό μέχρι το επόμενο βενζινάδικο. Τα 15-20χλμ απόστασης διαφορά μπορεί να μην ακούγονται πολλά, αλλά συνηθισμένος στα περισσότερα χιλιόμετρα χωρίς να στραγγίζει το κυρίως ντεπόζιτο, και η μετάβαση από τα Ø5-5,5 στα Ø6,2-6,5 με ψιλοαγχώνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
Τα λάστιχα είναι φουσκωμένα, λάδια ξύδια μπουζί είναι σαν καινούργια (αλλάχτηκαν πρόσφατα), το τσοκ απείραχτο εδώ και καιρό. Ο τρόπος οδήγησης και οι διαδρομές παρέμειναν ίδιες, χωρίς σημαντικές μεταβολές.

Δημήτρη,τι εννοείς με το παραπάνω; ???
Bασικά ,με λίγο πιο βαρύ δεξί χέρι στα μηχανάκια μας,
το μισό επιπλέον λίτρο καταναλώνεται .........αβίαστα :)
« Last Edit: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 04:46:56 πμ by giamar4 »

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #1135 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 05:38:46 πμ
Τον βενζινά τον εμπιστεύεσαι?  ;D

Την επόμενη φορά θα βάλω μια καραμπίνα δίπλα στο ντεπόζιτο την ώρα που θα το γεμίζει για να δώ αντιδράσεις... ;D
Δημήτρη,τι εννοείς με το παραπάνω; ???
Bασικά ,με λίγο πιο βαρύ δεξί χέρι στα μηχανάκια μας,
το μισό επιπλέον λίτρο καταναλώνεται .........αβίαστα :)

Αναφέρομαι κυρίως στις διαδρομές - στο δεξί χέρι είμαι γενικά χέστης, ειδικότερα εντός πόλης το πάω με το μαλακό... Η μόνη "σημαντική" αλλαγή στο δρομολόγιο, λόγω δουλειάς, ήταν 5-6 δρομολόγια των 15 χλμ σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με 90-100χλμ/ώρα (αν θυμάμαι καλά κάτι παραπάνω από 4200σαλ). Είναι δυνατόν να αύξησε αυτό τόσο πολύ την κατανάλωση; Δλδ αν ξεκινήσω για Θεσ/κη με μ.ω.τ. 120χλμ/ωρα θα ψάχνω για βενζινάδικο κάθε 150χλμ ????

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #1136 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 17:38:13 μμ
Δλδ αν ξεκινήσω για Θεσ/κη με μ.ω.τ. 120χλμ/ωρα θα ψάχνω για βενζινάδικο κάθε 150χλμ ????

Κάπως έτσι  ;D

Αν είσαι με ανεβασμένες στροφές, η κατανάλωση ανεβαίνει πολύ.

Μέσα στην Αθήνα με κανονικές διαδρομές γεμίζω κάθε 250-300χλμ. Όταν ανέβαινα Σκιάθο (εθνική με 130-140 -κοντά στα όρια για την 400) γέμιζα στα 150-160.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #1137 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2014, 23:10:16 μμ
Αν και δε μου αρέσει ως νούμερο το 150 σε ταξίδι,τουλάχιστον ηρέμησα λίγο τώρα..

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1138 on: Τετάρτη 29 Οκτώβριος 2014, 05:37:56 πμ
το 8,5 λτ/100χλμ μεικτό 2κάβαλο θα έπρεπε να μου δείξει κάτι?

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #1139 on: Τετάρτη 29 Οκτώβριος 2014, 06:34:57 πμ
Παιδες μη βάζετε 100αρα βενζίνη. Τώρα με τη κρίση δε πουλιέται και μένει μήνες στη δεξαμενή  με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι χειρότερη  απο την απλή. Για αυτό και η σελ ωαζει πρόσφορα μπας αδειασει τη δεξαμενή. Ολα αυτά δεν είναι δικά μου λόγια αλλα ενός βενζίνα που σταμάτησε να φέρνει 100αρα

XL650V

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1140 on: Τετάρτη 29 Οκτώβριος 2014, 06:51:51 πμ
Μωρέ και φρέσκια να΄ταν ,με τιμή κοντά στο 2ευρο ,
με  την καμία μιλάμε.

Βέβαια με την 100άρα δεν κερδίζεις τίποτα σε ένα μοτέρ ΤΑ600/650,
Το θέμα συζητήθηκε και εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,485.0.html

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1141 on: Τετάρτη 29 Οκτώβριος 2014, 22:24:32 μμ
το 8,5 λτ/100χλμ μεικτό 2κάβαλο θα έπρεπε να μου δείξει κάτι?

Σε βρίσκω υπερβολικό, δικάβαλο σε κίνηση δλδ μ.ω.τ κοντά στα 50 κ με ήρεμη οδήγηση θάπρεπε να είσαι στα 6.5 λ/100 το πολύ.

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #1142 on: Πέμπτη 04 Δεκέμβριος 2014, 21:37:41 μμ
Καθημερινές μετακινήσεις μικρών αποστάσεων, σχεδόν άναψε Σβήσε, και δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 6 Lt/ 100 km. Συνήθως είμαι 5.5 και πάντα μέσα στην πόλη.
Είμαι όμως πολύ συντηρητικός οδηγός! :)

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1143 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 02:40:08 πμ
Έκανα και εγώ τις δικες μου μέτρησης. transalp 650/06

έχουμε και λέμε.
μέσα στην πολη όχι συντηρητικά-normal οδήγηση 7.2lt/100km.
ταξίδι με 120km την ώρα 7.4/100km.
μικτά ταξίδι/πολη 7.9.

η μηχανή είναι με 42000km
δουλεύει σαν ελβετικό ρολοι, δεν έχω πειράξει ποτε τα kαρμπυρατέρ εκτος φυσικά από την καθιερωμένη συντήρηση.

και 2 ερώτησης παιδιά τα νούμερα τις κατανάλωσης τα βλέπετε φυσιολογικά...
και τι παιζει με τον δείκτη βενζίνης, είναι αξιόπιστος όταν μπει βαθιά μέσα στο κόκκινο η πρέπει να μου φύγουν τα τσίσα και να τρέχω με το μπετονάκι να βρω βενζίνη, έχω κάποιο περιθώριο ασφαλειας 20-30km, αν κάποιος το έχει δοκιμάσει πραγματικά θα είναι εξαιρετική πληροφορία.

ευχαριστώ εκ των προτέρων ... δημήτρης

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1144 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 04:54:49 πμ
Καλά είναι ανά 200 περίπου χιλιόμετρα να ξαναγεμίζεις :)

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #1145 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 06:09:38 πμ
Για να αφήσουμε τα scooter στην ησυχία τους και να δούμε λίγο τα δικά μας ... έχω παρατηρήσει με ανησυχία πως στα τρία τέσσερα τελευταία γεμίσματα, μόλις φτάσω στα 200 χλμ μπαίνει στη ρεζέρβα. Λίγο πιο πριν, λίγο πιο μετά, γύρω στα 200 πάντως.

Ασχέτως πρατηρίου ή εταιρείας, έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ούτε έχω αλλάξει κάτι στον τρόπο που κινούμαι.

Να είναι συμφωνία κυρίων ανάμεσα στις εταιρείες ή τους πρατηριούχους για να μας τα παίρνουνε ή να φύγω τρέχοντας για το μάστορα;
Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος;

Αν και αρκετό καιρό ...μετά θέλω να σε ρωτήσω αν άλλαξες τις μπουζόπιπες που λέγαμε ένα βραδάκι στο Σύνταγμα. Αν δεν πάει το σωστό ρεύμα, δεν κάνει και καλή καύση. Με το που τις άλλαξα, τα 6,0-6,2 έγιναν 5,7 μέσα στην πόλη με ...ζωντανή γκαζιέρα.

Το δικό μου στα 230 με 240 θα αρχίσει τις "ζεϊμπεκιές" ο δείκτης.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1146 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 08:18:18 πμ

έχουμε και λέμε.
μέσα στην πολη όχι συντηρητικά-normal οδήγηση 7.2lt/100km.
ταξίδι με 120km την ώρα 7.4/100km.
μικτά ταξίδι/πολη 7.9.

η μηχανή είναι με 42000km
δουλεύει σαν ελβετικό ρολοι, δεν έχω πειράξει ποτε τα kαρμπυρατέρ εκτος φυσικά από την καθιερωμένη συντήρηση.

και 2 ερώτησης παιδιά τα νούμερα τις κατανάλωσης τα βλέπετε φυσιολογικά...
και τι παιζει με τον δείκτη βενζίνης, είναι αξιόπιστος όταν μπει βαθιά μέσα στο κόκκινο η πρέπει να μου φύγουν τα τσίσα και να τρέχω με το μπετονάκι να βρω βενζίνη, έχω κάποιο περιθώριο ασφαλειας 20-30km, αν κάποιος το έχει δοκιμάσει πραγματικά θα είναι εξαιρετική πληροφορία.

ευχαριστώ εκ των προτέρων ... δημήτρης

τωρα τι να σου πω, οτι ειναι φυσιολογικα ? καθολου θα λεγα αλλα που να διαβασεις και 45 σελιδες του θεματος για να καταλαβεις...Στο ταξιδι με 120χλμ/ω  σου καιει παραπανω απο οδηγηση στην πολή? Κατι δεν παει καλα. Απ'οτι φαινεται δεν τα μετρησες σωστά...

Για να σε βγαζω απο τον κοπο να ψαξεις πισω, θα πρεπε εντος πολης να εχεις απο 6,2 εως 6,5 lt/100χλμ , ενω σε ταξιδι με μεση ταχυτητα 120χλμ/ω σιγουρα οχι πανω απο 6,0, μη σου πω οτι με μονοκαβαλος χωρις φορτίο γυρω στα 5,5-5,7...

Εχω κ γω το 650 και 3-4 φορες μου εκαψε πανω απο 7,0 λτ/100χλμ....Οταν το  'εστιβα' κανονικά και όταν πέτυχα σε σκατα βενζίνη (μου ρθε να παω πισω στον βενζινα κ να τον πλακωσω στο ξυλο...)

Α' οσο για το περιθωριο που εχεις στο τεποζιτο, ενω εισαι σε ευθεια, μόλις ο δεικτης αγγιξει την δεξια ακρη του 'Ε' εχεις περιπου 20 χλμ. Η περιεργη συμπεριφορά του ειναι ακριβως ιδια σε ολα τα transalp. Μολις κανεις  100-120 χλμ απο το γέμισμα τοτε ξεκολαει απο το "F" κ κατεβαινει γρηγοροτερα
« Last Edit: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 08:23:01 πμ by leftlane »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1147 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 14:32:59 μμ
τωρα τι να σου πω, οτι ειναι φυσιολογικα ? καθολου θα λεγα αλλα που να διαβασεις και 45 σελιδες του θεματος για να καταλαβεις...Στο ταξιδι με 120χλμ/ω  σου καιει παραπανω απο οδηγηση στην πολή? Κατι δεν παει καλα. Απ'οτι φαινεται δεν τα μετρησες σωστά...

Για να σε βγαζω απο τον κοπο να ψαξεις πισω, θα πρεπε εντος πολης να εχεις απο 6,2 εως 6,5 lt/100χλμ , ενω σε ταξιδι με μεση ταχυτητα 120χλμ/ω σιγουρα οχι πανω απο 6,0, μη σου πω οτι με μονοκαβαλος χωρις φορτίο γυρω στα 5,5-5,7...

Εχω κ γω το 650 και 3-4 φορες μου εκαψε πανω απο 7,0 λτ/100χλμ....Οταν το  'εστιβα' κανονικά και όταν πέτυχα σε σκατα βενζίνη (μου ρθε να παω πισω στον βενζινα κ να τον πλακωσω στο ξυλο...)

Α' οσο για το περιθωριο που εχεις στο τεποζιτο, ενω εισαι σε ευθεια, μόλις ο δεικτης αγγιξει την δεξια ακρη του 'Ε' εχεις περιπου 20 χλμ. Η περιεργη συμπεριφορά του ειναι ακριβως ιδια σε ολα τα transalp. Μολις κανεις  100-120 χλμ απο το γέμισμα τοτε ξεκολαει απο το "F" κ κατεβαινει γρηγοροτερα
Είναι αυτό ακριβώς. Ο δείκτης δείχνει στάθμη, αλλά το σχήμα του ρεζερβουάρ είναι που η στάθμη δεν ανταποκρίνεται στην ποσότητα. Εμπειρικά έχω δεί ότι όταν δείχνει 3/4 είναι περίπου στο μισό της ποσότητας.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1148 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 16:32:40 μμ

και 2 ερώτησεις παιδιά τα νούμερα τις κατανάλωσης τα βλέπετε φυσιολογικά...

Δημήτρη η μέση κατανάλωση δικάβαλο κατα 99% θα πρέπει να είναι απο 6λ/100χλμ εως 6,5 το πολύ με συντηρητική οδήγηση.

Οσο για το δείκτη καυσίμου, επειδή εχω πειραματιστεί αρκετά πρέπει να πώ οτι είναι αξιόπιστος αν και στα χαμηλά σε τρομάζει.
Οπως πολύ σωστά είπε ο Γιάννης πριν δεν ανταποκρίνεται η μεταβολή της βελόνας στην πραγματική ποσότητα που έχει το τεπόζιτο, πχ οταν δείχνει τέρμα γεμάτο και μόλις αρχίζει να κατεβαίνει εχεις τα 2/3 της ποσότητας.
Ομως η βελόνα αν την μάθεις  οτι δείχνει σε ενα σημείο θα είναι πάντα η ίδια ποσότητα.
Ουσιαστικά οταν η βελόνα είναι στην κόκκινη γραμμή έχεις ακόμα 60-70 χλμ να κάνεις, για να καταλάβεις στην δική μου οταν η βελόνα ακουμπήσει στο πινάκι στο τερμα έχω ακόμα 3 λιτρα ακόμα καύσιμο, με αλλα λόγια η βελόνα αρχίζει να κινείται στα 3-4 λίτρα.
Απο εκεί και πέρα ανάλογα την κατανάλωσή σου υπολογίζεις τα χιλιόμετρα.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #1149 on: Παρασκευή 05 Δεκέμβριος 2014, 18:06:49 μμ
Αν και αρκετό καιρό ...μετά θέλω να σε ρωτήσω αν άλλαξες τις μπουζόπιπες που λέγαμε ένα βραδάκι στο Σύνταγμα. Αν δεν πάει το σωστό ρεύμα, δεν κάνει και καλή καύση. Με το που τις άλλαξα, τα 6,0-6,2 έγιναν 5,7 μέσα στην πόλη με ...ζωντανή γκαζιέρα.

Το δικό μου στα 230 με 240 θα αρχίσει τις "ζεϊμπεκιές" ο δείκτης.

Όχι ακόμα, το φυλάω για το επόμενο service.

Keep riding !!!