Έκανα και εγώ τις δικες μου μέτρησης. transalp 650/06
έχουμε και λέμε.
μέσα στην πολη όχι συντηρητικά-normal οδήγηση 7.2lt/100km.
ταξίδι με 120km την ώρα 7.4/100km.
μικτά ταξίδι/πολη 7.9.
η μηχανή είναι με 42000km
δουλεύει σαν ελβετικό ρολοι, δεν έχω πειράξει ποτε τα kαρμπυρατέρ εκτος φυσικά από την καθιερωμένη συντήρηση.
και 2 ερώτησης παιδιά τα νούμερα τις κατανάλωσης τα βλέπετε φυσιολογικά...
και τι παιζει με τον δείκτη βενζίνης, είναι αξιόπιστος όταν μπει βαθιά μέσα στο κόκκινο η πρέπει να μου φύγουν τα τσίσα και να τρέχω με το μπετονάκι να βρω βενζίνη, έχω κάποιο περιθώριο ασφαλειας 20-30km, αν κάποιος το έχει δοκιμάσει πραγματικά θα είναι εξαιρετική πληροφορία.
ευχαριστώ εκ των προτέρων ... δημήτρης
τωρα τι να σου πω, οτι ειναι φυσιολογικα ? καθολου θα λεγα αλλα που να διαβασεις και 45 σελιδες του θεματος για να καταλαβεις...Στο ταξιδι με 120χλμ/ω σου καιει παραπανω απο οδηγηση στην πολή? Κατι δεν παει καλα. Απ'οτι φαινεται δεν τα μετρησες σωστά...
Για να σε βγαζω απο τον κοπο να ψαξεις πισω, θα πρεπε εντος πολης να εχεις απο 6,2 εως 6,5 lt/100χλμ , ενω σε ταξιδι με μεση ταχυτητα 120χλμ/ω σιγουρα οχι πανω απο 6,0, μη σου πω οτι με μονοκαβαλος χωρις φορτίο γυρω στα 5,5-5,7...
Εχω κ γω το 650 και 3-4 φορες μου εκαψε πανω απο 7,0 λτ/100χλμ....Οταν το 'εστιβα' κανονικά και όταν πέτυχα σε σκατα βενζίνη (μου ρθε να παω πισω στον βενζινα κ να τον πλακωσω στο ξυλο...)
Α' οσο για το περιθωριο που εχεις στο τεποζιτο, ενω εισαι σε ευθεια, μόλις ο δεικτης αγγιξει την δεξια ακρη του 'Ε' εχεις περιπου 20 χλμ. Η περιεργη συμπεριφορά του ειναι ακριβως ιδια σε ολα τα transalp. Μολις κανεις 100-120 χλμ απο το γέμισμα τοτε ξεκολαει απο το "F" κ κατεβαινει γρηγοροτερα