Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 735775

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #675 on: Τετάρτη 06 Μάιος 2009, 17:46:59 μμ
Η κατανάλωση από τεχνικής σκοπιάς μπορεί να θεωρηθεί ως ένας ακόμα παράγοντας (βλ. ένδειξη) λειτουργικής κατάστασης κινητήρα και συστήματος τροφοδοσίας.

ΥΓ: Προσωπικά, η κατανάλωση με ενδιαφέρει κυρίως ως προς αυτή και μόνο τη σκοπιά και λιγότερο ως προς οποιαδήποτε άλλη.

Αυτό ήθελα να διαβάσω-ακούσω από εσένα.
Κυρίως την λειτουργική κατάσταση της κούκλας μας.

Να σαι καλά Κρίς
Καλημέρα στην παρέα.

costas

• Guest
Reply #676 on: Σάββατο 09 Μάιος 2009, 04:43:15 πμ
κατανάλωση ......

Kάνω αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να μου ''χτυπήσει'' ρεζέρβα και βάζω 12 ευρώ βενζίνη, δε ξέρω όμως πόσα αφού δε λειτουργεί το κοντέρ!!!!!!! :'(
Επίσης δε γνωρίζω ούτε με πόσες στροφές πάω ... αφού εδώ και κανά 10ήμερο δε λειτουργεί και το στροφόμετρο!!!! :'(
Υ.Γ Μόνο ο δείκτης θερμοκρασίας λειτουργεί!!!!!! :)

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #677 on: Σάββατο 09 Μάιος 2009, 04:56:28 πμ
Υ.Γ Μόνο ο δείκτης θερμοκρασίας λειτουργεί!!!!!! :)

Πρόσεξέ το αυτό.
Σύμφωνα με τελευταία κοινοτική οδηγία, εάν το θερμόμετρο περιέχει υδράργυρο, για περιβαλλοντικούς λόγους, πρέπει να αποσυρθεί.
Μπορεί βέβαια να αντικατασταθεί με ηλεκτρονικό. ;D

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #678 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 05:19:52 πμ
Λοιπον, εχουμε και λεμε.... Εντελως τυχαια προεκυψε το εξης μετα την εκδρομη της Κυριακης...

Γενικα ενα γεμισμα μεχρι πανω μου βγαζει 250χλμ εντος πολης... Στα 250 δηλ γεμιζω... και κανω σιγουρα 25χλμ τη μερα (σπιτι-δουλεια-σπιτι).

Ειχα γεμισει τελευταια φορα καθως γυρνουσαμε απο την εκδρομη και ειχα μηδενισει το trip και απο τοτε δεν εβαλα βενζινη.

Προχτες λοιπον πλησιαζε τα 250χλμ, αλλα ο δεικτης βενζινης ηταν στην τελευταια γραμμη πριν το κοκκινο.... Χαλασε ο δεικτης βενζινης, λεω.... και θα βαλω μολις γυρισω απο τη δουλεια το απογευμα. Το απογευμα εγινε βραδυ και δεν εβαλα. Το πρωι αργησα και δεν προλαβαινα... οποτε κατεληξα να εχω κανει 285χλμ (και τελικα δεν ηταν χαλασμενος ο μετρητης βενζινης.... ευτυχως).
Γεμισα -μεχρι επανω- σημερα μολις γυρισα με 16,6λιτρα, αρα ειχαν μεινει μεσα άλλα 2,4λιτρα (θεωρητικα παντα).... αρα, ειχα αλλα ~40χλμ ακομα...

Τοσο μεγαλη διαφορα στην αυτονομια η οδηγηση στην πολη με εκτος? και δεν πηγαιναμε και με 80χλμ...

Λες να βγαζει 300+ χλμ αυτονομια το ΤΑ?

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #679 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 05:57:39 πμ
H διαφορά είναι πολύ μεγάλη σε κύκλο πόλης με οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο ειδικά αν αυτή είναι και χαλαρή ακόμα πιο μεγάλη η διαφορά.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #680 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 08:15:48 πμ
Λοιπον, εχουμε και λεμε.... Εντελως τυχαια προεκυψε το εξης μετα την εκδρομη της Κυριακης...

Γενικα ενα γεμισμα μεχρι πανω μου βγαζει 250χλμ εντος πολης... Στα 250 δηλ γεμιζω... και κανω σιγουρα 25χλμ τη μερα (σπιτι-δουλεια-σπιτι).

Ειχα γεμισει τελευταια φορα καθως γυρνουσαμε απο την εκδρομη και ειχα μηδενισει το trip και απο τοτε δεν εβαλα βενζινη.

Προχτες λοιπον πλησιαζε τα 250χλμ, αλλα ο δεικτης βενζινης ηταν στην τελευταια γραμμη πριν το κοκκινο.... Χαλασε ο δεικτης βενζινης, λεω.... και θα βαλω μολις γυρισω απο τη δουλεια το απογευμα. Το απογευμα εγινε βραδυ και δεν εβαλα. Το πρωι αργησα και δεν προλαβαινα... οποτε κατεληξα να εχω κανει 285χλμ (και τελικα δεν ηταν χαλασμενος ο μετρητης βενζινης.... ευτυχως).
Γεμισα -μεχρι επανω- σημερα μολις γυρισα με 16,6λιτρα, αρα ειχαν μεινει μεσα άλλα 2,4λιτρα (θεωρητικα παντα).... αρα, ειχα αλλα ~40χλμ ακομα...

Τοσο μεγαλη διαφορα στην αυτονομια η οδηγηση στην πολη με εκτος? και δεν πηγαιναμε και με 80χλμ...

Λες να βγαζει 300+ χλμ αυτονομια το ΤΑ?

Γιώργο ναι βγάζει πάνω από 300 συγκεκριμένα μου έχει βγάλει 327 χλμ και αυτά όλα σε Εθνική με Ταχύτητες 130-140χλμ

Την Κυριακή με την Ειρήνη πίσω βγάλαμε 250χλμ και έβαλα 17,6lt δηλαδή είχα θεωρητικά 1,4Lt ακόμα…..

Σίγουρα παίζει ρόλο το Φορτίο, ο τρόπος οδήγησης, ο αστικός και εθνικός κύκλος λειτουργίας της…..

Αλλά εν γένει ποτέ δεν είχα παραπονεθεί για την αυτονομία της….. ;)

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #681 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 09:57:06 πμ
Αυτό που εχω καταλάβει εγώ είναι ότι τα χιλιόμετρα αυτονομίας είναι πολύ σχετικό νούμερο.
Σημαντικότερο είναι οι συνήθεις στροφές του κινητήρα, βάρος και αντίθετος άνεμος. Αλλά και χρονος λειτουργίας. Ως προς το τελευταίο, με ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό που εχω κάνει είναι γύρο στις 3,5 ώρες αυτονομίας (έτσι όπως οδηγώ εγώ)
Θεωρώ λοιπόν τον χρόνο πιο αξιόπιστο μετρητή απ' ότι τα χιλιόμετρα.

Αν πχ το δουλεύω μεταξύ 5500 και 7500  ξέρω ότι θα καψει πολύ. Άλλα χιλιόμετρα θα βγάλει όμως με 5 ταχύτητα και αλλά με 2-3 ταχύτητα. Ο χρονος λειτουργίας όμως θα είναι περίπου ίδιος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #682 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 18:35:33 μμ
Είθισται τόσα χρόνια την αυτονομία να την μετράμε σε lt/km στα μηχανοκίνητα, όμως στις ηλεκτρικές συσκευές έχουμε τον χρόνο, για παράδειγμα το κινητό μου έχει αυτονομία 10 ώρες. (Ποια είναι η πήγη κατανάλωσης ενεργειας κάθε φορά )

Απ την στιγμή που μπαίνει μέσα ο παράγοντας κατανάλωση την προσδίδουμε στα lt  και στα km.

O χρόνος δεν είναι τόσο αξιόπιστο μέγεθος ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις αν ο κινητήρας σου δουλεύει σωστά, αν σου καίει περισσότερο, αν κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, κλπ κλπ,
με την κατανάλωση lt/km άμεσα μπορείς να αντιληφθείς πως κάτι δεν πάει καλά αν σου έχει κάψει παραπάνω lt στο km.

3,5 ώρες αυτονομίας δηλαδή σε ένα ταξίδι κοιτάς τον μερικό χιλιομετρητή στα αριστερά σου, η το ρολόι στα δεξιά σου… ;;;

Διότι όταν είσαι φορτωμένος και διπλός σαφώς και δεν μπορείς να παίξεις με τον χρόνο αλλά με τον μερικό χιλιομετρτή θα το θεωρούσα πιο αξιόπιστη λύση.

Φιλικά πάντα,
« Last Edit: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 19:32:54 μμ by Leon »

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #683 on: Παρασκευή 22 Μάιος 2009, 18:49:23 μμ
Δηλαδή μπορείς να κινηθείς μέσα στην πόλη 4 ώρες με 1 τεπόζιτο....?  :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #684 on: Σάββατο 23 Μάιος 2009, 08:14:58 πμ
Είθισται τόσα χρόνια την αυτονομία να την μετράμε σε lt/km στα μηχανοκίνητα, όμως στις ηλεκτρικές συσκευές έχουμε τον χρόνο, για παράδειγμα το κινητό μου έχει αυτονομία 10 ώρες. (Ποια είναι η πήγη κατανάλωσης ενεργειας κάθε φορά )

Απ την στιγμή που μπαίνει μέσα ο παράγοντας κατανάλωση την προσδίδουμε στα lt  και στα km.

O χρόνος δεν είναι τόσο αξιόπιστο μέγεθος ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις αν ο κινητήρας σου δουλεύει σωστά, αν σου καίει περισσότερο, αν κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, κλπ κλπ,
με την κατανάλωση lt/km άμεσα μπορείς να αντιληφθείς πως κάτι δεν πάει καλά αν σου έχει κάψει παραπάνω lt στο km.

3,5 ώρες αυτονομίας δηλαδή σε ένα ταξίδι κοιτάς τον μερικό χιλιομετρητή στα αριστερά σου, η το ρολόι στα δεξιά σου… ;;;

Διότι όταν είσαι φορτωμένος και διπλός σαφώς και δεν μπορείς να παίξεις με τον χρόνο αλλά με τον μερικό χιλιομετρτή θα το θεωρούσα πιο αξιόπιστη λύση.

Φιλικά πάντα,

φιλε κι εγω τον χιλιομετρητη κοιταω καθως και τον δεικτη. μη σου πω οτι κοιταω πρωτα τον ..αναξιοπιστο δεικτη

οπως ανεφερα ομως υπαρχουν και αλλοι παραγοντες.. στροφες, βαρος, κτλ
αυτοι ομως οι παραγοντες ισχυουν και οταν μετρας τα χλμ

εγω θεωρω οτι ειναι πιο αξιοπιστο το να μετρας τον χρονο, αλλα δεν ειναι πρακτικο.
οσο για το χρονο που γραφω (3,5 ωρες) ειναι ενας προχειρος υπολογισμος που εκανα μια φορα

Δηλαδή μπορείς να κινηθείς μέσα στην πόλη 4 ώρες με 1 τεπόζιτο....?  :eusa_naughty: :eusa_naughty:

εγω εγραψα για 3,5 ωρες. και παλι με επιφυλαξη
αμα το δουλευεις σε ψηλες στροφες μεσα στη πολη ποσα χιλιομετρα σου βγαζει ?
και ποσα οταν το δουλευεις στις ιδιες στροφες στην εθνικη ?  ;)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #685 on: Σάββατο 23 Μάιος 2009, 17:28:46 μμ
Παντως σε εμενα, οι 3,5 ωρες σε πολη μου αντιστοιχουν για 3-4 μερες (σπιτι-δουλεια), αλλα κανονικα κανω 10 μερες (5 ωρες)...

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #686 on: Σάββατο 23 Μάιος 2009, 20:16:18 μμ
Φιλικά πάντα,
Aκριβώς έτσι είναι...
Οι ώρες λειτουργίας μετρούνται μόνο σε ΜΕΚ σταθερές (χωρίς τον παράγοντα κίνηση)
πχ Γεννήτριες, Κομπρεσερ, ακόμα και σκάφη χωρίς δυνατότητα μέτρησης απόστασης.
Στα αυτοκινούμενα οχήματα, το κοντέρ είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος μέτρησης, γιατί εκτός από αυτά που αναφέρονται, μετράει και την χρήση όλως των συστημάτων μετάδοσης κίνησης....
Και τώρα με την ευρεία χρήση των trip computer, μπορείς πράγματι να ελέγχεις την οικονομία καλύτερα...καμμιά φορά παρακολουθώντας τα μπορείς να βελτιώσεις άμεσα και τον λανθασμένο, πιθανώς, τρόπο οδήγησής σου....Αν μετρούσαμε μόνο ώρες ή μέρες εργασίας, δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι χειριστές (όσο αφορά στην οικονομία καυσίμου), αλλά ούτε και να έχουμε δεδομένο να ψαχτούμε, για μία καλύτερη ρύθμιση του κινητήρα...

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #687 on: Δευτέρα 01 Ιούνιος 2009, 03:50:45 πμ

Σας παραθέτω την προσωπική μου κατανάλωση της ΙΤΤ 2009.

Συνθήκες : ΤΑ 650 Euro 3, μπουζί ιριδίου, φίλτρο ΚΝ, κάγκελα και κάγκελα βαλίτσας Κάππα, δικάβαλο, 2 βαλίτσες περ. 17,5 κιλά, 2 tank bag (το ένα έγινε..tail bag)

Μέση κατανάλωση σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (μέχρι Ανγκόνα) : 6,40 λίτρα/ 100 χλμ

Μικρότερη Κατανάλωση : 5,58 λίτρα επί Αλβανικού εδάφους (95άρα) και 4,67 πέριξ του Bischofmais (από τελευταία στάση route 10 μέχρι Τσεχία το πρωί του Σαββάτου, χαλαρά και δίχως μπαγάζια).

Μεγαλύτερη              :  Από Verona μέχρι Ancona, 9,80 λίτρα/ 100 χλμ. (απλή 95άρα - 120 μίνιμουμ...και τρομερή ζέστη)   

Κροατική 95άρα, μετά το Dubrovnik μέχρι Split : 7,98 λίτρα/ 100 χλμ (αρκετή ΕΟ, 6200 - 6300 στροφές μονίμως να διατηρήσω 130-140/ αντίθετος - πλάγιος άνεμος)

Στην κυρίως διαδρομή της ΙΤΤ της Παρασκευής (Route 10), δίχως μπαγάζια και σβέλτα : 5,65 λίτρα/ 100 χλμ. 

Bischofmais - Verona (όλο Εθνική με μέση θερμοκρασία και υψηλή στην Ιταλία και ταχύτητες 110 - 130) : 6,38 λίτρα/ 100 χλμ. (95άρα)

Συνολικά κατανάλωσα περί τα 270 λίτρα...από Θεσσαλονίκη μέχρι...Θεσσαλονίκη, περ. 4400 χλμ.

Ανγκόνα έπαυσα να ελπίζω....εεεεεε, να σημειώνω εννοώ  ;D

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline newtransalpakias

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #688 on: Δευτέρα 01 Ιούνιος 2009, 06:24:30 πμ
 Το τεστ που κάνω εγώ είναι να αλλάζω τις ταχύτητες περίπου στις 4500 στροφές για ένα γέμισμα, γύρω στις 5000-5500 στο επόμενο κλπ, ώστε όχι μόνο να βρω που καίει λιγότερο για οικονομία άλλα και για να μάθω να την οδηγώ όπως πρέπει και να μη τη ¨κουράζω¨.
 Ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη....  :)  Νομίζω γύρω στις 5500 είναι καλά για να συνεχίζει χωρίς να ζορίζεται.

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #689 on: Δευτέρα 01 Ιούνιος 2009, 18:22:25 μμ
Το τεστ που κάνω εγώ είναι να αλλάζω τις ταχύτητες περίπου στις 4500 στροφές για ένα γέμισμα, γύρω στις 5000-5500 στο επόμενο κλπ, ώστε όχι μόνο να βρω που καίει λιγότερο για οικονομία άλλα και για να μάθω να την οδηγώ όπως πρέπει και να μη τη ¨κουράζω¨.
 Ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη....  :)  Νομίζω γύρω στις 5500 είναι καλά για να συνεχίζει χωρίς να ζορίζεται.

Δεν παθαίνει τίποτε αν είναι σε καλή κατάσταση, όπως και να το πάς. Σε βγάζει ασπροπρόσωπο. Είναι μακράν ένα επό τα τιμιότερα και αξιόπιστα εργαλεία. Η' αν θέλετε και "αγαπησιάρικο", θα έλεγα εγώ.

Αλλά όντος αισθάνεται περίφημα μέχρι τις 6000 στροφές. Από κει και πέρα πέφτει και η ροπή του, οπότε το "στίβεις" με άμεσο αντίκτυπο στη κατανάλωση.

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #690 on: Παρασκευή 26 Ιούνιος 2009, 20:56:36 μμ
Είχα βάλει την προηγούμενη φορά 20,50€ βενζίνη για να το φουλάρω μέχρι τα μπούνια.
Σήμερα μετά απο 220 χλμ έπεσε ο δείκτης τέρμα κάτω. Δέν τον πίστεψα άλλα λέω δεν βαριέσαι, ας το φουλάρω να δώ και την διαφορά.
πήρε τέρμα πάνω πάλι με 15,50€.
Τα χλμ γίναν μέσα στην πόλη και λίγο περιφερειακό.
Το μόνο που με ενοχλεί, είναι που μου πέφτει στα τάρταρα ο δείκτης ενώ έχω ακόμα περίπου 60-70 χλμ

Transalp XL650V

Offline wrao2003

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Αν δεν φας το "θεριό", θεριό δεν γίνεσαι ...
Reply #691 on: Πέμπτη 02 Ιούλιος 2009, 06:51:53 πμ
Έκανα μέτρηση με 280χιλ έκαψα 14,5Λίτρα.   1Lit/19.31Km(Μεικτή Διαδρομή)
Η μέτρηση έγινε 2 φορές.
Πιστεύω  πως είναι καλά τι λέτε?

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #692 on: Πέμπτη 02 Ιούλιος 2009, 11:54:04 πμ
Εγώ σήμερα ξανάφούλαρα με 15λίτρα μετά από 240χλμ. Δηλαδή 16χλμ/λίτρο Η' 6,25λίτρα/100χλμ.
Όλα μέσα στην πόλη αλλά χωρίς ζόριζμα

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline roussosnick

• Ασφαλιστικός σύμβουλος
  • Οδηγάρα
Reply #693 on: Πέμπτη 02 Ιούλιος 2009, 21:47:07 μμ

Εγώ καταφέρνω την κάτωθι κατανάλωση καθημερινά με ΤΑ 650 στην εθνική με 5000-6000 σ.α.λ. και ταχύτητες 110-140χλμ/ω.

18 - 18,5 λιτρα βενζίνης κάθε 340 - 350χλμ.

Offline reddragon

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #694 on: Πέμπτη 24 Σεπτέμβριος 2009, 18:35:29 μμ
Καλημερα,

Εχω μια απορεια, πηρα το ΤΑ 650 μου και ο δεικτης της βενζινης ηταν στο κοκκινο (μολις που ακουμπουσε)
Εβαλα 15ε και περασε την ενδειξη του φοουλ. Εκανα 205 χλμ και ξαναεγλυψε το κοκκινο.
Βαζω σημερα 15ε (γυρω στα 14λτ) και ξανα πανω απο το φουλ.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης, ποτε ειναι πραγματικα αδειο ή σχεδον αδειο το ΤΑ μου.
Απο οτι καταλαβα και διαβασα το φλοτερ- δεικτης ειναι λιγο κουκουρουκου αφου στα πρωτα 100χλμ ειναι ακομα στο φουλ.
Υποψιαζομαι οτι μολις αγγιξει το κοκκινο πρεπει να εχει ακομα 3-4 λιτρα. Σωστο ή θα σπροχνω καμια μερα το πουπουλενιο μου ΤΑ.

Γιωργος.

Offline nikos 238

• Rossi και πάνω !
Reply #695 on: Πέμπτη 24 Σεπτέμβριος 2009, 21:57:25 μμ
Για να μείνεις θα πρέπει η βελόνα να κατέβει κάτω από το κόκκινο και να κολήσει εκεί.

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #696 on: Παρασκευή 25 Σεπτέμβριος 2009, 04:26:10 πμ
Για να μείνεις θα πρέπει η βελόνα να κατέβει κάτω από το κόκκινο και να κολήσει εκεί.

Συμφωνώ. Το πραγματικό -0-  στον δείκτη του ΤΑ είναι εκεί που σταματάει η βελόνα όταν ο διακόπτης είναι κλειστός.

Φίλε redragon για να μην ξεμείνεις πότε, φουλαριζε όταν η βελόνα είναι στο κόκκινο. (όπως κάνεις τώρα)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline reddragon

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #697 on: Παρασκευή 25 Σεπτέμβριος 2009, 06:32:38 πμ
Προτιμω να μην μαθω ποτε ποση ειναι η αυτονομια του ΤΑ αν ειναι να το σπρωχνω..
Αν με 15 λιτρα βγαζω περιπου 200χλμ προσωπικα ειμαι more than happy..

Σας ευχαριστω

Γιωργος.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #698 on: Παρασκευή 25 Σεπτέμβριος 2009, 07:26:24 πμ

Σας ευχαριστω

Γιωργος.

Γενικά και τα 300χλμ θα δείς με ένα ντεπόζιτο με νορμάλ οδήγηση...... ;) ;)

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #699 on: Παρασκευή 25 Σεπτέμβριος 2009, 12:23:42 μμ

Σας ευχαριστω

Γιωργος.

Δεν χρειάζεται να ξεμείνεις για να δεις την αυτονομία.
Φουλαρεις, μηδενίζεις τον μετρητή, κανείς οσα χλμ θέλεις, ξαναφουλαρεις και κανείς την διαίρεση λίτρα/χλμ.
 Έτσι βρίσκεις πόσο σου καίει στο χλμ. Μετά κάνεις την διαίρεση 19,6/πόσο σου καίει στο χλμ. = αυτονομία.

Για ποιο ακριβή μέτρηση μπορείς να φουλαρεις παραπάνω από μια φορά, αρκεί να κρατάς σημείωση πόσα λίτρα έχεις βάλει στο σύνολο.
« Last Edit: Παρασκευή 25 Σεπτέμβριος 2009, 12:25:53 μμ by kostasj »

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>