"κανονικούς" εννοεις τους ατμοσφαιρικους?
Όπως του ΤΑ. Υπάρχουν πολλών ειδών κινητήρες, που δεν είναι θέμα της κουβέντας μας εδω.
ή στο δοχειο συλογης του μεσω αντλιας αν προκειτε για κινητηρα με ξηρο ή ημιξηρο καρτερ
Τι λέγαμε για τα DUCATI SS...?

Δεν αφορά την κουβέντα για τα Transalp !!!
Αναφερονται σε ακραιες τιμες.
ΛΑΘΟΣ. Εξακολουθείς βλέπω να επιμένεις στην ίδια άποψη! Anyway, (για την οικονομία της κουβέντας) το κάτω όριο χαμηλων θερμοκρασιών λίγο μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα αφού λίγοι θα το δουν. Το άνω όριο που δίνουν οι πίνακες λαδιών της Honda αναφέρονται σε ΜΕΣΕΣ επικρατούσες τιμές (RTFM) και για το καλοκαίρι είναι 25-30 οC (έως τραβηγμένα απο τα μαλλιά 35 oC)
Παντως αν καποιος εχει βαλει πχ 15W-50 ή 20W-50...
...
Μα προφανως το καταλληλο λαδι για τις επικρατουσες εκει συνθηκες! ...
Που η Honda λέει στο manual πως είναι τα εξής ΔΥΟ (2)!!! 10W-30 και 10W-40
Εφοσον και τα δυο ειναι 10W δεν εχουν το ιδιο (θεωρητικα) ιξωδες στους 0 βαθμους? Αρα ειναι ιδια στην κρυα εκκινηση
ΛΑΘΟΣ. Το 10W είναι ένας δείκτης προδιαγραφής που προσδιορίζει το ΕΥΡΟΣ τους ιξώδους στην "τάδε" θερμοκρασία. Έτσι δύο λάδια 10W έχουν
διαφορετικό ιξώδες.
Βεβαια καποιος θα μπορουσε (οχι εγω) να πει οτι επειδη ειναι προιον εργαστηριου με καποια προσθετα ισως ενα τετοιο λαδι θα "εσπαγε" λιγοτερο (ή περισσοτερο) απο ενα αλλο λιγοτερο (ή περισσοτερο) πολυτυπο και ισως τελικα ειναι καθαρα επιλογη ή τεχνογνωσιας του κατασκευαστη του
........
Θα πρότεινα να μείνουμε σε αυτό, Δεν ξερω δεν απαντω! Δεν ειμαι χημικος! καθώς με τα "αν" και "ίσως" δεν μπορεί να γίνει κουβέντα (και θα μου λες μετά ότι λέω για καφενεία).
Σωστα! Για να αδειασει πληρως ο κινητηρας πρεπει να αποσυναρμολογηθει και οταν συναρμολογηθει ξανα πραγματι περνει οσα λεει το μανουαλ (νομιζω δεν το εχω κανει!)
Αλλα οι υπολοιπες ποσοτητες που αναφερεις ειναι σχετικες!
Πάρε και γερανό αν θες και γύρνα τη μηχανή ανάποδα να αδειάσει. Αν καταφέρεις εσύ να βγάλεις 100ml περισσότερα στην αλλαγή λαδιών, με γειά σου και χαρά σου. Παραμένει το γεγονός (και το ανέφερα για εγκυκλοπαιδική γνώση- γιατί πολλοί εδώ δεν το ήξεραν) ότι ο κινητήρας στις αλλαγές λαδιών κρατάει μέσα μια ΣΕΒΑΣΤΗ ποσότητα λαδιού ~500ml(σύστημα konkost)-600ml.
Τα υπόλοιπα δεν χρήζουν σχολιασμού. Ας μείνουμε πάντως στην ουσία, γιατί διακρίνω μια υπερ-προσπάθεια να μου "την πεις", και χάνει έτσι τον προσανατολισμό της, τον Transalp-ιστικό χαρακτήρα (και το ενδιαφέρον της) η κουβέντα μας.
Τέλος πάντων, το αφήνω εδώ γιατί το καλαμπούρι έχει αρχίσει και ...ψιλοτελείωνει ξέρεις όταν πέφτουν ειρωνίες...
No hard feelings. Sorry, πάντως αν πειράχτηκες. Όμως βρε Παναγιώτη πριν να είμαστε τόσο
απόλυτοι (και εύθικτοι)), ελέγχουμε λίγο τις πληροφορίες που μας δίνουν πριν τις αναμεταδώσουμε με τόση βεβαιότητα. Επειδή είπε κάποιος (καθώς συχνά κάνεις όπως μας λες κουβεντούλες με "ειδικούς") μια βλακεία, πρέπει εσύ να το δέσεις κόμπο?
Be cool
