Hellas Transalp Forum

Ένα Δυο Ένα Δύο Έλα Λαμβάνει κανείς εκεί έξω?

Airhead · 44449

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #100 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:20:37 πμ
Τιποτα δεν παλεύεται, μόνο αμα βγάλετε λυσάρι με τα sos και αυτό περιληπτικό :P ???

TEAM Αϊστοπαμπωλ

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #101 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:23:01 πμ
....και τώρα που πλέον έπιασες το νόημα συνεχίζεις την αντιπαράθεση του μάτσου απο παλιοσίδερα που αποκαλείς μηχανή σου,με την καφετιέρα του τσέρτση εκεί ;)

Υ.Γ Ελπίζω να μην χαλάσει ο κουβάς σου μέχρι το φωτογραφικό ράλυ...έχω στοιχηματίσει στον μπαρμπα Τέο!

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #102 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:25:58 πμ
Have Faith! Ένας από τους λόγους που τα bmw αυτής της γενιάς είναι θρυλικά είναι πως είναι τόσο low tech που επισκευάζονται και με κοτετσόσυρμα από τον φράχτη που μόλις γκρέμισαν. Και πως οι αναβάτες τους είναι τόσο ξεροκέφαλοι όχι απλώς για να πιστεύουν κάτι τέτοιο αλλά να προσπαθούν να το κάνουν κιόλας. 

TEAM Αϊστοπαμπωλ

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #103 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:28:06 πμ
Μα..μα ...μα εσύ θα με κάνεις να πάω να πάρω ένα ...αύριο  κιόλας!

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #104 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:28:47 πμ
....και τώρα που πλέον έπιασες το νόημα συνεχίζεις την αντιπαράθεση του μάτσου απο παλιοσίδερα που αποκαλείς μηχανή σου,με την καφετιέρα του τσέρτση εκεί ;)

Υ.Γ Ελπίζω να μην χαλάσει ο κουβάς σου μέχρι το φωτογραφικό ράλυ...έχω στοιχηματίσει στον μπαρμπα Τέο!

Αμ αυτός ο κουβάς δεν χαλάει τόσο εύκολα...

οι καφετίερες οι δικές μας χαλάνε  :-X

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #105 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:29:28 πμ
Μα..μα ...μα εσύ θα με κάνεις να πάω να πάρω ένα ...αύριο  κιόλας!

Αμ οσοι έχουν δεν το δίνουν με τίποτα Απόστολε

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #106 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:34:30 πμ
Αμ αυτός ο κουβάς δεν χαλάει τόσο εύκολα...

οι καφετίερες οι δικές μας χαλάνε  :-X

Κάτι μου λέει πως θα αλλαξοπιστήσεις γρήγορα εσύ...ελπίζω μόνο μην σε δω με βαυαρή κυρία....δεν θα το αντέξω!

Το ξέρω ...το δικό του είναι θρυλικό μοντέλο..κάτι σαν τα Άφρικα 650...μετά χάλασε η συνταγή και έγιναν τα GS κυριλέ εφεδομηχανές και τάχα μου adventure....ειδικά μετά to 1150 GS (που είναι το καλύτερο των νεώτερων ετών) η φάση στράβωσε πολύ...

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #107 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:35:21 πμ

Καλά μπάρμπα, εσύ πάνε να φτιάξεις για 132η φορά τα ρουλεμάν τιμονιού σου και άσε το νέο στα έμπειρα χέρια μας...

Αεροκέφαλε, αν πάθει κάτι το λείψανο πριν το ΦΡ, μην αγχώνεσαι.. Πάρε μερικά παλιοσίδερα, ψέκασέ τα με "καφέ της σκουριάς", βάλε και 2 ρόδες κάπου στο σύνολο (μην σε νοιάζει που, και πάλι καλύτερα από τώρα θα στρίβει), και έλα με αυτό... Κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι... :2hysterical:

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #108 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:36:29 πμ
Επίσης έχω πάει και έχω γυρίσει ελληνοαλβανικά με ΑΧ-1, 250 cc με το μισό της διαδρομής χώμα και διαμονή , ελέυθερο κάμπινγκ και να κυνηγάω και ένα άφρικα και ένα ντομινέιτορ 650. Μπορεί να πέρασαν πολλοί χειμώνες από τότε αλλά θα το παλέψω.  :qriding:

TEAM Αϊστοπαμπωλ

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #109 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:39:14 πμ
Επίσης έχω πάει και έχω γυρίσει ελληνοαλβανικά με ΑΧ-1, 250 cc με το μισό της διαδρομής χώμα και διαμονή , ελέυθερο κάμπινγκ και να κυνηγάω και ένα άφρικα και ένα ντομινέιτορ 650. Μπορεί να πέρασαν πολλοί χειμώνες από τότε αλλά θα το παλέψω.  :qriding:

Ε πες το ντε!

...και αναρωτιόμουν που βρήκες και αγόρασες το χρέπι σου!
Παρατημένο σε καποιον Αλβανικό στάβλο ήταν..

Πόσα αυγά πλήρωσες να το  πάρεις;
Όσα και να ήταν...μάλλον σε έριξε στο deal ;D

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #110 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:40:21 πμ
Talking bikes... Τ ακαινούργια μποξερ είναι καλά αλλά υποφέρουν από την κλασσική γερμανική εμμονή να φτιάχνουν μηχανές για Βίκινγκ και Βισιγότθους. Μακάρι να τα άντεχε το νεφρί και η τσέπη μου. Ο Τσέρτσις που έιναι δυό μέτρα παλικάρι με λίγο γυμναστική μια χαρά θα μπορούσε να έχει ένα 1200 και να γουστάρει αλλά επειδή ο κύριος δεν μπορούσε να του δώσει και μυαλό και ύψος τον έριξε στα Ιταλικά.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #111 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:42:25 πμ
και με χρυσά αβγά να πλήρωσα θα ερχότανε από Αλβανία ρολάροντας. Έχεις ακούσει για τα ρ 75 της βέρμαχτ που τα βρίσκανε σε αχυρώνες από τον πόλεμο παρατημένα και πέρνανε μπροστά;

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #112 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:47:01 πμ
θα μπορούσε να έχει ένα 1200 και να γουστάρει αλλά επειδή ο κύριος δεν μπορούσε να του δώσει και μυαλό και ύψος τον έριξε στα Ιταλικά.

Κακόπεσα τρομάρα σου...  :2hysterical: :2hysterical:

Ρε ούρτ με τα βαυαρέζικα!! ΚΑΙ ακριβότερα ΚΑΙ πιο επιρρεπή σε βλάβες, συνδυασμός που σκοτώνει! (τον οικογενειακό προϋπολογισμό)... :2hysterical:

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #113 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:47:19 πμ
Παρατημένα νομίζω είναι η λέξη κλειδί!

Δεν έκαναν τον κόπο ούτε μέχρι την Θάλασσα ή σε έναν γκρεμό να τα πάνε...λίγη αξιοπρέπεια τέλοσπάντων!

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #114 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:51:04 πμ
Ρε μη ζηλεύετε και αν ζηλεύεται μην καρφώνεστε. Είναι δυνατόν; Είναι σα να έρθω να σας πως πως έχω καλύτερες αναρτήσεις και φρένα, επιταχύνσεις ή κρατήματα από transalp. Δεν έχω και πως να το κάνουμε. Δεν βγαίνω να λέω κουράδες. Βρωμάει ο τόπος κομπλεξικούς μην μασάτε και εσείς.
Ακριβά είναι τα bmw, αλλά υπάρχει η αντίστοιχη ποιότητα και αντοχή.
Σωματομετρική σχεδίαση όπως στα Honda δεν έχουνε... θέτε να σας πως τα καθέκαστα; Ρωτάτε

TEAM Αϊστοπαμπωλ

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #115 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:51:40 πμ
Άλλες 3-4 σελίδες και θα κάνουμε το μακρύτερο καλωσόρισμα...

Μέχρι τώρα μόνο αν ήσουν θηλυκού γένους και έψαχνες οδηγό για εκδρομή το κατάφερνες αυτό!  :2hysterical:

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #116 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:52:20 πμ
Κοιτάξτε και αυτό:

http://www.horizonsunlimited.com/hubb/travel-hints-and-tips/wich-bike-is-immortal-37617#post205654

Hello Ivan,

I almost fell off my chair laughing when I read that in your quest for an ‘immortal’ bike, you had shortlisted the 1200GS... You must be either joking or completely ignorant! Do yourself a big favour and spend some time reading up on the travelogues hosted on HU and on other web sites (e.g. ADVRider.com) and it won’t take you long to figure out that the GS is far from being an infallible bike. Your naïve belief in the GS’s reliability is only the result of BMW’s clever marketing strategies. I made the same mistake a few decades ago when I bought into BMW’s marketing hype fueled by their victories in the Dakar rally. I was also convinced that the then-new-on-the-market R80G/S was the ultimate adventure/RTW bike.

After a few years travelling across Africa together with my girlfriend (now my wife), my dad back home in Belgium was puzzled why I never asked for parts (apart from ‘consumables’ like chains & sprockets) for my girlfriend’s XT350 while I regularly send him requests to mail me parts for the RG/80S. He thought she had parked her XT somewhere and was riding pillion across Africa… It didn’t take me long to realize I had been fooled into the wrong choice, and that I should also have bought a XT350, as it turned out to be stone-axe reliable.

This said, keep in mind that the air-cooled R80G/S was a far simpler and more reliable bike than the modern GS oil-heads. And then we’re not even considering the ‘weight’ factor. If the itinerary of your RTW trip includes long distances on sandy/muddy dirt roads (inevitable when crossing Africa), riding a heavily-laden GS is anything but fun. They are already overweight behemoths before you even start adding any luggage. Just borrow or rent a 1200GS for a few hours riding in deep sand (e.g. in northern Limburg) and see if you still want to short list it as the ideal bike for your RTW trip.

Regardless of which year GS model, they all suffer from grossly inadequate suspension that won’t last long when the bike is loaded up and ridden on bad roads, contrary to what BMW’s fancy publicity portrays. I can’t even begin to recall the number of GS owners that I’ve met on my travels stranded somewhere waiting for a replacement shock absorber to be shipped to them (including myself). The drive train is also not without weaknesses, and that is putting it politely.

My comments here might draw rebuke from die-hards that swear by the GS, as BMW has its fair share of fashion-victims, similar to what you’ll find with H-D or Ducati fans. I don’t care about brands, I’ll ride anything that suits my riding style (preference for off-road) and fits my criteria and road conditions. (I currently own more than a dozen bikes, all ‘singles’, ranging from the XR650R, KLR650, XT350,… to KTM EXC’s and even a … BMW F650 (with the reliable Rotax engine, although the water pump seal is known to be problematic)).

I fully agree with Warthog’s advice to opt for simple, proven technology, especially since you’re not technically inclined. I would also opt for a Japanese air-cooled single with carburetor and kick-starter if I were to head off again on a year-long trip across Africa. But with the increasingly stringent emission and noise regulations, I admit that it is becoming difficult to find a new or good second-hand air-cooled trail bike, as the manufacturers have been forced to adopt water-cooled fuel-injected engines. They are mostly quite reliable, but also more complex. And since you're not an experienced 'spanner man'...

Like Warthog mentioned, you should give us a bit more information on where you intend to go, how much luggage you want to carry, whether you prefer to ride off-road, budget, etc. before we can recommend particular bikes. If you prefer the offroad end of the adventure riding spectrum, forget about big twins like the GS1200.

If riding lots of offroad is part of your game plan, you should consider bikes like the DR650, XR650L/R, XT600/660, KLR650, 640Adv, TE610 etc., or even lighter bikes like the XR400, DR350/400, XT350 etc.

I’ve become a firm believer of the maxim that captures best my travelling style: the ‘less = more’ approach: less ‘stuff/luggage/hi-tech’ is more ‘riding fun’. But I realize I’m part of a small minority when one considers the number of ‘big heavy Touratech-on-GS catalogues’ on the road.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #117 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:54:43 πμ
...θέτε να σας πως τα καθέκαστα; Ρωτάτε

Βεβαίως να μας πεις...για να καταλάβεις εγώ ήμουν έτοιμος για GS αλλά δεν αντέχω την κατακραυγή...πέσαν όλοι οι Γιαπωνεζόφιλοι και Ιταλόφιλοι να με φάνε....και μετά με αποτέλειωσε το σχόλιο της γυναίκας μου για το GS...

...Αυτό γιατί είναι σακάτικο; (Βλέποντας το μπροστινό φανάρι). :2hysterical:

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:56:29 πμ
Τσέρτσι μάι φρεντ, αν πιστεύεις όποιον παπάρα διαβάσεις εκεί έξω φτάνει να λέει αυτό που θες να ακούσεις, εμένα γιατί με ταλαιπωρείς. Είχα και χόντα στη ζωήμου και bmw. μπορώ να σου τα πως τα πράματα όπως τα ένιωσα στον κόλω μου. Αλλά θα με πιστέψεις;

TEAM Αϊστοπαμπωλ

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #119 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 02:59:44 πμ
Εγώ σε πιστεύω.
...και θα σε βοηθήσω κιόλας γιατί πρέπει να ξέμεινες απο επιχειρήματα...προχθές έκαψα ηλεκτρονική...έχασα 2 κιλά 5 μέρες τώρα που πάω περπατώντας στην δουλειά...japan αξιοπιστία my ass! :P

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #120 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 03:00:35 πμ
Εννοείται ότι θα προτιμήσω την δικιά σου γνώμη, ο κόσμος της μοτοσικλέτας βασίζεται στο word of mouth!!

Και τα μεν πρώτα ήταν πειράγματα, το τελευταίο το διάβασα χτες και μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας ότι σοβαρεύει η κουβέντα..

Πες μας λοιπόν τις εντυπώσεις του κώλου.. Του κώλου σου εννοώ...  :2hysterical:

Εσένα τι σου έχει βγάλει και ποιά θεωρείς είναι η προτεινόμενη χρήση για τη μηχανή σου;

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #121 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 03:01:30 πμ
Εγώ σε πιστεύω.
...και θα σε βοηθήσω κιόλας γιατί πρέπει να ξέμεινες απο επιχειρήματα...προχθές έκαψα ηλεκτρονική...έχασα 2 κιλά 5 μέρες τώρα που πάω περπατώντας στην δουλειά...japan αξιοπιστία my ass! :P

Πάρε ένα τηλ το Θεόφραστο να κλάψετε ο ένας στον ώμο του άλλου..  :2hysterical:

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #122 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 03:03:03 πμ
Πάρε ένα τηλ το Θεόφραστο να κλάψετε ο ένας στον ώμο του άλλου..  :2hysterical:

Που σε έχουμε φίλο ε;

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #123 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 03:04:23 πμ
This is not the case. και το Τσάλεντζερ άμα είναι η ώρα του θα την κάψει την ηλεκτρονική του. Τα ΑΧ καίγανε ηλεκτρονικές σαν πουτάνες, μια συγκεκριμένη παρτίδα όμως που είχε όπως έμαθα ψυχρές κολήσεις. Κατά τα άλλα ήταν όχι απλώς σκυλιά, στοιχειωμένα τα γαμημένα. Πραγματικά χόντα. Αλλά... άμα έσπαγες τίποτα και πήγαινες στο γνωστό υπόγειο... Τσόντα η χόντα. Να σου πως ιστορίες του τύπου με το dominator να μην κοιμηθείς απόψε. Τώρα όμως πρέπει να φύγω  σκόλασα μπορεί να μπω αργά από σπίτι, αλλιώς αύριο στη γιάφκα.!

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #124 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 03:32:02 πμ
Ναιαιαιαιαι!!!

Πες μας γκραν κρινιόλ ιστορίες από την Υπόγα!!! Για αυτά ζούμε!!

Σε αντάλλαγμα θα σου πω εγώ για την φοβερή "κρύπτη" (το γκαράζ μου)...  :2hysterical:

Έμαθα ο καναπές σου είναι πολύ αναπαυτικός (κάτι μπαρμπάδια λιώσανε τις προάλλες), δώσ' του χαιρετίσματα (του καναπέ)... ;D