Hellas Transalp Forum

Καταναλωση στο ΤΑ 700

Ζορπας · 119519

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #75 on: Δευτέρα 23 Μάρτιος 2009, 22:12:00 μμ
Παντως εμενα αρχίζει η μπαρα να αναβοσβήνει γύρω στα 190-220 χλμ δεν εχω δοκιμάσει να το στεγνωσω, προφανως οι αυτονομιες που αναφερονται παραπάνω της τάξεως των 270 - 300+ χλμ είναι λιγο πριν στεγνώσει.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #76 on: Δευτέρα 23 Μάρτιος 2009, 22:25:11 μμ
Παντως εμενα αρχίζει η μπαρα να αναβοσβήνει γύρω στα 190-220 χλμ δεν εχω δοκιμάσει να το στεγνωσω, προφανως οι αυτονομιες που αναφερονται παραπάνω της τάξεως των 270 - 300+ χλμ είναι λιγο πριν στεγνώσει.

Πέτρο η αυτονομία που αναφέρω εγώ 300+ είναι σε ταξίδι(ανοιχτό δρόμο) μονός με ταχύτητα 140χλμ. τεράστια διαφορά από κύκλο πόλης στην πόλη στα 220 βάζω βενζίνη και μπορεί να βάλω και 14 λίτρα ανάλογα με τη χρήση.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline kuzco

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #77 on: Παρασκευή 01 Μάιος 2009, 07:09:59 πμ
Γεια σας παιδιά, μόλις πήρα την μηχανή και έκανα το πρώτο μου γέμισμα. Είμαι στα 160 χλμ και είμαι στο τελευταίο κουτάκι ενώ στις κατηφόρες ανάβει και το προτελευταίο.....

Ψηλοαπογοητεύτικα απο την αυτονομία του.

Βέβαια απο τα 160 χλμ τα 120 τα έκανα μέσα στην πόλη σταμάτα ξεκίνα με πολύ κίνηση, αλλά ακόμη και έτσι είναι λίγα τα 160 χλμ όπως και να έχει για να φτάσω στο τελευταίο κουτάκι

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #78 on: Παρασκευή 01 Μάιος 2009, 07:13:36 πμ
Καλορίζικο και καλές βόλτες !

Για την αυτονομία μην βιάζεσαι κάνε 2-3 γεμίσματα ακόμα και μετά θα δεις…

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #79 on: Κυριακή 10 Μάιος 2009, 01:49:33 πμ
εγω κανω μονο 20 -30 χλμ και ας εχει μεσα 3-4 λιτρα, το διαπιστωνω οταν το ξαναγεμισω.

Σημερα αρχισε να αναβοσβηνει μονιμα στα 275 και εκανα αλλα 30 χιλιομετρα μεχρι να βρω βενζιναδικο στην εθνικη. Στο τελος ειμονα σιγουρος οτι θα με αφηνε στο δρομο, μπαινω μεσα, γεμιζω και με εκπληξη βλεπω οτι ειχε ακομα 3 λιτρα διαθεσιμα !!

Συμπερασμα 1. Αναβοσβηνει παρα πολυ γρηγορα ο δεικτης
Συμπερασμα 2. Σιγουρα τραβαει ακομα 50 με 60 χιλιομετρα ακομα απο την ωρα που αρχιζει να αναβοσβηνει

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #80 on: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 05:49:55 πμ
Μέτρησα σήμερα και εγώ την κατανάλωση μέσα στην πόλη και μια βόλτα μέχρι αεροδρόμιο δικάβαλο, έκανα 171 km  και άρχισε να αναβοσβήνει μόνιμα, το γέμισα βάζοντας 14,7 λίτρα οπότε είχα 2,3 λίτρα ακόμα!
« Last Edit: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 06:36:25 πμ by nikos122s »

Offline labsoft

• Απλός οδηγός
  • Γιάννης
Reply #81 on: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 16:19:57 μμ
Εμενα κάνει γύρω στα 200 στη τελευτέα γραμμή πριν αρχίσει να αναβοσβήνει..

έχω κάνει 550 .. δεν έχει στρώσει ακόμα.

Οδηγός Υπερατλαντικής Μοτοσυκλέτας
| :qriding: |

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 17:19:53 μμ
Εμενα κάνει γύρω στα 200 στη τελευτέα γραμμή πριν αρχίσει να αναβοσβήνει..

έχω κάνει 550 .. δεν έχει στρώσει ακόμα.

Υπομονή θα αλλάξει πολύ προς το καλύτερο αργότερα.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #83 on: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 17:25:52 μμ
Υπομονή θα αλλάξει πολύ προς το καλύτερο αργότερα.

Παιδες ισως παιζει ρολο και το καυσιμο ? Παραδειγμα εγω βαζω μονο 98 και τις πλειστες φορες απο συγκεκριμενο βενζιναδικο που ξερω οτι ειναι καθαρο

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #84 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 04:40:59 πμ
Λοιπόν μετά από 2500 χλμ χρήσης, πάντα μέσα στην πόλη, (δεν έχω βρεί χρόνο για καμιά βόλτα), η κατανάλωση του είναι από 7,2 μέχρι 7,5 λίτρα στα 100.
Διαφορά μεταξύ 95 και 100 η ακόμη και 100plus δεν είδα..
« Last Edit: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 16:10:25 μμ by babis-x »

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #85 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 07:11:27 πμ
Λοιπόν μετά από 2500 χλμ χρήσης, πάντα μέσα στην πόλη, (δεν έχω βρεί χρόνο για καμιά βόλτα), η κατανάλωση του είναι από 7,2 μέχρι 7,5 λίτρα στα 100.
Διαφορά μεταξύ 95 και 100 η ακομή και 100plus δεν είδα..
Ρε μεγάλε τι του κάνεις και πάει τόσο!! :o

Μόνο 1 βάζεις….2 δεν την ανακάλυψες ακόμα ?

Και εγώ το έχω δουλέψει Αθήνα αλλά αυτή η κατανάλωση είναι απίστευτη!

Το περισσότερο που έχω κάψει και δικάβαλος και φορτωμένος και με 140 – 160 ήταν το πολύ 6 – 6,3

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #86 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 15:27:32 μμ
Μηπως ο Μπαμπης πρεπει να αλλαξει βενζιναδικο ?

Η σιγουρα, να βαλει και καμια δευτερα ταχυτητα, ολο με την πρωτη να το παιρνεις, καινουριο μηχανακι ειναι  ;D

Ayrton Senna

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #87 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 16:19:59 μμ
Ρε μεγάλε τι του κάνεις και πάει τόσο!! :o

Μόνο 1 βάζεις….2 δεν την ανακάλυψες ακόμα ?

Και εγώ το έχω δουλέψει Αθήνα αλλά αυτή η κατανάλωση είναι απίστευτη!

Το περισσότερο που έχω κάψει και δικάβαλος και φορτωμένος και με 140 – 160 ήταν το πολύ 6 – 6,3

Δέν ξέρω αν συμβαίνει τίποτα άλλο (ίσως κάποια ρύθμιση???),(ο μηχανικός λέει ότι είναι ΟΚ) πάντως η κατανάλωση είναι αυτή πού γράφω.
Εχω δοκιμάσει γύρω στα 10 διαφορετικά βεζινάδικα.

Οσον αφορά το "αστειάκι" 1-2ης, νομίζω ότι μετά από 30τόσα χρόνια οδήγησης 10 και πλέον μότο, μάλλον ξέρω ότι το τρανσάλπι έχει 5 ταχύτητες.

Πάντως και η HONDA στον κύκλο πόλης δίνει 7.3Lt/100Km..   

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #88 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 17:30:44 μμ
Δέν ξέρω αν συμβαίνει τίποτα άλλο (ίσως κάποια ρύθμιση???),(ο μηχανικός λέει ότι είναι ΟΚ) πάντως η κατανάλωση είναι αυτή πού γράφω.
Εχω δοκιμάσει γύρω στα 10 διαφορετικά βεζινάδικα.

Οσον αφορά το "αστειάκι" 1-2ης, νομίζω ότι μετά από 30τόσα χρόνια οδήγησης 10 και πλέον μότο, μάλλον ξέρω ότι το τρανσάλπι έχει 5 ταχύτητες.

Πάντως και η HONDA στον κύκλο πόλης δίνει 7.3Lt/100Km..   

Μπαμπη ποση αυτονομια σου κανει, και ποσα χιλιμοετρα κανεις πριν να αρχισει να αναβοσβηνει μονιμα ο δεικτης ? Επισης τι της βαζεις, 95,98,100,diesel  ;D

Ayrton Senna

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 19:54:56 μμ
Και εγώ δεν είδα τελικά διαφορά με άλλη βενζίνη 95-98-100 μία από τα ίδια στην κατανάλωση τουλάχιστον ή είναι τόσο μικρή η διαφορά που δεν μπορείς να τη μετρήσεις. Πάντως σε απόλυτο κύκλο πόλης φανάρι σταμάτα-ξεκίνα-σφήνα-φρένα (πάντα μπροστινό  :2hysterical: :2hysterical: ) και τουμπαλιν κάθε 30 μέτρα δεν μου φαίνεται τρελό εγώ όταν λέω μέτρηση σε κύκλο πόλης εννοώ τη διαδρομή στη δουλειά μου που είναι στο αεροδρόμιο που είναι σαφώς πιο χαλαρή από φανάρια και κίνηση από ότι στο κέντρο της πόλης.

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #90 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 20:06:46 μμ
Πάντως σε απόλυτο κύκλο πόλης φανάρι σταμάτα-ξεκίνα-σφήνα-φρένα (πάντα μπροστινό  :2hysterical: :2hysterical: )

Μπροστινο ?????

Μην το πεις στον Λουρο.. ;D

Ayrton Senna

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #91 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 22:00:14 μμ
Μπαμπη ποση αυτονομια σου κανει, και ποσα χιλιμοετρα κανεις πριν να αρχισει να αναβοσβηνει μονιμα ο δεικτης ? Επισης τι της βαζεις, 95,98,100,diesel  ;D

Κάνω γύρω στα 180-190 Km και ζητάει κατα μέσο όρο 13,5 λίτρα.

Από βενζίνες τις δοκίμασα όλες εκτός του diesel και του ναυτιλιακού πετρελαίου.

Ο δικός μου κύκλος πόλης είναι 90% μέσα στο κέντρο. (φανάρια-μποτιλιάρισμα-κλπ)
« Last Edit: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 22:03:09 μμ by babis-x »

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2009, 22:25:50 μμ
Μέ 7000 χιλ. συμπληρωμένα, η κατανάλωση είναι  14 λίτρα γιά 250-270 χιλ αναλόγως των συνθηκών οδήγησης  :) :)

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #93 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 01:07:48 πμ
Μέ 7000 χιλ. συμπληρωμένα, η κατανάλωση είναι  14 λίτρα γιά 250-270 χιλ αναλόγως των συνθηκών οδήγησης  :) :)
+1 8)

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #94 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 01:13:41 πμ

Εγκρίνω και επαυξάνω! Τα ίδια και η δικιά μου.

Keep riding !!!

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #95 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 04:20:11 πμ
Ρε παιδιά, αν είναι όπως τα λέτε 250-270 Κm με 14 λίτρα. Τότε γεννάται το ερώτημα : τι σκ@τα έχει το δικό μου και ρουφάει τόσο????
Κάθε απάντηση δεκτή...

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #96 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 05:06:18 πμ
Ρε παιδιά, αν είναι όπως τα λέτε 250-270 Κm με 14 λίτρα. Τότε γεννάται το ερώτημα : τι σκ@τα έχει το δικό μου και ρουφάει τόσο????
Κάθε απάντηση δεκτή...

Μπαμπη μην κοιτας τις δικες μας που ειναι στρωμενες και εχουνε και μινιμουμ 7000 χιλιομετρα στην πλατη τους. Εσυ στρωνεις ακομα, και οδηγας μονο στην πολη. Κανε κανα ταξιδακι να την δεις, βγαλε κανενα επαρχιακο στροφιλικι, εθνικη οδο, χωματακι, γραψε ακομα λιγα χιλιομετρα και τοτε θα μπορεις να κρινεις πιο αποτελεσματικα την καταναλωση σου

Ayrton Senna

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 17:03:31 μμ
Κάθε απάντηση δεκτή...

Μπάμπη δοκίμασε ένα ταξιδάκι ακόμα και αν δεν αδειάσει η βενζίνη κάνε μία μεγάλη διαδρομή εκτός πόλης και βάλε βενζίνη να δεις πόσα λίτρα θα χρειαστείς. Η τεράστια διαφορά νομίζω ότι είναι η κίνηση μέσα στην πόλη αν το παλεύεις και λίγο παραπάνω το γκάζι στις εκκινήσεις κτλ. καταπίνει όπως όλα.

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #98 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 18:18:07 μμ
Εμένα μεσα στη πόλη καιει γύρω στα 13 - 14 λιτρα στα 210 - 240 χλμ, σε ταξίδι δικάβαλος το ΣΚ που πέρασε με μουαγιε 120 - 140 έκαψε γύρω στα 9 λίτρα για 140 χιλιόμετρα.
ΥΓ συμπληρωμένα 7000 χλμ στο κοντέρ.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #99 on: Τετάρτη 17 Ιούνιος 2009, 18:36:52 μμ
Επανέρχομαι στο θέμα αυτό γιατί φέτος η διαφορές είναι μεγάλες σε σχέση με πέρισυ. Δλδ σε παλιότερο, περισυνό, post είχα αναφέρει ότι εμένα μου βγάζει 250 με 300 χιλιόμετρα με full τεπόζιτο. Φυσικά τα χιλιόμετρα αυτά με μια μέση ταχύτητα των 120 χιλιομέτρων/ώρα κ πάντα εκτός πόλης.

Φέτος παρατήρησα ότι αν το τρέξεις λίγο, δλδ με μέση ταχύτητα 160-170 χιλιόμετρα/ώρα το γεμάτο ντεπόζιτο δε βγάζει ούτε 100 χιλιόμετρα!! Τόσο μεγάλη κατανάλωση έχει αν τρέχεις?!?! Μιλάμε για τρελή διαφορά!

Διάβασα ποιο πάνω μερικά post που κάποιος λέει ότι του βγάζει 500 χιλιόμετρα το ντεπόζιτο του?!!?! WTF?! Με 40 πάει?

Η ρεζέρβα βγάζει όντως 50 χιλιόμετρα? Με πόσα χιλιόμτερα/ώρα?

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com