Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα πρόβλημα που παρουσιάζει το ΤΑ650 το οποίο δεν είμαι 1000% σίγουρος πως οφείλεται στο HISS. Λίγη ιστορία θα χρειαστεί για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα. Το TA650 αγοράστηκε καινούργιο τον απρίλιο του 2004 με συναγερμό της META (μάλλον τον LEGOS) τοποθετημένο επάνω. Η μηχανή δεν παρουσιάσε ποτέ πρόβλημα στην εκκίνηση. Χωρίς καν την χρήση του choke. Μόνο σε υπερβολικό κρύο το έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Μετά από κάποια προβλήματα που είχα με τα χειριστήρια του συναγερμού, έπαψα να τον χρησιμοποιώ από το 2009 περίπου. Χωρίς να τον έχω αφαιρέσει από την μηχανή. Για διάφορους λόγους η μηχανή έμεινε ακίνητη για 2 περίπου χρόνια και αφού συμαζεύτηκε άρχισε να ξανακινείται το φθινόπωρο που μας πέρασε. Πάντα παίρνοντας με την πρώτη. Και ακόμα και σήμερα παίρνει με την μία χωρίς να έχω πρόβλημα ποτέ με το HISS.
Τις τελευταίες 3 μέρες μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα. Εν κινήσει στην Δάφνη η μηχανή σβήνει. Και το λαμπάκι του HISS σαν να αναβοσβύνει. Δεν σβήνει εντελώς αλλά η έντασή του μειώνεται αισθητά (αρκετά κάτω από το μισό) και ξανά γίνεται full. Τα υπόλοιπα λαμπάκια αναμένα κανονικά, άρα μάλλον δεν είναι μπαταρία. Κλείνω διακόπτη, ανοίγω και όλα καλά. Η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά .Μετά από κανα χιλιόμετρο σταματώντας σε ένα φανάρι το ξανακάνει. Ξανά κλείσιμο και άνοιγμα του διακόπτη, παίρνει η μηχανή και δεν το ξανάκανε για την υπόλοιπη μέρα.
Χθες ξανά, όχι εν κινήσει, αλλά αμέσως μόλις σταμάτησα στο σπίτι ξανά τα ίδια. Αυτή την φορά χρειάστηκε όταν ανοιγόκλεινα τον διακόπτη το λαμπάκι του HISS συνέχιζε να ανοβοσβύνει. Χρειάστηκε να ανοιγοκλείσω 2 - 3 φορές τον διακόπτη για να σταθεροποιηθεί και να σβύσει κανονικά. Μόλις σταθεροποιήθηκε και έσβησε η μηχανή πήρε μπροστά κανονικά. Εκτοτε δεν την έχω μετακινήσει. Εχω αρχίσει να φοβάμαι για το που θα μου την κάνει.
Διάβασα όλα τα ποστ από την αρχή, αλλά δεν βρήκα καμιά αναφορά σε παρόμοιο πρόβλημα. Θορυβήθηκα για το δεύτερο κλειδί, από αυτά που διάβασα και μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ από τότε που την αγόρασα, πήγα να το δοκιμάσω. Δούλεψε μια χαρά με την μία. Τώρα έβαλα αυτό στο μπρελόκ μου για να δω αν εφταιγε το κλειδί.
Το ερώτημά μου είναι, αφού πάρει σωστά μπροστά η μηχανή, μπορεί το HISS να την σβύσει εν κινήσει; Μπορεί να φταίει κάτι άλλο; Είχε κανείς άλλος παρόμοια εμπειρεία που δεν μπόρεσα να βρω μόνος στο forum;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.