Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316688

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #350 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2012, 23:59:19 μμ
Ναι δεν κατάλαβα αυτό το  ''τοποθετώ <<ανάποδα>> στην κλειδαριά δηλαδή με την τρύπα
του κλειδιού προς τα πάνω'' .
Μα το κλειδί

εχει μια τρύπα στο πλαστικό που είναι πρός τα πάνω, εκτός και αν αναφέρεσαι σε άλλο κλειδί, η εννοείς την τρύπα του πρός την ζελατίνα η οχι.

Πάντως δεν είναι λογικό να μην σβήνει το λαμπάκι και να μην παιρνει ο κινητήρας  ανάλογα με την θέση του κλειδιού.
Εχεις τπτ μεταλικά μπρελόκ μαζί με το κλειδί?

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #351 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2012, 01:35:20 πμ
Όταν το κλειδί είναι έτσι δεν έχει καμία φορά πρόβλημα...

Ετσι μερικές φορές δεν πέρνει μπρός.. :'(

στη φώτο τώρα που τράβηξα πήρε κανονικά μπροστά..

Είναι περίεργο τι να πώ.. ???
« Last Edit: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2012, 01:37:26 πμ by toliskmp »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #352 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2012, 01:55:33 πμ
Α! καλά μην την ψάχνεις.

Το HISS μερικές φορές τρελαίνεται.
Και σε εμένα μερικές φορές πεισμώνει και δεν σβήνει το λαμπάκι.
Το κουφό είναι οτι κάποιες άλλες παίρνει μπροστα και με αναμένο λαμπάκι , που σβήνει αφού πάρει μπροστά.
Ευτυχώς που το πιάνουν τα τρελά του μια φορά το μήνα και αν, και που μέχρι σήμερα δεν με έχει αφήσει πουθενά.

Αν σε ενδειαφέρει να μάθεις περισσότερα, εχω μεταφράσει το Manual στο σχετικό κεφάλαιο εδώ:   http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16889.0.html

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #353 on: Παρασκευή 05 Οκτώβριος 2012, 01:00:03 πμ
Α! καλά μην την ψάχνεις.

Το HISS μερικές φορές τρελαίνεται.
Και σε εμένα μερικές φορές πεισμώνει και δεν σβήνει το λαμπάκι.
Το κουφό είναι οτι κάποιες άλλες παίρνει μπροστα και με αναμένο λαμπάκι , που σβήνει αφού πάρει μπροστά.
Ευτυχώς που το πιάνουν τα τρελά του μια φορά το μήνα και αν, και που μέχρι σήμερα δεν με έχει αφήσει πουθενά.

Αν σε ενδειαφέρει να μάθεις περισσότερα, εχω μεταφράσει το Manual στο σχετικό κεφάλαιο εδώ:   http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16889.0.html

Respect!!! :salut:
« Last Edit: Παρασκευή 05 Οκτώβριος 2012, 01:01:54 πμ by toliskmp »

Offline Tedyboys

• νέος οδηγός
  • **
  • Οι μονοζυγωτικές κουκλάρες στην Τransalp
Reply #354 on: Παρασκευή 15 Μάρτιος 2013, 23:19:14 μμ
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ "ΑΧΡΗΣΤΙΑ" ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το 2ο εφεδρικό κλειδί που δεν το χρησιμοποιούσα, για πολλά χρόνια ήταν στο συρτάρι.
Όποτε προσπάθησα να το χρησιμοποιήσω δεν μου έσβηνε το λαμπάκι του Immobilizer.
Προσπάθησα πριν από μια εβδομάδα και πάλι χωρίς επιτυχία. Οταν όμως βάλω το ενεργό κλειδί σε άμεση επαφή με το εφεδρικό σβήνει το
το λαμπάκι του Immobilizer και παίρνει μπρος.Στη συνέχεια πάλι όμως αν το αφήσω μόνο του (εφεδρικό) δεν καταφέρνει να σβήσει το λαμπάκι του Immobilizer.Αυτό το δοκίμασα 4-5 φορές μη τυχόν το ενεργοποιήσω αλλά μάταια.
Ο επαναπρογραμματισμός γνωρίζετε πόσο στοιχίζει? γιατί από ότι φαίνεται δεν θα τον αποφύγω.

Οποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #355 on: Δευτέρα 29 Δεκέμβριος 2014, 02:40:05 πμ
Ξεθάβω λίγο το θέμα γιατί έχω ένα πρόβλημα. Πριν καιρό είχαν κοπή τα καλώδια από την κεραία του immobilizer τα οποία κολλήθηκαν με κολλητήρι και δουλεύει από τότε κομπλέ. Τελευταία παρατήρησα ότι δεν ανάβει το λαμπάκι του H.I.S.S. αφού σβήσω την μηχανή αυτό τι μπορεί να σημαίνει?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #356 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2014, 03:57:28 πμ
Τσεκάρησες την ασφάλεια  των 10Α (TURN/CLOCK) ?

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #357 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2014, 05:57:00 πμ
Τελικά δεν ήταν πρόβλημα, απλά έτσι που πείραζα τα κουμπιά μια μέρα απλά ακύρωσα αυτό το πραγματάκι.

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #358 on: Δευτέρα 09 Φεβρουάριος 2015, 01:40:50 πμ
Καλησπερα παιδια προσφατα αγορασα κι εγω ενα TA650 01 και μετα απο λιγο καιρο αντιμετωπισα το κλασσικο για εσας προβλημα με το Immo που δεν σβηνει. Το ενα κλειδι ειχε βγει οφφ απο καιρο καθως ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν το δουλευε καθολου,τ' αλλο μου εκανε τα κολπακια του..Παω μηχανικο τα προγραμματιζουμε αλλα και παλι οποτε το θυμοταν το ιμμο δεν εσβηνε και κλασσικα με πιανε το αγχος "θα μεινουμε τωρα εδω??".Περασα μια μερα απ το μηχανικο μου λεει κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι το "ματι".Αυτο που απο εσας εμαθα πως λεγεται Pick up pulse generator. Εκατσα λοιπον και διαβασα και τις 15 σελιδες αυτου του topic για  να παρω οτι μπορω απο το φορουμ.Εδω θα ηθελα πραγματικα να αναφερω πως ειναι θησαυρος να βρισκεις πληροφοριες απ το μακρινο 2007-2008!!

Εχουμε και λεμε..το προβλημα προκυπττει α) απ το transceiver η' β)Pick up pulse generator...
Καπου παραπανω διαβασα πως το β) aka ματακι κοστιζει περιπου 120 ευρω

Ξερετε real time(2015) τιμες για τα παραπανω δυο και τι μπαλλα μου προτεινετε να παιξω?? Να παω ν αλλαξω το "ματι" κι αν σωθουμε σωθηκαμε?? Αν ειναι η κεραια ομως και πεταξαμε τσαμπα χρημα?? Οι καιροι ειναι δυσκολοι γι αυτο και το ψαχνω το θεμα προτου ανοιξω το πορτοφολι...

Υ.Γ: τωρα που ειδα τα τρικ με το kill switch θα τα δοκιμασω την επομενη φορα που θα κανει τα δικα του το τρανσαλπι αλλα προσωπικα δεν μπορω να στηριζομαι σε τρικ για να ξερω αν θα παρει η μηχανη.
Υ.Γ: η αληθεια ειναι οτι κοντα σε κολονες της δεη υπαρχει προβλημα αλλα χεσε με ρε φιλε σε καθε γωνια σχεδον υπαρχει κολονα...εχουμε μηχανη για να κανουμε τη ζωη μας πιο ευκολη στο παρκαρισμα κ.α οχι να ψαχνω σημειο να παρκαρω περισσοτερο κι απ το αμαξι!

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλους δρομους ευχομαι!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #359 on: Δευτέρα 09 Φεβρουάριος 2015, 03:25:06 πμ
Μερικές φορές το λαμπάκι δεν σβήνει αν η μπαταρία είναι στα τελευταία της.
Δεν είναι 100% εξακριβωμένο, αλλά κάνε έναν έλεγχο στην μπαταρία σου.

Δεν πιστεύω οτι η βλάβη αυτή έχει να κάνει με προβληματικό εξάρτημα, δεν έχω διαβάσει δλδ κάποιον που αποδεδειγμένα αντικατέστησε κάτι και σώθηκε, τουλάχιστον όσο η ας πούμε βλάβη δεν είναι μόνιμη.
Αν σε αφήσει τελειωτικά εντάξει κάτι φταίει, αν όμως π.χ. το παρουσιάσει 2-3 φορες σε μια βδομάδα και μετα το ξαναπαρουσιάσει σε κάνα εξάμηνο τι βλάβη να ψάξεις?

Ισως είναι επαφή, ισως τυχαία η ICU δεν ''διαβάζει'' τον κωδικό του κλειδιού, αλλά μην προχωράς σε ακριβές επεμβάσεις μέχρι να σιγουρευτείς .
Το όλο πρόβλημα φυσικά έχει να κάνει και με την συχνότητα της βλάβης, αλλο αν στο παρουσιάζει 2-3 φορές το μήνα και άλλο 2-3 φορές την ημέρα.
Επίσης σημαντικό είναι το αν το πρόβλημα οσο περνάει ο καιρός γίνεται συχνότερο.

Offline kostas vfr800f

• νέος οδηγός
  • **
Reply #360 on: Δευτέρα 09 Φεβρουάριος 2015, 07:53:11 πμ

Δεν πιστεύω οτι η βλάβη αυτή έχει να κάνει με προβληματικό εξάρτημα, δεν έχω διαβάσει δλδ κάποιον που αποδεδειγμένα αντικατέστησε κάτι και σώθηκε, τουλάχιστον όσο η ας πούμε βλάβη δεν είναι μόνιμη.
Αν σε αφήσει τελειωτικά εντάξει κάτι φταίει, αν όμως π.χ. το παρουσιάσει 2-3 φορες σε μια βδομάδα και μετα το ξαναπαρουσιάσει σε κάνα εξάμηνο τι βλάβη να ψάξεις?

Ισως είναι επαφή, ισως τυχαία η ICU δεν ''διαβάζει'' τον κωδικό του κλειδιού, αλλά μην προχωράς σε ακριβές επεμβάσεις μέχρι να σιγουρευτείς .
Το όλο πρόβλημα φυσικά έχει να κάνει και με την συχνότητα της βλάβης, αλλο αν στο παρουσιάζει 2-3 φορές το μήνα και άλλο 2-3 φορές την ημέρα.
Επίσης σημαντικό είναι το αν το πρόβλημα οσο περνάει ο καιρός γίνεται συχνότερο.

ο

Στο vfr 800 fi 2001 μου έκανε παρόμοιο πρόβλημα και τελικά το προστατευτικο κάλυμμα του immobiliser πριονιζε με το στριψιμο του τιμονιού τα καλώδια του προσοχή εξωτερικα φαίνονται Εντάξει ενω εσωτερικα είναι κομμένα γι αυτό άλλες φορές όταν κάνει επαφή παίρνει κι άλλες όχι ψαξτο λίγο μικρό κόστος επισκευής μονο κολημα θέλει.

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #361 on: Δευτέρα 09 Φεβρουάριος 2015, 08:19:10 πμ

Σ ευχαριστω για την απαντηση σου!
Η μπαταρια αλλαχτηκε προσφατα οποτε δεν νομιζω να εμπλεκεται,τωρα η αληθεια ειναι πως το κανει οταν πραγματικα το θυμηθει αλλα οταν το θυμηθει μπορει να μεινω καπου για 10-15 λεπτα πολυτιμα για το προγραμμα μου..

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #362 on: Δευτέρα 09 Φεβρουάριος 2015, 08:21:15 πμ
οΣτο vfr 800 fi 2001 μου έκανε παρόμοιο πρόβλημα και τελικά το προστατευτικο κάλυμμα του immobiliser πριονιζε με το στριψιμο του τιμονιού τα καλώδια του προσοχή εξωτερικα φαίνονται Εντάξει ενω εσωτερικα είναι κομμένα γι αυτό άλλες φορές όταν κάνει επαφή παίρνει κι άλλες όχι ψαξτο λίγο μικρό κόστος επισκευής μονο κολημα θέλει.

θα το τσεκαρω!!

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
Reply #363 on: Δευτέρα 09 Φεβρουάριος 2015, 20:40:09 μμ
αλλαξε το και τελος, τα προβληματα,ενταξει αθηνα παντα χρεωνουν πιο πολυ.....

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #364 on: Τρίτη 10 Φεβρουάριος 2015, 04:53:21 πμ
αλλαξε το και τελος, τα προβληματα,ενταξει αθηνα παντα χρεωνουν πιο πολυ.....

το ματι λες?? εχεις παρομοια εμπειρια?? ποσο σου κοστισε??

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
Reply #365 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2015, 23:56:02 μμ
ναι το ματι,60ε εχει το ματι και μετα ποσο θα σου παρει ο μηχανικος,ειναι απο τη μερια της καμπανας θα βγει το καπακι εαν κοιταξεις κατω απο τη μπροστα εξατμηση θα το δεις το καλωδιο που βγαινει.και επισης θα το δεις να δουλευει πιο στρωτα

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #366 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 01:49:25 πμ
ναι το ματι,60ε εχει το ματι και μετα ποσο θα σου παρει ο μηχανικος,ειναι απο τη μερια της καμπανας θα βγει το καπακι εαν κοιταξεις κατω απο τη μπροστα εξατμηση θα το δεις το καλωδιο που βγαινει.και επισης θα το δεις να δουλευει πιο στρωτα

thanks

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #367 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 22:04:19 μμ
Το συγκεκριμένο ''μάτι'' δεν έχει σχέση με το Hiss, ούτε φυσικά και με το πράσινο λαμπάκι του.
Eίναι η γεννήτρια παλμών, GENERATOR ASSY., PULSE    30300-MBA-610.

Αν δλδ το πρόβλημα είναι οτι δεν σβήνει το λαμπάκι του Hiss και γι αυτό δεν παίρνει ο κινητήρας , δεν έχει σχέση το συγκεκριμένο εξάρτημα.
Αν υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον  αισθητήρα το λαμπάκι σβήνει κανονικά και απλά δεν παίρνει ο κινητήρας.

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #368 on: Παρασκευή 13 Φεβρουάριος 2015, 01:06:42 πμ
Το συγκεκριμένο ''μάτι'' δεν έχει σχέση με το Hiss, ούτε φυσικά και με το πράσινο λαμπάκι του.
Eίναι η γεννήτρια παλμών, GENERATOR ASSY., PULSE    30300-MBA-610.

Αν δλδ το πρόβλημα είναι οτι δεν σβήνει το λαμπάκι του Hiss και γι αυτό δεν παίρνει ο κινητήρας , δεν έχει σχέση το συγκεκριμένο εξάρτημα.
Αν υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον  αισθητήρα το λαμπάκι σβήνει κανονικά και απλά δεν παίρνει ο κινητήρας.

Οκ αυτη ειναι μια προσεγγιση που με βοηθαει....εμενα προσωπικα το προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ σβηνει το λαμπακι.
Οταν σβηνει το λαμπακι, η μηχανη παιρνει μπροστα κανονικα.
Αρα το προβλημα το δικο μου βρισκεται στο Transceiver η' σε καποιο καλωδιο αυτου??

Btw το "ματι" στο davidsilverspares βγαινει στα 63,5 ευρω all included.
https://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-part-number/hpart_30300MBA611/

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #369 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2015, 01:20:28 πμ

Οκ αυτη ειναι μια προσεγγιση που με βοηθαει....εμενα προσωπικα το προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ σβηνει το λαμπακι.
Οταν σβηνει το λαμπακι, η μηχανη παιρνει μπροστα κανονικα.
Αρα το προβλημα το δικο μου βρισκεται στο Transceiver η' σε καποιο καλωδιο αυτου??

Αφού δεν σβήνει το λαμπάκι ξέχνα την PULSE GENERATOR .

Το HISS είναι ''κάπως '' παράξενο, και κάνει κάποια κόλπα.
Δυστυχώς σε κάθε μηχανάκι παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά και ετσι δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις ας πούμε βλάβες.
Σε εμένα το παρουσιάζει συχνότερα καλοκαίρι, τυχαίο? δεν γνωρίζω.
Επίσης οταν πλησίαζε η μπαταρία μου στο τέλος της αρχισε να γίνεται συχνότερο αλλά οχι τόσο ωστε να ενοχλεί, δλδ μια φορά στις δύο βδομάδες δεν είναι και θέμα.
Ομως πάντα το μηχανάκι παίρνει με τα μαγικά του kill switch και ετσι δεν ανησυχώ.

Αν θές μπορείς να διαβάσεις και κάτι σχετικό εδώ: http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16889.0.html

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #370 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2015, 06:05:00 πμ
Στα κοντα 9 χρονια και περιπου 100000 χλμ ειναι ζητημα αν μου εχει κανει νουμερα το hiss 5-6 φορες
Παρολα αυτα πολυ θα ηθελα να μην υπηρχε καν! Πως απενεργοποιειται ξερει κανεις?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #371 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2015, 07:25:48 πμ
Στα κοντα 9 χρονια και περιπου 100000 χλμ ειναι ζητημα αν μου εχει κανει νουμερα το hiss 5-6 φορες
Παρολα αυτα πολυ θα ηθελα να μην υπηρχε καν! Πως απενεργοποιειται ξερει κανεις?

Σε κοντα 13 χρονια και περιπου 140000 χλμ ειναι ζητημα αν μου εχει κανει νουμερα το hiss κανα δυο φορες  :-*

Εγω Κωστα θα το αφηνα ησυχο, δεν εχω ακουσει ποτε κανενα να τον εχει αφησει τo HISS. Στο VFR φορουμ UK που παρακολουθω και γραφω σπανια, υπαρχουν χιλιαδες μηχανακια με HISS και δεν εχω δει ποτε καποιο σχετικο προβλημα.

" the PouroDuro spirit "

Offline angelkont

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #372 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2015, 09:30:51 πμ
Αφού δεν σβήνει το λαμπάκι ξέχνα την PULSE GENERATOR .

Το HISS είναι ''κάπως '' παράξενο, και κάνει κάποια κόλπα.
Δυστυχώς σε κάθε μηχανάκι παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά και ετσι δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις ας πούμε βλάβες.
Σε εμένα το παρουσιάζει συχνότερα καλοκαίρι, τυχαίο? δεν γνωρίζω.
Επίσης οταν πλησίαζε η μπαταρία μου στο τέλος της αρχισε να γίνεται συχνότερο αλλά οχι τόσο ωστε να ενοχλεί, δλδ μια φορά στις δύο βδομάδες δεν είναι και θέμα.
Ομως πάντα το μηχανάκι παίρνει με τα μαγικά του kill switch και ετσι δεν ανησυχώ.

Αν θές μπορείς να διαβάσεις και κάτι σχετικό εδώ: http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16889.0.html

Φιλε stoneman μελετησα το ποστ σου (εισαι μεγαλος!) και μελετησα λιγο και το Manual του Haynes ! Για να εχω μια σαφη εικονα του προβληματος μου πρεπει να μπει η μηχανη σε fault diagnosis mode! Το οποιο ο χαλκιας μου το ειχε κοστολογησει 100 ευρω γ### την πο###### του οταν ειχα ξεκινησει να ψαχνω το προβλημα.Φυσικα και δεν την πηγα ποτε τη μηχανη...
Τα προβληματα στην περιπτωση μου μπορει να ειναι 3.
1)το ενα κλειδι να εμποδιζει το σημα του αλλου αν το εχω σχετικα κοντα
2)Προβληματικη ICU
3)Προβληματικα καλωδια η' receiver

Θα δω τι μπορω να κανω και θα επανελθω στο θεμα..!!
Θελω να πω οτι ασχολουμαι με το συγκεκριμενο θεμα της μηχανης γιατι 1/10 γυρισματα θα μου σκασει λαμπακι που δεν σβηνει.Το κακο ειναι οτι οταν το πιασει δεν το αφηνει ευκολα και μπορει να παλευω με τις ωρες(10-20 λεπτα) αναψε/σβησε μεχρι να ξεμουλαρωσει και να φυγω...καθε φορα σκεφτομαι "μηπως θα μεινει εδω η μηχανη αποψε??" Το οποιο ειναι ενα ψυχολογικο γα#!@ι..
Θα πειραματιστω και με το Kill switch κι οτι γινει παιδες!!

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
Reply #373 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2015, 17:47:39 μμ
σου το ξαναλεω το προβλημα σου ειναι αυτο το ματι....μην το ψαχνεις.το αλλαζεις και τελος.

Offline tdaf

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #374 on: Τετάρτη 15 Μάρτιος 2017, 20:44:08 μμ
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα πρόβλημα που παρουσιάζει το ΤΑ650 το οποίο δεν είμαι 1000% σίγουρος πως οφείλεται στο HISS. Λίγη ιστορία θα χρειαστεί για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα. Το TA650 αγοράστηκε καινούργιο τον απρίλιο του 2004 με συναγερμό της META (μάλλον τον LEGOS) τοποθετημένο επάνω. Η μηχανή δεν παρουσιάσε ποτέ πρόβλημα στην εκκίνηση. Χωρίς καν την χρήση του choke. Μόνο σε υπερβολικό κρύο το έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Μετά από κάποια προβλήματα που είχα με τα χειριστήρια του συναγερμού, έπαψα να τον χρησιμοποιώ από το 2009 περίπου. Χωρίς να τον έχω αφαιρέσει από την μηχανή. Για διάφορους λόγους η μηχανή έμεινε ακίνητη για 2 περίπου χρόνια και αφού συμαζεύτηκε άρχισε να ξανακινείται το φθινόπωρο που μας πέρασε. Πάντα παίρνοντας με την πρώτη. Και ακόμα και σήμερα παίρνει με την μία χωρίς να έχω πρόβλημα ποτέ με το HISS.
Τις τελευταίες 3 μέρες μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα. Εν κινήσει στην Δάφνη η μηχανή σβήνει. Και το λαμπάκι του HISS σαν να αναβοσβύνει. Δεν σβήνει εντελώς αλλά η έντασή του μειώνεται αισθητά (αρκετά κάτω από το μισό) και ξανά γίνεται full. Τα υπόλοιπα λαμπάκια αναμένα κανονικά, άρα μάλλον δεν είναι μπαταρία. Κλείνω διακόπτη, ανοίγω και όλα καλά. Η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά .Μετά από κανα χιλιόμετρο σταματώντας σε ένα φανάρι το ξανακάνει. Ξανά κλείσιμο και άνοιγμα του διακόπτη, παίρνει η μηχανή και δεν το ξανάκανε για την υπόλοιπη μέρα.
Χθες ξανά, όχι εν κινήσει, αλλά αμέσως μόλις σταμάτησα στο σπίτι ξανά τα ίδια. Αυτή την φορά χρειάστηκε όταν ανοιγόκλεινα τον διακόπτη το λαμπάκι του HISS συνέχιζε να ανοβοσβύνει. Χρειάστηκε να ανοιγοκλείσω 2 - 3 φορές τον διακόπτη για να σταθεροποιηθεί και να σβύσει κανονικά. Μόλις σταθεροποιήθηκε και έσβησε η μηχανή πήρε μπροστά κανονικά. Εκτοτε δεν την έχω μετακινήσει. Εχω αρχίσει να φοβάμαι για το που θα μου την κάνει.
Διάβασα όλα τα ποστ από την αρχή, αλλά δεν βρήκα καμιά αναφορά σε παρόμοιο πρόβλημα. Θορυβήθηκα για το δεύτερο κλειδί, από αυτά που διάβασα και μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ από τότε που την αγόρασα, πήγα να το δοκιμάσω. Δούλεψε μια χαρά με την μία. Τώρα έβαλα αυτό στο μπρελόκ μου για να δω αν εφταιγε το κλειδί.
Το ερώτημά μου είναι, αφού πάρει σωστά μπροστά η μηχανή, μπορεί το HISS να την σβύσει εν κινήσει; Μπορεί να φταίει κάτι άλλο; Είχε κανείς άλλος παρόμοια εμπειρεία που δεν μπόρεσα να βρω μόνος στο forum;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.