Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με Immobilizer Transalp (HISS)

Γιάννης Σταυρουλάκης · 316883

Offline teomarko

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #300 on: Τρίτη 18 Μάιος 2010, 08:03:58 πμ
Φίλε μου καλημέρα.
Για το hiss πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει καμία αστοχία  και δουλεύει άψογα σε πάρα πολλές μοτοσικλέτες εδώ και 10 χρόνια!
Αν στη δική σου μοτοσικλέτα και σε μερικές ακόμα, κάποιο ανταλλακτικό ήταν ελαττωματικό, αυτό δε σημαίνει ότι φταίει όλο το σύστημα.
Αφού άλλαξες την κεραία, πήγες σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή στα κεντρικά να αναφέρεις ότι έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να βάλεις εμπρός τη μοτοσικλέτα; Δοκίμασες με το δεύτερο κλειδί; Έκανες έναν επαναπρογραμματισμό; Το ματάκι της ηλεκτρονικής το έχεις τσεκάρει;
Να ξέρεις ότι αυτά που γράφεις για άνοιγμα του διακόπτη και ταυτόχρονα να πατάς τη μίζα δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Το ότι πήρε με αυτόν τον τρόπο, απλά σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή, θα έπαιρνε εμπρός με οποιοδήποτε τρόπο.
Όσο για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι το αυτοκίνητο μου, δεν κλειδώνει όταν παρκάρω σε ένα συγκεκριμένο σημείο έξω από ένα μαγαζί. Αυτό δε σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρία είναι άχρηστη επειδή ο εργολάβος της ΔΕΗ πέρασε τα καλώδιο μέσης τάσης πιο κοντά στην επιφάνεια από όσο προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί!
Κοίτα αυτά που σου ανέφερα και αν δεν βρεις τι φταίει, άλλαξε προληπτικά το ματάκι της ηλεκτρονικής.

;όπως προείπα τη μηχανή την έχω αρκετό καιρό (και φυσικά έχω απευθυνθεί σε πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε Αθήνα και Θεσσαλόνίκη) Επίσης όπως προείπα έχω δοκιμάσει με δεύτερο κλειδί και γενικότερα έχω κάνει όλες τις αλχημείες που αναφέρονται στο topic. (Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τα καλώδια για παράδειγμα της ΔΕΗ) στη πυλωτή του σπιτιού μου δε μπορεί 10 ημέρες να μην επηρρεάζουν και μια να επηρρεάζουν (έρχονται και φεύγουν ή δίνουν ραντεβού;). Όσο για το "ματάκι" της ηλεκτρονικής και για το που είναι δεν είμαι ηλεκτρονικός ούτε οφείλω να το ξέρω (είναι το μόνο μάλλον που δεν έχουν κοιτάξει) αλλά δεν όφειλαν να το γνωρίζουν τα συνεργεία; Και φυσικά αν το αλλάξω "προληπτικά" όπως αναφέρεις, τη στιγμή που δεν είναι σίγουρο αν θα διορθωθεί το πρόβλημα και από τη στιγμή που δεν έχω πλέον εγγύηση, το μόνο που θα καταφέρω είναι να πετάξω επιπλέον λεφτά και πίστεψε με είναι το τελευταιο που θα ήθελα στους χαλεπούς καιρούς μας! Όσο για το ότι το πρόβλημα υφίσταται σε "μερικές ακόμα" μοτοσυκλέτες όπως λες και όχι σε όλες δε παύει για μένα να αποτελεί πρόβλημα (που πάντως δεν έχει συμβεί μόνο σε μένα αλλά σε περισσότερους και μάλιστα όταν ακόμα οι μηχανές τους ήταν ακόμα καινούριες!). Κατά συνέπεια δε φρονείς ότι πρέπει να απασχολήσει τη HONDA εφόσον θέλει να διατηρήσει καθ' όλα το κύρος της;

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #301 on: Τρίτη 18 Μάιος 2010, 16:36:52 μμ
Γιατί δεν το ήξεραν τα συνεργεία που το πήγες, δεν το ξέρω.
Όμως, από το να πετάξεις όλη τη μοτοσικλέτα, καλύτερα να πετάξεις λίγα χρήματα ακόμα πάνω της.
Το σύστημα σίγουρα δεν έχει πρόβλημα! Έχει τοποθετηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μοτοσικλέτες και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Σκέψου ότι ακριβώς το ίδιο σύστημα χρησιμοποιούν τα RR, Varaderο, XX, VFR και γενικότερα όλες οι μοτοσικλέτες με immo! Αν λοιπόν το 1% έχει παρουσιάσει δυσλειτουργία, σίγουρα είναι μέσα στα ποσοστά αστοχίας υλικού και σε καμία περίπτωση δεν καθιστά ελαττωματικό το σύστημα!!
Δεν ξέρω αν είσαι ηλεκτρολόγος ή ηλεκτρονικός και σίγουρα δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις. Άκου όμως εμένα που είναι η δουλειά μου και ξέρω. Οι αλχημείες δεν πρόκειται να δουλέψουν! Δεν θα διορθώσουν το πρόβλημα. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να μείνεις κάποια στιγμή στην άκρη του δρόμου και να χρειαστείς οδική. Αφού όμως δεν ξέρεις από ηλεκτρομαγνητικά, να σου πω και το εξής : Τα ηλεκτρομαγνητικά επηρεάζουν ανάλογα με την ένταση τους. Μπορούν άνετα 10 μέρες να μην επηρεάζουν και κάποια δεδομένη στιγμή που το δίκτυο καταναλώνει περισσότερο, να επηρεάζουν. Άρα δεν είναι θέμα ραντεβού.
Η Honda σίγουρα έχει φροντίσει για το κύρος της και έχει ενημερώσει τα συνεργεία ότι το ματάκι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος πελάτης έχει πρόβλημα και να πάει σπίτι του να του το επισκευάσει. Οφείλει ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει πρόβλημα να απευθυνθεί σε αυτήν.
Δεν ξέρω όμως τι είναι ποιο σημαντικό, να μιλήσουμε για το πως έχει αντιδράσει η Honda και ο κάθε ένας (καλός ή κακός) συνεργάτης της, ή να προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση στο πρόβλημα σου; Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το νήμα αφορά προβλήματα του HISS και όχι της Honda. Αν θες να συζητήσουμε για τα κακώς κείμενα της αντιπροσωπίας ή της μαμάς εταιρίας, άνοιξε ένα άλλο νήμα και με χαρά θα σου αναπτύξω τις απόψεις μου.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #302 on: Τρίτη 18 Μάιος 2010, 23:00:23 μμ
Καλά όλα αυτά, αλλά αν στο πρόβλημα εμπλέκονται μόνον τα δύο κλειδιά και η ''κεραία'' του ΗISS, και αφου εχει ηδη αλλάξει την κεραία μια φορά, σημαίνει οτι και η καινούργια εχει βλαβη? (ατυχία η αστοχία υλικού?) Η τωρα πρέπει να ελεγξει και το ''μάτι'' ? Και αν δεν είναι ούτε σε αυτό η αιτία? Θα πληρώνει ο άνθρωπος μεχρι να το πετύχουν?
Το κακο με τα συνεργεία είναι ότι όταν πας για μία βλάβη που δεν είναι μόνιμη, στην προσπαθειά τους να την εντοπίσουν αλλάζουν κάποια μέρη της μοτό, και μετα σου ζητανε να τα πληρώσεις και απο πάνω. Δηλαδή και μαθαίνουν πάνω στην μηχανή σου και τους πληρώνεις για τους πειραματισμούς τους.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #303 on: Τρίτη 18 Μάιος 2010, 23:45:05 μμ
Καλά όλα αυτά, αλλά αν στο πρόβλημα εμπλέκονται μόνον τα δύο κλειδιά και η ''κεραία'' του ΗISS, και αφου εχει ηδη αλλάξει την κεραία μια φορά, σημαίνει οτι και η καινούργια εχει βλαβη? (ατυχία η αστοχία υλικού?)
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το συλλογισμό σου.
Ποιος είπε ότι στο πρόβλημα εμπλέκονται μόνο τα δύο κλειδιά και η κεραία; Και γιατί η καινούρια έχει βλάβη;
« Last Edit: Τρίτη 18 Μάιος 2010, 23:46:36 μμ by pissaman »

Offline costas76

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #304 on: Κυριακή 23 Μάιος 2010, 03:28:15 πμ
Δεν έπαιρνε με τίποτα μπροστά μια μέρα. Δεν έσβηνε το πράσινο λαμπάκι του HISS με τίποτα. Έβαλα την κουκούλα και πριν φύγω λέω ας δοκιμάσω αλλη μια. Επειδή βαριόμουν να ξαναβγάλω και να ξαναβάλω την κουκούλα, απλά την σήκωσα λίγο και έβαλα το κλειδί και το γύρισα κάτω απο την κουκούλα και το πράσινο λαμπάκι έσβησε κανονικά μετά από 2 sec!! Μήπως όταν υπάρχει το πρόβλημα με το HISS πρέπει απλά να καλύπτουμε την κλειδαριά με κάτι όταν βάζουμε μπροστά; π.χ με το μπουφάν ή με το χέρι μας; το έχει δοκιμάσει κανείς;

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #305 on: Παρασκευή 11 Ιούνιος 2010, 17:44:15 μμ

Η "δικιά" μου από το 2006 που την έχω, δυο φορές έχει κολλήσει........

Και τις δυό δεν έπαιρνε με τίποτα.

Εβγαλα το κλειδί, και το τοποθέτησα στην κλειδαριά του τεπόζιτου, και το ξεκλείδωσα .........κλείδωσα.

Και τις δυό φορές πήρε αμέσως μετά μπροστά.............

Τυχαίο...........?        Δεν νομίζω......... :2hysterical: ;D ;D

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #306 on: Παρασκευή 11 Ιούνιος 2010, 17:55:18 μμ
οχι ρε γμτ.........
γιαυτό δεν επαιρνε η δική μου οταν είχε κολλήσει το HISS.......
δεν το είχα σκεφτεί να ξεκλειδλωσω το τεπόζιτο............
....εγω προσπαθούσα ξεκλειδωνοντας την σέλα...!!!! :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

HONDA ή γενόσιμο?

Offline j76ordan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #307 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 03:00:42 πμ
Παιδια εγω χρεισιμοποιουσα το ενα κλειδι εδω και 4 χρονια, μετα απο οσαδιαβασα δοκιμασα και το δευτερο και δουλευει κανονικα .Εγω  την μηχανη την σβηνω πατρα απο το swicth off.Μερικες φορες μου χει κολλησει το λαμπακι (ανναμενο) και ανοιγοκλεισα το switch off και δουλεψε .Αλλες φορες δεν σβηνει το πρασινο περνει μπροστα και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα σβηνει.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #308 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 22:28:46 μμ
Σε πρόσφατη συζήτηση άκουσα οτι για το 700 τουλάχιστον, το HISS έχει πρόβλημα μερικές φορές όταν μένει αρκετή ώρα στον ήλιο... δηλαδή να το ζεσταίνει ο ήλιος. Μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο... ας το έχει υπόψη του κάποιος την επόμενη φορά.
Αν και εδώ λέτε για παρκαρισμένες σε γκαράζ...
Ίσως να ισχύει μόνο στο 700ρι...

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #309 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 23:05:49 μμ
 άκουσα οτι για το 700 τουλάχιστον, το HISS έχει πρόβλημα μερικές φορές όταν μένει αρκετή ώρα στον ήλιο... δηλαδή να το ζεσταίνει ο ήλιος. Μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο... ας το έχει υπόψη του κάποιος την επόμενη φορά.
[/quote]
Και συ μωρ  Κωστάκη ΄μ ?
Οχι ο ήλιος , όχι ο αέρας , οχι οι κεραίες ,τα ρεύματα ......
Μαλακία επαναλαμβανόμενη της Χόντας είναι το HISS και κακώς που δεν τ αλλάζει.
Αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη  λειτουργία του έπρεπε να το είχε αλλάξει , αλλά μάλλον το στοκ είναι μεγάλο.
Αβυσσος η ψυχή των ηλεκτρονικών , κακά τα ψέματα ,ποτέ δεν μπορείς να εφησυχάσεις.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline AGGELOS pireas

• Rossi και πάνω !
  • ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ
Reply #310 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 23:15:00 μμ
Εμενα το δικο μου 700ρι δεν μου εχει παρουσιαει προβλημα με το HISS
Την μηχανη την κλεινω απο το κλειδι .
Δεν κανω τον ειδικο αλλα προσεξε λιγο το ON OF μηπως δεν κανει επαφη και θελει λιγο καθαρισμα.

Οσο για τα ηλεκτομαγνητικα πεδια στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν παιζουν ρολο 20.000 volt
Αν ηταν θεμα τηλεχειρισμου σε καπoιο κοντρολ μπορει η καπoιο ρανταρ γιατι μπορει να πλησιαζει την σηχνοτητα
 και αυτο μονο στην 150ρα εναερια γραμμη η στην υπερυψηλη που εναι 400.000 volt και δεν εναι πολλες αυτες.
Τα υπογεια καλωδια της ΔΕΗ εχουν τετοια θωρακιση που δεν μπορουν και ουτε πρεπει να εχουν τοσο μεγαλες απωλειες
γιατι μετα δημιουργειτε πτωση τασης στο δικτιο.

Offline giorgos04

• Απλός οδηγός
Reply #311 on: Παρασκευή 17 Σεπτέμβριος 2010, 16:33:52 μμ
μηπως ξερει καποιος να μας πει?ποσο καστιζει ο επαναπρογραμματισμος κλειδιου και το βασικοτερο που?
για αθηνα αν γινετε!!!

ευχαριστω.

πανω απ ολα  η ασφαλεια

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #312 on: Παρασκευή 17 Σεπτέμβριος 2010, 16:44:03 μμ
μηπως ξερει καποιος να μας πει?ποσο καστιζει ο επαναπρογραμματισμος κλειδιου και το βασικοτερο που?
για αθηνα αν γινετε!!!

ευχαριστω.
Σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο χοντα το κοστος 50-70 ε

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #313 on: Παρασκευή 17 Σεπτέμβριος 2010, 16:54:06 μμ
Kαλημέρα από τη Λήμνο!Το ίδιο πρόβλημα είχα κάποτε κι εγώ στο ΤΑ650,μέχρι που κάποια στιγμή μου είπαν πως όταν εμφανίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα,το μόνο που πρέπει να κάνω,ειναι να κρυώσω το κλειδι!!!Υπάρχει λέει ένας πυκνωτής πάνω στο κλειδί,του οποίου η χωρητικότητα μεταβάλεται με την αύξηση της θερμοκρασίας,με αποτέλεσμα να μην το ΄΄διαβάζει΄΄ το HISS.Πραγματικά,όποτε εμφανίζεται η συγκεκριμένη δυσλειτουργεία,το κρυώνω και όλα ΟΚ.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #314 on: Παρασκευή 17 Σεπτέμβριος 2010, 18:37:21 μμ
για αθηνα αν γινετε!!!

ευχαριστω.
25Ε
Στον Γκινοσατη
Στον Υνητο
Διευθυνση ακριβως δεν θυμαμαι

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #315 on: Παρασκευή 17 Σεπτέμβριος 2010, 20:35:31 μμ
Της ρίχνω μερικά γ@μοβρισίδια (απαραίτητα) της πατάω μιζιά ένα δευτερόλεπτο κλείνω kill sw, διακόπτη, ανοίγω διακόπτη, kill sw μιζάρω - παίρνει.Συνήθως. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί κάνα - δυό φορές.
Μπορεί να πιάνει και το ξεμάτιασμα.Ίσως και εξορκισμός.Δεν ξέρω.Πάντως τα Γαλικά απαραίτητα.Σε κάνει να νοιώθεις άλλος άνθρωπος ρε παιδί μου.

Πότε θα με αφήσει σε κανένα ξεροβούνι!

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #316 on: Τετάρτη 01 Δεκέμβριος 2010, 19:16:50 μμ
Αν και εχει περασει καιρος απο το τελευταιο ποστ για να μην ανοιγω αλλο συμπληρωνω εδω.Λοιπόν,εχοντας το προβλημα με ΤΑ 05 έχω δικιμασει το εξης και ως τωρα πιανει καθε φορά.Υποθετουμε ότι το imo δεν απενεργοποιείται.Βαζω κλειδί στο off,kill switch στο on,παταω μιζα και κρατόντας την πατημένη γυριζω κλειδι στο on.Ως τωρα πιάνει πάντα πιανει...μπορει να το επιβεβαιωσει κανενας αλλος?

"The truth is out there"

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #317 on: Τετάρτη 01 Δεκέμβριος 2010, 21:55:32 μμ
Αν και εχει περασει καιρος απο το τελευταιο ποστ για να μην ανοιγω αλλο συμπληρωνω εδω.Λοιπόν,εχοντας το προβλημα με ΤΑ 05 έχω δικιμασει το εξης και ως τωρα πιανει καθε φορά.Υποθετουμε ότι το imo δεν απενεργοποιείται.Βαζω κλειδί στο off,kill switch στο on,παταω μιζα και κρατόντας την πατημένη γυριζω κλειδι στο on.Ως τωρα πιάνει πάντα πιανει...μπορει να το επιβεβαιωσει κανενας αλλος?
Σύμπτωση!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #318 on: Σάββατο 25 Δεκέμβριος 2010, 03:08:31 πμ
Βαζω κλειδί στο off,kill switch στο on,παταω μιζα και κρατόντας την πατημένη γυριζω κλειδι στο on
Πριν κάτι μέρες εμένα μου έκανε το εξής: Δεν εσβηνε το λαμπάκι του HISS και φυσικά δεν επαιρνε εμπρος. Με το διακόπτη on , οταν έβαζα Kill switch  σε θέση on το HISS εσβηνε! Αλλά δεν έπαιρνε λόγω του Kill switch, γμτ! Βάζω διακόπτη off και πάλι on [δυό τρείς φορές] και τότε έσβησε το  HISS. Πιστεύω οτι κάτι το ''ενόχλησε'' και δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με το Kill switch. Είναι δύο ανεξάρτητες λειτουργίες. Απλά κάπου ξεπέρασε την αιτία. Θέλω να ρωτήσω αν και σε εσένα με το διακόπτη on το HISS αναβοσβήνει με τον Kill switch. Πάντως όσο καιρό την έχω πρώτη φορά το έκανε.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #319 on: Δευτέρα 27 Δεκέμβριος 2010, 16:59:04 μμ
Πάντα όταν κλείνεις το kill switch σβήνει το λαμπάκι!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #320 on: Τρίτη 28 Δεκέμβριος 2010, 00:51:37 πμ
Νάσαι καλά Χρήστο, ευχαριστώ, δεν ήξερα οτι αυτή η λειτουργία είναι η ''φυσιολογική''.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #321 on: Τρίτη 28 Δεκέμβριος 2010, 01:05:17 πμ
Anytime!  ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #322 on: Τρίτη 28 Δεκέμβριος 2010, 01:06:38 πμ
Χρήστο εχεις πμ

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #323 on: Τρίτη 28 Δεκέμβριος 2010, 01:08:59 πμ
Παλιά!
Τώρα έχεις εσύ πμ!  ;D ;D

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #324 on: Τρίτη 28 Δεκέμβριος 2010, 19:12:50 μμ
Τελικα ισως να ειναι bug της ηλεκτρονικης και με τον τροπο που το κανω να το παρακαμπτει.Ισως να ειναι προβλημα και στο ρευμα (χωρις να εχω και πολλες γνωσεις σχετικα με αυτο).Γιατι,λεω εγω τωρα,οταν εχω πατημενη την μιζα και υστερα ανοιγω το κλειδι στο on να περναει "περισσοτερο" ρευμα "ανεπεξεργαστο" που να κανει το hiss να λειτουργει σωστα....μμμμ...εν τω μεταξυ εχω και πεσμενη μπαταρια και τελευταία το κανει περισσοτερο ,2-3 φορες σε 2 μηνες.Μηπως εχει να κανει και αυτο?

"The truth is out there"