Hellas Transalp Forum

Μεταχειρισμένη Transalp

επισκέπτης · 40148

Harry

• Guest
on: Δευτέρα 09 Ιούνιος 2008, 21:37:35 μμ
Ψαχνω για μεταχειρισμενη TraNSAlp του 2003 με 2004 οχι πιο παλια . Εχω διαβασει τα σχετικα για τις μεταχειρισμενες μηχανες και τι πρεπει να προσεξει κανεις πριν την αγορα. Αλλα τι εχετε να πειτε οσοι εχετε αγορασει μεταχειρισμενες ? Ειναι ολα οκ? Επισης μια μηχανη 5ετιας λογω ηλικιας εχει προβληματα η μπορει να την παρει κανεις με κλειστα τα ματια? Ψαχνω διαρκως αγγελιες αλλα εχω καταλαβει οτι ο καθενας κυριολεκτικα τις πουλαει οσο θελει ! Ελπιζω να βρω μια καλη γυρω στα 3800 γιατι εχω αρχισει να απελπιζομαι ! :-\  Ειχα βρει του 2004 με 4000Ε και 28.000 χλμ (και γεματη απο εξοπλισμο) και απο την αλλη του 1998 με 3600!! Μα τι γινεται?
« Last Edit: Σάββατο 07 Φεβρουάριος 2009, 16:23:39 μμ by Chris_de_Ze »

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #1 on: Δευτέρα 09 Ιούνιος 2008, 21:56:14 μμ
Αλλα τι εχετε να πειτε οσοι εχετε αγορασει μεταχειρισμενες ? Ειναι ολα οκ? Επισης μια μηχανη 5ετιας λογω ηλικιας εχει προβληματα η μπορει να την παρει κανεις με κλειστα τα ματια?

....όπως καταλαβαίνεις αυτές οι ερωτήσεις δεν μπορουν να απαντηθούν...αν θέλεις σιγουριά πάς για καινούριο...

Ψαχνω διαρκως αγγελιες αλλα εχω καταλαβει οτι ο καθενας κυριολεκτικα τις πουλαει οσο θελει ! Ελπιζω να βρω μια καλη γυρω στα 3800 γιατι εχω αρχισει να απελπιζομαι ! :-\  Ειχα βρει του 2004 με 4000Ε και 28.000 χλμ (και γεματη απο εξοπλισμο) και απο την αλλη του 1998 με 3600!! Μα τι γινεται?

Όταν ελεγξεις καμιά δεκαριά διαφορετικές θα καταλάβεις πόσο στοιχίζει η κάθε μια αλλά και πόσο αξίζει....

του 2004 είχε καλά γρανάζια;...τελειωμένη αλυσίδα μήπως;...τα λάστιχα ήταν καλά;...σέρβις πότε έκανε;...τσέκαρες για τράκο;...τακάκια;...........και πάει λέγοντας...

Καμιά φορά τα αναλώσιμα που δεν υπολογίζεις συνυπολογίζονται...

Ξέρεις τι είναι με το καλημέρα να πρέπει να αλλάξεις λάστιχα -γρανάζια-αλυσίδα-τακάκια-να κάνεις και κανα σερβισάκι σε λάδια-φίλτρο, και κανα φίλτράκι αέρα...μιλάμε για κόστος 400-500 € με το καλημέρα...

και δεν σου λέω για λάδια αναρτήσεων, ελατήρια, αμορτισερ....αν τα έχει τελειώσει ο προηγούμενος....

Θα το ξαναπώ ακόμα μια φορά....

Η μοτοσυκλέτα και η γενικότερη κατάστασή της πρέπει να συμβαδίζουν με τα χρήματα της αγοράς της.

Χρονολογίες, χιλιόμετρα, χρώματα και αρώματα...ας τα κοιτάξουν αυτοί που αγοράζουν με το κιλό....μην και τους κλέψουν στο ζύγι....

Κοίτα την κατάσταση της μοτό Harry ...αν είναι όλα οκ με τα έξτρα της και τα αναλώσιμά της αλλαγμένα, ίσως και να αξίζει το κάτι παραπάνω απο αντίστοιχα μοντέλα της ίδιας χρονιάς....

ίσως και όχι πάλι....ποτέ δεν ξέρεις με τα μεταχειρισμένα.

Ξαναδιάβασε αυτά που σου παραθέσαμε...μην τα περνάς απλώς ένα χέρι....θα σε βοηθήσουν ;)

Offline georgakis

• GERRARD
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 09 Ιούνιος 2008, 22:56:57 μμ
Ψαχνω για μεταχειρισμενη TraNSAlp του 2003 με 2004 οχι πιο παλια . Εχω διαβασει τα σχετικα για τις μεταχειρισμενες μηχανες και τι πρεπει να προσεξει κανεις πριν την αγορα. Αλλα τι εχετε να πειτε οσοι εχετε αγορασει μεταχειρισμενες ? Ειναι ολα οκ? Επισης μια μηχανη 5ετιας λογω ηλικιας εχει προβληματα η μπορει να την παρει κανεις με κλειστα τα ματια? Ψαχνω διαρκως αγγελιες αλλα εχω καταλαβει οτι ο καθενας κυριολεκτικα τις πουλαει οσο θελει ! Ελπιζω να βρω μια καλη γυρω στα 3800 γιατι εχω αρχισει να απελπιζομαι ! :-\  Ειχα βρει του 2004 με 4000Ε και 28.000 χλμ (και γεματη απο εξοπλισμο) και απο την αλλη του 1998 με 3600!! Μα τι γινεται?
την παρασκευη ειχε δυο μοντελα στο τερμα λιοσιων προς εθνικη διπλα στο μαγαζι με τις harley.

ΖΩΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΛΙΟΝ-TRANSALP 650

Harry

• Guest
Reply #3 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 06:57:20 πμ
Tα ειχα διαβασει προσεκτικα ολα , αλλα ειπα να ανοιξω το τοπικ αυτο για να παρω γνωμες και να δω ποσο τελικα αξιοπιστες ειναι οι transalp . Απο οσα εχω διαβασει και  μου εχουν πει εχω ηδη πεισθει και απλα περιμενω να βρω κατι καλο .Η μηχανη ειναι απλα φοβερη και δεν μπορω να περιμενω να αποκτησω και γω μια . :goofy:

Ρωταω πολυ κοσμο στο δρομο αν ειναι ικανοποιημενοι , και 7 στους 10 χρησιμοποιουν ακριβως την ιδια φραση "φιλε , απλα δεν σπαει και δεν χαλαει , τι αλλο θες"  , οι υπολοιποι 3 λενε πως εχουν παει συνεργειο μονο για service . Περα απο αυτα ομως , το γεγονος οτι κυκλοφορουν τοσες πολλες στο δρομο καθημερινα δειχνει οτι το μοντελο εχει αποδειξει την αξια του. :eusa_clap:

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #4 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 07:08:05 πμ

Ρωταω πολυ κοσμο στο δρομο αν ειναι ικανοποιημενοι , και 7 στους 10 χρησιμοποιουν ακριβως την ιδια φραση "φιλε , απλα δεν σπαει και δεν χαλαει , τι αλλο θες"  , οι υπολοιποι 3 λενε πως εχουν παει συνεργειο μονο για service .

Για να καταλάβεις οι πρώτοι 7 στους δέκα ούτε που πατάνε στο συνεργείο...λάδια,φίλτρα κλπ όλα μόνοι... ;D...άσε...οι χειρότεροι πελάτες είμαστε  :pimp:

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 17:57:25 μμ
Φίλε μου το ΤΑ είναι το πιο ..."αντιπαθές" μηχανάκι για τα συνεργεία!
Αν συντηρηθεί σωστά και ευλαβικά θα κάνεις απεριόριστα χλμ.
Πρόσεχε μόνο γιατί λόγω του ότι κρατάει πολύ καλά στο χρόνο, παίζονται "χοντρά" παιχνίδια με τις χρονολογίες από τους μαντράδες.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Harry

• Guest
Reply #6 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 20:51:35 μμ
Ειμαι πολυ αυστηρος στο θεμα συντηρησης (κρινοντας απο το αυτοκινητο), και απο θεμα καλοπισμου αλλα και service .Επισης δεν ανηκω στην κατηγορια των ανθρωπων που αλλαζουν συχνα μηχανες, οποτε σκοπευω να αγορασω ενα καλο transalp  και να το κρατησω οσο παει .

Απο θεμα χρονολογιας ομως , τι εννοεις με το οτι παιζονται πολλα απο τους μαντραδες? Αφου η αδεια λεει πχ 2004 η 2003 πως ειναι δυνατον να το αλλαξουν αυτοι? ???   Κοιταω πολυ και ιδιωτες .

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #7 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 21:10:25 μμ
Η άδεια δέν έχει να κάνει με το μοντέλο, έχει να κάνει πότε πρωτοκυκλοφόρησε. Για την εξακρίβωση του μοντέλου ψάξε τα νήματα κάπου έχει γραφτεί πως αναγνωρίζεις από τους κωδικούς πλαισίου κλπ.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

costas

• Guest
Reply #8 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 23:24:44 μμ
Ειχα βρει του 2004 με 4000Ε και 28.000 χλμ (και γεματη απο εξοπλισμο) και απο την αλλη του 1998 με 3600!! Μα τι γινεται?

Θα βρεις μην ανησυχείς ! Αλλά... κολλάς στις χρονολογίες, ξεκόλλα , να η δικιά μου .....είναι 1988 μοντέλο και στοιχίζει 6000 ευρώ!

Harry

• Guest
Reply #9 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 23:44:04 μμ
Προσωπικα δεν κολλαω στις χρονολογιες , ειμαι και φοιτητης και οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να δωσω και 8000 να την παρω καινουργια .Ο πατερας μου ομως(Σαν παλιος και πολυ εμπειρος μηχανοβιος) , επιμενει στα χρηματα που μπορω να δωσω να αγορασω οσο πιο καινουργιο μοντελο γινεται . Αλλιως θα αγοραζα και του 2000 με 2800ε σε τελεια κατασταση με 42.000 χλμ που μου τι δινει ο πατερας ενος φιλου .

Harry

• Guest
Reply #10 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 23:45:04 μμ
Με ηρεμη οδηγηση , τι καταναλωση εχει κατα μεσο ορο η transalp ?

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 23:47:33 μμ
Αλλιως θα αγοραζα και του 2000 με 2800ε σε τελεια κατασταση με 42.000 χλμ που μου τι δινει ο πατερας ενος φιλου .

Τελειος προσωπικη μου αποψη ειναι να μην πλεκο με φιλους συγγενεις κτλ οταν παιζεις συναλλαγη.
Εντελως προσωπικη μου αποψη.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

costas

• Guest
Reply #12 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 23:57:56 μμ
Προσωπικα δεν κολλαω στις χρονολογιες , ειμαι και φοιτητης και οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να δωσω και 8000 να την παρω καινουργια .Ο πατερας μου ομως(Σαν παλιος και πολυ εμπειρος μηχανοβιος) , επιμενει στα χρηματα που μπορω να δωσω να αγορασω οσο πιο καινουργιο μοντελο γινεται . Αλλιως θα αγοραζα και του 2000 με 2800ε σε τελεια κατασταση με 42.000 χλμ που μου τι δινει ο πατερας ενος φιλου .

εντάξει μωρέ αστειεύομαι...

costas

• Guest
Reply #13 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2008, 23:58:49 μμ
Τελειος προσωπικη μου αποψη ειναι να μην πλεκο με φιλους συγγενεις κτλ οταν παιζεις συναλλαγη.
Εντελως προσωπικη μου αποψη.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 04:29:35 πμ
Με ηρεμη οδηγηση , τι καταναλωση εχει κατα μεσο ορο η transalp ?
To έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτό το θέμα. Κάνε ένα search για "κατανάλωση" κλπ.
5-5.5 λτ/100χλμ όταν πάς πολύ χαλαρά και ήρεμα.
6-6.5 λτ/100χλμ είναι η πιο συνηθισμένη μέση κατανάλωση των περισσότερων με σβέλτη αλλά όχι "πανικόβλητη" οδήγηση..

Offline tthodor

• Απλός οδηγός
Reply #15 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 08:39:23 πμ
To έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτό το θέμα. Κάνε ένα search για "κατανάλωση" κλπ.
5-5.5 λτ/100χλμ όταν πάς πολύ χαλαρά και ήρεμα.
6-6.5 λτ/100χλμ είναι η πιο συνηθισμένη μέση κατανάλωση των περισσότερων με σβέλτη αλλά όχι "πανικόβλητη" οδήγηση..

hmmm . . . Καλά εγώ το 5 - 5,5 δεν το έχω δει ποτέ μου. Τα τελευταία 15.000Κμ που καταγράφω αναλυτικά έχω μέσο όρο 7,2 l/100km. Το πιο χαμηλό που έχω δει είναι λίγο κάτω από το 6 (στη Ρόδο, διακοπές, με ΠΟΛΥ χαλαρή οδήγηση, αλλά με δύο άτομα).

F800gs    116i

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 14:55:37 μμ
7λτ/100χλ βλέπω όταν είμαι φορτωμένος, δικάβαλος και με ταχύτητες στην περιοχή των 140χλμ/ώρα στην εθνική (γρανάζι 16Τ).

Είναι πολλά τα 7.2 που αναφέρεις για καθημερινό μέσο όρο. Μήπως δεν είναι κάτι καλά ρυθμισμένο?
Η αναφορά στο 5-5.5 έχει γίνει συχνά σε ξένα sites όπου τηρούν ευλαβικά τα όρια ταχύτητας.
« Last Edit: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 14:58:17 μμ by Chris_de_Ze »

Harry

• Guest
Reply #17 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 21:32:32 μμ
Μπορει καποιος να με πληροφορησει καθε ποσα χιλιομετρα θελει service η μηχανη ? Εχω βρει μια του 2007 που με ενδιαφερει , αλλα ψαχνω για το manual και δεν βρισκω κατι . Μπορει καποιος να με βοηθησει ? :-\

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #18 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 01:29:00 πμ
Στα 12Κ λάδια στα 18 και βαλβίδες...στα 24 λάδια στα 30-32 και βαλβίδες...
κάπως έτσι πάει. Μπορείς να καταργήσεις τις μισές ρυθμίσεις βαλβίδων΄.Δηλαδή απο την πρώτη
πας στη τρίτη κοκ.
Το μοντέλο 2007 είναι πολύ καλό και όμορφο. Να είναι καλός ο ιδιοκτήτης και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Αν σίγουρα θα την κρατήσεις >=4 χρόνια , άλλαξε και ανάρτηση. Αξίζει .

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #19 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 02:20:42 πμ
Ψάξε με την ησυχία σου και μη βιάζεσαι και θα βρεις κάτι καλό. Εγώ έψαχνα κάνα μήνα για μοντέλο 2002-2004 και τελικά βρήκα μοντέλο 2005 full extra με 4600ε και 10700χλμ. Είναι βέβαια δύσκολη εποχή τώρα αλλά με λίγη υπομονή θα βρεις αυτό που θες. :D

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Uploaded with ImageShack.us

Harry

• Guest
Reply #20 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 07:50:52 πμ
Για πιο λογο λες οτι ειναι δυσκολη ? Και αυτη π εχω βρει καπου τοσα χιλιομετρα εχει . Ειναι παρα πολυ καθαρη που την ειδα , και τα service που τα τσεκαρα με τη Honda ειναι οντως οπως λεει το service book . Ξερει μηπως κανεις τι εργοστασιακη εγγυηση εδιναν στις TRANSALP του 2007 ? :P

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #21 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 08:00:32 πμ
2 χρόνια έδινε η Χόντα σε όλα τα μηχανάκια της.

Harry

• Guest
Reply #22 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 19:57:04 μμ
Με μεγαλη χαρα , πλεον ειμαι και επισημα μελος του forum - club ! Πριν λιγες ωρες αγορασα μια transalp 650 μαυρη Ιουλιος 2007 με 5.450 km στην τιμη των 5300Ε (Φυσικα και δεν ζητουσε τοσα) !!! (ναι ναι καλα ειδατε! ) . Η μηχανη ειναι υπεραριστη (καινουργια βασικα) , και πουληθηκε λογω ασυμβατοτητας με τις αναγκες του ιδιωκτητη .Ηταν τεραστια ευκαιρια ε? Η αγγελια βγηκε στη χρυση ευκαιρια την Κυριακη ! :D

Ερωτηση :

Θελω να αγορασω δερματινο καλυμμα για το ρεζερβουαρ και καγκελα , που μπορω να βρω? Μενω βαρκιζα , ξερει κανεις κατι κοντα? ::)
« Last Edit: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 20:01:22 μμ by Harry »

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #23 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 20:10:51 μμ
Μενω βαρκιζα , ξερει κανεις κατι κοντα? ::)

Με γειά και καλορίζικη !!!
Πολλά και καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος !!!

Αφού μένεις προς Βάρκιζα, υπάρχει ένα καλό συνεργείο στη Βούλα. Τσέρτς - ριπέαρς (Tserts Repairs) λέγεται.
Δεν ξέρω όμως αν φέρνει και αξεσουάρ. Αμα μάθω κάτι θα σου πω.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 20:56:15 μμ
Καλορίζικη η νέα σου μηχανή! Από αξεσουάρ, ψάξε καλύτερα στην Καλλιρρόης (Μπαξεβάνης) και Μιχαλακοπούλου (θα βρείς πολλά εκεί).