Μια και έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία δημοσίευση στο θέμα να κάνω την ερώτηση μου να μου πείτε και μια γνώμη.
Έχω ΤΑ650 και μέχρι τώρα πλήρωνα 200 στάνταρ για το μεγάλο σέρβις σε συνεργείο αντιπροσωπείας. Πρόσφατα κάποιος που έχει ακριβώς την ίδια μου είπε πως πληρώνει 100 σε κάποιο συνεργείο και είναι πολύ ικανοποιημένος καιρό τώρα.
Άλλα λεφτά ήταν τα 200 πριν επτά χρόνια, άλλα τώρα.
Το εξουσιοδοτημένο το εμπιστεύομαι αλλά μου φαινόταν υπερβολικό, πχ: είναι ανάγκη να αλλάξει και τα τεσσερα μπουζί προκαταβολικά;
Μπορεί κάποιος να πει πως άλλη ποιότητα σέρβις το ένα και άλλη το άλλο, αλλά τα τελευταία χρόνια έφτασα στο σημείο να αναβάλω πολλούς μήνες το σέρβις επειδή δεν έβρισκα τα χρήματα οπότε μάλλον πρέπει να κατεβάσω τις απαιτήσεις μου.
Σκέφτηκα να πάρω σβάρνα τα συνεργεία της περιοχής μου και να ρωτάω τι θα μου χρεώσουν και τι θα κάνουν αλλά στην Ελλάδα έχουν οι μαγαζάτορες την άποψη: δος μου τη μηχανή σου και δε σε αφορά τι κάνω εγώ μ' αυτή.
Ιδέες;
Κοιτα προσωπικα δεν εχω ιδεα τι χρεωνουν τα συνεργεια για σερβις αφου οτι εχει να κανει με την συντηρηση το κανω μονος μου
Αλλα αναρωτιεμαι γιατι εχει διαφορα σε ποιοτητα εργασιας ενα σερβις σε εξουσιοδοτημενο απο ενα αλλο απλο συνεργειο; Οι εργασιες συντηρησης του κινητηρα ειναι δεδομενες και ειναι απλες (αν και χρονοβορες) Λαδια, φιλτρο λαδιου, μπουζι, φιλτρο αερα, βαλβιδες, συγχρονισμος καρμπς Τα υπολοιπα, λαδωματα, ρυθμιση αλυσιδας, ρυθμιση μανετας συμπλεκτη, τακαια κλπ ειναι εργασιες που δεν εχουν χρονικο η χιλιομετρικο προγραμματισμο Γινονται οποτε χρειαζονται και τις περισσοτερες τις κανει και οποιοσδηποτε μονος του
Τα μπουζι αλλαζονται και τα τεσσερα Καθε 12000 λεει η honda και σιγουρα αντεχουν για πολυ παραπανω εγω παντως τα αλλαζω καθε 12000 αφου το κοστος τους ειναι ειναι μικρο γυρω στα 14 ευρω και για τα 4
Φιλτρο αερα μπορεις ειται να βαλεις Κ&Ν το οποιο ειναι μεν ακριβο αλλα το κρατας για ...σχεδον παντα ειτε να πας στην λυση που εχω προτιμησει εγω οταν το Κ&ν που ειχα καταστραφηκε Να βαλεις με πατεντα ενα σφουγγαρενιο και πλενομενο της twin air
Παντως σε καθε περιπτωση η απολυτη λυση για οικονομια ειναι να μαθεις να κανεις καποιες εργασιες στην μηχανη μονος σου