Hellas Transalp Forum

Τιμές για Service

giorgosxl650v · 125396

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #75 on: Δευτέρα 29 Δεκέμβριος 2008, 21:00:31 μμ
Ελατε επαρχια ρε παιδια
Θα βγαλετε και τα εξοδα της βενζινας

Μην συγκρίνουμε ανόμοια.
Δεν έχουν τα ίδια λειτουργικά έξοδα εκεί τα συνεργεία. Δεν έχουν τα ίδια νοίκια. Είναι λογικό να υπάρχει διαφορά.
Από την άλλη, αν χρειαστούν κάποιο ανταλλακτικό μπορεί να περιμένεις μέρες. Μέχρι να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν...  Κι αν είσαι και σε νησί... Κι αν έχει 7+ μποφώρ... Ενώ εδώ στην Αθήνα, συνήθως, την πας το πρωί και το απόγευμα την παίρνεις.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #76 on: Δευτέρα 29 Δεκέμβριος 2008, 21:58:51 μμ
Στα 55.000 χλμ, πλήρες σέρβις, με μπουζί-λάδια-ρύθμιση βαλβίδων, φίλτρο λαδιού, βενζίνης, αέρα (καινούργιο ΚΝ), αντ/κά και εργατικά με το φίλτρο ΚΝ 65 ευρώ πλήρωσα συνολικά 260 ευρώ σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, τα θεωρώ πολλά χρήματα για αυτές τις εργασίες.
Σίγουρα η δουλειά είναι πολύ γιατί πρέπει να τη γδύσει όλη, αλλά και πάλι τα λεφτά είναι υπερβολικά. :-\

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #77 on: Δευτέρα 29 Δεκέμβριος 2008, 22:05:05 μμ
Στα 55.000 χλμ, πλήρες σέρβις, με μπουζί-λάδια-ρύθμιση βαλβίδων, φίλτρο λαδιού, βενζίνης, αέρα (καινούργιο ΚΝ), αντ/κά και εργατικά με το φίλτρο ΚΝ 65 ευρώ πλήρωσα συνολικά 260 ευρώ σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, τα θεωρώ πολλά χρήματα για αυτές τις εργασίες.
Σίγουρα η δουλειά είναι πολύ γιατί πρέπει να τη γδύσει όλη, αλλά και πάλι τα λεφτά είναι υπερβολικά. :-\

Είναι υπερβολικά? Με πρόχειρο υπολογισμό ανάλογα και τα λάδια που έβαλες ο τύπος είχε έξοδα σε ανταλακτικά γύρω στα 150 Ευρώ (βάζω τιμές που θα τα αγόραζε στη λιανική) δηλαδή πήρε εργατικά γύρω στα 100Ευρώ ο τύπος αν έκανε σωστή και προσεκτική δουλειά έφαγε ένα μεροκάματο = 100Ευρώ είναι πολλά? Με έξοδα συντήρησης μαγαζιού, υπαλλήλους, ΤΕΒΕ κτλ. Δεν μου φαίνονται τρελλά. Τσιμπημένα ναι αλλά όχι υπερβολικά   ???

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #78 on: Δευτέρα 29 Δεκέμβριος 2008, 23:18:37 μμ
Είναι υπερβολικά? Με πρόχειρο υπολογισμό ανάλογα και τα λάδια που έβαλες ο τύπος είχε έξοδα σε ανταλακτικά γύρω στα 150 Ευρώ (βάζω τιμές που θα τα αγόραζε στη λιανική) δηλαδή πήρε εργατικά γύρω στα 100Ευρώ ο τύπος αν έκανε σωστή και προσεκτική δουλειά έφαγε ένα μεροκάματο = 100Ευρώ είναι πολλά? Με έξοδα συντήρησης μαγαζιού, υπαλλήλους, ΤΕΒΕ κτλ. Δεν μου φαίνονται τρελλά. Τσιμπημένα ναι αλλά όχι υπερβολικά   ???

ενα μεροκάματο είναι πολύ γι αυτές τις εργασίες. Τόσο κάνει ένας ανειδίκευτος ή ερασιτέχνης. Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω 100 τα θεωρώ σχετικά λογικά.

...Εβαλα λαστιχα,220 ευρω, δισκοπλακες μπροστα και τακακια,200 ευρω, αλλα τοσα θελουν για το service και φτανουμε τα 650-700 ευρω!! Τελικα ειναι ακριβο χομπυ η μηχανη, τοσο που σκεφτομαι να το παρατησω και να το ριξω στο ψαροντουφεκο!! Και μην βιαστητε να με πειτε υπερβολικο.Πηρα το τρανσαλπ μου 6500 ευρω και μου εχει κοστισει αλλα τοσα απο κατι μηχανικους της φαπας! Αλλα και στα ανταλλακτικα δεν παμε πισω... Καντε μια ερευνα στο ιντερνετ για να δειτε ποσο πουλανε τα ανταλλακτικα και τα αξεσουαρ στον υπολοιπο κοσμο και θα με καταλαβετε!!!!

οι τιμές πώλησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ είναι σίγουρα υπερτιμημένες. Σε αυτό έχεις επιλογή, αυτή που σου δίνει η ελεύθερη αγορά.
απο τα παραπάνω δε θα έπρεπε να σου χρεώσει εργατικά για τα ελαστικά και τα τακάκια. Άρα για να σου περάσει τις δισκόπλακες μόνο,
χρεώνει αστρονομικό ποσό ως εργασία.
Καλό θα ήταν να έχουμε μια αναλυτική κατάσταση του κόστους ανα εργασία.

Για το κόστος του service καλό είναι ΠΑΝΤΑ να ρωτάμε απο πριν πόσο θα στοιχίσει. Ας πάρουμε και μερικές άλλες τιμές απο συνεργεία
ώστε να συγκρίνουμε εύκολα και ρεαλιστικά.
Το ανέκδοτο " Ναι αλλά κάνει καλή δουλειά" ας παραμείνει ανέκδοτο, δεν ισχύει.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #79 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 01:06:07 πμ
πολλα ειναι. για γενικο μιλαω συν ελεχγο βαλβιδων. 140€ ολα βγηκαν. δουλεια-ανταλλακτικα
Ότι τα ανταλλακτικά αλλά και τα εργατικά είναι ακριβά στις μοτοσικλέτες είναι γνωστό.
Δε θα σταθώ στο αν είναι σωστό ή όχι, αλλά θα σταθώ στο ότι το ξέραμε από πριν. Καλό είναι για να αποφεύγουμε τις εκπλήξεις (ειδικά τις δυσάρεστες) να κάνουμε έρευνα αγοράς ΠΡΙΝ πάρουμε το όχημα.
Προσωπικά, όταν αγοράζω κάτι, ποιο μεγάλη έρευνα κάνω να δω αν μπορώ να το συντηρήσω παρά άν μπορώ να το αγοράσω. Το κόστος αγοράς το πληρώνεις μια φορά το κόστος συντήρησης συνέχεια.
Όσο για την τιμή των 140€ εργατικά και ανταλλακτικά, θα μου επιτρέψει ο φίλος να πιστεύω ότι απλά δεν έγινε τπτ στη μοτοσικλέτα.
Μπορεί το κόστος των μαγαζιών να είναι πιο φτηνό στην επαρχία και να έχουν φθηνότερα εργατικά όμως 120€ (30€ λάδια, 7€ φίλτρο λαδιού, 10€ υγρά φρένων, 10€ αντιψυκτικό υγρό, 50€ φίλτρο αέρα, 13€ μπουζί) στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ είναι το κόστος των ανταλλακτικών. 20€ εργατικά για μεγάλο σέρβις δε νομίζω ότι υπάρχει μαγαζί που να χρεώνει.

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #80 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 02:02:59 πμ
Ότι τα ανταλλακτικά αλλά και τα εργατικά είναι ακριβά στις μοτοσικλέτες είναι γνωστό.
Δε θα σταθώ στο αν είναι σωστό ή όχι, αλλά θα σταθώ στο ότι το ξέραμε από πριν. Καλό είναι για να αποφεύγουμε τις εκπλήξεις (ειδικά τις δυσάρεστες) να κάνουμε έρευνα αγοράς ΠΡΙΝ πάρουμε το όχημα.
Προσωπικά, όταν αγοράζω κάτι, ποιο μεγάλη έρευνα κάνω να δω αν μπορώ να το συντηρήσω παρά άν μπορώ να το αγοράσω. Το κόστος αγοράς το πληρώνεις μια φορά το κόστος συντήρησης συνέχεια.
Όσο για την τιμή των 140€ εργατικά και ανταλλακτικά, θα μου επιτρέψει ο φίλος να πιστεύω ότι απλά δεν έγινε τπτ στη μοτοσικλέτα.
Μπορεί το κόστος των μαγαζιών να είναι πιο φτηνό στην επαρχία και να έχουν φθηνότερα εργατικά όμως 120€ (30€ λάδια, 7€ φίλτρο λαδιού, 10€ υγρά φρένων, 10€ αντιψυκτικό υγρό, 50€ φίλτρο αέρα, 13€ μπουζί) στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ είναι το κόστος των ανταλλακτικών. 20€ εργατικά για μεγάλο σέρβις δε νομίζω ότι υπάρχει μαγαζί που να χρεώνει.

οσον αφορα στο αν εγινε εργασια στην μηχανη δεν τιθεται θεμα ημουν 4 ωρες μπροστα.φιλος βλεπεις ο μαστορας.οπου μπορουσα εβαζα και το χερακι μου.
απο τιμες: 19,5€ λαδια απο λαμπριανιδη. 6€ φιλτρο μαμισιο, 8€ 2λιτρα αντυψικτικο 11€ τα 4 μπουζι 5€ το υγρο φρενων. φ/α ειχα ηδη K&N.  συνολο 49,5€
οποτε για ολες τις εργασιες- με βαλβιδες- κατι βιδακια φερινκγ κλπ κλπ  90€ εργατικα. και η αληθεια ειναι οτι ειχαν φανει πολλα αλλα εγινε δουλεια οχι αστεια!!!

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #81 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 02:08:15 πμ
Μην συγκρίνουμε ανόμοια.
Δεν έχουν τα ίδια λειτουργικά έξοδα εκεί τα συνεργεία. Δεν έχουν τα ίδια νοίκια. Είναι λογικό να υπάρχει διαφορά.
Από την άλλη, αν χρειαστούν κάποιο ανταλλακτικό μπορεί να περιμένεις μέρες. Μέχρι να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν...  Κι αν είσαι και σε νησί... Κι αν έχει 7+ μποφώρ... Ενώ εδώ στην Αθήνα, συνήθως, την πας το πρωί και το απόγευμα την παίρνεις.

σορρυ βρε γιαννη,αν δεν εχω σημερα κατι και το εχω σε 2 μερες ειναι λογος να δωσω +50%  την αξια του σερβις οπως εσεις? και τα λειτουργικα εξοδα εδω περισσοτερα ειναι κιολας.υπαρχουν μεγαλα νοικια οπως και το κοστος θερμανσης ειναι μεγαλο. καμμια σχεση με αθηνα.
τωρα τα νταβατζηλικια και τα εφφε καθε μαστορα δεν θα κατσω εγω να τα πληρωσω.
οτιδηποτε περαν της αξιας-κοστους που λιγο πολυ ολοι ξερουμε ειναι καθαρη κλεψια!!!

NRG...

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #82 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 16:19:40 μμ
οσον αφορα στο αν εγινε εργασια στην μηχανη δεν τιθεται θεμα ημουν 4 ωρες μπροστα.φιλος βλεπεις ο μαστορας.οπου μπορουσα εβαζα και το χερακι μου.
απο τιμες: 19,5€ λαδια απο λαμπριανιδη. 6€ φιλτρο μαμισιο, 8€ 2λιτρα αντυψικτικο 11€ τα 4 μπουζι 5€ το υγρο φρενων. φ/α ειχα ηδη K&N.  συνολο 49,5€
οποτε για ολες τις εργασιες- με βαλβιδες- κατι βιδακια φερινκγ κλπ κλπ  90€ εργατικα. και η αληθεια ειναι οτι ειχαν φανει πολλα αλλα εγινε δουλεια οχι αστεια!!!

Ναι, αλλά καλό θα ήταν αυτά να τα διευκρινίζουμε, γιατί όταν ο άλλος ακούει μεγάλο σέρβις με 140€ σύνολο, θα πάει στο μηχανικό του και θα τον λέει κλέφτη!

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #83 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 16:56:13 μμ
Ναι, αλλά καλό θα ήταν αυτά να τα διευκρινίζουμε, γιατί όταν ο άλλος ακούει μεγάλο σέρβις με 140€ σύνολο, θα πάει στο μηχανικό του και θα τον λέει κλέφτη!
και πολυ καλα θα κανει!!!! 
την πρωτη φορα που αλλαξα λαδια στην μηχανη,ειχα τα λαδια απο λαμπριανιδη,19,5€ αξια και  πληρωσα για φιλτρο και δουλεια αλλα 20€!!!
οταν ο Χ εμπορας χρεωνει 10-12€ το λιτρο 5€ τα μπουζι  και θελει 150€ εργατικα δεν ειναι κλεφτης?? δλδ ποσα πρεπει να παρει να τον πει καποιος κλεφτη??
ο δικος μου  στα εργατικα δεν εκοψε τιποτα,απλα εκανε ολες τις εργασιες που του ειπα χωρις να ειμαι στο σαλονακι εχοντας το μυαλο μου αν κανει ή δεν κανει οτι του πω!! τον ΕΒΛΕΠΑ!!!

NRG...

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #84 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 17:06:49 μμ
και πολυ καλα θα κανει!!!! 
την πρωτη φορα που αλλαξα λαδια στην μηχανη,ειχα τα λαδια απο λαμπριανιδη,19,5€ αξια και  πληρωσα για φιλτρο και δουλεια αλλα 20€!!!
οταν ο Χ εμπορας χρεωνει 10-12€ το λιτρο 5€ τα μπουζι  και θελει 150€ εργατικα δεν ειναι κλεφτης?? δλδ ποσα πρεπει να παρει να τον πει καποιος κλεφτη??
ο δικος μου  στα εργατικα δεν εκοψε τιποτα,απλα εκανε ολες τις εργασιες που του ειπα χωρις να ειμαι στο σαλονακι εχοντας το μυαλο μου αν κανει ή δεν κανει οτι του πω!! τον ΕΒΛΕΠΑ!!!
Δεν θα κάνει καλά.
Γιατί αν δεν είχαμε αναφέρει το θέμα του φίλτρου αέρα, και τον δικό σου, κλέφτη θα τον έλεγε αν έπερνε προσφορά για μεγάλο σέρβις!
 ;)
Προσωπικά, φροντίζω να ακριβολογώ και να είμαι προσεκτικός στις εκφράσεις και στους χαρακτηρισμούς προς τρίτους. Μπορεί να βάλω άλλους ή και εμένα σε δύσκολη θέση.
« Last Edit: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 17:08:33 μμ by pissaman »

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #85 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 18:57:31 μμ
Δεν θα κάνει καλά.
Γιατί αν δεν είχαμε αναφέρει το θέμα του φίλτρου αέρα, και τον δικό σου, κλέφτη θα τον έλεγε αν έπερνε προσφορά για μεγάλο σέρβις!
 ;)
Προσωπικά, φροντίζω να ακριβολογώ και να είμαι προσεκτικός στις εκφράσεις και στους χαρακτηρισμούς προς τρίτους. Μπορεί να βάλω άλλους ή και εμένα σε δύσκολη θέση.

μα δεν μιλησα φιλε μου για φ/α. ξερουμε ποσο κοστιζει.μιλαμε καθαρα για εργατικα!! αν πχ μου αλλαζε και το φ/α εκτος το κοστος του θα επαιρνε και εργατικα σε μια λυμενη μηχανη?
και στο ξαναλεω και ακριβολογω: αν εσυ εβρισκες σε ενα μαγαζι τα εργατικα 90€ και σε ενα αλλο 150€ τι θα ελεγες?
γενικως τα ''μαστορια'' (ευτυχως απο οσο ξερω δεν εισαι σε αυτην την κατηγορια) λενε οτι η διαφορά χρηματων εχει τον σκοπο της. πχ....κανουν πιο καλη δουλεια :2hysterical:
και να σε ρωτησω κατι τωρα: αντε...ενα καταστημα αν δεν βγαλει απο την εργασια πως θα καλυψει τα εξοδα του?
δεκτα και τα 150 ή 200€ εργατικα.
αλλα ρε φιλε  οταν ξερω οτι το λαδι το παιρνεις 6€ το πουλας 10-12€ το ιδιο με φιλτρα,μπουζι κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. ε...αυτο τοτε δεν ειναι καθαρη κλεψια??
σιγουρα δεσμευεις καποιο  κεφαλαιο,αλλα και παλι το νομιμο κερδος ειναι 100%??
τουλαχιστον εσυ που εισαι στον χωρο πες μας ποσα πρεπει να μας παρει για να τον πουμε κλεφτη??
και οπως σου ειπα μην λες το τι κανεις εσυ. μακαρι να σκεφτοντουσαν και οι υπολοιποι ετσι...
το συνολον των συνεργειων ειναι το προβλημα οχι η εξαιρεση ;)
« Last Edit: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 19:03:29 μμ by ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina) »

NRG...

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #86 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 19:26:59 μμ
Τι καλά θα κάνει ρε Λευτέρη.
Πας δηλ. στο μάστορα με όλα τα αντ/κα σου κάνει τη δουλειά και του αφήνεις ένα 20άρικο.
Πουρμπουάρ δίνεις  ?
Αμά ήταν όλοι έτσι θα τα κλείνανε δεν κάνουν στο σπίτι τους τη δουλειά.
Άσε που πολλοί δε θα σε βάζαν καν μέσα , μαγαζιά έχουν οι άνθρωποι δε δουλεύουν μόνο με την παροχή.
Και μένα φίλος μου κάνει τη δουλειά αν του πάω αντ/κο αλλά μόνο σε μένα.
Π.χ. ρύθμισμα βαλβίδων.
Εμένα αν μου δώκεις 20 να βγάλω τεπόζιτο και καπάκια ,παράτα με θα σου πω.
Δε ξέρω πόσα παίρνουν στα αλήθεια αλλά αν αφήσω τη μηχανή γιά πλήρες σέρβις και καθάρισμα καρμπ και ρύθμισμα βαλβίδες και μετρήσεις και και .. και στο τέλος μου πει εργατικά 30 € ,μάλλον να τα φτιάξουμε θα θέλει.
Όλα έχουν μιά λογική και τα 100 € που αναφέρθηκαν παραπάνω εργατικά εφόσον κάποιος ασχοληθεί μισή μέρα πραγματικά και αλλάξει ότι αλλάζεται είναι λογικά.
Επίσης δε βρήκαν και όλοι τον Λαμπριανίδη με τα φθηνά λάδια γιά να κάνουν συγκρίσεις.
Πως θα σου φαινόταν αν σου λεγε ότι δε σε βάζει μέσα με δικά σου αντ/κά ?
Ύστερα έχω αρκετές σκοτούρες γιά να μου μείνει χρόνος γιά να βρω φθηνό λαδά (sic).

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #87 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 19:35:23 μμ
μα δεν μιλησα φιλε μου για φ/α. ξερουμε ποσο κοστιζει.μιλαμε καθαρα για εργατικα!! αν πχ μου αλλαζε και το φ/α εκτος το κοστος του θα επαιρνε και εργατικα σε μια λυμενη μηχανη?
και στο ξαναλεω και ακριβολογω: αν εσυ εβρισκες σε ενα μαγαζι τα εργατικα 90€ και σε ενα αλλο 150€ τι θα ελεγες?
γενικως τα ''μαστορια'' (ευτυχως απο οσο ξερω δεν εισαι σε αυτην την κατηγορια) λενε οτι η διαφορά χρηματων εχει τον σκοπο της. πχ....κανουν πιο καλη δουλεια :2hysterical:
και να σε ρωτησω κατι τωρα: αντε...ενα καταστημα αν δεν βγαλει απο την εργασια πως θα καλυψει τα εξοδα του?
δεκτα και τα 150 ή 200€ εργατικα.
αλλα ρε φιλε  οταν ξερω οτι το λαδι το παιρνεις 6€ το πουλας 10-12€ το ιδιο με φιλτρα,μπουζι κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ. ε...αυτο τοτε δεν ειναι καθαρη κλεψια??
σιγουρα δεσμευεις καποιο  κεφαλαιο,αλλα και παλι το νομιμο κερδος ειναι 100%??
τουλαχιστον εσυ που εισαι στον χωρο πες μας ποσα πρεπει να μας παρει για να τον πουμε κλεφτη??
και οπως σου ειπα μην λες το τι κανεις εσυ. μακαρι να σκεφτοντουσαν και οι υπολοιποι ετσι...
το συνολον των συνεργειων ειναι το προβλημα οχι η εξαιρεση ;)
Η ένσταση μου είναι εδώ:
πολλα ειναι. για γενικο μιλαω συν ελεχγο βαλβιδων. 140€ ολα βγηκαν. δουλεια-ανταλλακτικα
Κάποιος που τυχόν διάβασε αυτό το ποστ μόνο συμπεραίνει ότι είναι μέσα ΚΑΙ το φίλτρο γιατί έτσι είναι το γενικό σέρβις. Αυτό μόνο.
« Last Edit: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 19:39:17 μμ by pissaman »

Offline MATAL7

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #88 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 23:07:13 μμ

Παιδια, μαλλον εγινε παρανοιση!!! 140 ευρω ΜΟΝΟ για εργατικα μου ζητησε ο Γεωργουσης!!! Τα ανταλλακτικα θα ηταν αλλο καπελο!!!!!

Offline MATAL7

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #89 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 23:16:19 μμ
Και συνεχιζω, για να δειτε τι απατεωνες ειναι:
αλλαγη αλυσιδας στο e-moto στην Μιχαηλ Βοδα, ξερετε τι εργατικα μου πηρε???????
40 ευρωωωωω!!!!!!!!!!!!  Τι αλλο εχετε να μου πειτε τωρα????? ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΟΙΒΗ!!!!!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #90 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 23:18:30 μμ
Και συνεχιζω, για να δειτε τι απατεωνες ειναι:
αλλαγη αλυσιδας στο e-moto στην Μιχαηλ Βοδα, ξερετε τι εργατικα μου πηρε???????
40 ευρωωωωω!!!!!!!!!!!!  Τι αλλο εχετε να μου πειτε τωρα????? ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΟΙΒΗ!!!!!
Αλλαγή αλυσίδας ή αλυσίδα - γρανάζια? Έχει διαφορά. Απόδειξη σου έκοψε? Είχε ΦΠΑ μέσα?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #91 on: Τρίτη 30 Δεκέμβριος 2008, 23:19:33 μμ
Παιδια, μαλλον εγινε παρανοιση!!! 140 ευρω ΜΟΝΟ για εργατικα μου ζητησε ο Γεωργουσης!!! Τα ανταλλακτικα θα ηταν αλλο καπελο!!!!!
Αυτό το κατάλαβα, η δική μου η ένσταση ήταν στο ποστ για 140€ σύνολο. ;)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #92 on: Τετάρτη 31 Δεκέμβριος 2008, 23:29:06 μμ
Αλλαγή αλυσίδας ή αλυσίδα - γρανάζια? Έχει διαφορά. Απόδειξη σου έκοψε? Είχε ΦΠΑ μέσα?

για τα ιδια (αλυσογραναζα)  συν αλλαγη λαδιων-φιλτρου  μπουζι καθαρισμα φ/α 50€ εργατικα. χωρις αποδειξη.
Τι καλά θα κάνει ρε Λευτέρη.
Πας δηλ. στο μάστορα με όλα τα αντ/κα σου κάνει τη δουλειά και του αφήνεις ένα 20άρικο.
Πουρμπουάρ δίνεις  ?
Αμά ήταν όλοι έτσι θα τα κλείνανε δεν κάνουν στο σπίτι τους τη δουλειά.
Άσε που πολλοί δε θα σε βάζαν καν μέσα , μαγαζιά έχουν οι άνθρωποι δε δουλεύουν μόνο με την παροχή.
Και μένα φίλος μου κάνει τη δουλειά αν του πάω αντ/κο αλλά μόνο σε μένα.
Π.χ. ρύθμισμα βαλβίδων.
Εμένα αν μου δώκεις 20 να βγάλω τεπόζιτο και καπάκια ,παράτα με θα σου πω.
Δε ξέρω πόσα παίρνουν στα αλήθεια αλλά αν αφήσω τη μηχανή γιά πλήρες σέρβις και καθάρισμα καρμπ και ρύθμισμα βαλβίδες και μετρήσεις και και .. και στο τέλος μου πει εργατικά 30 € ,μάλλον να τα φτιάξουμε θα θέλει.
Όλα έχουν μιά λογική και τα 100 € που αναφέρθηκαν παραπάνω εργατικά εφόσον κάποιος ασχοληθεί μισή μέρα πραγματικά και αλλάξει ότι αλλάζεται είναι λογικά.
Επίσης δε βρήκαν και όλοι τον Λαμπριανίδη με τα φθηνά λάδια γιά να κάνουν συγκρίσεις.
Πως θα σου φαινόταν αν σου λεγε ότι δε σε βάζει μέσα με δικά σου αντ/κά ?
Ύστερα έχω αρκετές σκοτούρες γιά να μου μείνει χρόνος γιά να βρω φθηνό λαδά (sic).

λαθος εισαι θαναση.εσυ μιλας  για ποσα 20-30ευρω οχι εγω. ειπα ξεκαθαρα 90€ εργατικα το γενικο.
δεν ειπαμε να ζουν με την παροχη αλλα οχι να μας κλεβουν ολοφανερα κιολας >:(
και δεν νομιζω αν τους πας  τα λαδια ενω εχεις να κανεις γενικο σερβις να μην σε δεχθουν.τοτε κατι αλλο παιζει
και τελος αυτοι μας αναγκαζουν να ψαχνουμε πιο φθηνα λαδια κλπ. οχι πως ειχα ορεξη να ψαχνω και εγω..
και οσον αφορα τα 140€ εργασια που λεει  ο φιλος, ΝΑΙ ειναι ΠΟΛΛΑ!!!!

και καλη χρονια!! :D :D :D

NRG...

costas

• Guest
Reply #93 on: Πέμπτη 01 Ιανουάριος 2009, 00:09:33 πμ
οι τιμες των service............ για το TERIOS που εχω

Ωχ ωχωχωχωχχχ  :goofy:, χαχαχαχχαχ  :2hysterical:, το τέριος;;;;;;; θα το έχεις λίγο καιρό έτσι;;;;;;;;
εκεί θα δεις τιμές  :2hysterical:.........σέρβις.......................ανταλλακτικά.......... και γω τέριος έχω ??? :'( :'( :'( :'(.................!!!!!!!

Offline postman

• i love my moto
  • Οδηγάρα
  • Κωστας Παπαδοπουλος
Reply #94 on: Τετάρτη 04 Μάρτιος 2009, 05:15:48 πμ
Παιδια εσεις ποσο πληρωνετε στο  μικρο και μεγαλο σερβις της μηχανης σας , δωστε τιμες και συνεργεια , καθως και τιμες αναλωσιμων αν γινεται ευχαριστω

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #95 on: Τετάρτη 04 Μάρτιος 2009, 05:21:07 πμ
εχω στο προγραμμα με την πρωτη ευκαιρια να ρυθμισω βαλβιδες,αλλαξω λαδια καλαμιων.λαδια-φιλτρο κινητηρα.μπουζι,καθαρισμα φ/α k&n, και τακακια πισω. 130€-150€ θα κοστισουν ολα αυτα.
στην Θεσ/νικη θα γινει το σερβις Κων/Καραμανλη 33

NRG...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #96 on: Τετάρτη 04 Μάρτιος 2009, 06:57:35 πμ
Αυτό θα μεταφερθεί εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=4209.60

Σχετικά νήματα:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1462.0
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=4017.0
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1574.0

ΥΓ: Οι τιμές από τότε βέβαια μπορεί να έχουν αλλάξει αλλά μπορεί να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση.
« Last Edit: Τρίτη 09 Ιούνιος 2009, 21:35:12 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline kotskofi

• Απλός οδηγός
Reply #97 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2009, 17:21:35 μμ
 Χθες έκανα το σερβις των 18.000 χλμ σε φίλο μηχανικό που περιελάμβανε τα εξής: λάδια 20-50 exp, φ/λ honda, φ/α honda, 4 μπουζί ngk dp..8, καθάρισμα καρμπυρατέρ, παραφλού motul, λύσιμο διακόπτη φώτων-καθάρισμα, έλεγχος-λίπανση αλυσίδας, μέτρησε μπαταρία, συμπλήρωσε όπου έλειπαν βίδες-κόπιτσες. Έβγαλε πλαστικά και ντεπόζιτο, ασχολήθηκε στο σύνολο 5 ώρες με εμένα παρών (άρπαξα κρύωμα... ;D). Το κόστος ήταν 180 ευρώ, με δεδομένο ότι δεν είμαι έμπειρος σ αυτά ρωτάω για το εύλογο της τιμής.

Υ.Σ: Τα μπουζί που βρήκε πάνω ήταν ngk dp..9 και μου είπε ότι είναι ακατάλληλος τύπος. Έχετε ακούσει κάτι σχετικά;

Πρώην ΤΑ 650 (πρώτη αγάπη και παντοτινή) και νυν BMW R 1150 GS...
Dare!

tranten

• Guest
Reply #98 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2009, 22:43:08 μμ
Χθες έκανα το σερβις των 18.000 χλμ σε φίλο μηχανικό που περιελάμβανε τα εξής: λάδια 20-50 exp, φ/λ honda, φ/α honda, 4 μπουζί ngk dp..8, καθάρισμα καρμπυρατέρ, παραφλού motul, λύσιμο διακόπτη φώτων-καθάρισμα, έλεγχος-λίπανση αλυσίδας, μέτρησε μπαταρία, συμπλήρωσε όπου έλειπαν βίδες-κόπιτσες. Έβγαλε πλαστικά και ντεπόζιτο, ασχολήθηκε στο σύνολο 5 ώρες με εμένα παρών (άρπαξα κρύωμα... ;D). Το κόστος ήταν 180 ευρώ, με δεδομένο ότι δεν είμαι έμπειρος σ αυτά ρωτάω για το εύλογο της τιμής.

Υ.Σ: Τα μπουζί που βρήκε πάνω ήταν ngk dp..9 και μου είπε ότι είναι ακατάλληλος τύπος. Έχετε ακούσει κάτι σχετικά;

ερωτηση?μπουζι γιατι αλλαξες?προληπτικα?διοτι βαση του κατασκευαστη αλλαγη γινεται καθε 12000 χιλ (πχ 12000-24000-36000 κτλ)

Offline BilLar

• Σιγα μην εισαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • XL650V - 01
Reply #99 on: Παρασκευή 13 Μάρτιος 2009, 23:23:27 μμ

Τα μπουζι NGK DPR9EA-9, τα εχω βάλει και δεν εχω δει καποια διαφορά. Τωρα εχω τα 8.
Το ΗΑΝΕΣ τα εχει παντως σαν κατάλληλα.

ερωτηση?μπουζι γιατι αλλαξες?προληπτικα?διοτι βαση του κατασκευαστη αλλαγη γινεται καθε 12000 χιλ (πχ 12000-24000-36000 κτλ)

12.000 χλμ ή 12μήνες, οτι έρθει πρώτο... μαλλον ηρθε πρώτο το 12μήνες  ;)

Τα 180 καλά μου φαίνονται... αν σκεφτείς ότι τα υλικά ξεπερνουν τα 100€