Hellas Transalp Forum

Τιμές για Service

giorgosxl650v · 125226

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #25 on: Κυριακή 13 Απρίλιος 2008, 01:55:06 πμ
ναι τασο.η τιμη ισως να ηταν λιγο μεγαλυτερη αν δεν καναμε κοπτοραπτικη στον ΦΠΑ-αποδειξη.

Μου φανηκαν λιγα, γι αυτο σε ρωτησα......

Οχι οτι ειναι λιγα 160 Ε, αλλα παντα παιρνοντας υποψι τις τιμες που κυκλοφορουν....

Αν σου ειναι ευκολο, στειλε μου με ΠΜ το συνεργειο, και αν εισαι ευχαριστημενος.
Ευχαριστω.....

tranten

• Guest
Reply #26 on: Κυριακή 13 Απρίλιος 2008, 02:20:01 πμ
Μου φανηκαν λιγα, γι αυτο σε ρωτησα......

Οχι οτι ειναι λιγα 160 Ε, αλλα παντα παιρνοντας υποψι τις τιμες που κυκλοφορουν....

Αν σου ειναι ευκολο, στειλε μου με ΠΜ το συνεργειο, και αν εισαι ευχαριστημενος.
Ευχαριστω.....

στο εστειλα.

tzeronymo

• Guest
Reply #27 on: Κυριακή 13 Απρίλιος 2008, 06:29:28 πμ
Αντωνη στα 42.000 που πηγα εδωσα 270 ευρο οταν στο αμαξι (peuceot ) στα ιδια  χλμ εδωσα 250 φιλικα ΣΠΥΡΟΣ

axidous

• Guest
Reply #28 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2008, 15:56:30 μμ
Τελικα μου ειπαν για το σερβις των 45000 χλμ. ειναι στα 160 ευρω Δεν ξερω αν αφορα και την εργασια θα το παω τελικα τη Τεταρτη το απογευμα και θα το παρω Πεμπτη απογευμα

φιλικα

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #29 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2008, 16:12:33 μμ
καλησπερα σας,πριν 1 εβδομαδα εκανα το service των 12000 κ οι εργασιες που εγιναν ειναι ολες οσες αναφερει το manual.συνολικο κοστος 160 ευρω.

Τι αλλάξανε και τα ανταλλακτικά ήταν Honda ;

Γιώργος Κεκές

tranten

• Guest
Reply #30 on: Δευτέρα 14 Απρίλιος 2008, 22:17:47 μμ
Τι αλλάξανε και τα ανταλλακτικά ήταν Honda ;

λοιπον,στο σερβις εγιναν

αλλαγη λαδιων-φιλτρου (λαδια castrol φιλτρο το μαυρο που γραφει honda αλλα ειναι made in france)
ρυθμιση βαλβιδων
αλλαγη 4 μπουζι
καθαρισμος καρμπυρατερ κ ρυθμιση του αερα
συσφιξεις κ ελεγχος οπου χρειαζοταν (αλυσιδα,τιμονι κτλ)
εργασια τεχνικου.
το φιλτρο του αερα βρεθηκε σχεδον καινουργιο κ δεν το αλλαξε.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #31 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 01:25:42 πμ
Καλησπέρα.

Όταν το πήγαινα το ΤΑ μου σε εξουσιοδοτημένο μάστορα η τιμή του του μεγάλου service ήταν 160-165 ευρώ και περιελάμβανε την αγορά και την τοποθέτηση των 4 μπουζί, 1 φίλτρο λαδιού και 3 λίτρα λάδι, καθαρισμός φίλτρου αέρα Κ&Ν, ρύθμισμα βαλβίδων, λάδωμα-τέντωμα αλυσίδας, γράσο όπου χρειαζόταν και γενικά ένας έλεγχος.

Πλέον, αφού μου έδειξε ένας φίλος μου το πως να κάνω το service μόνος μου, αυτό που πληρώνω είναι τα ανταλλακτικά 45 ευρώ, ένας φραπέ και … ξεμπέρδεψα.

Ακόμα δεν έχω μάθει να ρυθμίζω βαλβίδες (έχω πει σε άαααλλο φιλαράκι να μου μάθει, αλλά επειδή τον έχουν πιάσει "τα πάκια του" λόγο ηλικίας, ακόμα δεν …) και εδώ και 3 service που έχω κάνει χωρίς να τις ρυθμίσω (δηλ. 34.000 χλμ.)  … αυτές δεν έχουν πρόβλημα.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

tranten

• Guest
Reply #32 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 01:31:50 πμ
μεμο σε βρισκω σωστο κ πρακτικο,σιγουρα κ εγω μετα την ληξη της εγγυησης αυτον τον δρομο θα ακολουθησω (πιανουν κ τα χερια μου λογω δουλειας).μεχρι τοτε ομως θα τα σκαω αναγκαστικα στα συνεργεια

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 01:34:59 πμ
μεμο σε βρισκω σωστο κ πρακτικο,σιγουρα κ εγω μετα την ληξη της εγγυησης αυτον τον δρομο θα ακολουθησω (πιανουν κ τα χερια μου λογω δουλειας).μεχρι τοτε ομως θα τα σκαω αναγκαστικα στα συνεργεια

Και καλά κάνεις προς το παρών για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Υ.Γ. Και πάντα τα αλλαγμένα λάδια μέσα στα μπουκάλια από τα καινούργια και μετά σε βενζινάδικο για ανακύκλωση όπως είπαν και οι προηγούμενοι κύριοι.
Ακόμα δεν ξέρω για τα υγρά του ψυγείου (παραφλού) που τα πετάμε . . . αλλά θα μάθω κάποια στιγμή.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Bavarian

• Guest
Reply #34 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 01:40:11 πμ
Στο R 1100 GS και στο R 1150 RT που είχα δεν είχα πληρώσει ποτέ πάνω από 240 και 270 ευρώ αντίστοιχα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (τακάκια άλλαζα μόνος μου) οπότε τα 250 ευρώ για γενικό σέρβις στη κουτσουλιά το Transalp μου φαίνονται εξαιρετικά πολλά και κοροϊδίστικα λεφτά.

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
Reply #35 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:15:15 μμ
λοιπον,στο σερβις εγιναν

αλλαγη λαδιων-φιλτρου (λαδια castrol φιλτρο το μαυρο που γραφει honda αλλα ειναι made in france)
ρυθμιση βαλβιδων
αλλαγη 4 μπουζι
καθαρισμος καρμπυρατερ κ ρυθμιση του αερα
συσφιξεις κ ελεγχος οπου χρειαζοταν (αλυσιδα,τιμονι κτλ)
εργασια τεχνικου.
το φιλτρο του αερα βρεθηκε σχεδον καινουργιο κ δεν το αλλαξε.

Ευχαριστω.....

Γιώργος Κεκές

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
  • οι 4 ροδες ταξιδευουν το κορμι, οι 2 την ψυχη!!!
Reply #36 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:20:10 μμ
το manual τις haynes λεει πως καθαριζουμε το φιλτρο αερα?
η τουλαχιστον δειχνει πως θα φτασουμε μεχρι εκει?
κατω απο τεποζιτο δεν ειναι?

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:27:02 μμ
Στο R 1100 GS και στο R 1150 RT που είχα δεν είχα πληρώσει ποτέ πάνω από 240 και 270 ευρώ αντίστοιχα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (τακάκια άλλαζα μόνος μου) οπότε τα 250 ευρώ για γενικό σέρβις στη κουτσουλιά το Transalp μου φαίνονται εξαιρετικά πολλά και κοροϊδίστικα λεφτά.

Συμφωνω μαζι σου διοτι παντα θεωρουνται ακριβα τα Servise στα BMW σε σχεση με τα Ιαπωνικα. Σαφως στο εξουσιοδοτημενο τα μισα λεφτα ειναι η εργασια. Λογικες του τυπου φτιαχτο μονος σου ισχυουν παντου οικονομικοτερα. Ομως τι γινεται στο Επισημο & Εξουσιοδοτημένο Συνεργειο;;

Ψαχνω να βρω αποδειξεις να παραθεσω στοιχεια.

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #38 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:31:36 μμ
το manual τις haynes λεει πως καθαριζουμε το φιλτρο αερα?
η τουλαχιστον δειχνει πως θα φτασουμε μεχρι εκει?
κατω απο τεποζιτο δεν ειναι?
Ναι κάτω από το τεπόζιτο είναι. Το καθαρίζεις καλύτερα, φυσώντας το με πεπιεσμένο αέρα  (πχ. να το πάς σε ένα βενζινάδικο)

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

axidous

• Guest
Reply #39 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:32:40 μμ
Ρε παιδια δεν μπορει να μας γινει καποιο σεμιναριο και σε εμας , ας ειναι και επι πληρωμης , πως αλλαζουμε λαδακια τακακια μπουζι κλπ να μην μας γδερνουν οι διαφοροι τυποι ???

φιλικα

axidous

• Guest
Reply #40 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:38:08 μμ
Γιωργο τελικα θα το κανεις πριν το ταξιδι , τι σου ειπε ο τυπος ???

φιλικα

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
Reply #41 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:48:51 μμ
Εχω ακόμη 1600χλμ μέχρι το service οπότε με βγάζει για Πάργα έκανα και έλεγχο εχτές στο συνεργείο και ολα καλά θα το κανώ μετά

Γιώργος Κεκές

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:56:09 μμ
Εχω ακόμη 1600χλμ μέχρι το service οπότε με βγάζει για Πάργα έκανα και έλεγχο εχτές στο συνεργείο και ολα καλά θα το κανώ μετά

Γιώργο εμένα ήθελε 3.500 χλμ. ακόμα για το μεγάλο service αλλά το έκανα από τώρα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί εκεί θα κάνουμε αρκετά χλμ. και ήθελα να είναι "τζιτζί" η "Μικρούλα μου".

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 21:58:46 μμ
Ρε παιδια δεν μπορει να μας γινει καποιο σεμιναριο και σε εμας , ας ειναι και επι πληρωμης , πως αλλαζουμε λαδακια τακακια μπουζι κλπ να μην μας γδερνουν οι διαφοροι τυποι ???

φιλικα

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, αλλά τα πράγματα μπορεί να περιπλέξουν πολύ περισσότερο, αν π.χ. επέμβεις με λάθος τρόπο είτε σε μέρη της μηχανής (το οποίο λάθος θα αποβεί πολύ ακριβό) είτε σε μέρη που άπτονται της άμεσης ενεργητικής ασφάλειας της μότοσικλέτας (φρένα, ρουλεμάν κοκ).

Οπότε, το δικό μου πόρισμα είναι να ρωτάμε να μαθαίνουμε μηχανολογικά στο βαθμό που να μπορούμε να εξακριβώσουμε την εργασία που μας παρέχουν στα συνεργεία και φυσικά να βρούμε τον "μάστορα" που θα σέβεται την άποψή μας και τις διαπιστώσεις μας από το πως δουλεύει το μοτόρι μας (πέρα από το να σέβεται τα χρήματα μας)...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #44 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 22:32:46 μμ
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Νίκο. Οι επεμβάσεις θέλουν προσοχή. Είναι λεπτό θέμα. Εξ άλλου έχουμε αναφέρει ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το έμπειρο μάτι ενός καλού μηχανικού στο να διαγνώσει και τυχόν άλλα προβλήματα που δεν βλέπουμε εμείς.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 08:57:02 πμ
Άμα ο δάσκαλος είναι καλός και ο μαθητής ξεφταίρι όλα (ή σχεδόν όλα) γίνονται.

Σίγουρα τα μάτια, χέρια, αυτιά του ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ είναι καλύτερα από τα δικά μας (και θα πρέπει να τον συμβουλευόμαστε), αλλά και τα δικά μας είναι καλύτερα (αρκετές φορές) από τα χέρια των βιαστικών βοηθών.  :punch: :punch: :punch:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #46 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 09:19:09 πμ
Εσύ εξαιρείσαι! Είσαι πρώτος μαθητής!!! (...εμ, με τόσα χρόνια στην ίδια τάξη!) :eusa_clap:
« Last Edit: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 09:22:35 πμ by Chris_de_Ze »

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 09:26:21 πμ
Εσύ εξαιρείσαι! Είσαι πρώτος μαθητής!!! (...εμ, με τόσα χρόνια στην ίδια τάξη!) :eusa_clap:

Έτσι τα μαθαίνω καλλίτερα ... :goofy: :goofy: :goofy:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #48 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 18:03:22 μμ
Σε πειράζω Μέμο μου!

Αλλά σχετικά με το θέμα μας τώρα, για να γίνονται σωστά οι οποιεσδήποτε επεμβάσεις θα πρέπει επίσης να υπάρχει κατάλληλος χώρος και κατάλληλα εργαλεία. Βοηθάει σημαντικά κάτι τέτοιο.

Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν (και είναι άπειροι μέχρι τώρα) θα συμβούλευα το εξής: Πριν το πάτε την επόμενη φορά στο μηχανικό σας για σέρβις, φροντίστε να βγάλετε οι ίδιοι (με προσοχή) τα πλαστικά της και να την παραδώσετε χωρίς αυτά. Αφενός θα γλυτώσετε από το να σας κάνουν κάποια ζημιά οι πιτσιρικάδες του συνεργείου και αφετέρου θα αρχίσετε να μπαίνετε στο νόημα και να εξοικειώνεστε. Έτσι θα σας φανεί ευκολότερο το επόμενο στάδιο. (step by step) ;)
« Last Edit: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2008, 18:05:22 μμ by Chris_de_Ze »

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Παρασκευή 18 Απρίλιος 2008, 19:19:16 μμ
Παντα ομως οι "Πρωτες Βοηθειες" ειναι χρησιμες, ιδιως οταν εισαι μακρια απο συνεργεια. Καποια απλα βασικα ολοι πρεπει να ξερουν, ωστοσο κατι πιο ειδικο καλο ειναι να συζητιεται για να καταλαβαινουμε τι μας γινεται..

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ