Πήγα και είδα τα καινούρια BMW το Σάββατο. Το F800gs που με ενδιαφέρει περισσότερο, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.
Την παρακολουθούσα τη μηχανή αυτή απο τον καιρό που ήταν μόνο φήμες και επιτέλους την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα κάνω και test ride.
Λίγο πολύ είναι όπως την περίμενα απο τις φωτογραφίες. Δείχνει να μπορεί να φάει χώμα με το κουτάλι. Η σέλα είναι πιο στενή απο αυτή του transalp 650 που έχω. Το υλικό της όμως μου φάνηκε πιο ποιοτικό. Η κάλυψη απο τον αέρα των φέρινγκ μου φάνηκε καλή, αλλα η στάνταρ ζελατίνα, παρότι μεγαλύτερη απο τη ζελατίνα του F650gs, είναι μικρή και κοντή, οπότε για ταξίδι εκτιμώ οτι θα πρέπει να αλλαχθεί. Μια πλαστική ποδιά, είναι σχεδόν ανύπαρκτη, καλύπτει μόνο το κάτω μέρος και όχι τις εξατμίσεις που βγαίνουν στα πλάγια. Ο πωλητής μου είπε οτι θα υπάρχει ποδιά αλουμινίου σαν αξεσουάρ. Με τιμή που αρχίζει στα 10.000 ευρώ, λογικά θα πουλήσει πολύ.
Ελπίζω να πουλήσει πολύ και να ''αναγκάσει'' και τους Ιάπωνες να δουν πιο ''ζεστά'' αυτή την κατηγορία μοτοσικλετών. Οι φήμες οργιάζουν για ακόμα μεγαλύτερα on-off. Λέγεται οτι υπάρχει ήδη και δοκιμάζεται το νέο Yamaha super tennere 1200, η KTM θα βγάλει του χρόνου το 1190 adventure και φυσικά πολλοί απο εμάς ονειρευόμαστε να αποφασίσει η ''μαμά'' το νέο africa twin.
Ωραίο πράγμα οι πολλές επιλογές...