Hellas Transalp Forum

Πρώτες δοκιμές BMW F800 gs και F650 GS

επισκέπτης · 24720

DRAKE RAMORE

• Guest
on: Δευτέρα 03 Μάρτιος 2008, 00:03:44 πμ
Στο τελευταίο τεύχος του 0-300 και το στο τελευταίο τεύχος του Μοτο έχουν την αποστολή στην Αφρική
για την δοκιμή των παραπάνω μοντέλων.

Μόλις διάβασα την δοκιμή στο 0-300.

Νομίζω πως είμαι ερωτευμένος ::) :redface: :redface:

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Δευτέρα 03 Μάρτιος 2008, 00:05:12 πμ
Ναι τη διάβασα και εγώ χθες βράδυ στο 0-300. Όντως πολύ εντυπωσιακά τα νέα Beemers!

ΥΓ: Ε ρε και τί δεν κάνουν οι εταιρίες για να μας ανοίξουν, με τη θέλησή μας, το πορτοφόλι μας!
« Last Edit: Δευτέρα 03 Μάρτιος 2008, 00:09:08 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Δευτέρα 03 Μάρτιος 2008, 05:00:27 πμ

Ε ρε και τί δεν κάνουν οι εταιρίες για να μας ανοίξουν, με τη θέλησή μας, το πορτοφόλι μας!

Όπως έχουμε ξαναπεί το καλύτερο τεστ είναι η αίσθηση του αναβάτη. Το συγκεκριμένα μοντέλα τα είδα live στο Ελσίνκι. Το 800 εντάξει. Το 650 όμως δεν μου "γέμισε" καθόλου το μάτι. Δεν μου έκανε το "κλικ". Δεν θα το έπαιρνα με τίποτα. Παρ' όλο που μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα (με άλλες ρυθμίσεις) δείχνουν δύο τελείως διαφορετικα μηχανάκια. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα έπαιρνα το 800 αλλά όχι το 650.

Όπως και με το συγκριτικό ΤΑ 700, Στρομ, Βέρσυς που έχει το ίδιο περιοδικό. Διαφορετικά τα λένε από περιοδικό σε περιοδικό. Ακόμη και οι μετρήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Ναι, είναι μια καλή βάση αυτά που μας λένε αλλά περισσότερο απ' όλους βασίζομαι στην κρίση μου.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #3 on: Δευτέρα 03 Μάρτιος 2008, 05:25:52 πμ

Όπως και με το συγκριτικό ΤΑ 700, Στρομ, Βέρσυς που έχει το ίδιο περιοδικό. Διαφορετικά τα λένε από περιοδικό σε περιοδικό. Ακόμη και οι μετρήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Ναι, είναι μια καλή βάση αυτά που μας λένε αλλά περισσότερο απ' όλους βασίζομαι στην κρίση μου.

Είδες τι καλά που το πασάρανε:
Όλες είναι καλές,όλες πάνε παντου η μια πάει με σπορ ντύσιμο η άλλη με αθλητικά και η τρίτη με κουστούμι!

Καμία εταιρία δεν έμεινε παραπονεμένη :lol:

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 05:27:53 πμ
Είδες τι καλά που το πασάρανε:
Όλες είναι καλές,όλες πάνε παντου η μια πάει με σπορ ντύσιμο η άλλη με αθλητικά και η τρίτη με κουστούμι!

Καμία εταιρία δεν έμεινε παραπονεμένη :lol:

Προτιμώ αυτό το στυλ προσέγγισης. Αυτά είναι τα καλά, αυτά είναι τα κακά, διαλέγεις και παίρνεις. Αυτή κάνει αυτό η άλλη κάνει το άλλο. Διάλεξε τι σε εξυπηρετεί.
  Ενώ σε άλλο συγκριτικό φαινόταν εξοργιστικά ΚΑΘΑΡΑ η πρόθεση να βγάλουν πρώτη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #5 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 05:33:27 πμ
Πλέον Μιχάλη τα διαβάζω για να πιάσω μόνο την αίσθηση που αφήνει η κάθε μηχανη στον καθε συντάκτη.

Εξάλλου πιστευω πως εδώ και καμια πενταετία τουλάχιστον δεν υπάρχουν κακες μηχανες.

Υπάρχουν μηχανες που μας ταιριάζουν και μηχανες που δεν μας ταιριαζουν.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τρίτη 04 Μάρτιος 2008, 05:56:13 πμ
Πλέον Μιχάλη τα διαβάζω για να πιάσω μόνο την αίσθηση που αφήνει η κάθε μηχανη στον καθε συντάκτη.

Εξάλλου πιστευω πως εδώ και καμια πενταετία τουλάχιστον δεν υπάρχουν κακες μηχανες.

Υπάρχουν μηχανες που μας ταιριάζουν και μηχανες που δεν μας ταιριαζουν.

Συμφωνώ σε όλα.

Bavarian

• Guest
Reply #7 on: Κυριακή 09 Μάρτιος 2008, 07:28:41 πμ
Πράγματι την τελευταία πενταετία δεν υπάρχουν κακές μοτοσυκλέτες.Υπάρχουν πλέον μοντέλα all around για τον καθένα και για όλα τα βαλάντια.Μ' αρέσει που προσεγγίζετε το θέμα με ανοιχτό μυαλό καθώς στα περισσότερα φόρα που βλέπω η BMW αντιμετωπίζεται με εμπάθεια.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #8 on: Κυριακή 09 Μάρτιος 2008, 19:17:22 μμ
Χε χε χε....

και που να ανατρέξεις και σε ποιο παλιά νήματα μέσα στο forum......
Οι μισοι τουλάχιστον ονειρεύονται RT ή GS.....

Παντως κι εγώ γι' αυτο γουστάρω εδώ.
Εχει πολλά ανοικτά μυαλά. ;)

Bavarian

• Guest
Reply #9 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 09:33:39 πμ
Χε χε χε....

και που να ανατρέξεις και σε ποιο παλιά νήματα μέσα στο forum......
Οι μισοι τουλάχιστον ονειρεύονται RT ή GS.....

Παντως κι εγώ γι' αυτο γουστάρω εδώ.
Εχει πολλά ανοικτά μυαλά. ;)

Είχα R 1150 RT για 1 χρόνο περίπου και R 1100 GS για δέκα χρόνια για του λόγου το αληθές κοίτα εδώ www.bmwbikers.gr .Για να το γυρίσω στη Honda και σε πιό χρηστικές μοτοσυκλέτες όπως το CBF και το Transalp κάτι θα με έσπρωξε δεν τρελλάθηκα ένα πρωί ξαφνικά  :goofy:.Καλές και άγιες οι BMW αλλά Honda δεν είναι  ;)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 09:48:58 πμ
Καλές και άγιες οι BMW αλλά Honda δεν είναι  ;)
Αν μπορείς και έχεις χρόνο φίλε Νίκο, για δώσε μας περισσότερες εξηγήσεις/λεπτομέρειες.
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 09:57:59 πμ by Chris_de_Ze »

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #11 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 18:11:29 μμ

Είχα R 1150 RT για 1 χρόνο περίπου και R 1100 GS για δέκα χρόνια για του λόγου το αληθές κοίτα εδώ www.bmwbikers.gr .Για να το γυρίσω στη Honda και σε πιό χρηστικές μοτοσυκλέτες όπως το CBF και το Transalp κάτι θα με έσπρωξε δεν τρελλάθηκα ένα πρωί ξαφνικά  :goofy:.Καλές και άγιες οι BMW αλλά Honda δεν είναι  ;)

Υπονοείς αυτό που  κατάλαβα? Ή δεν καταλαβα καλά?

Είχαν προβλήματα το RT και το GS?

Για λέγε γιατι με ενδιφέρει το θέμα.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #12 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 19:13:52 μμ
Επι τη ευκαιρία τη περασμένη βδομάδα σε ένα πάρτυ κουβέντιαζα με ένα παληκάρι που έχει τη μπέμπα 1200 2005 μοντέλο και μου έλεγε ότι το σκέφτεται να πάει ένα ταξιδάκι γιατί έχει το φόβο να μείνει στο δρόμο, το περισσότερο χρόνο τον έχει περάσει σε συνεργείο η μηχανή για μικροπροβλήματα. Χώρια που δε πάει πουθενά χωρίς το μπουκαλάκι λάδι στη βαλίτσα....

κάτι τέτοια ακούω και τραβάω χειρόφρενο στις σκέψεις για αλλαγή μοτο

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Bavarian

• Guest
Reply #13 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 20:23:30 μμ
Υπονοείς αυτό που  κατάλαβα? Ή δεν καταλαβα καλά?

Είχαν προβλήματα το RT και το GS?

Για λέγε γιατι με ενδιφέρει το θέμα.

Οχι φίλε Drake δεν υποννόησα ότι ειχαν πρόβλημα ή κάτι τέτοιο.Το GS 1100 το είχα 10 χρόνια ποτέ δεν έβγαλε κιχ σε ταξίδι πολύ τίμιο μηχανάκι.Το RT 1150 από την άλλη είναι μια ειδική μοτοσυκλέτα μόνο σε ταξίδι μπορείς να την ευχαριστηθείς τον υπόλοιπο καιρό την χαίρεται το γκαράζ έχει και πανάκριβα σέρβις.Απλά το γύρισα στη Ηonda εδώ και περίπου 7 μήνες γιατί και ωραία ταξιδεύω και πιο εύκολα και χρηστικά μηχανάκια είναι.Ειδικά το CBF και το ΤΑ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από GS και F 800 ST.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 21:45:33 μμ
Για τον ίδιο λόγο κρατάω και εγώ το δικό μου το ΤΑ. Πολυχρηστικό, φιλικό και σε πάει και παντού και πάντα, με αξιοπιστία. Δεν προβληματίστηκα ποτέ, αν και μου αρέσουν και άλλα μηχανάκια. Ένα φίλος (με δική του εταιρία) έχει ένα RΤ (το έφερε από Γερμανία μαζί με ένα αυτοκίνητο πριν 3-4 χρόνια) αλλά όπως είπε και ο Νίκος, το χαίρεται περισσότερο το γκαράζ. Μέσα στην Αθήνα δεν το πολυχρησιμοποιεί με την κίνηση. Πήρε ένα σκουτεράκι (Beverly) για τις καθημερινές του μετακινήσεις, να πηγαίνει σε πελάτες, δουλειές κλπ. Αλλά και το αυτοκίνητο (BMW M5) που έφερε, το έχει μόνο για ταξίδια. Για μέσα στην Αθήνα πήρε ένα Smart. Τελικά άλλα πράγματα απαιτεί ο τρόπος ζωής μας και άλλα αυτά που μας φαίνονται (στο μάτι) ωραία. Αν συνδυάσεις και τα δύο τότε κάνεις τις καλύτερες επιλογές.
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 21:50:02 μμ by Chris_de_Ze »

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #15 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 21:52:53 μμ
Bavarian τρελό φόρτωμα στη GS!!  :o

Βέβαια η σύζυγός μου το τριβάλιτσο και το tankbag τα "τρώει" για 3ήμερο για πλάκα!!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:11:34 μμ
Βέβαια η σύζυγός μου το τριβάλιτσο και το tankbag τα "τρώει" για 3ήμερο για πλάκα!!
Άρα καλά, σου είπε ο Βάιος ... "πάρε το σεντάν"! :D :D :D

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #17 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:22:44 μμ
Θα μάθει, που θα πάει; Και εγώ θέλω εκπαίδευση, να μην είμαι ψεύτης! Έχω μάθει μια αλλαξιά τη μέρα συν ρούχα ανάγκης και περιπάτου συν πολλά έξτρα σώβρακα, κοντομάνικα και κάλτσες!!

Διάβαζα κάποιους ταξιδευτές που κάναν το σύστημα "πρωί βράδυ":

Ταξιδεύεις τη μέρα, πας στο ξενοδοχείο, κάνεις μπάνιο, βάζεις τα "βραδυνά σώβρακα", κοιμάσαι, ξυπνάς, βάζεις τα "πρωινά" (τα ίδια που φόραγες και χτες και προχτές κλπ), και ανεβαίνεις στη μοτό.. Επαναλάβατε κατά βούληση..

Ρε παιδιά αυτό δεν θα το μπορούσα!!  :-\

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #18 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:47:42 μμ
Η λύση (που εφαρμόζουμε και εμείς) σε ταξίδια/διακοπές είναι να πάρεις τα απαραίτητα για 4-6 μέρες, μετά να μένεις λίγο παραπάνω (πχ. 2 μέρες) σε κάποιο σημείο για να προλάβεις να πλύνεις/στεγνώσεις ότι έχει λερωθεί μέχρι τότε, και μετά συνεχίζεις (φρέσκος) και πάλι. Αυτό κάνουμε εδώ και χρόνια σε ταξίδια με τη μηχανή. Μάλιστα όταν γυρίζουμε σπίτι, τα περισσότερα ρούχα τα φέρνουμε πίσω ...καθαρά!
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:50:33 μμ by Chris_de_Ze »

Bavarian

• Guest
Reply #19 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:54:36 μμ
Bavarian τρελό φόρτωμα στη GS!!  :o

Ελπίζω και το ΤΑ να φορτώνεται το ίδιο,δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα ;D...Για το άλλο που λες φίλε με τη σύζυγο το έχουμε λύσει...έρχεται ταξίδι με τη δική της μοτοσυκλέτα οπότε μπορεί να φορτώσει ότι θέλει  ;D

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #20 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 23:17:42 μμ
Ωραίος ρε Bavarian!

Η Τάνια έχει δίπλωμα για 50άρι αλλά μέχρι εκεί! Άρα αναγκαστικά φόρτωμα την ΤΑ! Κοίτα πώς πήγαμε Μέθανα για μιάμιση μέρα!

Bavarian

• Guest
Reply #21 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 23:40:40 μμ
Βλέπω moto detail κάργα φίλε tserts.Ψωνίζουμε από louis.de ?  ;)

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #22 on: Τρίτη 11 Μάρτιος 2008, 00:10:15 πμ
Είσαι Bavarian όνομα και πράγμα!

Από εκεί ψωνίζω μέσω Έλληνα εισαγωγέα που συνεργάζεται με τον Λούι!!

Τι σχέση έχεις με Γερμανία εσύ; Γιατί πολύ γερμανοφέρνεις..  :goofy:

Bavarian

• Guest
Reply #23 on: Τρίτη 11 Μάρτιος 2008, 01:46:25 πμ
Είσαι Bavarian όνομα και πράγμα!

Από εκεί ψωνίζω μέσω Έλληνα εισαγωγέα που συνεργάζεται με τον Λούι!!

Τι σχέση έχεις με Γερμανία εσύ; Γιατί πολύ γερμανοφέρνεις..  :goofy:

Εγώ ψωνίζω απ ευθείας μέσω internet από τον Louis την Polo Motorrad και την Hein Gericke.Δεν έχω καμία σχέση με τη Γερμανία απλά ήμουν πελάτης τους για πολλά χρόνια (BMW) και τα λεφτά μου και τις καλοκαιρινές μου άδειες τα τρώω εκεί.Ειδικά η Βαυαρία είναι φοβερό μέρος για διακοπές.Επίσης τους θαυμάζω γιατί έχουν πολύ καλό σύστημα,είναι απόλυτοι σε μερικά πράγματα αλλά τους βγαίνει σε καλό και αν σκεφτούμε ότι βγήκαν από δύο παγκόσμιους πολέμους κατεστραμένοι και πάλι διοικούν ουσιαστικά την Ευρώπη τότε ναι "γερμανοφέρνω"  ;D ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ ;)

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τρίτη 11 Μάρτιος 2008, 02:30:41 πμ
  Ρε παιδιά, άρα καταλήγουμε πάλι στο πολυσυζητημένο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν κακές μοτοσυκλέτες αλλά κακές επιλογές. Δεν καταλαβαίνω γιατί, ένας αθηναίος για παράδειγμα, που κινείται ΜΟΝΟ μέσα στην τρομερή κίνηση της αθήνας και ΔΕΝ κάνει ούτε ταξίδια, θα έπαιρνε ένα R 1150 RT ή ένα GS 1200? Και μετά παίρνουν και ένα σκούτερ για να κάνουν τη δουλειά τους!!! Επόμενο δεν είναι ότι το μηχανάκι θα το χαίρεται το γκαράζ?

Ούτε καταλαβαίνω τη λογική δίνω το BMW για να πάρω Honda γιατί είναι πιο χρηστικά. Τι πάει να πει χρηστικά? Τα πιάνεις ευκολότερα δηλαδή όταν τα μετακινείς? Έχουν περισσότερες λειτουργίες, φωτάκια, διευκολύνσεις? Ακόμα κι έτσι είναι πολύ γενικό. Όλα τα μοντέλα honda εναντίον όλων των μοντέλων BMW?
  Το ΤΑ είναι σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση μέσα στην πόλη από το GS 1200, το οποίο υπερτερεί όμως στο ταξίδι. Άρα, πάλι στη σωστή χρήση καταλήγουμε. Ό,τι χρήση κάνουμε, το ανάλογο μηχανάκι μας βολεύει.