Hellas Transalp Forum

Λίπανση Αλυσίδας

demetres-e · 61832

tranten

• Guest
Reply #75 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 21:55:09 μμ
Κάπου το είχαμε αναφέρει σε αυτό φόρουμ. Είναι στο Κουκάκι. Είχαμε μάλιστα ποστάρει και το site (www.billsrebuilts.gr) του παιδιού. Για δες αυτό. Επίσης και εδώ το είχαμε αναφέρει.

ευχαριστω χρηστο,αν ειναι το δευτερο το γνωριζω,ειχα αποθηκευση τυχαια το σιτε του.
αυτος ομως εχει το μαμα μπροστα γρασναζι με τα λαστιχακια η΄θα το παρω απο την ισογα?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #76 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 21:59:16 μμ
Γρανάζι με "λαστιχάκι" μόνο από την ισόγα (... αναβαθμίστηκε από υπόγα).
Τα after market δεν έχουν "λαστιχάκι".

ΥΓ: Εντάξει, στην ουσία δεν είναι ακριβώς "λαστιχάκι" αλλά το λέμε έτσι για να καταλαβαινόμαστε!
« Last Edit: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 22:05:05 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

tranten

• Guest
Reply #77 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 22:01:43 μμ
οκ ευχαριστω θα παραθεσω πληροφοριες οταν γινει η αλλαγη σε κανα μηνα

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #78 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 15:33:53 μμ
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,χτες  ειπα να βαλω βαλβολινη στην αλυσιδα παρολο που  εριχνα ειδικο σπρευ.Δε θα εβαζα ποτε μα μου εμεινε λιγη 90αρα απο ενα μηχανακι της μητερας μου.Η διαφορα στην αλαγη της ταχυτητας ηταν ΦΟΒΕΡΗ δεν χτυπαγε καθολου νομιζα οτι ειχα παρει αλλη μηχανη,μπορειτε να μου πειτε γιατι αυτο;δηλαδη εβαζα ταχυτητες και δεν το ενιωθα ουτε στο ποδι την αλλαγη,,λαθος ΔΕΝ ΚΑΝΩ μονο πειτε μου πως λειτουργησε η βαλβολινη .ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΡΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.Να ειστε ολοι καλα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #79 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 15:38:25 μμ
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,χτες  ειπα να βαλω βαλβολινη στην αλυσιδα παρολο που  εριχνα ειδικο σπρευ.Δε θα εβαζα ποτε μα μου εμεινε λιγη 90αρα απο ενα μηχανακι της μητερας μου.Η διαφορα στην αλαγη της ταχυτητας ηταν ΦΟΒΕΡΗ δεν χτυπαγε καθολου νομιζα οτι ειχα παρει αλλη μηχανη,μπορειτε να μου πειτε γιατι αυτο;δηλαδη εβαζα ταχυτητες και δεν το ενιωθα ουτε στο ποδι την αλλαγη,,λαθος ΔΕΝ ΚΑΝΩ μονο πειτε μου πως λειτουργησε η βαλβολινη .ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΡΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.Να ειστε ολοι καλα

πρέπει να είναι πολύ χοντρή 90ρα !!!  σίγουρα στην αρχή μειώνονται οι θόρυβοι γενικώς.

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
  • Three and the Koukos Band
Reply #80 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 19:56:39 μμ
Λοιπόν επιτέλους τα κατάφερα να βρώ χρόνο να ασχοληθώ με τον καθαρισμό της αλυσίδας. Δοκίμασα το παραφινέλαιο που αναφέρεται εδώ μέσα... Ένα έχω να πώ...ΑΚΡΟΣ ΣΚΑΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ :goofy:.
Πραγματικά δεν μπορούσα να σταματήσω να καθαρίζω την αλυσίδα. Δυστυχώς χρησιμοποίησα το φωτιστικό το οποίο για κάποιο λόγο που δεν ξέρω δεν κάνει για την αλυσίδα...αλλά τώρα έγινε πάει πέρασε.
Τα αποτελέσματα απο κάτω.

Το πάνω προστατευτικό της αλυσίδας μου είχε ένα δωράκι όταν το έβγαλα

Υ.Γ.1: βοηθάει πάρα πολύ να βγάλεις τα chain guards
Υ.Γ.2: μετά απο το πέρασμα με παραφινέλαιο με την οδοντόβουρτσα το πέρναγα ένα χέρι με το σφουγγάρι με την σαπουνάδα για να πάρει τα διαλυμένα.

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #81 on: Τρίτη 17 Ιούνιος 2008, 23:24:06 μμ
Φιλε εκανες πολυ καλη δουλεια,που μπορω να βρω το παραφινελεο αυτο,,,εχω ειχα παρει ενα απο φαρμακειο,ηταν παχυρευστο μειλαμε για το ιδιο;;;Για φωτιστικο μειλας εσυ,που θα το βρω;;;Ευχαριστω εγω και σιγουρα ολοι οι του φορουμ............

Offline BilLar

• Σιγα μην εισαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • XL650V - 01
Reply #82 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 08:24:24 πμ
Εγω από Super Market το πήρα.
Nομίζω θα το βρείς σε οποιοδήποτε Supermarket κι αν πας.
Θα το βρεις εκει που έχουν το νευτι την καθαρη βενζίνη και τα καθαριστικά.

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
Reply #83 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 12:09:44 μμ
Φιλε εκανες πολυ καλη δουλεια,που μπορω να βρω το παραφινελεο αυτο,,,εχω ειχα παρει ενα απο φαρμακειο,ηταν παχυρευστο μειλαμε για το ιδιο;;;Για φωτιστικο μειλας εσυ,που θα το βρω;;;Ευχαριστω εγω και σιγουρα ολοι οι του φορουμ............

Σε ευχαριστώ και γώ...μην νομίζεις μου έφαγε κάποιες ώρες και θέλω και μία επιβράβευση :eusa_clap: και γώ. Τώρα για το παραφινέλαιο κάποιοι λένε στα φαρμακεία  κάποιοι λένε στο σούπερ μάρκετ, ψάξε δεν νομίζω να είναι δύσκολο να το βρεις. εγώ έτυχε και είχα μέσα στην αποθήκη (δεν ξέρω ποιανού ήταν ;) ) Εγώ το έκανα με το φωτιστικό γιατί αυτό βρήκα, είχε αναφερθεί εδώ μέσα οτι δεν θέλει το φωτιστικό αλλά αυτό που το παίρνεις από τα φαρμακεία. Δεν ξέρω γιατί. μακάρι να μας απαντήσει κάποιος για να ξέρω και γώ τι να περιμένω

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #84 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 12:20:07 μμ
Το φωτιστικό πετρέλαιο ,η παραφίνη (όχι παραφινέλαιο άλλο πράμα) είναι πράματα καυστικά.
Είναι σαν να καθαρίζεις την αλυσίδα με βενζίνη.
Έχουν μέσα πτητικά που ξηραίνουν τα "oring "τσιμουχάκια που κραταν το γράσσο στο εσωτερικό της αλυσίδας και της χαρίζουν μακροζωία και μακροημέρευση ω τι καλά....
Αποδείξεις γιά τούτα και φωτό μη ζητάς αλλά φαίνονται λογικά και αποδεκτά από την πλειοψηφία (άλλα φόρουμ δηλ.).
Το παραφινέλαιο είναι λαδάκι ψηλό ,άοσμο άχρωμο και άκακο(πίνεται κιόλας) που αραιώνει τη μπίχλα ωστε να μπορείς να σκουπίσεις.

Αν λιπαίνεις με βαλβολίνη ένα καλό σκούπισμα αρκεί εφόσον γίνεται τακτικά .

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #85 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 12:53:15 μμ
Παιδιά μην τα μπλέκουμε! Το φωτιστικό πετρέλαιο είναι καθαρό καύσιμο (πιο πτητικό από πετρέλαιο και λιγότερο από βενζίνη) και κατατάσσεται στην κατηγορία των κηροζινών, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι κεκορεμένες παραφίνες για να μην "καπνίζει" κατά την καύση του!

Το παραφινέλαιο είναι άλλο πράγμα! Το προμηθεύεσαι από φαρμακεία, super markets και από ... κοιμητήρια (εκεί έχω βρεί το φθηνότερο).

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
Reply #86 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 14:23:31 μμ
Παιδιά μην τα μπλέκουμε! Το φωτιστικό πετρέλαιο είναι καθαρό καύσιμο (πιο πτητικό από πετρέλαιο και λιγότερο από βενζίνη) και κατατάσσεται στην κατηγορία των κηροζινών, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι κεκορεμένες παραφίνες για να μην "καπνίζει" κατά την καύση του!

Το παραφινέλαιο είναι άλλο πράγμα! Το προμηθεύεσαι από φαρμακεία, super markets και από ... κοιμητήρια (εκεί έχω βρεί το φθηνότερο).

Εγώ χρησιμοποίησα λάδι  για τους δαυλούς στο κάμπινγκ το οποίο λέει περιέχει υγρή παραφίνη αλλά το αναφέρει στις οδηγίες για προφυλάξεις ως παραφινέλαιο. Δεν είναι ούτε για να το πιεις ούτε να το αναπνεύσεις. Για να το κάνουμε απλό...αυτό το υγρό που είναι για τους δαυλούς έχει καμιά σχέση με πετρελαιοειδή που μπορεί να κάνει ζημιά στην αλυσίδα???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #87 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 22:28:12 μμ
Φίλε μου, δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό το καύσιμο για δαυλούς και τί περιέχει.
Θα ρίξω μια ματιά στη σύνθεσή του (όταν το βρώ) και θα σου πώ. Αν και από όσο έχω δεί, αυτό το καύσιμο "καπνίζει" ελαφρά κατά την καύση του, άρα δεν έχουν αφαιρεθεί οι παραφίνες κατά την παρασκευή του.

Η δοκιμασμένη και σωστή λύση είναι πάντως το απλό παραφινέλαιο (τα φαρμακεία πουλάνε το αγνό διαφανές, το οποίο και δεν είναι ακριβό, περ. €2.5/λίτρο αν θυμάμαι καλά).
« Last Edit: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 22:33:34 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Gonzo

• Απλός οδηγός
Reply #88 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 22:39:29 μμ
ΟΚ ευχαριστώ...μάλλον δεν ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το μπουκάλι γιατί μυρίζομαι ότι έκανα πατάτα και δεν χωράνε πολλές αμφιβολίες, ειδικά  σε λίγο καιρό που θα αλλάξω αλυσίδα και θα θέλω να την κρατήσω καθαρή.
από φαρμακείο λοιπόν, ευχαριστώ και πάλι

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2008, 22:58:48 μμ

:pope: :pope:   ΑΑ!! Δεν πάμε καλά σε αυτό το club....!!!   Άλλοι γρασάρουν την αλυσίδα με λάδι από καντήλια ( :-X :-X :-X  όποιος ξέρει, ξέρει!!), άλλοι προμηθεύονται παραφινέλαιο από κοιμητήρια (Χρήστο, τι ώρες πηγαίνεις; )...!! 

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!  Οι αλυσίδα της μηχανής , σας έκανε να μην έχετε ιερό και όσιο!!!

Πάρτε μηχανή με άξονα για να έρθετε πάλι στον δρόμο του Θεού!!!

;D ;D ;D ;D

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #90 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 08:43:32 πμ

Πάρτε μηχανή με άξονα για να έρθετε πάλι στον δρόμο του Θεού!!!

;D ;D ;D ;D
Kάθε δεύτερη βδομάδα που πας συνεργείο δε σου ελέγχουν και τις βαλβολίνες ? ???

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2008, 12:36:18 μμ
Kάθε δεύτερη βδομάδα που πας συνεργείο δε σου ελέγχουν και τις βαλβολίνες ? ???

Δεν μίλησα για BMW γιατί ξέρω τα κολοβα φίδια που έχουμε στο club περιμένουν με το δηλητήριο στο στόμα....   ;D ;D ;D ;) ;)

Αλλά   ....30000Χλμ:
11 ευρώ για αλλαγή βαλβολίνης, 
0 ευρώ για αντικατάσταση
0 ευρώ για γράσσα,
0 ευρώ για ειδικά καθαριστικά κτλ,
0 αγχος - Φορτώσαμε; χαλάρωσε αλυσίδα! Ξεφορτώσαμε ή κάναμε πολλά χιλιόμετρα; Σφίξε αλυσίδα! Την γράσσαρα; Με τι να την γρασσάρω; Πως καθαρίζω την ζάντα; Ωχ, ακούμπησα και λερώθηκα!   Ξεχασμένα ΟΟΟΛΑ αυτα!

Οι περισότερες μεγάλες εταιρίες έχουν μοντέλα με άξονα. Κυρίως οι μεγάλες που προορίζονται για ταξίδια - ή και όχι, δες Stelvio!

Η επόμενη θα είναι μια από αυτές!!   :eusa_shhh: :eusa_shhh: :eusa_shhh:

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Δευτέρα 07 Ιούλιος 2008, 09:11:25 πμ
chris,
motul πρεπει να ειδα καπου, λες να το δοκιμασω μολις τελειωσει το valvoline?
επισης πολλοι εμποροι εδω πλασαρουν το IGOL.

επειδη λοιπον εχω αυτο το προβλημα με τους εμπορους εδω το συνηθες που κανω ειναι, να παιρνω ενα φιλαρακι απο Αθηνα που μου τα αγοραζει, τα στελνει και του δινω τα λεφτα. αλλα δεν μπορω για ψιλου πηδημα να του λεω ολη την ωρα να τρεχει και να στελνει...

απο περιεργεια ποσο κοστιζει το valvoline Αθηνα?
εδω το πηρα 10€.

Αγόρασα χθες και εγώ αυτό της Valvoline 12Ευρώ αυτό που μου είπε ο πωλητής είναι αυτό που αναφέρει ο Chris για το bell-ray ότι δηλαδή δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ για προστασία ενώ ουσιαστικά καθαρίζει κιόλας. Η μηχανή πρέπει να μείνει τουλάχιστον 30 λεπτά ακίνητη για να πιάσει, γενικά και εγώ πάντα προτιμούσα να τη λαδώνω βράδυ. (Βάλε λάδι και έλα βράδυ που λέει και η λαϊκή ρήση... ;D ;D)

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline jimaras.

• Traveler
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #93 on: Τρίτη 13 Ιανουάριος 2009, 19:43:46 μμ
Σπρέι αλυσίδας χρησιμοποιούσα εντατικά στο CBάκη μου,(belrey δεν δοκίμασα) όλα τα σπρέι ακριβά και μη, μου έδιναν την εντύπωση ότι απλά λάδωναν την αλυσίδα  χωρίς να προσφέρουν τη λίπανση της βαλβολίνης. Τώρα στο XLV χρησιμοποιώ βαλβολίνη BP 80-90 με KOTE Antifriction 5%.Ισος το καλύτερο λιπαντικό για αλυσίδα. 

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #94 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 11:13:00 πμ
Και μια ακόμα επισήμανση!
Θεωρητικά, η σωστή λίπανση της αλυσίδας απαιτεί πρώτα καλό καθαρισμό της και μετά λίπανση (και αυτό να γίνεται κάθε φορά που λιπαίνεται, πχ. ανά 500/1000χλμ). Αλλιώς σκόνες, χώματα κλπ, που κολλάνε πάνω στην αλυσίδα μετά από καιρό γίνονται μαζί με το λιπαντικό ένα μίγμα που "τροχίζει" τα o-rings και τους κρίκους. 

ΥΓ: Αυτό θεωρητικά και μόνο! Ούτε εγώ βέβαια το κάνω, αλλά λέμε τώρα! Απλώς το αναφέρουμε για όποιον έχει όρεξη και χρόνο!

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #95 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:14:28 μμ
Σπρέι αλυσίδας χρησιμοποιούσα εντατικά στο CBάκη μου,(belrey δεν δοκίμασα) όλα τα σπρέι ακριβά και μη, μου έδιναν την εντύπωση ότι απλά λάδωναν την αλυσίδα  χωρίς να προσφέρουν τη λίπανση της βαλβολίνης. Τώρα στο XLV χρησιμοποιώ βαλβολίνη BP 80-90 με KOTE Antifriction 5%.Ισος το καλύτερο λιπαντικό για αλυσίδα. 
Για κάνε λίγο ποιο λιανά τα πράματα…. Τι είναι τα παραπάνω με τα κόκκινα ?

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

strofakias

• Guest
Reply #96 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:37:00 μμ
έχω αλλάξει 4 σπρέι και δεν έμεινα ευχαριστημένος οπότε ρώτησα κάποιον και με παρέπεμψε εδώ  http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3185.20.  (σωστός ο kostasc)μεχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την βαλβολινη.με 1 μπουκαλάκι 100γρ έχω βάλει 6 φορές και ακόμα έχει για άλλες 2(υπολογίζω).το μόνο που ανάλογα πόσο βάζεις και πότε  τότε μόνο σου λερώνει αν τη χρισημοποιησεις κατευθειαν.εγώ βάζω μετά απο κάθε βόλτα πολύ λίγο ανάμεσα στα o-ring και μετά την αφήνω και στραγγίζει μόνη της οπότε δεν πετάει τπτ την επομενη.παραδοξως δεν κολαει τπτ στην αλυσίδα,ειναι  καθαρη και παραμενη
« Last Edit: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:56:19 μμ by strofakias »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #97 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:43:06 μμ
Το BP 80-90 είναι βαλβολίνη (για κιβώτια αυτοκινήτων)
Το KOTE Antifriction (αλλά και το MOTORKOTE) είναι ένα ειδικό αντιτριβικό (για κινητήρες, κιβώτια, κλπ)
« Last Edit: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:51:36 μμ by Chris_de_Ze »

strofakias

• Guest
Reply #98 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:44:33 μμ
ο σαρακακης προτεινει (στο βιβλιο) βαλβολινη 90αρα+.και οχι σπρευ.
« Last Edit: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:48:00 μμ by strofakias »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #99 on: Τετάρτη 14 Ιανουάριος 2009, 15:51:49 μμ
.παραδοξως δεν κολαει τπτ στην αλυσίδα,ειναι  καθαρη και παραμενη

το επιπλέον καλό της βαλβολίνης . Ειδικά μετά απο γερή βροχή στην ξεπλένει πολύ καλά....απλά ξαναλαδώνεις σύντομα.
Το να στεγνώσει απ έξω δε σημαίνει και τίποτα τραγικό