Hellas Transalp Forum

Περι διοδίων ο λόγος.... (Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου)

Chris_de_Ze · 27083

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 22:27:59 μμ
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ;

15/01/2008 22:49:20

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.

Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα."

Πηγή www.patranews.gr
« Last Edit: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 22:39:19 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 22:47:41 μμ
Αν ισχύει αυτό, δεν πρόκειτε να ξαναπληρώσω διόδια...

Παύλος Καρούμπης

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #2 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 22:50:45 μμ
Αν ισχύει αυτό, δεν πρόκειτε να ξαναπληρώσω διόδια...

Και τι θα κανουμε. ???

Θα "πεσουμε" πανω στις μπαρες. ???

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 22:58:32 μμ
Οσο για την κατασταση του δρομου νομιζω πως οι περισσοτεροι μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε.
Τωρα για τις κυρωσεις...........
Εστω οτι πεσεις στο στραβοξυλο τροχαιο που ειναι πιο κατω και σε σταματησει,αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Anna

• Απλός οδηγός
  • When you expect nothing you get everything...
Reply #4 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 23:05:01 μμ
Aυτή η νομοθεσία υπάρχει σε χαρτί η θα χαλάσω τον προφυλακτήρα μου ΤΣΑΜΠΑ????????? :P

Κατεβαίνω συχνά για αυτό ρωτάω...

Judge not the horse by its saddle......

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #5 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 23:10:28 μμ
Απ' ότι κατάλαβα ΔΕΝ είναι νομοθεσία, όπως λέει η Αννα.
Είναι μία έκκληση του Νομάρχη Αχαίας για να προκαλέσει αντίδραση και να πετύχει κάτι.
Δεν είναι σίγουρο οτι ΔΕΝ θα υπάρξουν κυρώσεις για τους παραβάτες.
Φυσικά αν πας σε δικαστήρια μπορεί να αθωωθείς, αλλά ποιός το ρισκάρει να χάσει μια μέρα?

Το άσχημο είναι οτι εκεί ποντάρουν κι αυτοί που έχουν τα διόδια εκεί και μασάνε 80.000 γιούρια τη μέρα...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Anna

• Απλός οδηγός
  • When you expect nothing you get everything...
Reply #6 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 23:16:10 μμ
Χαρτί μιλάει, χωριάτης σωπαίνει.. Κάπως έτσι δεν λέει και η παροιμία ρε παιδιά.
Μακάρι να κάνει κάτι ο Νομάρχης γιατί το να το λέει μόνο στην εφημερίδα δεν θα καταφέρει τίποτα.
Χρειάζεται να ΚΑΝΕΙ κάτι αποτελεσματικό, όχι για να γλιτώσουμε τα €2,50 αλλά για να φτιαχτεί ο δρόμος που είναι ένα μεγάλο........

Judge not the horse by its saddle......

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2008, 23:24:01 μμ
Το άρθρο λέει "Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης", άρα υπάρχει χαρτί...ποιο καλό παιδάκι θα ασχοληθεί να το βρει;  :)

Παύλος Καρούμπης

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 00:55:31 πμ
Το πράγμα δεν είναι τόσο απλό όσο θέλει να το λέει ο Νομάρχης και δεν νομίζω ότι οι ξένοι περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια, δηλ. έτσι απλά να τους ανοίγουν και να περνάνε!

Η άποψη είναι ότι για να ισχύσει αυτό που λέει ο νομάρχης (δηλ. "μην πληρώνετε διόδια σε δρόμους που δεν πληρούν τις ευρωπαϊκες προδιαγραφές") απαιτείται πρώτα η σχετική ελληνική νομοθεσία να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή. Αν δεν εναρμονιστεί, τότε η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν ισχύει καθόσον αυτή δεν υπερισχύει του εσωτερικού δικαίου. Και το ισχύον εσωτερικό δικαιο προβλέπει πληρωμή διοδίων ανεξαρτήτως της κατάστασης του δρόμου.

Χρειάζεται μια κάποια πιο ομαδική και συντονισμένη ενέργεια με καλό δικηγόρο για να μπορέσει κανείς να πετύχει κάτι και όχι μόνο η ... απλή προτροπή του Νομάρχη. Εκείνο που μπορεί να πετύχει κάποιος είναι να επισπευθεί η εναρμόνιση ή να συρθεί η Ελλάδα στα ΕΕ δικαστήρια για καθυστέρηση εναρμόνισης.

Απλώς, αν δείτε κάποιο petition για συλλογή υπογραφών, να ξέρετε γιατί πρόκειται. Και επίσης να προσέχετε σε αυτό το δρόμο λόγω επικινδυνότητας.

ΥΓ: Πρίν περ. 2 χρόνια, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (Σουφλιάς) ανέβασε τα διόδια σε αυτό το δρόμο από €1.5 σε €2.5, με το πρόσχημα να μαζευτούν λεφτά γιά να επισκευαστεί ο δρόμος! Και τα λεφτά έκαναν φτερά, και ο δρόμος έμεινε ασυντήρητος! Άλλο παράδειγμα, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Πορτογαλία έχει κατασκευάσει 22 μεγάλες εθνικές αρτηρίες και η Ελλάδα δεν έχει ακόμα τελειώσει ούτε αυτή τη μία και "έρμη" της Αθηνών-Θεσσαλονίκης! (...αλλά σταθερά όμως τους ψηφίζουμε τους άμεμπτους και τίμιους ζαχοπουλιανούς πατέρες του έθνους μας, ολέ!)
« Last Edit: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 01:14:33 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

flwrina

• Guest
Reply #9 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 04:04:04 πμ
..αλλά σταθερά όμως τους ψηφίζουμε τους άμεμπτους και τίμιους ζαχοπουλιανούς πατέρες του έθνους μας, ολέ!)

ο καρατζαφερης ειπε κατι σοφο χρηστο, στα πιο αθλια γουρουνια ο ελληνικος λαος διαλεξε τα καλυτερα... αντε βρες εναν καλυτερο εσυ και ο καθενας μας μεσα σε αυτον τον βορθο....

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #10 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 04:22:04 πμ
Μου χαλάτε τη φαντασίωση  :P
Πάντα ήθελα να περάσω "με όσα..." από τα διόδια .

(Για την ιστορία το έκανα με αυτοκίνητο το 1999 - BMW 318is - περνόντας με 160 μέσα από τα διόδια Μεγάρων .... γιατί δε με κυνήγησε κανένας ακόμα δεν έχω καταλάβει.... Τώρα το μυαλό έχει κατακάτσει στη θέση του και δε.....)

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

costas

• Guest
Reply #11 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 04:25:30 πμ
εγώ θα περάσω πάνω από την μπάρα , θα την .... πηδήξω!!!!!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #12 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 06:50:41 πμ
Το είχα πεί κάποτε οπως τα περιγράφει ο Νομάρχης... κανείς δε με άκουσε  :(
τι να πουμε.... ένα διάβασμα στις εφημερίδες... φτάνει για να καταλάβεις που ζούμε

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
  • Δεν δαγκώνω λέμεεεε... άμα δεν με πειράξεις
Reply #13 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 15:47:55 μμ
Καλημερα σε όλους
Αφού είναι ετσι τα πράγματα, συμφωνα με τον Νομαρχη, γιατί δεν το εφαρμόζει ο ίδιος και το νομαρχιακό συμβούλιο ή να συσπειρώσει όλους τους δήμους της περιοχής και να το εφαρμόζουν συνεχώς.
Για περάστε και να σας κόψει ο αστυνομικός μια κλήση. Τι θα του πείτε? Ο νομαρχης είπε να περνάμε τζάμπα?
Γελείο θα είναι.
Το ποιό καλό απ' ολα, κατά την γνώμη μου, είναι να πάει δικαστικά ο Νομάρχης εναντίον του δημοσίου με ασφαλιστικά μετρα κλπ ώστε να ακυρώσει την πληρωμένη διέλευση.
Η ευκολη λύση του λαού δεν περνάει ποια. Παλιά ξεσηκωναν τον κόσμο για πλάκα σε ανεξερευνητα αιτήματα.
Ας μας πουν βάση ποιον νόμο, ευρωπαικό και ελληνικό, μπορουμε να επικαλεστούμε.
Μια μικρή ιστορία δικιά μου για να καταλάβεται τι μπορεί να γίνει.
Τυχαίνει να είμαι ραδιοερασιτεχνης. Πριν χρόνια υπήρχε διάταξη που έλεγε οτι πρέπει να υπάρχει αποδεικτικό αγοράς του ασυρμάτου από κατάστημα. Οταν άλλαξε ο νόμος είχα μαζί μου το ΦΕΚ που το έλεγε αυτό γιατί πλέον η απόδειξη ήταν άχρηστη, δεν εβλεπα τιποτα. Κάποια στιγμή με σταματάει τροχαίος που δυστυχώς από την αρχή φάνηκε ότι ήταν "όργανο". Τα κλασικά χαρτιά ελεγχος και εκει που ήταν να φύγω ακουγεται το VHF.
"Ωπα τι έχουμε εδώ?
"ασυρματος είναι"
"αααααα... αδεια έχεις?
"εχω"
"να την δώ"
"οριστε"
"χμμμμμμμ" την ελέγχει ταχα. Τι ελέγξε δεν κατάλαβα ακόμα
"ενταξει ευχαριστώ"
με το που παω να βάλω τα χαρτια στην θήκη πετάγεται λες και ανακάλυψε την Αμερική
"ωπα ωπα ωπα η απόδειξη αγοράς που είναι μεγάλε?"
"ποια απόδειξη, το εχω χρόνια το μηχανημα δεν την έχω πλέον"
"παράβαση. και που ξέρω εγώ οτι δεν το έκλεψες"
την στιγμή αυτή εκανα το λάθος και αντι να δικαιολογηθώ κάπως του εβγαλα το ΦΕΚ που έλεγε για την μη ανάγκη υπαρξης απόδειξης αγοράς
Μολις το είδε τα πήρε στο κρανίο. Δεν το κοίταξε καθόλου.
"τι θελετε να πειτε κύριε? δεν γνωρίζουμε το νόμο?"  κλπ άλλα
η κατάλαξη ήταν στο κοντινό τμήμα για διευθετηση του ζητήματος. Ευτυχώς ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν ήταν "οργανο" ο ανθρωπος. Βεβαια δεν ήξερε την διάταξη αλλά την διάβασε μου είπε ΟΚ και συγνώμη για την ταλαιπωρία. Οταν ήταν στο ιδιαίτερο μόνοι τους και εγώ εξω από την πόρτα περίμενα ακουσα μεσα να του λέει "καλα βρε μακακα εφερες τον ανθρωπο εδω επειδή δεν έχει απόδειξη? αφου σου έδειξε άδεια χρήσης και κατοχής. Θα πέσεις σε κανεναν μακάκα καμιά μερα και θα τρέχει και δεν θα φτάνεις".
Τελικά μου στοίχισε 2 ώρες αυτη η ίστορία και έχασα και το τρένο για Θεσσαλονίκη.
Γι' αυτό λέω το φίδι να το βγάλει άπό την τρύπα ο Νομάρχης που έχει και μια "ασυλία" σε αυτά τα πράγματα.

Η πίστα και ο δρόμος είναι αντιστρόφως ανάλογες καταστάσεις.
Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #14 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 16:22:30 μμ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ 

16/01/2008 13:04:08

Για μια και πλέον ώρα οι φορείς του νομού, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων του Ρίου, αφήνοντας τα οχήματα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο.

Η ενέργεια αυτή ήταν συμβολικού χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης, ως διαμαρτυρία προς την αδιαφορία που δείχνει η Πολιτεία για την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος που συνδέει την Πάτρα με την Κόρινθο και έχουν σημειωθεί αμέτρητα τροχαία δυστυχήματα. «Τα λόγια πλέον περισσεύουν, δεν αντέχουμε άλλα θύματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντινομάρχης περιβάλλοντος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

οι εκπρόσωποι των φορέων της Πάτρας και της Αχαΐας, περίπου στις 9.30 αναχώρησαν από σημείο με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και να του θέσουν για μία ακόμα φορά, το θέμα της επικινδυνότητας του εθνικού οδικού δικτύου και να ζητήσουν τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπισή του. Οι φορείς της Αχαΐας, θα ζητήσουν από το υπουργείο:

- Την άμεση αποκατάσταση των φθορών του ασφαλτοτάπητα στην Πατρών – Κορίνθου και την τοποθέτηση αντιολισθηρής στρώσης, παράλληλα με την άμεση έναρξη των εργασιών, για το νέο αυτοκινητόδρομο.

Επίσης θα ζητήσουν:

- Αμεση τοποθέτηση διαχωριστικών στηθαίων ασφαλείας στα διαπιστωμένα επικίνδυνα τμήματα της εθνικής οδού.

- Ηλεκτροφωτισμό των επικίνδυνων τμημάτων και,

- Αναστολή της καταβολής διοδίων, μέχρι της αποκατάστασης ασφαλών συνθηκών χρήσης των οδών.

Λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των συναντήσεων σε λίγο.

( www.patranews.gr )

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #15 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 17:17:58 μμ
Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα και έδωσε εντολή στους κκ. Ξανθόπουλο και Κατσιγιάννη να γίνει άμεσα και με ανάθεση η εγκατάσταση εργολάβου που θα αποκαταστήσει τις ζημιές του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου από Κόρινθο έως Πύργο.

Επίσης ο κ. Σουφλιάς έδωσε εντολή να επικοινωνήσουν με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για να του ζητήσουν την ενίσχυση της αστυνόμευσης κατά μήκος της  Πατρών - Κορίνθου και της  Πατρών - Πύργου και όχι μόνο στα σημεία όπου γίνονται οι προγραμματισμένοι έλεγχοι με ραντάρ.

Ολο το άρθρο εδώ: http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8065

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #16 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 17:18:52 μμ
ε και τωρα δεν θα γινονται δυστηχηματα;;;

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #17 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 17:39:51 μμ
Και ατυχήματα θα γίνονται και δυστηχήματα. Γιατί πάντα κάποιος οδηγός θα κάνει την μακακία του είτε έχει τον καλύτερο αυτοκινητόδρομο είτε όχι. Το θέμα είναι πως πρέπει να θρυνούμε θύματα , να κλείνουμε δρόμους , να πλακωνόμαστε με τους αστυνομικούς στα κλωτσομπουνίδια για να συντηθούν οι αρμόδιοι φορείς μεταξύ τους για να πούνε τι ΘΑ κάνουνε. Πριν 10 χρόνια δεν ήταν ίδιος ο δρόμος γιατί δεν βγήκαν τότε να τα πούνε οι "νομάρχε"; Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια για να λέμε πως κάτι γίνεται. Άντε να μην πω τι γίνεται...

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #18 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 19:32:58 μμ
ΥΓ: Πρίν περ. 2 χρόνια, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (Σουφλιάς) ανέβασε τα διόδια σε αυτό το δρόμο από €1.5 σε €2.5, με το πρόσχημα να μαζευτούν λεφτά γιά να επισκευαστεί ο δρόμος! Και τα λεφτά έκαναν φτερά, και ο δρόμος έμεινε ασυντήρητος! Άλλο παράδειγμα, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Πορτογαλία έχει κατασκευάσει 22 μεγάλες εθνικές αρτηρίες και η Ελλάδα δεν έχει ακόμα τελειώσει ούτε αυτή τη μία και "έρμη" της Αθηνών-Θεσσαλονίκης! (...αλλά σταθερά όμως τους ψηφίζουμε τους άμεμπτους και τίμιους ζαχοπουλιανούς πατέρες του έθνους μας, ολέ!)

Και πίστεψε κανείς ότι τα λεφτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του δρόμου? ΠΡΟΣΧΗΜΑ ήταν, καλά το είπες. Και δεν είναι το μόνο δυστυχώς. Όσο για την Πορτογαλία (το έχω αναφέρει παλαιότερα) δεν είναι η μόνη που μας έχει ξεπεράσει. Κι αυτό γιατί έβαλαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε έργα. Εδώ τα έβαλαν στις τσέπες τους. Μέχρι και η Σλοβενία μας έχει βάλει τα γυαλιά μέσα σε 16 χρόνια μόνο (από την ανεξαρτητοποίησή της δηλαδή-1991). Και όπου να' ναι θα μας περάσουν και οι Βαλτικές χώρες με τον τεράστιο ρυθμό ανάπτυξης.

(Για την ιστορία το έκανα με αυτοκίνητο το 1999 - BMW 318is - περνόντας με 160 μέσα από τα διόδια Μεγάρων .... γιατί δε με κυνήγησε κανένας ακόμα δεν έχω καταλάβει.... Τώρα το μυαλό έχει κατακάτσει στη θέση του και δε.....)

Δεν σε κυνήγησε κανείς γιατί απλούστατα δεν υπήρχε κανείς να σε κυνηγήσει! Αν υπήρχε, θα σήμαινε ότι το κράτος λειτουργεί σωστά. Ή ανίστροφα, αν υπήρχε κράτος κάποιος θα σε κυνηγούσε.

τι να πουμε.... ένα διάβασμα στις εφημερίδες... φτάνει για να καταλάβεις που ζούμε

Δεν χρειάζεται Κώστα μου διάβασμα για να το καταλάβεις αυτό. Το βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

flwrina

• Guest
Reply #19 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 19:38:21 μμ
μιχαλη πιο το κοστος των διοδιων εκει που εισαι? και η κατασταση του οδικου δικτιου στην επαρχια πως ειναι? ασε τις μεγαλες αρτηριες..

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #20 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 19:47:25 μμ
ολα τα λεφτα απο τα διοδια τα τρωνε,ενω επρεπε ενα μερος τους να πηγαινει στη συντηρηση του οδικου δικτυου.
Σε αλλο ποστ δεν σας ειπα οτι στην ΕΟΚ ειμαστε μονο και μονο για δανεισμο και για τιποτα αλλο;
Και ποιες νομοθεσιες και και και.......
Ελλας το μεγαλειο σου ??? ??? ??? ??? ??? ???

Diamonds are forever

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 19:49:17 μμ
μιχαλη πιο το κοστος των διοδιων εκει που εισαι? και η κατασταση του οδικου δικτιου στην επαρχια πως ειναι? ασε τις μεγαλες αρτηριες..

Δεν υπάρχουν διόδια εδώ Λευτέρη μου. Και οι δρόμοι είναι τεράστιοι και σε άψογη κατάσταση. Μποτιλιάρισμα είναι άγνωστη λέξη. Ούτε πρόβλημα στάθμευσης υπάρχει. Και δεν υπάρχει επαρχία και πόλη. Όλο επαρχία είναι!
  Τι να λέμε τώρα! Άστο γιατι πονάει!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

flwrina

• Guest
Reply #22 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 19:53:46 μμ
μαλιστα....    να σε δω τι θα κανεις μολις πατησεις το ποδι σου στην ελλαδα..αρε κλαμα..
χθες το βραδυ που λες μια ''θεια'' διπλοπαρκαρε το αμαξι της και ημουν απο πισω της. εφραξε ολη την κινηση. κατεβηκα να της πω τι κανει και οτι εκοψε ολη την ροη, ξερεις τι εγινε? αρχισε να με βριζει και ειπε ειμαι η γυναικα του νομαρχη. της ειπα στα @ρχιδι@ μου με ΦΩΝΗ, της κρατησα τον αριθμο....και που θα παει? την επομενη φορα ισως την πετυχω στην δουλεια...

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 20:15:26 μμ
μαλιστα....    να σε δω τι θα κανεις μολις πατησεις το ποδι σου στην ελλαδα..αρε κλαμα..
χθες το βραδυ που λες μια ''θεια'' διπλοπαρκαρε το αμαξι της και ημουν απο πισω της. εφραξε ολη την κινηση. κατεβηκα να της πω τι κανει και οτι εκοψε ολη την ροη, ξερεις τι εγινε? αρχισε να με βριζει και ειπε ειμαι η γυναικα του νομαρχη. της ειπα στα @ρχιδι@ μου με ΦΩΝΗ, της κρατησα τον αριθμο....και που θα παει? την επομενη φορα ισως την πετυχω στην δουλεια...

Μάλιστα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Χρειάζεστε τίποτα περισσότερο? Είμαι η γυναίκα του νομάρχη και κάνω ό,τι θέλω. Στην ελλάδα τα 9 εκατομμύρια από τα 10, είναι πρόεδροι, νομάρχες κ.α και οι γυναίκες αυτών.
  Και δεν την έγραψες? Ή δεν ήσουν σε υπηρεσία? Θα μπορούσες να καλέσεις κάποιο συνάδελφο που ήταν σε υπηρεσία να τη γράψει.

flwrina

• Guest
Reply #24 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2008, 21:01:30 μμ
τι να κανω που δεν δουλευα... ξερω που μενει αστην.... ξερω και τα δρομολογια που κανει..  ολα ''δανεικα'' ειναι. ας παει στον...''νομαρχη'' να κλαιγεται μετα. τον ψηφισα τον παλιο μ@λ@κ@ κιολας... >:( >:(