Hellas Transalp Forum

Περι διοδίων ο λόγος.... (Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου)

Chris_de_Ze · 27075

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 20:51:43 μμ
OK. ΑΚΥΡΟ.
Απλα θυμηθηκα μια Μοτοπορεια στο κεντρο τον φθινοπωρο του 2002 ή 2003 που πηγαιναμε οι μηχανες η μια πισω απο την αλλη ξεκινοντας απο το μουσειο μεχρι τη βουλη για να νομιμοποιησουμε τις σφηνες και να χρησιμοποιουμε τους Λεωφοριοδρομους. Τοτε φανηκαν "πολλα" τα μηχανακια.

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #51 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 21:38:35 μμ
Στα διόδια των Μαλγάρων πάντως, στην είσοδο/έξοδο για Θεσσαλονίκη, 19 στις 20 περνούσα δωρεάν με τη μηχανή κατόπιν νεύματος του υπαλλήλου. Μία φορά που μου πήραν λεφτά ήταν επειδή σταμάτησα στο γκισέ και ο υπάλληλος μάλλον αιφνιδιάστηκε που δεν πέρασα και τα πήρε. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, απλά το καταθέτω ως γεγονός.

Στα διόδια Αθήνα - Πάτρα και τούμπαλιν πληρώνω κανονικότατα

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #52 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 21:56:57 μμ
http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8133

Αντίθετος για άλλη μια φορά στην καταβολή διοδίων στην εθνική καρμανιόλα ο Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος που κάλεσε τους πολίτες να ξεσηκωθούν.  Προσφεύγουν στην δικαιοσύνη οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Νέα “πυρά” από τον Νομάρχη Αχαϊας Δημήτρη Κατσικόπουλο για το νόμιμο της καταβολής των διοδίων στην Νέα Εθνική Οδό, δέκα περίπου ημέρες μετά το πρώτο ξέσπασμά του κατά το οποίο είχε αποκαλύψει πως η είσπραξη του σχετικού αντιτίμου στην καρμανιόλα της Πατρών – Κορίνθου αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Έτσι, αυτή την φορά ο Νομάρχης Αχαϊας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού SuperB, επέμεινε στην θέση του και προανήγγειλε προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

“Βγήκαν οι... φωστήρες των διοδίων μετά από τις δηλώσεις μου και επεσήμαναν πως η μη καταβολή των διοδίων είναι παράνομη και πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 50 ευρώ.  Δεν είπαν κάτι καινούργιο, αυτό το γνωρίζαμε.  Εκφράστηκε μια ακραία πολιτική θέση, εμείς όμως ήδη προετοιμάζουμε προσφυγή στην Δικαιοσύνη.  Οφείλουμε να αντιδράσουμε σε μια Κυβέρνηση η οποία κλείνει τα αυτιά της.  Πόσους τελικά όμως θα πάνε στα Δικαστήρια;  Έχουμε τα ακριβότερα διόδια και πληρώνουμε 2,5 ευρώ για να σκοτωθούμε”, δήλωσε ο Νομάρχης Αχαϊας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κατσικόπουλος αποκάλυψε πως οι νομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας βρίσκονται ήδη σε συννενόηση με τις αντίστοιχες των άλλων δυο Νομαρχιών της Δυτικής Ελλάδος (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία), ενώ προανήγγειλε και προσπάθεια προσέγγισης άλλων γειτονικών περιοχών, όπως η Κεφαλληνία ή η Ζάκυνθος, προκειμένου τα δικαιώματα των οδηγών να εναρμονιστούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την καταβολή διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου, αλλά και για την επιχειρούμενη αλλαγή καθεστώτος εκμετάλλευσής τους.

“Η προσφυγή μας θα έχει δυο λόγους.  Ο πρώτος είναι πως βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν θα πρέπει να πληρώνουμε διόδια.  Ο δεύτερος αφορά στην επικείμενη εκμετάλλευση των διοδίων από την Κοινοπραξία, η οποία δεν έχει συμβάλλει καθόλου στην κατασκευή του δρόμου”, διευκρίνησε ο Νομάρχης Αχαϊας.

Τέλος, ο κ. Κατσικόπουλος απάντησε στα σχόλια της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, βάσει των οποίων ο ίδιος δείχνει ευαισθητοποιημένος για το πρόβλημα της νέας εθνικής οδού για μικροκομματικούς λόγους.

“Έχω στο γραφείο μου σωρεία ερωτήσεών μου στην Βουλή για αυτό το θέμα, ενώ υπενθυμίζω ότι για τον ίδιο λόγο έχω έρθει σε αντιπαράθεση με Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.  Ας τα αφήσουν αυτά”, κατέληξε ο κ. Κατσικόπουλος

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #53 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 09:03:23 πμ
νομιμοποιησουμε τις σφηνες

Προσωπικά ΠΑΡΑΛΟΓΗ αυτή η μονιμοποίηση.

Ο μοναδικός λόγος (και σημαντικότερος) που δεν έλαβα μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας και ούτε πρόκειται να λάβω ποτέ, παρόλο που είμαι πάνω σε δίκυκλο 18 χρόνια τώρα.

Ας σκεφτούμε και λίγο τις σφήνες από την πλευρά του οδηγού των αυτοκίνητων.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε πιάσει το (στρογγυλό) τιμόνι.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #54 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 17:32:32 μμ
Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

23/01/2008 22:48:13
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Την ώρα που οι φορείς και οι αρχές της ευρύτερης περιοχής ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται με αποκλεισμό των Διοδίων του Ρίου για την τραγική κατάσταση του δρόμου Πάτρα Κόρινθος, το patranews.gr παρουσιάζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το θέμα.
Πρόκειται για την ΟΔΗΓΙΑ 1999/62/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Ιουνίου 1999 και η οποία ορίζει ρητά το τι σημαίνει αυτοκινητόδρομος, για την χρήση του οποίου καταβάλλονται κόμιστρα στα διόδια!
Ο Νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, είχε τονίσει στην προηγούμενη κινητοποίηση ότι δεν θα πρέπει να καταβάλλουν κόμιστρα στα διόδια οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο, καθώς δεν πληροί καμία προδιαγραφή ασφαλείας, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το patranews.grεντόπισε την οδηγία αυτή η οποία στο άρθρο 7 και την παράγραφο 2α αναφέρει ότι «Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων. Ωστόσο, σε κράτος μέλος στο οποίο δεν υπάρχει γενικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, είναι δυνατόν να εισπράττονται διόδια ή τέλη χρήσης για τη χρησιμοποίηση της τεχνικώς ανωτάτης κατηγορίας οδών του εν λόγω κράτους μέλους». Αυτό, το τελευταίο σύμφωνα με μια πρώτη ερμηνεία νομικών κύκλων, σημαίνει ότι θα μπορούσε το κράτος να εισπράττει από τα διόδια οδών σαν την Πατρών Κορίνθου, αν σε όλη την Ελλάδα δεν υπήρχαν άλλοι δρόμοι που να καλύπτουν τα κριτήρια των αυτοκινητοδρόμων, τα οποία σύμφωνα με την ίδια οδηγία και το άρθρο 2 «αυτοκινητόδρομος: κάθε οδός η οποία έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί ειδικά για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, η οποία δεν εξυπηρετεί τις παρόδιες ιδιοκτησίες και η οποία:
i) εκτός από ορισμένα σημεία της ή εκτός από προσωρινές διευθετήσεις, διαθέτει, για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, διακεκριμένα οδοστρώματα τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα,
ii) δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς,
iii) χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα ως αυτοκινητόδρομος».
Σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Πατρών Κορίνθου «Εθνική Οδός», καθώς υπάρχουν μεγαλύτεροι δρόμοι όπως η Εγνατία Οδός, η Κόρινθος Τρίπολη, η Κόρινθος Αθήνα και η Αθήνα Θεσσαλονίκη, που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, επομένως στην Ελλάδα, υπάρχουν άλλοι δρόμοι που καλύπτουν τα χαρακτηριστικά αυτά, όπως ορίζεται στο άρθρο 7 παρ. 2α.
Παράλληλα το άρθρο 7, στην παράγραφο 5 ορίζει ότι «Τα διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται, εισπράττονται και ελέγχονται κατά τρόπου ώστε η παρενόχληση της ροής της κυκλοφορίας να είναι η ελάχιστη, αποφεύγοντας κάθε υποχρεωτικό έλεγχο ή εξακρίβωση στα εσωτερικά σύνορα της Κοινότητας. Για το σκοπό αυτό, τα κράτη μέλη συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να καθιερώσουν μεθόδους που να επιτρέπουν στους μεταφορείς να καταβάλλουν τα τέλη χρήσης όλο το 24ωρο, τουλάχιστον στις σημαντικές αγορές, χρησιμοποιώντας όλα τα συνήθη μέσα πληρωμής, εντός και εκτός των κρατών μελών όπου εφαρμόζονται τα τέλη αυτά. Τα κράτη μέλη παρέχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις στα σημεία πληρωμής των διοδίων και των τελών χρήσης, προκειμένου να τηρούνται τα συνήθη πρότυπα ασφαλείας των οδών». Αυτό σημαίνει ότι φυσικά ο δρόμος για τον οποίο πληρώνει ο οδηγός διόδια, θα πρέπει να έχει τα συνήθη πρότυπα ασφαλείας και φυσικά στους σταθμούς Διοδίων η παρενόχληση της ροής της κυκλοφορίας να είναι η ελάχιστη και όχι οι ουρές που βλέπουμε σε κάθε μεγάλη έξοδο των εκδρομέων.
Ερωτηματικό πάντως παραμένει αν η Ελληνική Πολιτεία, έχει ενσωματώσει ή όχι, την συγκεκριμένη οδηγία που υπόγραψαν στο Λουξεμβούργο, στις 17 Ιουνίου 1999 ο Πρόεδρος του Ευ. Κοινοβουλίου  J. M. GIL-ROBLES και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου F. MΑNTEFERING.

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8160

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 20:39:56 μμ
Στα διόδια των Μαλγάρων πάντως, στην είσοδο/έξοδο για Θεσσαλονίκη, 19 στις 20 περνούσα δωρεάν με τη μηχανή κατόπιν νεύματος του υπαλλήλου. Μία φορά που μου πήραν λεφτά ήταν επειδή σταμάτησα στο γκισέ και ο υπάλληλος μάλλον αιφνιδιάστηκε που δεν πέρασα και τα πήρε. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, απλά το καταθέτω ως γεγονός.
Στα διόδια Αθήνα - Πάτρα και τούμπαλιν πληρώνω κανονικότατα

και τωρα που ανεβηκα Ποζαρ Μελεσινα και Τεμπη μου εγνεψαν να φυγω.
Μονο πανω απο τη Λαμια γινονται αυτα...

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Παρασκευή 01 Φεβρουάριος 2008, 04:54:16 πμ
Βρε μπας και σε λυπουνται?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Παρασκευή 01 Φεβρουάριος 2008, 07:03:38 πμ
Στα διόδια μεταξύ Λαμίας και Βόλου (δεν ξέρω πως τα λένε), το έχω πάθει κι εγώ! Δις! Σε όλα τα άλλα μέχρι εκεί το 1.20 δώθηκε κανονικά!

Offline Ghallas

• Azariah ben Moses dei
  • Rossi και πάνω !
  • Quocunque Jeceris Stabit
Reply #58 on: Σάββατο 02 Φεβρουάριος 2008, 11:06:17 πμ
Στα διόδια μεταξύ Λαμίας και Βόλου (δεν ξέρω πως τα λένε), το έχω πάθει κι εγώ! Δις! Σε όλα τα άλλα μέχρι εκεί το 1.20 δώθηκε κανονικά!

Πελασγία, αν δεν κάνω λάθος

My bike got stolen and all I got was this lousy thread. And the bike back...

flwrina

• Guest
Reply #59 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 18:55:11 μμ
τα μονα διοδια που εχω πληρωσει ειναι αυτα στην γεφυρα του Ριου. στα αλλα στα μισα ελεγαν φυγε...και στα αλλα μισα το ειχα πλεον..δεδομενο το ''φυγε''. ;D ;D