Δεν το συνιστω για 2,5 € να μπεις σε ταλαιπορια και να πεσεις και σε κανα κοπαδι προβατα.
Μην γινουμε σαν αυτους που οταν διπλασιαστικε το κομιστρο απο την Αττικη οδο ξαναπηγαιναν απο Ασπροπυργο με χρονους αναμονης που πολαπλασιαζαν το κοστος μετακινησης σε καυσιμα και συντηρηση οχηματος.
Εγώ πέρασα χθες το βράδυ από την παράκαμψη στα διόδια του Ρίου (για πρώτη μου φορά). Δεν ήταν τόσο χάλια.
Εντάξει, δε λέω. μπορεί να έκανα κι ένα τέταρτο παραπάνω γιατί είχα 5-αξονικη νταλίκα μπροστά μου και με πήγαινε καροτσάκι, αλλά δεν νομίζω να πολλαπλασιάστηκε το κόστος μετακίνησης και να αυξήθηκε τόσο σημαντικά το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου μου. Ο δρόμος της παράκαμψης σε βάζει κάτω από μία γέφυρα να περάσεις από το αριστερό μέρος της Νέας(?) Εθνικής και κινείσαι για περίπου 22 χιλιόμετρα ακριβώς παράλληλα με την Εθνική. Στο τέλος, πάλι περνώντας κάτω από γέφυρα, ξαναβγαίνεις στο σωστό ρεύμα προς Αθήνα στην Εθνική και συνεχίζεις κύριος. Σαν διαδρομή άντε να είναι 100 μέτρα παραπάνω. Αρα είναι αυτός λόγος να πάω πιο πριν το αυτοκίνητό μου για σέρβις? Κάθε 15000χλμ το πάω, άρα τα 100 μέτρα δεν θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Οσον αφορά το κόστος του καυσίμου, πραγματικά πιστεύω οτι μου ήρθε και φθηνότερα. Κινιόμουν με 50-60 χλμ και τετάρτη, άρα μα πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα. Αν ήμουν πάνω στην Εθνική θα πήγαινα με 140 και σίγουρα θα έκαιγα πολύ περισσότερο καύσιμο. Το κόστος είναι στα 10με 15 λεπτά για μένα και μόνο αυτό. Εμένα τελικά μου άρεσε η παράκαμψη.
Μην πιστέψετε οτι είμαι τσιγκούνης, ή Εβραίος. Προτιμώ να δώσω τη 2,5 ευρά να κεράσω ένα φίλο μου μια μπύρα, παρά να τα δώσω για τη συντήρηση(?) του δρόμου-καρμανιόλα. Αμα γίνει η (ακόμα πιο) νέα Ε.Ο. με 3+ λουρίδες ανά κατεύθυνση, με φωτισμό, χωρίς κλειστές στροφές κλπ. τότε ναι, το ξανασυζητάμε. Γιατί θα φτάνω τουλάχιστον μισή ώρα νωρίταρα στην Πάτρα και το κυριότερο, με ασφάλεια. Οπότε τότε ναι, να τα πληρώσω.