Hellas Transalp Forum

Μπαταρία τέλος σε XL650V

Stoneman · 110493

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #100 on: Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016, 14:58:51 μμ
Η προηγούμενη GK μου κράτησε λιγότερο από 3 χρόνια. Η τελευταία GK  (με πρόβλημα όμως και στον ανορθωτή) λιγότερο από 6 μήνες...

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #101 on: Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016, 16:44:01 μμ
Η προηγούμενη GK μου κράτησε λιγότερο από 3 χρόνια. Η τελευταία GK  (με πρόβλημα όμως και στον ανορθωτή) λιγότερο από 6 μήνες...

Γιαννη (και Νικολα-Stoneman), ειχατε σιγουρα προβλημα με τον ανορθωτη?  Το αναφερω επειδη δεν εχει ακουστει ποτε σε ΤΑ650, να ξερουμε τουλαχιστο να προσεχουμε.. (Στα ταξιδια εκτος Ελλαδας παντως παιρνω μαζι μου ενα δευτερο).

" the PouroDuro spirit "

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #102 on: Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016, 17:42:36 μμ
Γιαννη (και Νικολα-Stoneman), ειχατε σιγουρα προβλημα με τον ανορθωτη?  Το αναφερω επειδη δεν εχει ακουστει ποτε σε ΤΑ650, να ξερουμε τουλαχιστο να προσεχουμε.. (Στα ταξιδια εκτος Ελλαδας παντως παιρνω μαζι μου ενα δευτερο).

Απ ότι φαίνεται υπήρχε, γιατί βάζοντας καινούρια μπαταρία οι μετρήσεις δεν ήταν καλές. Δοκιμάσαμε με άλλον ανορθωτή και έπαιξε σωστά.

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #103 on: Δευτέρα 25 Ιούλιος 2016, 20:13:44 μμ
Ιστορία ολόκληρη ... :eusa_think:

Η περτικαλί GK αγοράστηκε τον Οκτώβρη του 2014, απο το Κυριαζή στην Θηβών στο ποσόν των 45 ευρώ (τότε) .
Τωρα πωλείται στα 35 ευρά σε προσφορά. :eusa_think:

Λόγω εργασίας είχα μια συνεργασία με την ΒΙΟ.ΣΥ την παλιά εταιρεία κατασκευής μπαταριών που τώρα εκτός απο τις λοιπές δραστηριότητές της είναι κ εισαγωγέας των μπαταριών Winner.
Eκεί έμαθα οτι διαθέτει την YTZ12S στην σειρά Pegasus που είναι κλασική με υγρά κ τάπες, σε σειρά Centaurus που είναι κλειστου τύπου με υγρά κ την Amazon που είναι τύπου τζέλ με στερεό ηλεκτρολύτη δλδ.
Ετσι είπα να δοκιμάσω την  τζέλ αφου η τιμή είναι στα 45 ευρώ (φιλικά).

Ηθελα να δοκιμάσω μια Yuasa με τζελ αλλά η Japan είναι στα 125 ευρώ  :eusa_naughty: κ η Taiwan με υγρά στα 83 , θα δώ τι θα βγαλει η Winner και στην επόμενη αλλαγή κατά εκεί με βλέπω.

Επίσης υπάρχει η επιλογή σε Yuasa πάντα να μπεί η YTZ14S , η 12S έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Ηλεκτρική τάση   12 [V]
Χωρητικότητα (C10)   11 [ΑΗ]
Ρεύμα κρύας εκκίνησης   210 CCA A(EN)
Μήκος   150 [mm]
Πλάτος   87 [mm]
Ύψος   110 [mm]
Βάρος   3.700 [kg]

και η 14S

Ηλεκτρική τάση   12 [V]   
Χωρητικότητα (C10)   11.2 [ΑΗ]
Ρεύμα κρύας εκκίνησης   230 CCA A(EN)
Μήκος   150 [mm]
Πλάτος   87 [mm]
Ύψος   110 [mm]
Βάρος   3.900 [kg]

ενώ σαν τιμή η 14αρα είναι 2 ευρώ ακριβότερη.

Ζήτησα την 14S σε Winner αλλά ήταν 2 εκ ψηλότερη, αρα δεν χωρουσε με τπτ.
Να μην πώ το κουφό  :2slap:, οτι μου πρότεινε την 10S επειδή εκείνη την στιγμή δεν είχε 12S στο ράφι. Πιάσ΄τ΄αυγό κ κουρευτο δλδ  :cussing:

Πήρα ένα τηλ στον Κυριαζή για να δώ τρόπους πληρωμής ''εξ αποστάσεως'' αφού έχω μείνει από μπαταρία στην επαρχία.
Του είπα οτι η GK κράτησε μόλις ενα χρόνο κ 8 μήνες κ μου απάντησε : - Και πάλι καλά να λές ...
Δλδ? αυτά γιατί δεν μου τα είπε από την αρχή ? Τέλος πάντων.

Οσο για τον ανορθωτή που είπε ο Γιώργος, ο δικός μου δεν ανέβαζε τάση, δεν είχε θέμα με την αρχική ανόρθωση δλδ και τα τρία πηνία λειτουργούσαν κανονικά, αλλά κάτι προβληματίστηκε στο τμήμα ελέγχου τάσης κ δεν ανέβαζε πάνω απο 13.5V  δίχως φώτα κ πάνω απο 13,2 με φώτα.
Βέβαια κ με αυτές τις τάσεις η μπαταρία φορτίζει αλλά οχι όπως πρέπει, αφου ο SUN που έβαλα μετά ακόμα κ με την ψόφια πλέον GK δίνει ταση 14,4V στις 4500στρ/λ.
Φυσικά εχω κρατήσει τον παλιο για εφεδρικό.

Μια ακόμα παρατήρηση , απο τότε που η μπαταρία γονάτισε κ χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το γιατί έπεσε το ρελαντί, κ ο κινητήρας δεν λειτουργεί στρωτά.
Δείχνει δλδ σαν να χρειάζεται αυτή την διαφορά του ενός Volt .
Τι να πώ? ισως να μην δίνει η ICU το σωστό σπινθήρα? Ισως ... υποθέσεις κάνω. :eusa_think:

Η μπαταρία εχει ταση 12,2 V με το μηχανάκι αραχτό  δίχως συναγερμό ολη νύχτα κ μετα απο απογευματινή βόλτα πάνω απο 35χλμ . Το πρωί δίνει μόνο μια ευκαιρεία να μιζάρω, αντε δύο το πολύ κ αν δεν πάρει αμμέσως η ταση της πλέον πέφτει στα 11,6V.

Πρός το παρόν αναμένω την Winner να την φέρει ο φίλτατος σύντροχος κ συμφορουμίτης Ιωάννης Καψιώτης  :eusa_clap:  κ βλέπουμε.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #104 on: Τρίτη 26 Ιούλιος 2016, 00:35:52 πμ
Πάντως εγώ είχα πάρει μια fulbat κλειστού τυπου 27 ευρω. Την έχω 2 χρονια και 8 μήνες. Με χάιδεμα της μιζας παίρνει μπροστά. Μην πετάτε λεφτα σε μπαταρίες δεν αξίζει.

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #105 on: Τρίτη 26 Ιούλιος 2016, 23:44:11 μμ
Τελικά η Winner εφτασε, κλειστή κ φορτισμένη, ταση στα 12,3V, κ ετσι την εβαλα για λίγο για μια επιπλέον αρχική φόρτιση όπως ζητάει κ το βιβλιαράκι της.

Αντιγραφω μεταφράζοντας το βιβλιαράκι της, εχει μερικά πράματα χρήσιμα αξίζει μια ματιά:

Aρχική χρήση

β) Οι μπαταρίες φεύγουν απο την εργοστάσιο γεμάτες κ φορτισμένες.(αφορά τις τζελ)
Η περίοδος αποθήκευσης είναι 3 μήνες απο την ημερομηνία που φεύγει απο το εργοστάσιο.
Μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο η μπαταρία μπορεί να τοποθετηθεί κ να χρησιμοποιηθεί άμμεσα δίχως φόρτιση, αλλά θα ήταν καλύτερα να γίνεται μια συμπληρωματική φόρτιση εάν είναι δυνατόν.

1) Επιπλέον φόρτιση

Επιπλέον φόρτιση θα πρέπει να γίνεται με τάση 13,5 - 13.8V.
Το ρεύμα αρχικής φόρτισης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0.3*C=A.(πχ 0,3*11=3,3 Α )
Οταν η μπαταρία χρησιμοποιείται πάνω στο όχημα, η κατανάλωση δεν είναι πολλή αρχικά λόγω της μικρής συνέχειας παρόλο που το ρεύμα είναι μεγάλο, από την άλλη πλευρά, η μπαταρία μπορεί να πάρει φόρτιση από το όχημα όταν κινείται και να φορτίσει πλήρως  μετά από λίγο.

2) Πληρης φόρτιση

Η μπαταρία θα πρέπει να αφαιρεθεί απο το φορτίο της για να φορτιστεί πλήρως όταν η εκφόρτιση είναι σημαντική κ έχει προκληθεί απο συχνές εκκινήσεις η κάποιες άλλες αιτίες αλλά η έγκαιρη φόρτιση δεν είναι διαθέσιμη ή η τάση φόρτισης δεν είναι αρκετή με την μπαταρία πάνω στο όχημα ( εάν η μπαταρία χρησιμοποιείται με οιονδήποτε άλλο τρόπο θα πρέπει να φορτίζεται πλήρως μετα απο κάθε εκφόρτιση).

Πληρης φόρτιση γίνεται με τάση 14.4 - 15.0V .
Το ρεύμα κατά την εκκίνηση της  φόρτισης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0.3*C .
Οπου C είναι η ονομαστική ένδειξη του φορτίου της μπαταρίας σε Ah.
Η φόρτιση θα πρέπει να σταματήσει οταν το ρεύμα φόρτισης παραμείνει σταθερό για πάνω απο 3 ώρες. (Ο χρόνος φόρτισης πρέπει να είναι μεταξύ 16-24 ωρών και το ρεύμα φόρτισης θα πρέπει να είναι 1.2-1.5 φορές το ρεύμα εκφόρτισης) .

Διαρροή επί του οχήματος

Αυτό το πρόβλημα προκαλείται απο μεγαλη διάρκεια χρήσης . παλαιά κυκλώματα και μια ακατάλληλη σύνδεση στο όχημα.
Μπορούμε να ελέγξουμε το πρόβλημα συνδέοντας ενα αμπερόμετρο σε σειρά με την μπαταρία .
Οι ενδείξεις θα πρέπει να είναι <0.02Α, αλλιώς θα πρέπει να ελεγχθούν οι καλωδιώσεις.

Εξαιρετική τάση φόρτισης.

Η τάση φόρτισης πρέπει να είναι 13.5 - 13,8V κανονικά σε ρελαντί και δεν πρέπει να ξεπερνά τα 14.8V, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή φόρτιση ή ενδεχομένως να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

(1) Οι μπαταρίες χάνουν ισχύ αποθηκευμένες , και πιθανόν να χρειάζονται επαναφόρτιση κάθε τρείς μήνες.
(2) Η ταση φόρτισης δεν πρέπει ννα ξεπερνά τα 15V κατά την διάρκεια χρήσης , αλλιώς αυτό θα προκαλέσει απώλεια νερού και θα επηρεάσει τα χαρακτηριστικά τους.
(3) Η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται πλήρως μετά απο μια εκφόρτιση . Δεν πρέπει να διατηρείται εκφορτισμένη.
(4) Οι πόλοι της μπαταρίας πρέπει να διατηρουνται καθαροί, και να μην την πλησιάζουμε σε φωτιά.
(5) Μην ανατρέπετε την μπαταρία, η με οιονδήποτε τρόπο να προκαλέσετε επαφή των υγρών της με το δέρμα η τα ρούχα σας.
(6) Η μεταφορά κ τοποθέτηση της μπαταρίας πρέπει να γινεται με την μπαταρία σε όρθια θέση , αποφεύγοντας το κούνημα κ τα κτυπήματα.

Αντε να δούμε πόσο θα αντεξει κ αυτή, αισθάνομαι οτι κάνω ενα κάτι σε έρευνα αγοράς  :eusa_think:, αλλά αυτό είναι κ καλό αν είναι να βοηθήσω κάποιους συμφορουμίτες.
Και όποιος άλλος είναι σίγουρος για την σωστή λειτουργία του συστήματος φόρτισής (πηνία/ανορθωτή)  του κ εχει αποψη για κάποια μπαταρία μπορεί να καταθέσει εδώ τις εμπειρίες του.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #106 on: Τετάρτη 27 Ιούλιος 2016, 06:32:06 πμ
Καλορίζικη Νίκο. Yasa και μαλακιες...

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #107 on: Τετάρτη 27 Ιούλιος 2016, 21:17:54 μμ
Καλορίζικη Νίκο. Yasa και μαλακιες...

Ευχαριστώ, την φόρτισα ''ελαφρώς'' κ την τοποθέτησα πριν λίγο.
(Ας βοηθήσουμε κ μια Ελληνική εταιρεία, ανθρώποι δουλεύουν κ εκεί, μια δοκιμή είναι , αν βγεί καλή θα επανέλθω στο νήμα.)

Μια παρατήρηση, κατά διαστηματα ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ το κόκκινο βίσμα του ρελέ της μίζας, ειδικά το δεξί εξωτερικό ακροδέκτη που επειδή έχει συνεχώς ταση πιάνει πρασινίλα .
Δεν είναι ενα εξάμηνο που τον είχα καθαρίσει κ τωρα πάλι τα ίδια.

Κάποια στιγμή θα παραγγείλω αυτά:

Bulb Grease
http://www.superbrightleds.com/moreinfo/bulb-grease/bulb-grease/1144/2726/

Connector Grease
http://www.superbrightleds.com/moreinfo/bulb-grease/connector-grease/1145/2727/

πρέπει να κάνουν δουλειά.

Παρατηρήσεις: Οι διαφορές στις τάσεις φόρτισης σημαντικές, 14.1Volts δίνει ο ανορθωτής στο ρελαντι δίχως φώτα κ 13.3 με φώτα.
Δίνει 14.45V στις 4500στρ/λ δίχως φώτα κ 13,8 με φώτα.

Αυτό που είναι κουφό κ το διαπιστώνω για δεύτερη φορά είναι η άνοδος κατά 200στρ/λ του ρελαντί , που τις τελευταίες μέρες είχε πέσει στις 1000στρ/λ κ το είχα ανεβάσει απο την πλαστική βίδα.
Ταυτόχρονα σταθεροποιήθηκε κ το ρελαντί , το δικό μου βέβαια ήταν πάντα χοροπηδηχτούλι αλλά τωρα τωρα τελευταία είχε παραγίνει .

Σκέψεις:     Δεν θα είχα θέμα να χρησιμοποιώ φθηνές μπαταρίες, αλλά με τόσο προσεγμένη χρήση το να σου κρατάει μια μπαταρία ενάμιση χρόνο είναι πλέον κοροιδία.
    Δλδ το να μείνω στην επαρχία στο πουθενά απο μπαταρία κ να βρω μια φθηνή κατω απο 50 ευρώ για να γυρίσω σπίτι μου το δέχομαι, αλλά το να μπαίνω στο μαγαζί του άλλου κ να μου δίνει μπαταρία της συμφοράς δεν το δέχομαι, όσο κ να σκεφτομαι πώς ότι πληρώνεις παίρνεις.
     Αυτό γιατί, αν η μπαταρία ''κόψει πόλο'' σε κοροιδεύει, δλδ στο βολτόμετρο έχεις την κανονική της τάση πχ στα 12.5V κ ενώ όλα λειτουργούν κανονικά, δλδ immo, ενδεικτικά, ακόμα κ φώτα δεν έχεις μίζα. Αυτό ναι μεν σε ξεγελάει αλλά δεν δημιουργεί κ κάποιο πρόβλημα στην ανορθωτή αφου η μπαταρία δεν τραβαει μεγάλο ρεύμα φόρτισης.
Με αλλα λογια κ σε φορτιστή να συνδεθεί σε 2-3 λεπτά θα την δείξει φορτισμένη πλήρως αφού τον ''κοροιδεύει'' επειδή τραβάει σχεδόν μηδενικό ρεύμα κ έχει κ τάση.
     Αν όμως μια μπαταρία εχει βραχυκυκλωμένο στοιχείο, εχει τάση μικρότερη απο την κανονική , δλδ αντί να  έχει 6 στοιχεία επι 2,1V το καθένα κ συνολικά 12,6 V , θα έχει πχ 11.8Volts, ετσι εύκολα καταλαβαίνεις πως είναι βλαμένη η εστω οτι κατι συμβαίνει.
   Το κακό εδώ είναι πως η μπαταρία ενώ δείχνει σε ανορθωτή κ φορτιστή πως είναι διαρκώς εκφορτισμένη τραβαει όσο ρεύμα της δώσεις με αποτέλεσμα αν δεν το αντιληφθείς έγκαιρα να κλαίς κ τον ανορθωτή σου που δουλεύει υπερωρίες  προσπαθώντας να ανεβασει την τάση της.

Αυτά, θα επανέλθω με νεότερα, ελπίζω μετα απο πολύ καιρό.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #108 on: Κυριακή 04 Ιούνιος 2017, 01:34:21 πμ
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, μιας και πιο σχετικό δεν θα μπορούσα να βρω,  θα παραθέσω και εγώ την δικιά μου εμπειρία.

Χθες με άφησε στον τόπο κυριολεκτικά η Yuasa TTZ12S, δηλαδή εκείνη η "καλή με προδιαγραφές τζαπάν, αλλά μέιντ ίν τάιβάν" που έλεγε ο ποιητής πριν 4 χρόνια και κάποιους μήνες. Την είχα μάλιστα πληρώσει αρκετά ακριβά, και από ότι είδα η τιμή της παραμένει εξαιρετικά υψηλή ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. ~80 ευρώ, τα οποία δεν μπορώ να τα διαθέσω.

Yuasa ΔΕΝ ξαναβάζω, δεν τη θεωρώ σε καμία περίπτωση value for money, αφού κράτησε μόλις 4 χρόνια, την ίδια ώρα που η κινέζικη που φορούσε η ΤΑ όταν την αγόρασα ήταν και εκείνη 4 ετών, και απλώς έσπασε ο ένας πόλος κατά το βίδωμα. Το κόστος της δε, τότε ήταν κάπου στα 30 ευρώ, και δυστυχώς δεν την βρίσκω πλέον στην αγορά.

Με ενδιαφέρει κάτι οικονομικό πλέον, η μηχανή δεν γράφει χιλιόμετρα όπως έγραφε παλιά, και πλέον δεν απομακρύνομαι ιδιαίτερα από την Αττική, άλλωστε υπάρχει και η οδική για παν ενδεχόμενο. Οι Winner που γράφει ο φίλος Νίκος, είναι για κάποιο λόγο εξίσου δυσεύρετες, ενώ κανείς, μα κανείς όμως, (από τα καταστήματα που επισκεύθηκα) δεν έχει να προτείνει κάτι κάτω από 50 ευρώ, ακόμα και αν πρόκειται για την τελευταία από τις τελευταίες μάρκες.  :-\

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #109 on: Δευτέρα 05 Ιούνιος 2017, 00:12:05 πμ
Και οι Winner εισαγωγής είναι , τις εισάγει η παλιά ΒΙΩΣΥ στον Ασπρόπυργο, η τιμή της είναι στα 45-50 ευρω αλλά είναι τύπου τζελ, δλδ την αγοράζεις ταπωμένη κ φορτισμένη απο το εργοστασιο.
Τωρα τι σημαίνει αυτό κ αν αξίζει τον κόπο? Δεν ξέρω , πιάσ' τ' αυγό κ κούρευτο.

Η περτικαλί κινέζα που εχω στο ράφι τελικά είναι σαλταρισμένη , την φορτίζω κ μετα απο 12 ωρες μένει με 11,6V, δλδ 12,5-1.2= 11,3 αρα έχει πρόβλημα το ενα στοχείο .
Αυτή μας αφησε χρόνους .

Τώρα έχω μια GK , κινέζα κ αυτή αν δεν κάνω λάθος , μετά απο 6 μήνες αραξιά είναι ζωηρή δίχως να την έχω φορτίσει , θα δούμε ...

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #110 on: Δευτέρα 19 Ιούνιος 2017, 18:03:18 μμ
Τελικά η αναζήτηση μπαταρίας εξελίχθηκε σε μεγάλο σήριαλ, έγινε όμως η αλλαγή την εβδομάδα που μας πέρασε και η μηχανή πλέον κυκλοφορεί κανονικά.

Οφείλω να γράψω ότι εδώ στην Αθήνα, στις περιοχές που κινήθηκα (Περιστέρι, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Κολωνός-Λένορμαν, Αιγάλεω, Άγ. Δημήτριος), δεν βρήκα πουθενά μπαταρία κάτω από 60 ευρώ. Και μιλάμε στα 60 ευρώ για μπαταρίες που δεν είναι ούτε για φτύσιμο. Κινέζικες από τα βάθη της Κίνας, τις οποίες το 2012~2013 τις έβρισκα 25 ευρώ ΤΟ ΠΟΛΥ. Οι "μάρκες" (Varta, Yuasa, Bosch) απλησίαστες, για την τσέπη μου, από 75 ευρώ μέχρι 85 στο μεσαίο budget και έως και 160 στις "εξαιρετικές - μοναδικές - απίθανες". Με κέρδος "ένα τάληρο κάτω χωρίς απόδειξη" στο 100% των καταστημάτων που ρώτησα.

Τελικά κατέληξα στην Σπ. Πάτση και πήρα μια πορτοκαλί GEL μπαταρία, δεν πρέπει ούτε μάρκα να γράφει, είναι όμως GEL έχει βολτόμετρο, μετράει πόσο καιρό είναι εγκατεστημένη, έχει και Alarm ηχητικό για over/undervoltage. Καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς, αλλά με κόστος 45 ευρώ χωρίς απόδειξη προφανώς. Δεν θα διαφημίσω την επιλογή μου, την ίδια ακριβώς μπαταρία την είχα αγοράσει το 2014 για το Γιαμάχα που έχω παροπλίσει πλέον. Κρατάει ακόμα την τάση της στο ράφι και άντεξε σε καθημερινή λειτουργία πάνω από χρόνο, πράγμα που δεν είχα καταφέρει με καμία μπαταρία που έβαζα τότε στο Γιαμάχα, οπότε τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω για μια διετία και θα είμαι και ευχαριστημένος.

ΔΕΝ ξέρω πόσο θα κρατήσει, ΔΕΝ με νοιάζει πόσο θα κρατήσει, ήθελα να σπάσω το φράγμα των 50 ευρώ, άλλωστε δεν με έπαιρνε να δώσω παραπάνω ειδικά πλέον αφού χιλιόμετρα δεν θα κάνω τόσο εύκολα με τη μηχανή και δη εκτός πόλης για να έχω θέμα.

ΥΓ: Μα τι άλλαξε από το 2013 προς το καλύτερο και πρέπει την μπαταρία που έκανε τότε 25 να την παίρνουμε τώρα 60? Μπας και ήρθε η ανάπτυξη και δεν την πήραμε χαμπάρι;  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
« Last Edit: Δευτέρα 19 Ιούνιος 2017, 18:05:01 μμ by Johnny_Nik »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #111 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 04:15:16 πμ
Παράξενο , οταν εμεινα απο μπαταρία βρηκα τις κινεζικες σε τιμές στα 50 ευρω.
μετα απο 6 μηνες στα ίδια μαγαζιά εβρισκα τις ιδιες μπαταρίες στα 35 ευρω .

Τωρα απο ότι λες εχουμε επιστροφή στις παλιές τιμές . Κουφόν.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #112 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 05:10:37 πμ
μετα απο 3,5 χρονια http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1956.msg325035#msg325035

και η δικια μου μπαταρια ψωφησε.

σημερα πηγα να την βαλω μπρος αλλα ουτε τακ δεν εκανε.
ειχα κανονικα λαμπακια αλλα τιποτα.
καλωδια λοιπον μιας και η τελευταια φορα που πηρε μπρος ηταν το πασχα και επρεπε να δουλεψει το μοτερ.
μετα απο κανα 20λεπτο λειτουργιας,να ακουσουμε και το βεντιλατερ οτι δουλευει,γυρναω σπιτι,σβηνω,παω να ξαναβαλω αλλα απολυτως τιποτα.
ειχα λαμπακια και φωτα αλλα δεν εκανε ουτε τακ.
πηγα να την βγαλω για να την φορτισω αλλα μαλλον στο λυσιμο της βιδας του θετικου πολου αυτος κοπηκε και ειδα οτι ειχε μαζεψει αυτο το γαλαζοπρασινο γυρω γυρω.
38 ευρω την ειχα παρει και τωρα εχει 47 στο ιδιο μαγαζι.
την βρισκω ομως και φτηνοτερα.

https://www.batterypro.gr/full_product.php?prod_id=1475506578

http://www.automotobatteries.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-gk-12v-10ah-ytz12s-bs-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85.html

και μια παρομοια.
https://www.batterypro.gr/full_product.php?prod_id=1376179238

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 20:56:21 μμ
Ο κ.Κυριαζής μου ζήτησε για την φθηνότερη μπαταρία που μπορώ να βάλω στην ΤΑ, 65 ευρώ, όταν επισκέφθηκα το κατάστημα ψάχνοντας για μπαταρία. Μου είπε μάρκες GK, Yuasa Taiwan και Yuasa Japan (!!! υπάρχουν ακόμα?), δεν είχε φθηνότερες, μου είπε γύρω στο 50άρικο να μου βρει μεταχειρισμένη (!!!).

Ομοίως στη Βουλιαγμένης για "φθηνή" μου είπε να παραγγείλουμε = διαθεσιμότητα μηδέν, αλλά θα αργούσε, από τις "ακριβές" όμως είχε να μου δώσει όσες ήθελα.  :goofy:

ΚΑΙ οι δύο μου είπαν άλλες τιμές στο μαγαζί από ότι γράφει στο ισοπ και το βλέπω τώρα, λογικό ίσως ή απλά είδαν ότι πάρκαρα απέξω με μερσεντές και σκέφτηκαν ότι θα έχω να δώσω κάτι παραπάνω για το ίδιο προϊόν.  :2hysterical: :2hysterical:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #114 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 21:09:06 μμ
Η Yuasa Taiwan αξιζει τα λ7 της καθως κραταει τουλαχιστο 3 χρονια, με νορμαλ χρηση αρκετα περισοτερο. Η δευτερη δικια μου ειναι πανω 3.5 χρονια με το μηχανακι αφημενο στην Ελλαδα να χρησιμοποιειται κατα καιρους και, αν και εχει "αδυνατισει" πια λιγο, ειναι ακομη ok. Και μια φτηνοτερη μπορει να ειναι επισης ok αλλα η GK που ειχα βαλει καποια χρονια πριν με αφησε χωρις καμια προειδοποιηση, μια μερα καπου στα τρια χρονια σταματησε να δινει ρευμα και ουτε με φορτιστη ειχα μπορεσει να την αναστησω προσωρινα.

" the PouroDuro spirit "

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #115 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 21:28:02 μμ

Το 2010 εβαλα στο BMW μια οdyssey 535 αν θυμαμαι καλα.
Τα πρωτα 1-2 χρονια εκανε κανονικα χιλιόμετρα το μηχανακι.
Τα τελευταια 6 κανει το πολύ 1000 με 2000 τον χρόνο... δηλαδη καθεται και χασμουριέται για μηνες συνηθως... 
Που και που την βαζω στον φορτιστή.

Ε ακόμα ειναι μια χαρά! δηλαδη και στην πανελλήνια που πηγα, με τοσα σταματα-ξεκινα δεν ειχε κανενα προβλημα...
Εχωσα βεβαια καμια 120αρια ευρω... αλλα το γραφω γιατι ποτε δεν μου εχει κρατησει μπαταρία τόσο...
Και η επομενη, αν αυτη εδω χαλάσει ποτέ... ίδια θα είναι...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #116 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 21:46:09 μμ
@XLGeorge

Η μπαταρία η κινέζικη που φορούσε η ΤΑ όταν την αγόρασα ήδη ήταν 4 ετών. Ακόμα και αν με άφηνε μιλάμε για ένα κόστος της τάξεως 25~30 ευρώ τότε που αγόρασα την Yuasa προς 80, και κράτησε πάνω κάτω τα ίδια χρόνια. Για εμένα προσωπικά το έγραψα και πιο πάνω ότι δεν ήταν τελικά τόσο value for money λύση η Yuasa, ίσως απλά να ήμουν άτυχος με την μεν (Yuasa) και τυχερός με την δε (κινέζικη). Το ίδιο σκηνικό ακριβώς με την δικιά σου GK, έζησα εγώ με την Yuasa, πάρκαρα το βράδυ και το πρωί δεν έκανε κιχ, άναβε μόνο τα λαμπάκια. Δίχως προειδοποίηση, δίχως δισταγμούς, τίποτα, ένα πρωί απλά σταμάτησε να δίνει στη μίζα.

@Sotos

Αν είχα χρήματα να διαθέσω πιστέυω ότι θα πήγαινα και εγώ για Odyssey, το σκεφτόμουν μάλιστα από τότε που "έχασα" την κινέζικη και πήγα σε Yuasa. Δυστυχώς ούτε τότε μπορούσα να καλύψω το κόστος και έτσι πήγα στην "δοκιμασμένη". Αν έκανα χιλιόμετρα ίσως να το ξανασκεφτόμουν αυτή τη φορά, αλλά μάλλον σε κάτι φθηνό θα κατέληγα πάλι. Για τις odyssey όμως έχω πράγματι ακούσει τα καλύτερα.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #117 on: Παρασκευή 23 Ιούνιος 2017, 22:00:58 μμ
Ε ακόμα ειναι μια χαρά! δηλαδη και στην πανελλήνια που πηγα, με τοσα σταματα-ξεκινα δεν ειχε κανενα προβλημα...
Εχωσα βεβαια καμια 120αρια ευρω... αλλα το γραφω γιατι ποτε δεν μου εχει κρατησει μπαταρία τόσο...
Και η επομενη, αν αυτη εδω χαλάσει ποτέ... ίδια θα είναι...

Η μαμισια Yuasa Japan του Τρανσαλπ κρατησε 6.5 χρονια και αυτο με χρηση που και που, μια εδω και μια εκει οπως παντα. Αλλα η Yuasa Taiwan του VFR κρατησε 8.5 χρονια με ακομη πιο sparse χρηση. Η δε Yuasa Japan του Αγγλικου ΤΑ κρατησε 10 χρονια και κατι, αλλα τα τελευταια 5 που τοχα εγω το χρησιμοποιουσα καθε μερα για commuting. Να πω επισης οτι δεν φορτιζω ποτε τις μπαταριες στα μηχανακια μου - μονο για να τις αναστησω για λιγο οταν αρχιζουν και τα παιζουν - και οτι τα μηχανακια μου περνανε σχεδον ολη τη ζωη τους εξω στο κρυο του χειμωνα. Κατω απ'αυτο το πρισμα, νομιζω οτι οι παραπανω επιδοσεις ειναι εξαιρετικες.

Ειχε γινει κουβεντα σ'αλλο φορουμ γιατι οι μαμισιες μπαταριες και ειδικα οι Yuasa κρατανε τοσο πολυ.

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Σάββατο 24 Ιούνιος 2017, 03:34:19 πμ
.......... γιατι οι μαμισιες μπαταριες και ειδικα οι Yuasa κρατανε τοσο πολυ.

Γιατί είναι κ τα μηχανάκια καινούργια , παίζει?

Το θέμα είναι οτι η Yuasa δεν υπάρχει πιά σαν Τζαπάν, οπότε έμεινε μόνο τ΄όνομά της .

Η μπαταρία απο την στιγμή που κατασκευάζεται κ μπαίνει μέσα ηλεκτρολύτης είτε σαν τζέλ είτε σαν ζουμί είναι προγραμματισμένη να αποθάνη, το θέμα είναι το πότε θα γίνει αυτό .
Τα μολύβια πλέον είναι όλα απο ανακυκλωμένα υλικά κ η ποιότητα έχει πέσει κατά πολύ στην προσπάθεια του να βγεί επιπλέον κέρδος .

Τωρα πιά αρκετοί πειραματίζονται με διάφορες μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας, πχ:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=z3x_kYq3mHM

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #119 on: Σάββατο 24 Ιούνιος 2017, 19:33:19 μμ
νομιζω πως αν η μηχανη δεν ειχε τοσο μεγαλα διαστημα αναμεσα στην καθε βολτα η μπαταρια θα κραταγε περισσοτερο καιρο.
σε καθε περιπτωση θεωρω πως τα 35-45 ευρω ειναι καλη τιμη για τα 3,5 χρονια που αντεξε.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #120 on: Κυριακή 25 Ιούνιος 2017, 23:16:23 μμ
Σαφως κ άξιζαν τα λ7 για 3.5 χρόνια , μπορείς όμως να βαλεις ενα φορτιστη/συντηρητή  πχ σαν αυτόν του ludl που δινει κατά καιρούς στα 19 ευρω κ να αυξήσεις την ζωή της .

Το κακό όμως με αυτόν τον φορτιστη είναι πως κάθε φορά που ενεργοποιείται θέλει πάτημα το μπουτονάκι για να πάει στο πρόγραμμα 'μοτό''  , αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να τον εκκινείς εσύ κ οχι κάποιος χρονοδιακόπτης .
Παρόλο που είναι κ συντηρητής δεν έχω ελέγξει τι δίνει στην μπαταρία μόλις περάσει σε λειτουργία συντηρησης.
Και δυστυχώς οτι προκαλεί στην μπαταρία μια μεγαλη περίοδος δίχως φόρτιση το ίδιο προκαλεί κ η συνεχής φόρτιση.

Offline andreas_spec

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #121 on: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 04:26:49 πμ
Καλησπέρα παιδιά , έχω και εγώ ένα ξεχωριστό  ΤΑ 650 όπως ανακάλυψα στις αρχές του καλοκαιριού, και  είναι  πολύ εκνευριστικό  επειδή το πήρα για αξιόπιστο. Με άφησε στον δρόμο σήμερα, πήγαινα με 5η  και 100 km/h και ξαφνικά έκοψε το γκάζι ,και απλά τσούλησα με ταχύτητα αλλά χωρίς ρεύμα δηλαδή σπινθήρα και ψόφια μπαταρία . να πω επίσης πως η μηχανή δεν δουλεύει άμα αποσυνδέσεις τον πόλο της μπαταρίας .διάβασα και ξαναδιάβασα το θέμα αλλά άκρη δεν έβγαλα , τελικά  το έλυσε κανείς αυτό  το θέμα; μέσα στην βδομάδα θα δοκιμάσω καινούργιο ανορθωτή μάλλον .

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #122 on: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 17:05:05 μμ
Καλησπέρα παιδιά , έχω και εγώ ένα ξεχωριστό  ΤΑ 650 όπως ανακάλυψα στις αρχές του καλοκαιριού, και  είναι  πολύ εκνευριστικό  επειδή το πήρα για αξιόπιστο. Με άφησε στον δρόμο σήμερα, πήγαινα με 5η  και 100 km/h και ξαφνικά έκοψε το γκάζι ,και απλά τσούλησα με ταχύτητα αλλά χωρίς ρεύμα δηλαδή σπινθήρα και ψόφια μπαταρία .

Εμένα έκοψε πόλο από τους κραδασμούς η πρώτη μπαταρία και συμπεριφέρθηκε έτσι ακριβώς. Η δεύτερη έκοψε στοιχείο και απλά δεν φόρτιζε ποτέ. Και οι δύο μπαταρίες μου "έφυγαν" δίχως προειδοποίηση, αυτό δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία της μηχανής. Η ΤΑ καλά τα έλεγε αλλά οι μπαταρίες είχαν άλλη άποψη.

να πω επίσης πως η μηχανή δεν δουλεύει άμα αποσυνδέσεις τον πόλο της μπαταρίας .διάβασα και ξαναδιάβασα το θέμα αλλά άκρη δεν έβγαλα , τελικά  το έλυσε κανείς αυτό  το θέμα; μέσα στην βδομάδα θα δοκιμάσω καινούργιο ανορθωτή μάλλον .

Σε ποιό θέμα ψάχνεις λύση; Πράγματι η μηχανή δεν δουλεύει δίχως μπαταρία, και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, έτσι είναι κατασκευασμένη, άρα δεν υπάρχει κάτι το οποίο ζητάει λύση. Έχει αναφερθεί και παλιότερα εδώ, είχα κάνει μάλιστα και δοκιμή γιατί όταν πρωτογράφτηκε δεν το πίστευε κανείς.

Όσον αφορά τον ανορθωτή θα σου πρότεινα να ψάξεις μόνον αφού τσεκάρεις το ηλεκτρικό σύστημα σου. Δηλαδή με καλή μπαταρία, θα μετρήσεις την τάση φόρτισης και μετά θα αποφασίσεις εάν πρέπει να αλλαχθεί ο ανορθωτής ή όχι. Μπορεί απλά να ήταν η ώρα της μπαταρίας, ακόμα και καινούργια να ήταν δεν έχει κατι να λέει, αστοχίες παίζουν, οπότε αν ήρθε η ώρα της δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #123 on: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 17:33:45 μμ
Το μηχανάκι δεν δουλεύει δίχως μπαταρια.
Θέλει έστω κ μια ψοφια , δλδ ακόμα κ να μην μιζαρει καθόλου αλλά να υπαρχει.

Κάνε ότι σού είπε ο Γιάννης πρώτα σιγουρέψου ότι έχεις σωστή μπαταρία, μετά το σύστημα φορτισης.

Offline andreas_spec

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #124 on: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 20:02:37 μμ
Το πρώτο περιστατικό ήταν τον Ιούνιο και μου είχε βραχυκυκλωσει μπαταρία ,ήταν κινεζική και παλιά 2-3 χρόνων οπότε νορμάλ πράγματα καμία ανησυχία εδώ . Στο χθεσινό περιστατικό η μπαταρία ήταν 3 μηνών μάρκας Gk ,δεν ψοφήσε βαράει μίζα και ζωντανά κιόλας ,αλλά δεν παίρνει μπροστά τώρα.
Δηλαδή με αφήνει στον δρόμο με 5η ,σβήνουν όλα τα λαμπάκια και τα σχετικά ,και λέω ψόφια μπαταρία μα ποτέ πρόλαβε;καλώδια από αμάξι ,τελικά πήρε μπροστά ,βλέπουμε ανορθωτη όλα καλά ,γυρνάω σπίτι  Μετά από 140 χλμ ,με κάτι ψιλομπουκοματα ,την κάνει βόλτα ο πατέρας μου για να μου πει την γνώμη του και στα 300 μέτρα σβήνει. μυστήρια πράγματα . Εγώ θεώρησα σαν πρόβλημα το ότι η μηχανή δεν δουλεύει χωρίς μπαταρία ,εφόσον δεν είναι πρόβλημα όλα καλά ,παρολαυτα κάτι κόβει την φόρτιση της μπαταρίας πιστεύω γιατί άλλο να σε αφήνει σε μια ζόρικη μιζια ας πούμε σε χαμηλή θερμοκρασια και άλλο ενώ πήγαινεις με 5η και 100χλμ σε κατηφορα.
« Last Edit: Δευτέρα 04 Σεπτέμβριος 2017, 20:07:50 μμ by andreas_spec »