Παιδες, επανερχομαι στο θεμα τωρα που εχω λιγο χρονο καθως καποια λεγομενα μου μαλλον παρανοηθηκανε κρινοντας απο τις αντιδρασεις. Ανεφερα τα ΚΤΜ(950/990) στο αρχικο ποστ γιατι θεωρουνται και ειναι τα καλυτερα μεταξυ των μεσαιων/μεγαλων ον-οφφ στο χωμα. Μιλωντας για σπορτ-τουρινγκ/σουπερ-σπορ δεν ονοματισα κανενα γιατι δεν υπαρχει καποιο που να θεωρειται απο την πλειοψηφια αναβατων το καλυτερο.
Τωρα το οτι καποιο μηχανακι ειναι πολυ καλυτερο δεν σημαινει απλα οτι ειναι και γρηγοροτερο παντου απο καποιο αλλο με οδηγους παρομοιων ικανοτητων. Ειδικα στο χωμα, χρειαζονται πολυ δυνατοι και προπονημενοι αναβατες για να παρουν τα μεγιστα απο ενα κορυφαιο μηχανακι. Αλλα ακομη και στην ασφαλτο, εξαρταται πχ απο το ποσα ρισκα θα παρει καποιος. Και το τι ειναι καλο και ικανο δεν ειναι παντα προφανες σε ολους. Για παραδειγμα, εχω δει DR650 και Dominator με αναβαθμισμενες αναρτησεις να πανε στο χωμα ετσι οπως δυσκολα θα πανε μεγαλυτερα και βαρυτερα ον-οφφ

Οσο για τα “ματια πιατακια” συμβαινει σε διαφορες περιπτωσεις οταν δεν το περιμενει κανεις. Οπως για παραδειγμα κουφαθηκανε πολλοι οταν σε προσφατο trail-ride με πολυ δυσκολα κομματια συμετειχανε ενα Τρανσαλπ 650 και ενα XTZ660 Τενερε αναμεσα κυριως σε μικρα καθαροαιμα και οι διοργανωτες οι ιδιοι εντυπωσιαστηκανε τοσο που φτιαξανε και τους δωσανε ειδικο βραβειο “για τα πιο ακαταλληλα μηχανακια στο trail-ride”

Οπως φανταζομαι θα κουφαθηκανε (πιατακια κλπ) και οι διοργανωτες του Erzberg οταν ειδανε το Σπανο να κατεβαινει με GS1200 Adventure

- για οποιον ξερει, το Erzberg ειναι κολαση ακομα και για καθαροαιμα εντουρο. Και τελικα οπως κουφαθηκαμε πολλοι περσι τετοια εποχη (και ο υπογραφων) οταν ειδαμε τον Λευτερη να πηγαινει το DakarDero του σε πολυ δυσκολα χωματινα τεραιν με τροπο που δεν φανταζομασταν οτι ειναι δυνατο να γινει μ’αυτο το μηχανακι

EDIT: Και να συμπληρωσω οτι το Τρανσαλπ εκπλησει καποιους που δεν το ξερουν λογω του στρουμπουλου, αθωου και "αχρωμου" εμφανησιακα χαρακτηρα του. Για παραδειγμα, αν βλεπανε ενα Αφρικα να παει δυνατα στο χωμα, μαλλον δεν θα εκπλησοντουσαν λογω της "πολεμικης χωματινης" εμφανισης του, ασχετα αν ειναι σχεδον το ιδιο με το Τρανσαλπ "beneath the skin" και λιγοτερο μανιτζεβελο στα κλειστα και δυσκολα κομματια.