Hellas Transalp Forum

ΠΩΛΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ VARADERO MK2ABS2006 ΦΟΥΛ ΕΞΤΡΑ

Aerios · 20496

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #25 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 06:03:55 πμ
χαχαχααα....λέω και εγώ....τι όνειρο είδε αυτός πάλι!
Αφού όταν τα είπαμε μου είπε τα καλύτερα!!

Θανάση πολύ καλό !.....αλλά άμα σου βαστάει ξαναγύρνα πάλι πίσω.....  ;) :)

Άσε να λεμε κάνα πρωταπριλιάτικο ρε Γιάννη! Μόνο ν' ακούμε ;D

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #26 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 07:49:07 πμ
Ρε αυτος ο τρανσαλπας στο βιδεο καποιον μου θυμιζει :goofy:

Πάντως ρε φίλε σου βγάζω το καπέλο...... Το Transalp  το έχεις κάνει προέκταση του εαυτού σου και διαβάζεις τα πάντα με αυτό.....

μπράβο....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #27 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 16:39:02 μμ
Πάντως ρε φίλε σου βγάζω το καπέλο...... Το Transalp  το έχεις κάνει προέκταση του εαυτού σου και διαβάζεις τα πάντα με αυτό.....

μπράβο....

Εσύ αφού είσαι τόσο φαν του Transalp...γιατί δεν το αλλάζεις ρε Λευτεράκη ?...  ;D

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #28 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 19:02:36 μμ
Εσύ αφού είσαι τόσο φαν του Transalp...γιατί δεν το αλλάζεις ρε Λευτεράκη ?...  ;D

Ήμουν τόσο φαν γιατί οι απαιτήσεις ήταν άλλες πριν 10 χρόνια......

Τώρα το Dero δεν αλλάζει μιας και είναι ένα πολύ μεγαλύτερο transalp με βελτιώσεις στα σημεία.....

Σταθερές αξίες και τα 2 μηχανάκια.......

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #29 on: Πέμπτη 03 Απρίλιος 2014, 06:05:10 πμ
Πουλήθηκε! Ευχαριστώ ;D

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Πέμπτη 03 Απρίλιος 2014, 06:47:34 πμ
Επιχείρημα θα ήταν να βρεις κάποιον που είχε και τα δύο μηχανάκια για χρόνια  και να σου πει ποιο είναι καταλληλότερο on-OFF (και πιο ασφαλές βέβαια στο τερέν). Ξέρεις κανέναν ; α, ναι, ξέρεις! Εμένα...   ;)

Εεεεπ, ειμαι κι εγω εδω και συμφωνω απολυτα με τον Φωτη. Καλο το ΤΑ και το αγαπαω ακομα, αλλα το ΚΤΜ ειναι μία, ισως και δυο κατηγοριες πανω, σχεδον σε ολα. Δε μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα...

:spamsign: :2tongue:

Παύλος Καρούμπης

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #31 on: Τετάρτη 09 Απρίλιος 2014, 04:06:52 πμ
Παιδες, επανερχομαι στο θεμα τωρα που εχω λιγο χρονο καθως καποια λεγομενα μου μαλλον παρανοηθηκανε κρινοντας απο τις αντιδρασεις. Ανεφερα τα ΚΤΜ(950/990) στο αρχικο ποστ γιατι θεωρουνται και ειναι τα καλυτερα μεταξυ των μεσαιων/μεγαλων ον-οφφ στο χωμα. Μιλωντας για σπορτ-τουρινγκ/σουπερ-σπορ δεν ονοματισα κανενα γιατι δεν υπαρχει καποιο που να θεωρειται απο την πλειοψηφια αναβατων το καλυτερο.

Τωρα το οτι καποιο μηχανακι ειναι πολυ καλυτερο δεν σημαινει απλα οτι ειναι και γρηγοροτερο παντου απο καποιο αλλο με οδηγους παρομοιων ικανοτητων. Ειδικα στο χωμα, χρειαζονται πολυ δυνατοι και προπονημενοι αναβατες για να παρουν τα μεγιστα απο ενα κορυφαιο μηχανακι. Αλλα ακομη και στην ασφαλτο, εξαρταται πχ απο το ποσα ρισκα θα παρει καποιος. Και το τι ειναι καλο και ικανο δεν ειναι παντα προφανες σε ολους. Για παραδειγμα, εχω δει DR650 και Dominator με αναβαθμισμενες αναρτησεις να πανε στο χωμα ετσι οπως δυσκολα θα πανε μεγαλυτερα και βαρυτερα ον-οφφ  ;)

Οσο για τα “ματια πιατακια” συμβαινει σε διαφορες περιπτωσεις οταν δεν το περιμενει κανεις. Οπως για παραδειγμα κουφαθηκανε πολλοι οταν σε προσφατο trail-ride με πολυ δυσκολα κομματια συμετειχανε ενα Τρανσαλπ 650 και ενα XTZ660 Τενερε αναμεσα κυριως σε μικρα καθαροαιμα και οι διοργανωτες οι ιδιοι εντυπωσιαστηκανε τοσο που φτιαξανε και τους δωσανε ειδικο βραβειο “για τα πιο ακαταλληλα μηχανακια στο trail-ride”  ;D Οπως φανταζομαι θα κουφαθηκανε (πιατακια κλπ) και οι διοργανωτες του Erzberg οταν ειδανε το Σπανο να κατεβαινει με GS1200 Adventure  :o :o - για οποιον ξερει, το Erzberg ειναι κολαση ακομα και για καθαροαιμα εντουρο. Και τελικα οπως κουφαθηκαμε πολλοι περσι τετοια εποχη (και ο υπογραφων) οταν ειδαμε τον Λευτερη να πηγαινει το DakarDero του σε πολυ δυσκολα χωματινα τεραιν με τροπο που δεν φανταζομασταν οτι ειναι δυνατο να γινει μ’αυτο το μηχανακι  8)

EDIT: Και να συμπληρωσω οτι το Τρανσαλπ εκπλησει καποιους που δεν το ξερουν λογω του στρουμπουλου, αθωου και "αχρωμου" εμφανησιακα χαρακτηρα του. Για παραδειγμα, αν βλεπανε ενα Αφρικα να παει δυνατα στο χωμα, μαλλον δεν θα εκπλησοντουσαν λογω της "πολεμικης χωματινης" εμφανισης του, ασχετα αν ειναι σχεδον το ιδιο με το Τρανσαλπ "beneath the skin" και λιγοτερο μανιτζεβελο στα κλειστα και δυσκολα κομματια.
« Last Edit: Τετάρτη 09 Απρίλιος 2014, 04:37:38 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #32 on: Τετάρτη 09 Απρίλιος 2014, 22:33:07 μμ
Γιώργο καθότι δεν είμαι και πολύ ... γνώστης, έχω μια απορία, οταν πρωτοεμφανίστηκε το 1ο ΤΑ600 εκεί στο '90 και οταν κυκλοφόρησε το ΤΑ650 το 2000, ποιά μηχανάκια είχαν σαν ανταγωνισμό?
Εννοείται στα ίδια κυβικά/ιπποδύναμη και δικύλινδρα.

Offline Transalpinos

• Απλός οδηγός
Reply #33 on: Τετάρτη 09 Απρίλιος 2014, 23:55:10 μμ
Γιώργο καθότι δεν είμαι και πολύ ... γνώστης, έχω μια απορία, οταν πρωτοεμφανίστηκε το 1ο ΤΑ600 εκεί στο '90 και οταν κυκλοφόρησε το ΤΑ650 το 2000, ποιά μηχανάκια είχαν σαν ανταγωνισμό?
Εννοείται στα ίδια κυβικά/ιπποδύναμη και δικύλινδρα.

περαν του kle500 ολα τα αλλα ειχαν 1 κυλινδρο.τοσο το 1990 (XTZ,DR,Tengai,Pegaso) οσο κ το 2000

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 01:11:19 πμ
 :eusa_think:  Aλλά ήταν 500 κυβικά.

Αρα δεν υπήρχε τότε μέτρο σύγκρισης.

Offline Transalpinos

• Απλός οδηγός
Reply #35 on: Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 01:17:49 πμ
:eusa_think:  Aλλά ήταν 500 κυβικά.

Αρα δεν υπήρχε τότε μέτρο σύγκρισης.

ναι,απλως ηταν στην ιδια κατηγορια,μεσαια ΟΝ-ΟΦΦ
παντως οσο περναει ο καιρος πιστευω ολο κ πιο πολυ οτι το ΤΑ ηταν κ ειναι μια κατηγορια απο μονο του.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 01:28:17 πμ
Mόνο το ΧΤΖ Super Tenere 750 μπορείς να πεις ότι ήταν κοντινο σε ΤΑ 600 και 650, αλλά ήταν σε μεγαλύτερο κυβισμό και φυσικά και τιμή.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 02:56:28 πμ

παντως οσο περναει ο καιρος πιστευω ολο κ πιο πολυ οτι το ΤΑ ηταν κ ειναι μια κατηγορια απο μονο του.

Σοφά λόγια.  :thankyou:  Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω και εγώ.

Πολλοί το κατηγορούν, αλλά για να το ξεπεράσουν το συγκρίνουν με τον ανταγωνισμό απο νεότερα κ διαφορετικής νοοτροπίας κατασκευής μοντέλα.
Επίσης πιστεύω οτι αν το 2005 η Honda είχε φορέσει το μοτερ του 700 με τον τόσο αξιόπιστο ψεκασμό, και τα φρένα στην 650 αντί απλά να την ξαναβγάλει ελαφρά αλλαγμένη στα σημεία, θα είχε ξεφύγει και πάλι μπροστά με διαφορά.
Ομως παίζει ρόλο κ πόσα θα ζητούσε γι' αυτό.

Ομως οι γνώμες μας δεν μετράνε και αυτούς που ''ακούει'' η Honda έχουν φαίνεται διαφορετικές απόψεις περί Ον-Οφ μοτοσυκλετών.

Offline Transalpinos

• Απλός οδηγός
Reply #38 on: Πέμπτη 10 Απρίλιος 2014, 13:34:43 μμ
Σοφά λόγια.  :thankyou:  Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω και εγώ.

Πολλοί το κατηγορούν, αλλά για να το ξεπεράσουν το συγκρίνουν με τον ανταγωνισμό απο νεότερα κ διαφορετικής νοοτροπίας κατασκευής μοντέλα.

δυσκολη η οποια συγκριση για εναν κ μονο απλο λογο...
ακομα κ τωρα -25+χρονια μετα την πρωτη του παρουσιαση (1988)- αποτελει διαχρονικα μια απο τις πρωτες επιλογες στην ερωτηση
 ''τι μοτο να παρω'' για την πολη/ταξιδακι/λιγο επαρχια κτλ..κτλ?
σχεδον 3 δεκαετιες... :o δινει αξιοπιστα απαντηση!!
αν δεν αποτελει αυτο επιτυχια τοτε ποιο?

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Σάββατο 12 Απρίλιος 2014, 04:20:34 πμ
Παιδιά, εγώ την λέω "το γαϊδούρι" με την καλή έννοια. Αναλογικά δεν ζητάει πολλά εκτός από "φαγητό". Από 'κεί κι έπειτα, σε πάει παντού, ήρεμα, χαλαρά, σίγουρα.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Σάββατο 12 Απρίλιος 2014, 04:24:25 πμ
Παιδιά, εγώ την λέω "το γαϊδούρι" με την καλή έννοια. Αναλογικά δεν ζητάει πολλά εκτός από "φαγητό". Από 'κεί κι έπειτα, σε πάει παντού, ήρεμα, χαλαρά, σίγουρα.

Ή αλλιως "ο εργατης" οπως το λεω εγω καμια φορα
Αν και "το γαιδουρι" σιγουρα του παει καλυτερα