Επειδή με τρώει το χέρι μου πάλι, σκέφτομαι να κάνω μια πατέντα με τα φλας, αλλά πριν θα ήθελα τη γνώμη/γνώση σας. Έχω ένα σετ από tinted καπάκια για τα φλας, το είχα αγοράσει μέσω ίντερνετ για να αντικαταστήσω τα εμπρος φλας αλλά από "λάθος" του πωλητή "ξέχασε" να αναφέρει πως ήταν για τα πίσω original φλας.

Κάποια στιγμή έβγαλα τα εμπρός φλας για να δω ομοιότητες και διαφορές και στην πρώτη ματιά δεν είδα να υπάρχουν αφού οι διαστάσεις και το σχήμα είναι πανομοιότυπα. Όμως όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες έχουν δύο-τρεις διαφορές που με προβληματίζουν.
Η πρώτη εντοπίζεται σε ένα μικρό πλαστικό (στο σκούρο καπάκι) το οποίο φαντάζομαι πως κανονικά θα θηλυκώνει στο μαμά πίσω στέλεχος του φλας (κάτι που στο εμπρός δε υπάρχει).

Αυτό σκέφτομαι πως μπορεί να κοπεί εύκολα με ένα dremel (για να μην κάνουμε και ατσουμπαλιές...

)
.. και η δεύτερη στο ότι το μεν είναι βιδωτό το δέ (μαμά) μάλλον κολλημένο ή με κάποιο κλιπ που φοβόμουν να το πιέσω μήπως το σπάσω..

Πρώτη ερώτηση: πώς μπορώ να αφαιρέσω το καπάκι του φλας από τη βάση του; Είναι με κλιπ ή είναι κολλημένο;
Σε περίπτωση που με κάποιο τρόπο καταφέρω και το αφαιρέσω από τη βάση (δεύτερη ερώτηση) τι κόλλα προτείνετε να χρησιμοποιήσω ώστε να έχω πολύ καλό αποτέλεσμα συγκόλλησης και να αποφύγω την υγρασία; (Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω για επιπλέον στεγανότητα και για αποφυγή κραδασμών παρεμφερή κολλητική ταινία στο σημείο της κόλλησης.)

Έχει ανοίξει παλαιότερα κανένας το φλας;