Hellas Transalp Forum

Μεταμόρφωση ΤΑ 600

cookos · 85907

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 03:21:19 πμ
Ειναι πολλά τα χρονάκια που κουβαλάει στην πλάτη η γριούλα μου, και σαν γνήσια σταρ θέλει και αυτή το "τράβηγμα" της, το λίφτινγκ της.
Ειναι κάτι που το σκεφτόμουν εδώ και κάποιο καιρό και εκανα τη σχετική ερευνα αγοράς σε διαφορα καταστήματα και τεχνήτες της περιοχής. Παρ´οτι οι τιμεσ δεν ηταν εξαιρετικά απαγορευτηκές τελικά η απόφαση πάρθηκε για να ξεκινήσει το όλο project με τη συμβολή πολυ καλών φίλων που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν είτε με τις γνώσεις, είτε με τα χέρια, είτε με το χώρο να το κάνουμε ολοι μαζί.
Το όλο πλάνο περιλαμβάνει μικρές προσθήκες και μεγάλες αλλαγές.
Το αρχικό στάδιο ειναι η αλλαγή χρώματος και νέα αυτοκόλλητα. Στη συνέχεια θα προστεθούν κάποια περιφερειακά (όπως πχ προστατευτικά κάγκελα, ψηλότερη ζελατίνα) και θα γίνουν και κάποιες μικροπατέντες (πχ αναπτήρας, drl).

Αφού εγιναν οι απαραιτητες αγορές σε διαλυτικά, αστάρι, μπογιές και άλλα απαραίτητα, σήμερα λοιπόν πήρα την απόφαση να αποσύρω για μερικές ημέρες τη γριούλα μου απο τους άθλιους ελληνικούς δρόμους για να την επαναφέρω φρέσκια και ανανεωμένη.

Φυσικά ξεκινήσαμε με το λυσιμο των μερών που πρόκειται να βαφούν:

.. Είς τα εξ ων συνετέθη

Αφού πλέον βγήκαν όλα τα πλαστικά, ξεκίνησε η επίπονη διαδικασία του τριψιματος με γυαλόχαρτο. Θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα αν χρησιμοποιουσα κάποιο παλινδρομικό αλλά προτίμησα με το χέρι για περισσότερο έλεγχο.
Κατα σημεία και όπου κρίθηκε απαραίτητο έγιναν και μερικά γεμισματα για να εξαφανιστούν   χτυπήματα και βαθουλώματα και ξανατριφτηκαν τα σημεία αυτά με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σήμερα ολοκληρώθηκε το τριψιμο του βερνικιού ώστε να πιάσει το αστάρωμα που θα γίνει αύριο.

έπεται συνέχεια...

Spritmonitor.de" border="0

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 04:26:34 πμ
Νεράκι δεν βάζουμε? Η ακόμα τρίβουμε τα χοντρά?

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 04:30:24 πμ
Νίκο με πρόλαβες.
Καλή επιτυχία.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 04:34:52 πμ
Κανονικά με νεράκι, εννοείται! Στην αρχή με 800άρι και μετά με 600άρι για να πάει λίγο-λίγο. Τρίψιμο με νεράκι, καλό ξέπλυμα, στέγνωμα με αέρα για να δώ ποιά σημεία χρειάζονται και ξανά από την αρχή μέχρι να θαμπώσουν τα πάντα. Και καλό ξέπλυμα με νεράκι και azax για τα τζάμια μετά να καθαρίσει πολύ καλά για να μπεί το αστάρι.

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #4 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 04:56:45 πμ
Σκεφτηκες μηπως να κανεις καποια μερη με CARBON LOOK STICKER ??

http://motorcycleplace.blogspot.gr/2012_01_31_archive.html

Δεν ειναι ακριβο και αξιζει!!!

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 05:43:30 πμ
Το έχω υπόψιν μου, έχω μάλιστα και περίσσευμα στο σπίτι από παλαιότερη χρήση σε άλλο όχημα. Θα ήθελα πρίν όμως κάνω το οποιοδήποτε ντύσιμο με carbon wrap να ολοκληρώσω πρώτα τη διχρωμία στη βαφή για να αποφασίσω αν θα χρησιμοποιήσω και που. Ένα υποψήφιο κομμάτι είναι το πλαίσιο γυρω από τον πίνακα οργάνων το οποίο αυτή τη στιγμή έχει και αυτό τριφτεί για να βαφεί. Αν δε με ικανοποιήσει το οπτικό ταίριασμα με το υπόλοιπο σύνολο της μηχανής θα το δοκιμάσω.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 05:45:43 πμ
Καλή επιτυχία στο έργο σου!!! Και μη μας ξεχνάς ε? Φωτογραφιούλες!!! Μας αρέσουν οι ανακατασκευές!!!

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 16:13:25 μμ
Κανονικά με νεράκι, εννοείται! Στην αρχή με 800άρι και μετά με 600άρι για να πάει λίγο-λίγο. Τρίψιμο με νεράκι, καλό ξέπλυμα, στέγνωμα με αέρα για να δώ ποιά σημεία χρειάζονται και ξανά από την αρχή μέχρι να θαμπώσουν τα πάντα. Και καλό ξέπλυμα με νεράκι και azax για τα τζάμια μετά να καθαρίσει πολύ καλά για να μπεί το αστάρι.

Ανάποδα τα λές, στην αρχή με 600αρι, μετά 800αρι και τέλος 1000αρι.

Τέλος διαλυτικό νίτρου με χαρτί κουζίνας που δεν βγάζει χνούδι. Και μετα απο αυτό δουλειά με γαντια.

Το πλαστικό οριζόντια πάνω απο το πίσω φτερό που είναι μπλέ λές να είναι καλύτερο σε μαύρο? οπως είναι της 650? Μια ιδέα λέω.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 16:36:01 μμ
Έχεις δίκιο, δικό μου το λάθος. 1000αρι δε χρησιμοποίησα. Διαλυτικo νίτρου χρησιμοποίησα και για την αφαίρεση της κόλλας απο τα αυτοκόλλητα (το θερμοπίστολο έκανε καλή δουλειά και αρκετά βγήκαν εύκολα με το χέρι, αλλά μερικά λόγω παλαιότητας κόπηκαν σε πολλά κομμάτια στο τράβηγμα και άφησαν πολλά απομεινάρια κόλλας). Πριν το αστάρωμα θα τα περάσω και με το διαλυτικό, ευχαριστώ για το tip. :)
Το πίσω φτερό θα βαφτεί μαύρο, όλο. Σκέφτηκα να αλλάξω το χρώμα της σχάρας σε ασημί (αντί του στάνταρ μαύρου) για να κάνει αντίθεση αλλά θα το αποφασίσω στο τέλος, μπορεί να μην ταιριάζει.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 17:49:46 μμ
Το 1000αρι θα το γλύκαινε περισσότερο και θα έστρωνε πιστεύω πιό καλά.
Και πάλι καλή επιτυχία.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #10 on: Δευτέρα 08 Απρίλιος 2013, 18:02:05 μμ
Άντε με το καλό να τη δούμε κούκλα την 600άρα!

Τώρα επειδή αναφέρθηκε το κάρμπον λούκ, γενικά με το "λούκ" και το "δήθεν" δεν τα πάω καλά.
Ή ρίχνεις πολύ δουλειά και τα κάνεις κάρμπον, βγάζοντας καλούπι από τα πλαστικά, ή βάψε το όπως σου αρέσει. Ακόμα και τα γνήσια κάρμπον όμως τι δουλειά έχουν σε ένα βαρύ ον οφφ;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 08 Απρίλιος 2013, 19:31:04 μμ
Χτες έγινε και το αστάρωμα, θελαμε να το αφήσουμε τουλάχιστον 24 ώρες για να στεγνώσει. Τελικά θα ασχοληθούμε με το βάψιμο την Τετάρτη τώρα πια οπότε θα έχει στεγνώσει σίγουρα μέχρι τότε.
Φωτογραφίες σύντομα.

Offline Skopelos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Λεφτά για βενζίνη έχουμε?
Reply #12 on: Δευτέρα 08 Απρίλιος 2013, 19:42:39 μμ
Καλή επιτυχία! Να δω πότε θα σουλουπώσω και γω το 600άρι μου...

Honda Transalp XL600VM
Suzuki DR 250S (98500 km)  http://dr250.blogspot.com/

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #13 on: Τετάρτη 10 Απρίλιος 2013, 00:03:20 πμ
Άντε με το καλό να τη δούμε κούκλα την 600άρα!

Τώρα επειδή αναφέρθηκε το κάρμπον λούκ, γενικά με το "λούκ" και το "δήθεν" δεν τα πάω καλά.
Ή ρίχνεις πολύ δουλειά και τα κάνεις κάρμπον, βγάζοντας καλούπι από τα πλαστικά, ή βάψε το όπως σου αρέσει. Ακόμα και τα γνήσια κάρμπον όμως τι δουλειά έχουν σε ένα βαρύ ον οφφ;
Κάπως έτσι!!!

!

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 11 Απρίλιος 2013, 18:31:37 μμ
Μετά από λίγες ημέρες βρήκαμε χρόνο να ασχοληθούμε πάλι..

Το αστάρωμα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, τα κομμάτια έμειναν 3 ημέρες απείραχτα οπότε υπήρχε πολύς χρόνος για να στεγνώσουν καλά.

Αφού έγινε ένας καλός καθαρισμός στην επιφάνεια..

..ξεκίνησα με το σχηματισμό της μάσκας για τη διχρωμία με ειδική ελαστική ταινία ώστε να μην έχω τσακίσματα στις καμπύλες.

..και ξεκινήσαμε τη βαφή! Η βαφή έγινε στρώμα-στρώμα με ενδιάμεσα κενα για στέγνωμα ώστε να μην "τρέξει" το χρώμα.

..μέχρι το βράδυ είχαμε τελειώσει με το μαύρο.

Συνεχίζεται..  8)

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Σάββατο 13 Απρίλιος 2013, 06:44:42 πμ
Έτοιμα για βερνίκι!!

« Last Edit: Σάββατο 13 Απρίλιος 2013, 06:46:17 πμ by cookos »

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 03:58:31 πμ
Συνεχίζοντας το μονόλογο μου ;D σήμερα περάστηκε και το βερνίκι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό κατά την κρίση μου, φυσικά θα χρειαστεί πολύ ελαφρό τρίψιμο για να γίνει εντελώς λεία η επιφάνεια των βαμμένων επιφανειών και γυάλισμα .

και στην αναμονή για στέγνωμα..

Με την ευκαιρία αποφάσισα να φτιάξω και τη μπαγκαζιέρα που ήταν σε μαύρο χάλι, σε άλλα σημεία εντελώς φαγωμένη σε άλλα βαθειά γρατζουνισμένη και ξεθωριασμένη από τα χρόνια. Αφού αφαίρεσα το λογότυπο (θα το περιποιηθώ και θα το κολλήσω πάλι), στοκαρίστηκε, τρίφτηκε και βάφτηκε.

Ευελπιστώ σε 1-2 ημέρες να αρχίσει το μοντάρισμα..

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 04:19:41 πμ
Καλά το πάς  :thumbright:. δώσε στην τελική είσαι μην μασάς  :thumbright:

Η μπαγκαζιέρα ηταν ξαναβαμένη?

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 04:23:20 πμ
Σ'ευχαριστώ. Πράγματι λίγο έμεινε, έχω επιθυμήσει βολτούλα, τώρα ειδικα που άνοιξε ο καιρός..
Όχι δεν ήταν ξαναβαμένη.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 04:32:38 πμ
Δεν σε διέκοψα στον ''μονόλογό'' σου επειδή η δουλειά αυτή απαιτεί υπομονή και αυτοσυγκέντρωση ...
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του βαφέα είναι η τρομερή σταγόνα  :cussing: αυτή που σε κάνει να ξανατρίβεις και να ξαναβάφεις, ασε που την δεύτερη φορά πιστεύεις οτι η προηγούμενη ηταν καλύτερη   :2hysterical: :2hysterical:

Τελικά τι διχρωμία θα φτιάξεις? Γιατί το βλέπω όλο μαύρο.
Μέταλο έβαλες στο χρώμα? Και ενα τελευταίο, είναι δική σου επιλογή η κωδικός της Honda?
« Last Edit: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 04:34:42 πμ by Stoneman »

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 04:46:35 πμ
Και μετά βουρ για χωμάτινη σε κακής βατότητας έέέ?  :2hysterical:
Πολύ καλή εργασία.  ;)

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 06:49:34 πμ
Να προσέξεις το ντεπόζιτο όταν το χρησιμοποιήσεις πρώτη φορά, να μην πέφτει βενζίνη γύρω από το στόμιο και να μην το γεμίζεις μέχρι πάνω-πάνω, υπάρχει κίνδυνος να φουσκώσει το χρώμα και ξεφλουδίσει (το έχω πάθει).

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 06:52:10 πμ
Δεν σε διέκοψα στον ''μονόλογό'' σου επειδή η δουλειά αυτή απαιτεί υπομονή και αυτοσυγκέντρωση ...
Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του βαφέα είναι η τρομερή σταγόνα  :cussing: αυτή που σε κάνει να ξανατρίβεις και να ξαναβάφεις, ασε που την δεύτερη φορά πιστεύεις οτι η προηγούμενη ηταν καλύτερη   :2hysterical: :2hysterical:

Τελικά τι διχρωμία θα φτιάξεις? Γιατί το βλέπω όλο μαύρο.
Μέταλο έβαλες στο χρώμα? Και ενα τελευταίο, είναι δική σου επιλογή η κωδικός της Honda?

Τον ζήσαμε και αυτόν τον εφιάλτη. :goofy: Έπεσε Βιλαμπάχο και φτού ξαναμανα. Αυτό στην αρχή, μετά πήγε πιο αργά το βάψιμο (στρώση-στέγνωμα-στρώση) κ.ο.κ. και δεν υπήρξαν άλλα προβλήματα.
Ίσως φταίνε οι φωτογραφίες που είναι σε εσωτερικό χώρο, δεν είναι όλο μαύρο. Το τελικό πλάνο μου μετά από πειράματα στον υπολογιστή με διάφορους συνδυασμόυς χρωμάτων (με το μαύρο σταθερό και δεύτερο χρώμα από λευκό έως και ..πορτοκαλί) είναι αυτό.

Είναι μαύρο & μολυβί με πέρλα με μερικά έντονα κόκκινα αυτοκόλλητα (δε φαίνονται όλα) να "σπάνε" το σκούρο. Στον ήλιο φαίνεται αρκετή διαφορά γιατί το μαύρο είναι "απλό" ενώ η πέρλα στο μολυβί γυαλίζει και ξεχωρίζουν αρκετά τα δύο χρώματα. Ίσως αυτή η φωτο δείξει καλύτερα τη διαφορά.Όταν με το καλό έχω ξανά ετοιμοπόλεμη την ΤΑ μου θα βγάλω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.
Τα αυτοκόλλητα θα είναι custom, θα τα φτιάξω σε μαγαζί φίλου που έχει τα κατάλληλα μηχανήματα.

* Τα χρώματα δεν είναι της Honda όπως αρχικά ήθελα. Αν και τα είχα βρεί σε τοπικό κατάστημα με τους κωδικούς τους, λόγω της πολύ άσχημης αντιμετώπισης που έτυχα ως πελάτης εκεί (τραγικά αγενής ο καταστηματάρχης!) πήγα αλλού που δεν είχε τους κωδικούς και απλά διάλεξα την απόχρωση που ήθελα. Αν στο μέλλον χρειαστώ έχω κρατήσει τους τωρινούς (δικούς του) κωδικούς.

Να προσέξεις το ντεπόζιτο όταν το χρησιμοποιήσεις πρώτη φορά, να μην πέφτει βενζίνη γύρω από το στόμιο και να μην το γεμίζεις μέχρι πάνω-πάνω, υπάρχει κίνδυνος να φουσκώσει το χρώμα και ξεφλουδίσει (το έχω πάθει).

Ευχαριστώ για το tip :innocent: αν και νομίζω πως τουλάχιστον τον πρώτο καιρό (αφού θέλει περίπου 2 μήνες για να θεωρηθεί απόλυτα στεγνό το βερνίκι) θα γίνω πολύ σχολαστικός και σπαστικός..  :goofy:
« Last Edit: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 07:01:24 πμ by cookos »

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 23:18:17 μμ
Τέλεια επιλογή, πραγματικά άλλο μηχανάκι.
Μπράβο.
Και το πίσω φτερό τέλειο.

Τον κινητήρα τον έβαψες ασημί? η 600αρα τον εχει μαύρο.

Ομως το νούμερο 600 κάντο σαν καλλιγραφικό , ξέρεις το πλαγιαστό , μην τσιγκουνεύεσαι την κόκκινη ρίγα στα πλαινά πάρε ιδέες απο την ΤΑ650 του 05 και μετά.

Και στο φέριγκ πάνω απο το φλας θέλει κάτι, ισως ενα σήμα σαν της 650. Αν και είναι υπερβολή τώρα που το σκέφτομαι.

Και κάτι ακόμα , πρόσφατα επικοινώνησα με μια εταιρία κατασκευής αυτ/των, μου είπαν οτι εγγυώνται μια 5ετία πριν αρχίσουν να ξεκολάνε. Για ψάχτο αν γίνεται να τα περάσεις στο χρώμα και να τα καλύψεις με το λούστρο αν είσαι φυσικά 100% σίγουρος οτι δεν θα αλλάξεις γνώμη.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 03:11:33 πμ
O κινητήρας μου είναι ασημί ήδη, δε χρειάστηκε να βάψω κάτι εκεί. Εδώ μια φωτογραφία πριν ξεκινήσω τα βαψίματα. Ένα καλό καθάρισμα θα του κάνω και θα βάψω κόκκινο το "Honda". και θα φρεσκάρω λίγο με μαύρο σπρέι (πυράντοχη μπογιά) το μαύρο που καλύπτει την εξάτμιση χαμηλά στον κινητήρα -δεν ξέρω πως λέγεται- που έχει ξεβάψει λίγο σε κάτι σημεία από τα πόδια.

Σήμερα είμαι ένα βήμα πριν τη συναρμολόγηση. Έτριψα το βερνίκι με πολύ ψιλό γιαλόχαρτο (2500 και 4000) ώστε να εξαφανιστεί η όψη πορτοκαλιού και να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια για να περαστεί η γυαλιστική αλοιφή. Πρίν το κάνω σε όλα τα κομμάτια είχα κάνει μια δοκιμή στο πίσω φτερό (στο μέρος που κρύβεται κάτω από τη σέλα) και το αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά - εκτός του ότι εξαφανίστηκαν κάποια λίγα "μπιμπικάκια" στο βερνίκι, απέκτησε πλέον μια πολύ λεία υφή και άψογη γυαλάδα χωρίς νερά ή διαθλάσεις. Στην αρχή απλώνοντας την αλοιφή με το χέρι πάνω στο φτερό και τρίβοντας απαλά (πάλι με το χέρι) μπορώ να πω πως απογοητεύτηκα. Δεν γυάλιζε καθόλου, ήταν θαμπό και γενικότερα φαινόταν σα να κάναμε κακό παρά καλό με όλη αυτή τη διαδικασία. Μόλις όμως χρησιμοποιήθηκε ο αλοιφαδόρος άρχισαν να βγαίνουν τα κανονικά αποτελέσματα. Πολύ καλύτερη επιφανεια (λεία) ίδια γυαλάδα με πριν, οπότε.. ανασκούμπωμα τα μανίκια και πάμε Βιλαρίμπα πάλι τα τριψίματα σε όλα τα πλαστικά.  :obsessed:

Εδώ φαίνεται καθαρά και η διχρωμία. Η γυαλάδα έχει εξαφανιστεί από το τρίψιμο αλλά θα επανέλθει με την αλοιφή.

Και εδώ είναι όλα έτοιμα για να γυαλιστούν αύριο και να αρχίσει -επιτέλους!- το μοντάρισμα.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία για τα αυτοκόλλητα, αλλά θα μου τα ετοιμάσει καλός φίλος που έχει μαγαζί στην πόλη και κάνει μπλουζάκια και αυτοκόλλητα. Θα του ετοιμάσω εγώ τα σχέδια και αυτός θα μου τα κόψει στο μηχάνημα με εγγύηση ..εφ'όρου ζωής! :goofy:
Για να τα περάσω στο χρώμα θα έπρεπε ήδη να τα είχα βάλει πριν την τελευταία (τουλάχιστον) στρώση βερνικιού. Τώρα που τελείωσα με το βερνίκι και έχω ξεκινήσει το τελικό γυάλισμα δεν γίνεται. Το είχα σκεφτεί αυτό που λες από την αρχή αλλά στην πορεία το μετάνιωσα και το άφησα ώστε να έχω την ελευθερία αν ποτέ θελήσω να αλλάξω κάτι να μπορώ.
« Last Edit: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 03:21:51 πμ by cookos »