Hellas Transalp Forum

Μεταμόρφωση ΤΑ 600

cookos · 85889

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Τρίτη 11 Ιούνιος 2013, 17:01:34 μμ
Ένα update μετά από καιρό..

Τοποθέτηση αναπτήρα..
Ωραίος!μπράβο σου..Και εγω πρέπει να το πάρω απόφαση να βάλω έναν...ολο μενω απο μπαταρία στο gps......

Προσοχή στη λεπτομέρεια..Αντικατάσταση παλαιών βιδών με νέες..

Και συνεχίζεται..

Σωστός!!εκει φαίνεται το μεράκι,στις λεπτομέρειες!Αντε καλή δύναμη για την συνέχεια...

HONDA ή γενόσιμο?

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #51 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2013, 08:40:22 πμ
Για τη συνέχεια, το μενού έχει...

Σήμερα βάφτηκε σε μαύρο ματ και αύριο τοποθέτηση και φωτογραφία..  :goofy:

Spritmonitor.de" border="0

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2013, 17:51:29 μμ

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
  • ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΕ.
Reply #53 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2013, 22:56:45 μμ
δημητρη πενα το μοτορι σου.. φτου φτου.. απο τα ομορφοτερα που εχω δει.. πολυ καλη δουλεια.. μπραβο σου...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #54 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2013, 23:22:01 μμ
Ωραίος, μπράβο.

Για βάλε και καμμιά φωτό ολοκληρο το μηυχανάκι να δώ η μαύρη ποδιά "δένει" στην 600?

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 01:47:54 πμ

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, έχω επενδύσει πολύ χρόνο και κάποια χρήματα για κάτι που πέραν του αποτελέσματος (που είναι εντελώς υποκειμενικό) η διαδικασία της "μεταμόρφωσης" με ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Η συνέχεια περιλαμβάνει διακοσμητικά αυτοκόλλητα (τα έχω ετοιμάσει στον υπολογιστή αλλά δεν έχω βρεί χρόνο να τα ετοιμάσω με το φίλο στο μαγαζί του) και προστατευτικά κάγκελα.
Σίγα-σιγά βέβαια από εδώ και πέρα γιατί και τα οικονομικά μας δε χρήζουν χρηματοκιβωτίου... :goofy:

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 02:00:15 πμ
Kαλή φαίνεται και ετσι.
Τις φυσούνες πώς και τις αφαίρεσες? Λόγοι καθαρά αισθητικοί?

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 03:19:36 πμ
Οι φυσούνες ηταν ήδη χαλασμένες απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ηταν κομμένες από την πολυκαιρία και άσχημες. Δε χρειαστηκε και πολυ προσπαθεια, τις αποτελειωσα με ενα ξυραφι και ξεβιδωσα τα δαχτυλιδια στηριξης. Κάποια στιγμή θα βάλω κάλτσες.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #58 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 04:06:00 πμ
Ετσι τηυν πάτησα και εγώ, οταν την πρωτοπήρα είχαν ενα μικρό σχίσιμο η δεξιά αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν πρόλαβα τον Πακσταν στο πλυντήριο και τις εκανε κουρέλια με την πίεση. :cussing: εντάξει ηταν και πολυκαιρισμένες δεν λέω, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχα σάλιο που λένε για επισκευές.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Κυριακή 24 Νοέμβριος 2013, 06:05:41 πμ
Μικρές και διακριτικές προσθήκες..

Τα αυτοκόλλητα είναι αλουμινίου.

Είπα να ανανεώσω και αυτό στο κουτί με τις ασφάλειες..

Πρίν:

Μετά:

Και ένα τελευταίο..

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #60 on: Κυριακή 24 Νοέμβριος 2013, 06:16:50 πμ
Πολύ ωραία και διακριτικά τα καινούρια σου.
Το φτερό στην τάπα του ρεζερβουάρ τα σπάει :o

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Κυριακή 24 Νοέμβριος 2013, 22:12:28 μμ
Λοιπόν:

Αυτό πάνω απο το φανάρι δεν μ αρέσει. Θέλει ενα σαν του πίσω φτερού σε μικρότερη διάσταση αλλά μόνο το Honda και επάνω στο μαύρο της ζελατίνας.
Στο πίσω φτερό ετσι κι ετσι
Στις ασφάλειες είναι πολύ καλό, τέλειο θα έλεγα.
Στην τάπα, θέλει η ολοκληρο στρογγυλό η τπτ.

Γνώμη μου.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #62 on: Δευτέρα 25 Νοέμβριος 2013, 03:07:37 πμ
από πού τα πήρες; ebay?

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Δευτέρα 25 Νοέμβριος 2013, 06:48:08 πμ
Λοιπόν:

Αυτό πάνω απο το φανάρι δεν μ αρέσει. Θέλει ενα σαν του πίσω φτερού σε μικρότερη διάσταση αλλά μόνο το Honda και επάνω στο μαύρο της ζελατίνας.
Στο πίσω φτερό ετσι κι ετσι
Στις ασφάλειες είναι πολύ καλό, τέλειο θα έλεγα.
Στην τάπα, θέλει η ολοκληρο στρογγυλό η τπτ.
Γνώμη μου.

Ευχαριστώ, γνώμες θέλω.. Αυτό πάνω από το φανάρι για να είμαι ειλικρινής δε με ενθουσίασε ούτε εμένα από την αρχή. Ίσως το φτερό να χαλάει τη συμμετρία. Το αυτοκόλλητο που υπήρχε αρχικά σε εκείνο το σημείο ήταν απλά το "honda" χωρίς φτερό. Ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσω την πεπατημένη. Ευτυχώς υπάρχει αυτοκόλλητο για αντικατάσταση. Πιθανότατα να το αλλάξω..

από πού τα πήρες; ebay?

Ναι, και μάλιστα τα χρυσοπλήρωσα αναλογικά με το τι μου βγήκε τελικά. Τα περίμενα μεγαλύτερα σε μέγεθος αλλά μου βγήκαν αρκετά μικρότερα. Δεν πρόσεξα καλά τις διαστάσεις πριν τα παραγγείλω. :banghead:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #64 on: Τρίτη 26 Νοέμβριος 2013, 17:29:33 μμ

Ναι, και μάλιστα τα χρυσοπλήρωσα αναλογικά με το τι μου βγήκε τελικά. Τα περίμενα μεγαλύτερα σε μέγεθος αλλά μου βγήκαν αρκετά μικρότερα. Δεν πρόσεξα καλά τις διαστάσεις πριν τα παραγγείλω. :banghead:
Εχεις καποιο λινκ που πηρες τα αυτοκολλητα ;

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Τετάρτη 27 Νοέμβριος 2013, 03:06:15 πμ

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss

Offline billstef197

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #67 on: Τετάρτη 27 Νοέμβριος 2013, 21:55:06 μμ
πολυ ωραιο
μπραβο σου και καλη δουλεια
ηθελα να σε ρωτησω για την μπαγκαζιερα και τα μαυρα πλαστικα πως τα εβαψες;
τι χρωμα εβαλες;

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Πέμπτη 28 Νοέμβριος 2013, 15:44:11 μμ

Αν πρόσεξες σε ένα απο τα αρχικά πόστ σε αυτό το νήμα αναφέρω τη διαδικασία επαναφοράς της μπαγκαζιερας η οποία απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη δεν είχε τύχει της καλύτερης συμπεριφοράς. Είχε σπάσει το καπάκι στη πίσω αριστερή γωνία (έλλειπε ένα φάλτσο  κομμάτι) και στο πανω μέρος είχε πολλές γρατζουνιές. Η διαδικασία περιελάμβανε αρχικά στοκαρισμα για να γεμίσουν τα αυλάκια και το χαμένο φάλτσο κομμάτι,  τριψιμο με διαφορα νούμερα ντουκόχαρτο για να γίνει λεία η επιφάνεια και μετα βαφή με το πιστόλι σε αρκετά στρώματα (το χρώμα ειναι αυτοκινητου) και βερνικι ματ για προστασία και για να πάρει μια όψη "πλαστικού".
Τα μαύρο πλαστικό μέρος της μπαγκαζιερας δεν το έβαψα, αφού το έπλυνα καλα με νερό και σαπούνι το πέρασα με ένα ειδικό γυαλιστικό-καθαριστικό της Armor (αλοιφή, εφαρμογή με πανί). Καθε φορά που πλένω τη μηχανη περνάω τα πλαστικά της (και τη μπαγκαζιερα) με ενα παραπλήσιο προϊόν σε σπρέι που αγόρασα απο τα Jumbo το οποίο ηταν μεν κατα πολυ φθηνότερο αλλα νομίζω πως δε συγκρίνεται με το Armor. Σε ενα οποιοδήποτε κατάστημα με είδη αυτοκινητου αν πας θα βρεις το ίδιο ή αντιστοιχο για περιποίηση πλαστικών και θα δεις πως κανει διαφορά.  Εκτος και αν εχει ασπρισει παρα πολυ απο τον ήλιο το πλαστικό σου οποτε δεν ξέρω αν θα σου κανει δουλειά κάτι τέτοιο. Σε αυτή την περίπτωση εγω θα το έβαφα όπως έκανα με το καπάκι, σε μαύρο χρώμα φυσικά.

Σου παραθέτω για ευκολία το αντίστοιχο ποσταρισμα:

" Με την ευκαιρία αποφάσισα να φτιάξω και τη μπαγκαζιέρα που ήταν σε μαύρο χάλι, σε άλλα σημεία εντελώς φαγωμένη σε άλλα βαθειά γρατζουνισμένη και ξεθωριασμένη από τα χρόνια. Αφού αφαίρεσα το λογότυπο (θα το περιποιηθώ και θα το κολλήσω πάλι), στοκαρίστηκε, τρίφτηκε και βάφτηκε."

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #69 on: Πέμπτη 28 Νοέμβριος 2013, 17:42:05 μμ
Σε αυτά τα δύο προϊόντα αναφέρομαι..

Μεταξύ των δύο θα σου (σας) πρότεινα το Armor All, κάνει εξαιρετική δουλειά!

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Τρίτη 07 Ιανουάριος 2014, 02:35:32 πμ
Επειδή με τρώει το χέρι μου πάλι, σκέφτομαι να κάνω μια πατέντα με τα φλας, αλλά πριν θα ήθελα τη γνώμη/γνώση σας. Έχω ένα σετ από tinted καπάκια για τα φλας, το είχα αγοράσει μέσω ίντερνετ για να αντικαταστήσω τα εμπρος φλας αλλά από "λάθος" του πωλητή "ξέχασε" να αναφέρει πως ήταν για τα πίσω original φλας.

Κάποια στιγμή έβγαλα τα εμπρός φλας για να δω ομοιότητες και διαφορές και στην πρώτη ματιά δεν είδα να υπάρχουν αφού οι διαστάσεις και το σχήμα είναι πανομοιότυπα. Όμως όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες έχουν δύο-τρεις διαφορές που με προβληματίζουν.

Η πρώτη εντοπίζεται σε ένα μικρό πλαστικό (στο σκούρο καπάκι) το οποίο φαντάζομαι πως κανονικά θα θηλυκώνει στο μαμά πίσω στέλεχος του φλας (κάτι που στο εμπρός δε υπάρχει).

Αυτό σκέφτομαι πως μπορεί να κοπεί εύκολα με ένα dremel (για να μην κάνουμε και ατσουμπαλιές... :goofy:)

.. και η δεύτερη στο ότι το μεν είναι βιδωτό το δέ (μαμά) μάλλον κολλημένο ή με κάποιο κλιπ που φοβόμουν να το πιέσω μήπως το σπάσω.. :eusa_doh:

Πρώτη ερώτηση: πώς μπορώ να αφαιρέσω το καπάκι του φλας από τη βάση του; Είναι με κλιπ ή είναι κολλημένο;

Σε περίπτωση που με κάποιο τρόπο καταφέρω και το αφαιρέσω από τη βάση (δεύτερη ερώτηση) τι κόλλα προτείνετε να χρησιμοποιήσω ώστε να έχω πολύ καλό αποτέλεσμα συγκόλλησης και να αποφύγω την υγρασία; (Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω για επιπλέον στεγανότητα και για αποφυγή κραδασμών παρεμφερή κολλητική ταινία στο σημείο της κόλλησης.)  ???
Έχει ανοίξει παλαιότερα κανένας το φλας;
« Last Edit: Τρίτη 07 Ιανουάριος 2014, 02:47:37 πμ by cookos »

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Τρίτη 07 Ιανουάριος 2014, 03:03:00 πμ
Απο οτι βλέπω εδώ:

μόνο τα πίσω διαιρούνται , οπότε θα έχεις την χαρά της πρωτιάς  :2hysterical:

Αν τελικά δεν θές το εμπρός κρύσταλο απλά με ντρέμελ το κόβεις απο πάνω να δείς δλδ το εσωτερικό και μετα λίγο λίγο κατεβαίνεις με προσοχή ως την πλαστική βάση.

Το θέμα είναι και με τι κόλα είναι κολημένο, αν έχει αυτή τη  στεγανοποιητική θερμόκολα , ζέστανέ το στο φούρνο ίσως ξεκολήσει.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Τρίτη 07 Ιανουάριος 2014, 03:14:25 πμ
Απο οτι βλέπω εδώμόνο τα πίσω διαιρούνται , οπότε θα έχεις την χαρά της πρωτιάς  :2hysterical:

Από ότι φαίνεται δε με τρώει μόνο το χέρι μου αλλά και  :asshaking:

:2hysterical: :2hysterical:

Κατάλαβα, σ'ευχαριστώ.  ;)

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Πέμπτη 09 Ιανουάριος 2014, 23:31:34 μμ
Τελικά το άνοιγμα αποδείχθηκε (προς το παρόν) εύκολη υπόθεση. Λέω προς το παρόν γιατί κατάφερα το πρώτο, αύριο θα ασχοληθώ με το δεύτερο.
Ιδού το πειραματόζωο..

Αφού αφαίρεσα την αντικραδασμική ταινία ...

.. πίεσα στις άκρες αρχικά απαλά και μετά με περισσότερη δύναμη και επαναλαμβανόμενες κινήσεις και μετά από μερικά δευτερόλεπτα το πορτοκαλί πλαστικό καπάκι αποκολλήθηκε από τη βάση! (Τελικά είναι κολλημένο, όχι κουμπωτό)

Ίσως από την πολυκαιρία να έχει αποδυναμωθεί η κόλλα, για να είμαι ειλικρινής περίμενα να ακούσω 'κρακ' αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά (με το αριστερό, το δεξί δεν ξέρω αν θα μου επιφυλάξει εκπλήξεις).
Οι διαφορές του πορτοκαλί με το φιμέ καπάκι είναι πολύ μικρές. Η κυριότερη εντοπίζεται στο δόντι (περιμετρικά) που πατάει πάνω στη βάση. Το φιμέ έχει μεγαλύτερο από το πορτοκαλί, αφήνοντας έτσι ένα χιλιοστό περίπου εκτεθειμένο περιμετρικά. Αυτό όμως και πρακτικά δε θα ενοχλήσει, αφού πατάει το ίδιο καλά με το προηγούμενο και το 'αυλάκι' θα γεμίσει για να μην περνάει νερό και θα χαθεί κάτω από την αντικραδασμική ταινία. Το τοποθέτησα πρόχειρα (με λίγο μονωτική) πάνω στη βάση για να δώ πως φαίνεται και αύριο το απόγευμα θα έχω όλο το χρόνο να ασχοληθώ με το άνοιγμα και του δεύτερου φλας και με τη σωστή συγκόληση-μόνωση-τοποθέτηση.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Παρασκευή 10 Ιανουάριος 2014, 02:20:09 πμ
Συνιστώ να το κολήσεις με κόλα για παρμπρίζ αυτ/των, κολάει φοβερά, είναι ελαστική, στεγανοποιεί, και σε περίπτωση που θές να το ξαναβγάλεις κόβεται με λεπίδα.
Με τέτοια κόλα κόλησα την πρόεκταση του εμπρός φτερού
Ομως με μετρο οπου ακουμπήσει λερώνει και θελει διαλυτικό για να βγεί.