Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380295

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #250 on: Τρίτη 28 Μάιος 2013, 04:37:04 πμ
Ο κύβος ερρίφθη .

Θα κρατήσω προς το παρόν το "μοσχευμα"  αφού το καθαρισα εξωτερικά, ξαναέβαλα τα ζιγκλέρ στην ίδα ακριβώς θέση, καθαρισα τα λεκανάκια τους εβαλα καινούργιες φλάτζες και βιδάκια αλεν.

Σκέψεις .....

Η λύση που θα ηθελα να ακολουθήσω είναι να αγοράσω καινούργια ζιγκλερ για τα δικά μου καρμπς και οταν και αμα  τα παίξει η ηδη τρύπια μεμβράνη να αλλάξω και αυτές να ησυχάσω και να περιμένω τις cut off   :2hysterical: (πλακα κάνω για να ευθυμήσουμε λιγάκι).
Ομως η σκέψη οτι εκτός απο τις ασφάλειες, εφορίες, λάστιχα και μια πιθανή αλλαγή μπαταρίας θα πρέπει τώρα να σπρώξω 100 ευρώ και να εχω στο κεφαλι μου οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσω αλλα 150 / 300 για μεμβράνη/ες δεν μ΄αρέσει καθόλου.
Ισως να τα εδεινα κάποια στιγμή αν χρησιμοποιούσα το μηχανάκι , αλλά για ενα μηχανάκι βιτρίνας που κάθεται το μισό χρόνο και κάνει μόλις 2500-3000χλμ σε αυτό το διάστημα δυστυχώς εξοδα συντήρησης πάνω απο τα 200 ευρώ είναι υπερβολή, αφού για φετος ηδη αλάχτηκαν αναλώσιμα 100 ευρώ.
Αρα για εμένα η οικονομικότερη λύση στην οικονομική θεση που μας εχουν φέρει οι  :cussing:    είναι ενα μεταχειρισμένο σετ καρμπς , στην προκειμένη περίπτωση ετυχε και εγγυημένο και απο φίλο συμφορουμίτη, ετσι ωστε να μείνουν στην εφεδρεία τα δικά μου σαν μεμβράνες , βαλβίδες cut off, TPS κλπ.

Αυριο τα περνάω επάνω, Θανάση κανόνισε ....

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #251 on: Τρίτη 28 Μάιος 2013, 05:22:17 πμ

Ισως να τα εδεινα κάποια στιγμή αν χρησιμοποιούσα το μηχανάκι , αλλά για ενα μηχανάκι βιτρίνας που κάθεται το μισό χρόνο και κάνει μόλις 2500-3000χλμ

αφου ρε φίλε δεν το κινείς τι του λυνς του δενς συνέχεια;; α;

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #252 on: Τρίτη 28 Μάιος 2013, 05:28:31 πμ
αφου ρε φίλε δεν το κινείς τι του λυνς του δενς συνέχεια;; α;

αν δεν αλλαξει παλι τιποτα(σχεδον βεβαιο οτι θα αλλαξει) σε 22 χρονια θα παρεις απαντηση.  :P

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #253 on: Τρίτη 28 Μάιος 2013, 05:35:12 πμ

Η λύση που θα ηθελα να ακολουθήσω είναι να αγοράσω καινούργια ζιγκλερ για τα δικά μου καρμπς και οταν και αμα  τα παίξει η ηδη τρύπια μεμβράνη να αλλάξω και

Έχω ένα ζευγάρι υποπίεσης, τα οποία είναι από κάποιο παλιό Kawasaki, το οποίο μας έχει αφήσει χρόνους εδώ και καιρό. Τι γίνεται τώρα με αυτά... Έχω τάξει τα σώματα ζιγκλερ και διάφορα σε ένα φίλο, αλλα μπορώ να κρατήσω τη μία μεμβράνη. Στη φέρνω και αν κάνει την κρατάς και καθαρίζεις με κόστος μηδέν  ;)

μηχανάκι βιτρίνας που κάθεται το μισό χρόνο και κάνει μόλις 2500-3000χλμ σε αυτό το

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς να το κινείς περισσότερο??  ;D Το καθισιό το πειράζει μου φαίνεται...

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #254 on: Τρίτη 28 Μάιος 2013, 06:33:43 πμ
Γιάννη Κ. δεν εχω θέμα να δώσω 100 ευρώ, αρκεί να ανοιξω λεκανάκια να δώ αν τα ζιγκλέρ εχουν σημαδια απο κατσαβίδι και τα καπάκια απο τις μεμβράνες , γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω.
Σωστά. Γι' αυτό έγραψα δεν κοστίζει η ερώτηση. Αυτός πουλάει εσύ αγοράζεις. Τι είχες τι έχασες.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #255 on: Τρίτη 28 Μάιος 2013, 07:21:17 πμ
Ρε συ Νικο σε εχουν πειραξει οι βενζινες μου φαινεται  :2hysterical:

Και πράγματι εχουν κολήσει τώρα που δεν με νοιάζει τα επιασα στην μέγγενη και ξεβίδωσαν με λίγη αντρική αγριάδα  :2hysterical: :2hysterical: Ειπα και γω! Θα ξεχασω και τα λιγα που ξερω?

Καθαριστικό για πλακετες, αλλά τα ζιγκλερ δεν πρεπει να είναι φτιαγμένα απο το ίδιο υλικό αλλά με κατι πιό ειαίσθητο, τα αφησα 5 λεπτά με το ρολόι.

Λύση βου? να επισκευάσω τα δικά μου?  Το σκέφτομαι, κολάω στο να προχωρήσω σε αγορά και αντικατάσταση αργότερα των διαφραγμάτων απο τον Αγγλο αμφιβάλω για την ποιότητα , ισως όμως και να κάνω λάθος.
Λυση βου ρε συ!! Να αγορασεις μεταχειρισμενα καρμπς Μπα σε καλο σου!!

Τώρα που διαιρούνται εχω τρία εξαρτήματα , σκέφτομαι λοιπόν .... πόσο σημαντικές είναι αυτές οι περιμετρικές τρύπες στο HOLDER, NEEDLE JET   16165-MAV-000   των 19.16€ Αυτες πραγματικα ειναι πολυ  σημαντικες τρυπες Αυτες και οι... μαυρες  :goofy:

σε σχέση με το JET, MAIN, #132     99101-KAS1320    βιδωτό ζιγκλερ? Αν δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο να αγοράσω μόνο το βιδωτό ζιγκλέρ και το JET, SLOW, #38     99103-MY00380 .

Είναι ενα ρίσκο αφού δεν ξερω τι δουλειά κάνουν οι τρύπες αυτές.

Και κατι ακόμα , ξερει κανείς τον τύπο του καρμπ? στα πλάγια γράφει ενα " FLΕ[A]RK j 
με μια ψαχτική πάω εδώ  http://www.pjmotorsports.com/keihin-jets.html   μετά εδώ   http://www.pjmotorsports.com/keihin-jets.html#main%20jets   και τελος .... χάθηκα. :goofy:
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 03:09:17 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #256 on: Τετάρτη 29 Μάιος 2013, 04:40:29 πμ
Τέλος πάντων είναι και πάλι μηχανάκι.

Ο Θανάσης είχε γράψει οτι τα δικά του καρμπς τα είχε συγχρονίσει στο περίπου με την θέση των πeταλούδων ως πρός τις bypass.

Στο DIY μανόμετρο εδειξε 1/4 στροφή υπέρ του δεξιού (εμπρός κυλίνδρου) καρμπ παραπάνω. Δλδ είχε μεγαλύτερη υποπίεση ο εμπρός κύλινδρος.

Επειδή είχα κάμποση μπεζίνα στο βοηθητικό δοχείο καυσίμου (ΔΙΥ και αυτό) είπα να πειραματιστώ με τον συγχρονισμό.
Αν δεν κάνω λάθος επιβεβαιώνονται τα όσα εγραψε πιο πίσω ο Θανάσης.

Δλδ δίνοντας την μέγιστη υποπίεση που μπορούσα να δώσω (πριν χυθεί το νερό στα μπουκάλια ) στον πίσω κύλινδρο το ρελαντί κατεβαίνει, ενώ αντίθετα δίνοντας την μέγιστη υποπίεση στον εμπρός το ρελαντί ανεβαίνει.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως οταν διόρθωσα το ρελαντί με την πλαστική βίδα ο κινητήρας ετρεμε περισσότερο, μην πώ ολοκληρο το μηχανάκι. Και στα αποτομα ανοίγματα του γκαζιού είχα αύξηση σε σκασίματα απο την εξάτμιση.

Η κατασταση βελτιωνόταν σημαντικά οταν εφερνα τους κυλίνδρους σε ισορροπία και διόρθωνα το ρελαντί που παρόλο που επεφτε ο κινητήρας ηταν πιό σταθερός.

Κάτι που παρατήρησα ηταν οτι με την μικρότερη δυνατή διαφορά υποπίεσης στο ρελαντί, ανεβάζοντας το γκάζι περίπου τις 2000στρ/λ η διαφορά ηταν περίπου σταθερή και κοντά στην ιδανική, απο τις 2000στρ/λ εως τις 3500 η διαφορά αύξανε περίπου στα 2/3 της μέγιστης απόκλισης που μπορούσα να δώσω και εκεί ο κινητήρας παρουσιάζε ενα τρέμουλο , ενα κάτι σαν συντονισμό, απο τις 3500 εως τις 4500 μειωνόταν κοντά στο ιδανικό και απο εκεί και πάνω αύξανε αλλά δεν του εδωσα παραπάνω στροφές.

Ρε συ Νικο σε εχουν πειραξει οι βενζινες μου φαινεται  :2hysterical:

Οχι Κώστα, η κρίση τους με γονάτισε οικονομικά.

Λυση βου ρε συ!! Να αγορασεις μεταχειρισμενα καρμπς Μπα σε καλο σου!!

Κώστα , το να δώσω τώρα 100 ευρώ για ζιγκλερ σε ενα σετ καρμπς με ξεχειλωμένες μεμβράνες και την μια ηδη τρύπια είναι χαζομάρα κατα την γνώμη μου.
Αν ηταν ενα μηχανάκι 1-2 ετών θα εβαζα ενα καινούργιο ανταλακτικό, αλλά μηχανάκι 10ετίας με καινούργια ζιγκλερ σιγά μην δώ καμμιά διαφορά.
Πρός το παρόν θα δώ πώς θα πάει με αυτά του Θανάση που είναι η οικονομικότερη λύση , να ηρεμήσω, και θα το σκεφτώ.
Εχω όλο το καλοκαίρι μπροστά μου.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #257 on: Τετάρτη 29 Μάιος 2013, 06:24:49 πμ

Οχι Κώστα, η κρίση τους με γονάτισε οικονομικά.

Κώστα , το να δώσω τώρα 100 ευρώ για ζιγκλερ σε ενα σετ καρμπς με ξεχειλωμένες μεμβράνες και την μια ηδη τρύπια είναι χαζομάρα κατα την γνώμη μου.
Αν ηταν ενα μηχανάκι 1-2 ετών θα εβαζα ενα καινούργιο ανταλακτικό, αλλά μηχανάκι 10ετίας με καινούργια ζιγκλερ σιγά μην δώ καμμιά διαφορά.
Πρός το παρόν θα δώ πώς θα πάει με αυτά του Θανάση που είναι η οικονομικότερη λύση , να ηρεμήσω, και θα το σκεφτώ.
Εχω όλο το καλοκαίρι μπροστά μου.

Ααααα! ::) Αμα λεω εγω οτι σε πηραξαν οι βενζινες...   :2dizzy:Ρε συ εγω λεω τιποτα διαφορετικο? Ειπα εγω να παρεις καινουρια ζιγκλερ?
 :director:Μεταχειρισμενα καρμπς ειπα να παρεις!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #258 on: Τετάρτη 29 Μάιος 2013, 06:35:26 πμ
Ααααα! ::) Αμα λεω εγω οτι σε πηραξαν οι βενζινες...   :2dizzy:Ρε συ εγω λεω τιποτα διαφορετικο? Ειπα εγω να παρεις καινουρια ζιγκλερ?
 :director:Μεταχειρισμενα καρμπς ειπα να παρεις!

Είπα κι εγώ έκανα λάθος
.... Η λύση είνα η βου που σου είπε κι ο Konkost...

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #259 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 05:56:51 πμ
Νίκο, βρήκα και σου έγραψα κάτι για μεταχειρισμένα καρμπς. Πήγαινε και δες τα. Αυτό λέω ότι δεν κοστίζει η ερώτηση. Αυτοί να πουλήσουνε θέλουν αλλά εσυ για ν' σγοράσεις πρεπει να πεισθείς. Γι' αυτό σου λέω, δεν κοστίζει τίποτα η ερώτηση και το κοίταγμα. Άλωστε δεν το αγόρασες.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #260 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 06:44:49 πμ
Εντάξει μην   :director:  εσείς μιλάτε για αυτήν την λύση Βού

Και ερωτώ τώρα αφού δεν μπορώ να αποφασίσω:
α) αγοράζω ενα σετ ζιγκλέρ καινούργια?  :eusa_think:  αυτές είναι οι τιμές απο τα διαρούμενα απο το νεότερο μοντέλο και για το ενα δυστυχώς.

31   JET, MAIN, #132     99101-KAS1320   12.19€
32   JET, SLOW, #38     99103-MY00380   17.67€
23   HOLDER, NEEDLE JET   16165-MAV-000   19.16€

β) Αγοράζω ενα μεταχειρισμένο σετ καρμπς βγάζω τα ζιγκλέρ και μου μένουν  μεμβράνες και διάφορα ανταλλακτικά? αφού εχω μια μεμβράνη ηδη ετοιμοθάνατη?  :eusa_think:

Και εγώ για αυτήν

Κοίτα οι λύσεις είναι οι εξής:

1) Αφήνεις τα δικά μου πάνω και περνάς το καλοκαίρι. Κόστος 0. Μετά περιμένεις να βελτιωθούν τα οικονομικά σου λόγω ανάπτυξης :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: και προχωράς στις παρακάτω λύσεις.
2) επισκευάζεις τα δικά σου. Κόστος ζιγλέρ + μεμβράνη/ες περίπου 250€
3) Επισκευάζεις μόνο τα ζιγκλερ. Κόστος 100€
4) Ψάχνεις για μτχ ζιγκλερ. Δύσκολο αλλά αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις με κόστος κάνα 30άρι. Ρίσκο για το αν είναι εντάξει πάντα υπάρχει.
4) Αγοράζεις μτχ ή τα δικά μου. Κόστος 120 - 150€

Τώρα μιλάμε ολοι γιο την ίδια λύση, και επιτέλους καταλαβαινόμαστε.

Νίκο, βρήκα και σου έγραψα κάτι για μεταχειρισμένα καρμπς. Πήγαινε και δες τα. Αυτό λέω ότι δεν κοστίζει η ερώτηση. Αυτοί να πουλήσουνε θέλουν αλλά εσυ για ν' σγοράσεις πρεπει να πεισθείς. Γι' αυτό σου λέω, δεν κοστίζει τίποτα η ερώτηση και το κοίταγμα. Άλωστε δεν το αγόρασες.

Γιάννη  εχω ηδη ενα σετ μεταχειρισμένα που μου έστειλε ο Θανάσης, είναι 100% λειτουργικά και χάρις σε αυτά μπορεσα και βρήκα την βλάβη, και τον ευχαριστώ για αυτή του την χειρονομία.
Θα συνεχίσω το ψάξιμο , αλλά δεν πιστεύω να είμαι τόσο τυχερός ωστε να βρώ κάποιον μαντρά που να δίνει σκέτες μεμβράνες η ζιγκλέρ, θα πρέπει να πέσω στην περίπτωση να είναι τα καρμπς πρός διάλυση αλλά απο άλλη αιτία.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #261 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 06:52:39 πμ
Απετάξου το καρμπιρατέρ; ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ!

Απετάξου το καρμπιρατέρ; ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ

Βοήθειά μας!

:pope: :pope: :pope: :pope: :pope:

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #262 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 07:07:23 πμ

Βοήθειά μας!

:pope: :pope: :pope: :pope: :pope:

Εσύ για να είσαι τόσο άνετος πρέπει να έχεις δεύτερη αντλία μαζί σου  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #263 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 07:25:05 πμ
Να τον δώ οταν θα αρχίσουν ολα αυτά τα ηλεκτρονικά και οι καμμιά 15ριά αισθητήρες να τα παίζουν τι θα κάνει.  :2dizzy:

Εγώ τουλαχιστον ξεβίδωσα καμμιά 10ριά βίδες, φύσηξα μερικές τρύπες και πήρε, στο ψεκαστό πρέπει να κουβαλάς μαζί και Laptop. :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #264 on: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 16:43:25 μμ
Βοήθειά μας!:pope: :pope: :pope: :pope: :pope:
Εσύ για να είσαι τόσο άνετος πρέπει να έχεις δεύτερη αντλία μαζί σου  ;D
Να τον δώ οταν θα αρχίσουν ολα αυτά τα ηλεκτρονικά και οι καμμιά 15ριά αισθητήρες να τα παίζουν τι θα κάνει.  :2dizzy:
Εγώ τουλαχιστον ξεβίδωσα καμμιά 10ριά βίδες, φύσηξα μερικές τρύπες και πήρε, στο ψεκαστό πρέπει να κουβαλάς μαζί  και     Laptop. :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Βιδώνεις, ξεβιδώνεις μέχρι κάπου πας. Κάθε πράμα με τα + και - του. Πάντως είναι πιό όμορφη η καρμπυρατεράτη... ;D ;D ;D
« Last Edit: Πέμπτη 30 Μάιος 2013, 16:50:01 μμ by Καψιώτης.... »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #265 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 01:35:33 πμ
Χθές το πρόγραμμα είχε καθαρισμό-λάδωμα αλυσίδας με τον δικό μου τρόπο, πέρασαν μόλις 150χλμ αλλά δεν πειράζει.

Σήμερα είχα θέματα αισθητικής ... και ομορφιάς.
Το βάψιμο της ποδιάς αποδείχτηκε ωραίο απο θέμα ομορφιάς αλλά απο πρακτική άποψη μεγάααααλο βάσανο.
Ενώ αντεξε μικρο χτυπήματα απο πετραδακια και δεν ξεφλούδισε στα σημάδια, αρχισε να "σπάει" και να ξεφλουδίζει στην δεξιά μεριά που περνάει η εξάτμιση εκεί που εχει ενα φύλλο αλουμινίου απο μεσα.
Σκέφτομαι οτι ίσως χρειάζεται χρώμα για μεγάλες θερμοκρασίες. :eusa_think:
Ετσι επεσε τρίψιμο μέχρι να φτάσω στο πλαστικό και ξαναβάψιμο με άλλης ποιότητας χρώμα.
Το αν θα κρατήσει? θα δούμε.

.....Πάντως είναι πιό όμορφη η καρμπυρατεράτη... ;D ;D ;D

Είναι η ομορφιά της απλότητας Γιάννη. ;D
« Last Edit: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 01:47:14 πμ by Stoneman »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #266 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 01:49:11 πμ
Είναι η ομορφιά της απλότητας Γιάννη. ;D

του καρμπυρατερ?  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #267 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 02:01:15 πμ
Γιατί?  σου φαίνεται δύσκολο?

Για σκέψου, το μεγαλύτερο βάσανο είναι να φτάσεις ως εκεί.
Αφού φτάσεις και τα εχεις στα χερια, θέλεις ενα μπουκάλι καθαριστικό για καρμπς, αέρα και λίγη υπομονή.
Βγάζεις τις μεμβράνες, βαλβίδες, ζιγκλέρ, ρίχνεις καθαριστικό, και δένεις πάλι.
Οσο για ρύθμιση ? θέλει ενα συγχρονισμό ΑΝ πειράξεις τις πεταλούδες, και το μίγμα 3 εως 3 1/2 στροφές εξω.

Τώρα αν είσαι σαν εμενα και καταστρέψεις τα ζιγκλέρ δεν φταίει το μηχανάκι.
Το αποτέλεσμα απο όλη αυτή την υπόθεση είναι οτι και στα καρμπς δεν εχω ανάγκη συνεργείο.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #268 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 02:15:38 πμ

Τώρα αν είσαι σαν εμενα και καταστρέψεις τα ζιγκλέρ δεν φταίει το μηχανάκι.
Το αποτέλεσμα απο όλη αυτή την υπόθεση είναι οτι και στα καρμπς δεν εχω ανάγκη συνεργείο.

ΑΑΑΑ την εκανες τη ματσακονια λυσε δεσε ετσι πανε τα ζιγκλερ  ;) 8)

Μωρε συνεργειο δεν χρειαζεσε ...αλλα αμα συνεχίσεις θα θες μηχανουργειο  :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #269 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 02:29:57 πμ
Mέτρα: ;D

Μια που τα εβγαλα/εβαλα για καθαρισμα
Μια που τα εβγαλα/εβαλα για έλεγχο στο τσοκ
Μια που τα εβγαλα/εβαλα για ελεγχο στα Pilot
Μια που τα εβγαλα/εβαλα για ελεγχο και κόλημα στο διάφραγμα που βρήκα τρύπιο
Μια που τα εβγαλα/εβαλα για επανέλεγχο
Μια που τα εβγαλα και εβαλα του Θανάση
Μια που τα εβγαλα του Θανάση και εβαλα τα δικά μου με τα ζιγκλέρ του Θανάση
Μια που  εβαλα του Θανάση ....  :goofy:
(φυσικά μετα απο καθε φορά εβαζα τεποζιτο σελα και δοκιμή.)

και μια που την εκανα φύλλο και φτερό  οταν εχασα ενα κατσαβίδι   :goofy: :goofy:

Πέρασα τις εξετάσεις πρακτικής δάσκαλε? :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #270 on: Παρασκευή 31 Μάιος 2013, 02:31:26 πμ
Εχει πμ βαφτιστήρι  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #271 on: Τρίτη 04 Ιούνιος 2013, 23:36:22 μμ
Μηχανολογικες ανησυχιες, και οχι μόνον ....

Πρόσφατα ο Νονούκας μου , μου εδώσε μια γνήσια ζελατίνα να πειραματιστώ. ;D

Ετσι σήμερα, είπα να την βάλω επάνω για μια δοκιμή "αέρος". :badair:
Με προσοχή μην κοπεί κάποιο λαστιχοπαξίμαδο η ψηλή βγήκε σχετικά εύκολα και μπήκε η γνήσια.
Πρώτη εντύπωση οτι έλειπε το μισό μηχανάκι μπροστά, οι καθρεπτες πιό πάνω απο την ζελατίνα. :eusa_think: αλλη φάση.
Ζελατίνα στριγκάκι .... όντως. :2hysterical:

Βίδωμα, φόρμα δοκιμών, κράνος και δρόμο για Α Οδό  πρός διόδια Ελευσίνας.

Εντυπώσεις:

Μέχρι τα 60-70 αισθάνεσαι σαν να είσαι στο παπί, καμαρωτός καμαρωτός και ο αέρας κατευθείαν στη μάπα να σε δροσίζει, τέτοια εποχή οτι καλύτερο.

Στα 70-100 αισθάνεσαι οτι ο αέρας σε χτυπάει στο στήθος σαν κόντρα και σφίγγεις λίγο παραπάνω τα χέρια , η ζελατίνα του κράνους κλείνει και σφραγίζει αφού ο αέρας είναι ενοχλητικός και ο θόρυβος στο κράνος σε ταξίδι θα σε κουφαίνει.

Στα 110-145 που την πήγα απλά η κόντρα στο στήθος γίνεται πιό εντονη και δεν λέει για ταξίδι με πολλά, τα χερια σφίγγουν καλά τα γκρίπ με το φόβο μην και κάποια ριπή σε πάρει κατα πίσω. Ο θόρυβος στο κράνος δεν παλεύεται με τπτ θέλει ωτασπίδες η φάση, και αν περιστρέψεις το κεφάλι θέλει μια σχετική δύναμη να το επαναφέρεις σε ευθεία, σε ενα σημείο μάλιστα που πλησίασα ενα φορτηγό το κράνος πήγαινε δεξιά αριστερά απο μόνο του. :2hysterical:

Παρατηρήσεις:

Μέχρι τα 60-70 είναι μια η άλλη με την ψηλή, να μην πώ η κοντή είναι καλύτερη.

Στα 80-90 η ψηλή σε προστατεύει καλά στο στήθος αλλά μόνο αρνητικό οτι στροβιλίζει το ανω χείλος της και επειδή είμαι ψηλός χτυπάει το κράνος ψηλά κ το κανει να πάλεται σαν να δουλεύεις κομπρεσέρ ενα πράμα, όμως σε αυτά τα χλτρα οδηγείς με μισάνοιχτη ζελατίνα και σημαντικά μειωμένο θόρυβο.

Μετά τα 90 όμως ο στροβιλισμός ελαττώνεται στην ψηλή χωρίς όμως να εξαφανίζεται και παραμένει το θετικό της προστασίας του κορμιού απο την πίεση του αέρα. Ενώ η σημαντικά μειωμένη επιφάνεια του κράνους  που χτυπάει ο άερας επιτρέπει να στρεφεις το κεφαλι χωρίς πρόβλημα.

Συμπέρασμα: Καλύτερα να πηγαίνω με 100χλμ/ω με την ψηλη. :goofy:

Οι συγκρίσεις φυσικά αφορούν την δική μου ψηλή ζελατίνα και δεν μπορώ να ξερω πώς συμεριφέρονται οι άλλες.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #272 on: Τρίτη 04 Ιούνιος 2013, 23:46:07 μμ
Νικολα, εχω βγαλει απ'τη ναφθαλινη - διαβαζε σοφιτα - την μαμισια του παλιου ΤΑ (η οποια βεβαια ειναι καινουργια καθως ητανε πανω για μονο 3Κ χμ) για να σου τη φερω την επομενη βδομαδα που κατεβαινω Ελλαδα, να την φερω ή (μαλλον) οχι?  ???

Η μικρη εχει θεματακι με τον αερα σε ταξιδι αλλα εγω τη χρησιμοποιω το καλοκαιρι και βαζω πανω το φρυδακι της Touratech σε ταξιδι. Το καλο με τη μαμισια ειναι στο χωμα οπου ειναι στο στοιχειο της  8)

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #273 on: Τρίτη 04 Ιούνιος 2013, 23:54:25 μμ
Οχι Γιώργο ευχαριστώ που δεν με ξεχασες  νάσαι καλά.
Οτι ετοιμαζόμουν να σου στείλω πμ.

Απο ότι είδα δεν κάνει , ευχαριστώ και πάλι. :thankyou:

Νονούκα απο βδομάδα στην επιστρέφω, αυτή τη φορά με τυροκούλουρο σπέσιαλ. :thumbright:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #274 on: Τετάρτη 05 Ιούνιος 2013, 00:03:09 πμ
Τωρα καταλαβες Νικο μου γιατι ολοι ΜΑ ολοι βγαζουν την κοντη  ;) ;)

για μενα λυση στο να φευγει ο αερας απο το κρανος ειναι το εξτρα φρυδι ....εγω παντως εχω σωθει ....και ειδικα με αυτο ..

To opoio  εχει την δυνατοτητα να περνει οποια κλιση θες διοτι εχει στη μεση αρτεμονα με βιδα αλλα μπορεις ανα πασα στιγμη να το αφαιρεσεις και τελος αν θες να αλλαξεις το ζελατινακι με λιγο μεγαλυτερο .