Μηχανολογικες ανησυχιες, και οχι μόνον ....
Πρόσφατα ο Νονούκας μου , μου εδώσε μια γνήσια ζελατίνα να πειραματιστώ.

Ετσι σήμερα, είπα να την βάλω επάνω για μια δοκιμή "αέρος".

Με προσοχή μην κοπεί κάποιο λαστιχοπαξίμαδο η ψηλή βγήκε σχετικά εύκολα και μπήκε η γνήσια.
Πρώτη εντύπωση οτι έλειπε το μισό μηχανάκι μπροστά, οι καθρεπτες πιό πάνω απο την ζελατίνα.

αλλη φάση.
Ζελατίνα στριγκάκι .... όντως.

Βίδωμα, φόρμα δοκιμών, κράνος και δρόμο για Α Οδό πρός διόδια Ελευσίνας.
Εντυπώσεις:
Μέχρι τα 60-70 αισθάνεσαι σαν να είσαι στο παπί, καμαρωτός καμαρωτός και ο αέρας κατευθείαν στη μάπα να σε δροσίζει, τέτοια εποχή οτι καλύτερο.
Στα 70-100 αισθάνεσαι οτι ο αέρας σε χτυπάει στο στήθος σαν κόντρα και σφίγγεις λίγο παραπάνω τα χέρια , η ζελατίνα του κράνους κλείνει και σφραγίζει αφού ο αέρας είναι ενοχλητικός και ο θόρυβος στο κράνος σε ταξίδι θα σε κουφαίνει.
Στα 110-145 που την πήγα απλά η κόντρα στο στήθος γίνεται πιό εντονη και δεν λέει για ταξίδι με πολλά, τα χερια σφίγγουν καλά τα γκρίπ με το φόβο μην και κάποια ριπή σε πάρει κατα πίσω. Ο θόρυβος στο κράνος δεν παλεύεται με τπτ θέλει ωτασπίδες η φάση, και αν περιστρέψεις το κεφάλι θέλει μια σχετική δύναμη να το επαναφέρεις σε ευθεία, σε ενα σημείο μάλιστα που πλησίασα ενα φορτηγό το κράνος πήγαινε δεξιά αριστερά απο μόνο του.

Παρατηρήσεις:
Μέχρι τα 60-70 είναι μια η άλλη με την ψηλή, να μην πώ η κοντή είναι καλύτερη.
Στα 80-90 η ψηλή σε προστατεύει καλά στο στήθος αλλά μόνο αρνητικό οτι στροβιλίζει το ανω χείλος της και επειδή είμαι ψηλός χτυπάει το κράνος ψηλά κ το κανει να πάλεται σαν να δουλεύεις κομπρεσέρ ενα πράμα, όμως σε αυτά τα χλτρα οδηγείς με μισάνοιχτη ζελατίνα και σημαντικά μειωμένο θόρυβο.
Μετά τα 90 όμως ο στροβιλισμός ελαττώνεται στην ψηλή χωρίς όμως να εξαφανίζεται και παραμένει το θετικό της προστασίας του κορμιού απο την πίεση του αέρα. Ενώ η σημαντικά μειωμένη επιφάνεια του κράνους που χτυπάει ο άερας επιτρέπει να στρεφεις το κεφαλι χωρίς πρόβλημα.
Συμπέρασμα: Καλύτερα να πηγαίνω με 100χλμ/ω με την ψηλη.

Οι συγκρίσεις φυσικά αφορούν την δική μου ψηλή ζελατίνα και δεν μπορώ να ξερω πώς συμεριφέρονται οι άλλες.