Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380290

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #225 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 18:20:53 μμ
πεσμου μονο τι ωρα ξυπνας το απογευμα για να σου χτυπησω το κουδουνι.
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #226 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 23:14:35 μμ
Πρίν συνεχίσω να πώ οτι το παρόν νήμα είναι για εμένα ενα είδος βιβλιου συντήρησης, ημερολόγιου συντήρησης , σημειώσεων η τέλος πάντων κάτι τέτοιο.
Αντί δλδ να σκορπίσω τα διάφορα θέματα που εχω με το μηχανάκι μου σε καμμιά 10ριά θέματα και κάθε φορά που θέλω να θυμηθώ κάτι να ψάχνω 10 ώρες να το βρώ τα εχω ολα σε ενα και νοικοκυρεμένα  :2hysterical:

Συνεχίζω επι του θέματος ....

Χθές , για να κάνω μια σύνδεση με τα προηγούμενα, είχα αλλάξει τα ζιγκλερ του δικού μου καρμπ μεταξύ τους δλδ τα αριστερά με τα δεξιά.
Σε δοκιμή που εκανα βρήκα και πάλι τα πίσω μπουζί μαύρα και στεγνά, δλδ όχι λαδωμένα αλλά καπνισμένα απο υπερβολικό μίγμα.
Να σημειώσω εδώ οτι σε κάθε δοκιμή αλλάζω και μπουζί με παλιά καθαρά με μόλις 2500-3000χλμ που εχω φυλάξει ωστε η διαφορά στις ακίδες να φανεί οσο μικρή και να είναι.
Σήμερα είπα να αλλάξω  τα διαφράγματα και την cut off  βαλβίδα, μεταφέροντας στο δεξί καρμπ του εμπρός (σωστού) κυλίνδρου κάθε αφαιρούμενο εξάρτημα μήπως και μεταφερθεί και το σύμπτωμα στον εμπρός κύλινδρο.
Μετά απο μια βόλτα που εκανα οπου και πάλι είχα τα ίδια συμπτώματα επέστρεψα προβληματισμένος , αλλά οχι απογοητευμένος .
Εβγαλα και πάλι το δικό μου καρμπ πιστεύοντας οτι πλέον η βλάβη είναι στο σώμα του αριστερού καρμπ και μάλιστα κάποια βουλομένη δίοδος αέρα η καυσίμου.

Τα πράγματα εγιναν δύσκολα οταν βγάζοντας τα πίσω μπουζί τα βρήκα καπνισμένα, αλλά αυτή τη φορά βρήκα καπνισμένο και το εμπρός δεξιό μπουζί.
Εκείνη τη στιγμή επικράτησε σύγχιση, δεν το περίμενα, αυτό άλλαζε τα δεδομένα μεταφέροντας την ζημιά και στους δύο κυλίνδρους πράγμα οχι λογικό.
Κατεβηκα στο υπόγειο συνεργείο , εριξα μια ματιά στις σημειώσεις αλλά ακρη δεν εβγαζα με τπτ.
Εκεί είπα τέλος. Πάμε για άλλο καρμπ, μεταχειρισμένο, σκέφτηκα να ζητήσω το καρμπ του Θανάση που σίγουρα δούλευε , ανέβηκα επάνω και άρχισα να ψάχνω για μεταχειρισμένα (κυρίως Ελλάδα για λόγους εγγύησης και αντικαταστασης ) κλπ κλπ.

Για να ξελαμπικάρω κατέβηκα να αλλάξω τις λαστιχένιες φλάτζες στα λεκανάκια απο το καρμπ του Θανάση που το δεξί εβγαζε λίγη υγρασία στην εξωτερική μεριά.
Βγάζοντας τα λεκανάκια είπα να ρίξω μια ματιά στα ζιγκλερ.
Που ο φίλτατος Αθανάσιος είχε σφίξει με αερόκλειδο μάλλον αφού σε μια βίδα χρειάστηκα σφυροκατσαβιδο, δεν πειράζει αυριο στην γύρα για καινούργια βιδάκια ανοξείδωτα και αν δεν βρώ ιδια θα πάρω αλεν για καλύτερα, τι λές Θανάση? Μην βάλω αυτά που εσφιξες με σκύλα.
Πρώτη παρατήρηση οτι το main jet είναι διαιρούμενο αρα τα καρμπς είναι απο το μοντέλο 2004-5 και μετα και φυσικά Νο 132.
Κοιτώντας με προισοχή είδα οτι ηταν μικρότερης διατομής απο τα δικά μου  :eusa_think: λέω βρε  λές?  :eusa_think:
Τα βγάζω με μεγάαααααλη προσοχή και τα τοποθετώ στα δικά μου καρμπς, λεκανάκια, τοποθετηση, φίλτρο, τεπόζιτο, σελα , κράνος και βόλτα  :moped:
Ερε χαρές και πανηγύρια  :2egyptdance: ερε γλέντια, .. το καταλαβα απο την αρχή οτι κατι άλλαξε, δεν θελει και πολύ για να το καταλάβεις, οταν βάζεις μπροστά και η 2η σκάλα του τσοκ είναι στις 2200-2400στρ/λ η 1η στις 1400-1500στρ/λ , οταν δεν βρωμάει ακαυστη .... λές πάμε καλά.
Βεβαια το ρελαντί χορεύει αλλά τώρα δεν με νοιάζει  ;D ;D

Η δευτέρα στα κόκκινα και 110 χλμ η τρίτη στα κόκκινα και κάπου στα 140χλ/ω εκεί στοπ, ολα καλά.Επιστροφή και την εχω τώρα να κρυώνει μέχρι να δώ τι θα κάνω.

Τελικά το καθαριστικό που αφησα τα ζιγκλερ μέσα τα "καθαρισε" .

Και ερωτώ τώρα αφού δεν μπορώ να αποφασίσω:
α) αγοράζω ενα σετ ζιγκλέρ καινούργια?  :eusa_think:  αυτές είναι οι τιμές απο τα διαρούμενα απο το νεότερο μοντέλο και για το ενα δυστυχώς.

31   JET, MAIN, #132     99101-KAS1320   12.19€
32   JET, SLOW, #38     99103-MY00380   17.67€
23   HOLDER, NEEDLE JET   16165-MAV-000   19.16€

β) Αγοράζω ενα μεταχειρισμένο σετ καρμπς βγάζω τα ζιγκλέρ και μου μένουν  μεμβράνες και διάφορα ανταλλακτικά? αφού εχω μια μεμβράνη ηδη ετοιμοθάνατη?  :eusa_think:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #227 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 23:25:04 μμ
και ποιος σε σιγουρευει οτο τα JET απο το καρμπ το μεταχειρο θα ειναι σωστα? και θα εχεις δωσει και κανα 100αρι?

για 49 ευρω,βαλε τα καινουρια,να λυθει το προβλημα να την κανεις καμια βολτα την κουκλα και οταν και αν βγαλει ζημια στις μεμβρανες ας πουμε,εχεις εναν χειμωνα μπροστα να ασχολειθεις με την ησυχια σου.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #228 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 23:26:11 μμ
α) αγοράζω ενα σετ ζιγκλέρ καινούργια?  :eusa_think:  αυτές είναι οι τιμές απο τα διαρούμενα απο το νεότερο μοντέλο και για το ενα δυστυχώς.

β) Αγοράζω ενα μεταχειρισμένο σετ καρμπς βγάζω τα ζιγκλέρ και μου μένουν  μεμβράνες και διάφορα ανταλλακτικά? αφού εχω μια μεμβράνη ηδη ετοιμοθάνατη?  :eusa_think:

Προσωπικά, εάν τα υπόλοιπα είναι σε ανεκτή κατάσταση θα αγόραζα μόνο τα ζιγκλέρ. Η μεμβράνη πιστεύω ότι θα αντέξει μέχρι το χειμώνα που εσύ βάζεις τη μηχανή μέσα και δεν θα με προβλημάτιζε. Αν πάλι έχει διαφορετική άποψη, παίρνεις ένα σετάκι μόνο μεμβράνες για να το έχεις προτού σε αφήσει. Καλή και η λύση του μεταχειρισμένου για τα ανταλλακτικά, αλλά δεν ξέρεις τι θα βρείς μέσα. Αν πέσεις σε αλλαγμένα ζιγκλέρ ή πειραγμένα τι θα κάνεις? (Εκτός βέβαια και αν μπορείς να τα τσεκάρεις).

Για μένα πάρε μόνο τα ζιγκλέρ και δέσε τη μηχανή να τη χαρείς τώρα που καλοκαίριασε  8)

ΥΓ: Κωδικός για το παλιότερο που δεν είναι διαρούμενο δεν υπάρχει?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #229 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 23:46:33 μμ
..... για 49 ευρω

Για 100 ευρώ ... είναι δύο τα μανάρια μας

Για μένα πάρε μόνο τα ζιγκλέρ και δέσε τη μηχανή να τη χαρείς τώρα που καλοκαίριασε  8)

Ναι τα μεταχειρισμένα είναι ρίσκο.

Αλλά δώσε τώρα 100 ,ευρώ για μια ζημιά που προκάλεσα εγώ φυσικά, και άλλα 80 για μεμβράνες?
Δεν λέει.
Αν αγοράσω τώρα ζιγκλέρ, οι μεμβράνες οταν αποθάνουν.

ΥΓ: Κωδικός για το παλιότερο που δεν είναι διαρούμενο δεν υπάρχει?

Αυτόν ψάχνω και εγώ .....

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #230 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 00:33:26 πμ
Για 100 ευρώ ... είναι δύο τα μανάρια μας

Ναι τα μεταχειρισμένα είναι ρίσκο.

Αλλά δώσε τώρα 100 ,ευρώ για μια ζημιά που προκάλεσα εγώ φυσικά, και άλλα 80 για μεμβράνες?
Δεν λέει.
Αν αγοράσω τώρα ζιγκλέρ, οι μεμβράνες οταν αποθάνουν.

Αυτόν ψάχνω και εγώ .....

Όλα σχετικά είναι. Μπορεί να δώσεις τώρα 100 +50 για μεμβράνες αργότερα, η 100 για μεταχειισμένα, και μετά να θές άλλα 100 για ζιγκλέρ ή μεμβράνες. ΜΠορεί και να τα γλυτώσεις ή να τα καθυστερήσεις απλώς. Ζύγισε τα και δες αν αξίζει το ρίσκο  ;) Είσαι σίγουρος ότι το ζιγκλέρ που έχεις τώρα δεν είναι διαιρούμενο? Μήπως έχει κολλήσει με το άλλο λόγω του ΄καθαριστικού? Το ψάχνω πάντως και αύριο θα πάω Σαρακάκη για ντίζα συμπλέκτη αν θέλεις να ρωτήσω.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #231 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 00:56:42 πμ
Για τις βίδες έχεις δίκιο ήταν ήδη κατεστραμένες από τον προηγούμενο μάστορα.
Αν θες μπορώ να σου λύσω το δίλημμα! :goofy: :goofy:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #232 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 02:27:30 πμ
Το ψάχνω πάντως και αύριο θα πάω Σαρακάκη για ντίζα συμπλέκτη αν θέλεις να ρωτήσω.

Ναι είναι ενα κομμάτι, σίγουρα.
Στον Σαραβαλάκη θέλω να ρωτήσεις τιμές για ζιγκλέρ για μοντέλο 2000-2003 (ζήτα και κωδικό να τον εχω), και 2004-2007 και φυσικά αν είναι ετοιμοπαράδοτα.

Αν θες μπορώ να σου λύσω το δίλημμα! :goofy: :goofy:

Για λέγε , γιατί που να βρεθούν τώρα 100 με την μια.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #233 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 04:32:23 πμ
Κοίτα οι λύσεις είναι οι εξής:

1) Αφήνεις τα δικά μου πάνω και περνάς το καλοκαίρι. Κόστος 0. Μετά περιμένεις να βελτιωθούν τα οικονομικά σου λόγω ανάπτυξης :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: και προχωράς στις παρακάτω λύσεις.
2) επισκευάζεις τα δικά σου. Κόστος ζιγλέρ + μεμβράνη/ες περίπου 250€
3) Επισκευάζεις μόνο τα ζιγκλερ. Κόστος 100€
4) Ψάχνεις για μτχ ζιγκλερ. Δύσκολο αλλά αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις με κόστος κάνα 30άρι. Ρίσκο για το αν είναι εντάξει πάντα υπάρχει.
4) Αγοράζεις μτχ ή τα δικά μου. Κόστος 120 - 150€

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #234 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 05:04:41 πμ
1)  Καλή λύση να αφήσω τα δικά σου η τα δικά μου με τα δικά σου ζιγκλερ ωστε τα δικά σου να μην "βάζουν" χιλιόμετρα.
2) Μεμβράνες βρήκα και τις δύο 80 ευρώ απο εναν Αγγλο  http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=product/product&keyword=XL650V&product_id=763    οι γνήσιες  16111-MF5-841  που πανε παρεα με το ποτήρι της βελόνας κοστίζουν 143.71€ η μία  :bang:
3) Αυτό εξαρτάται απο το [5] αλλά δεν ξερω αν τα δικά μου main jets που είναι ενα κομμάτι τι τιμή εχουν, αυριο θα ξερω.
4) Ρίσκο δεν λέει αυτή τη στιγμή. Αλλά επι τη ευκαιρία εκτός από βρώμα η υπερβολικό "καθάρισμα" απο κάποιο παλαβό τι αλλο παθαίνουν τα ζιγκλερ?
5) Καλή λύση, και ζιγκλερ και μεμβράνες και εγγυημένα οτι λειτουργούν .... τπτ καλυτερη τιμούλα ... τπτ ατοκες δόσεις ?  :goofy: :goofy:

Θα το σκεφτώ, αυριο θα ξερω και τιμές, θα ρωτήσω και σε κανα δυό συνεργεία και θα σου πώ.
Πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια γιατί αν δεν είχα τα δικά σου σίγουρα η ΤΑ θα ηταν τώρα παροπλισμένη μέχρι του χρόνου , αλλά και τότε θα πήγαινε σε συνεργείο με οτι αυτό συνεπάγεται.
Θάθελα ομως νάξερα αν την πήγαινα σε συνεργείο τι λύση λέτε να εδειναν?

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #235 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 05:09:47 πμ
Στο συνεργειο:
Θα σου καθαριζανε τα καρπ
Θα σου τα ρυθμιζανε(ισως να τα στελνανε και αλλου γι αυτο)
Οταν θα τα ξαναπηγαινες πισω θα σου λεγανε, δεν αξιζει η επισκευη, θα παρουμε μτχ φθηνα
(Το χει παθει φιλος...) εννοειται οτι ολες οι παραπανω εργασιες κοστισαν....

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #236 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 05:20:14 πμ
1)  Καλή λύση να αφήσω τα δικά σου η τα δικά μου με τα δικά σου ζιγκλερ ωστε τα δικά σου να μην "βάζουν" χιλιόμετρα.
Τα χιλιόμετρα που θα τα κάνεις εσύ μόνο καλό θα τα κάνουν. Επ' ευκαιρία ρίξτα και ένα εξωτερικό συμμάζεμα ;D

2) Μεμβράνες βρήκα και τις δύο 80 ευρώ απο εναν Αγγλο  http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=product/product&keyword=XL650V&product_id=763    οι γνήσιες  16111-MF5-841  που πανε παρεα με το ποτήρι της βελόνας κοστίζουν 143.71€ η μία  :bang:
Ελπίζω να μήν είναι και αντίστοιχης ποιότητας

3) Αυτό εξαρτάται απο το [5] αλλά δεν ξερω αν τα δικά μου main jets που είναι ενα κομμάτι τι τιμή εχουν, αυριο θα ξερω.

4) Ρίσκο δεν λέει αυτή τη στιγμή. Αλλά επι τη ευκαιρία εκτός από βρώμα η υπερβολικό "καθάρισμα" απο κάποιο παλαβό τι αλλο παθαίνουν τα ζιγκλερ?
Ποτέ δεν ξέρεις αλλά οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μη αντιμετωπίσει πρόβλημα

5) Καλή λύση, και ζιγκλερ και μεμβράνες και εγγυημένα οτι λειτουργούν .... τπτ καλυτερη τιμούλα ... τπτ ατοκες δόσεις ?  :goofy: :goofy:
Αυτά με pm όταν αποφασίσεις τι θα κάνεις
Θα το σκεφτώ, αυριο θα ξερω και τιμές, θα ρωτήσω και σε κανα δυό συνεργεία και θα σου πώ.
Πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια γιατί αν δεν είχα τα δικά σου σίγουρα η ΤΑ θα ηταν τώρα παροπλισμένη μέχρι του χρόνου , αλλά και τότε θα πήγαινε σε συνεργείο με οτι αυτό συνεπάγεται.
Θάθελα ομως νάξερα αν την πήγαινα σε συνεργείο τι λύση λέτε να εδειναν?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #237 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 05:32:24 πμ
Νίκο με πήρε η νύχτα ψάχνοντας το ζιγκλέρ. Από ότι είδα από το πόστ σου με τον καθαρισμό έχω πολλούς λόγους να πιστεύω ότι ειναι τελικά διαιρούμενα και τα δικά σου, απλά έχουν κολλήσει. Κανένα Honda, δεν βρίσκω ονλάιν που να φορά καρμπυρατέρ Keihin και να παρέχει ζιγκλέρ κεντρικό ολόκληρο. Η επίσκεψη στο Σαρακάκη θα γίνει Τρίτη τελικά γιατί έχω θέμα με την κάρτα την οποία μου "έφαγε" το ΑΤΜ, αφού την άφησα επάνω και μου την πήρε μέσα (ο παπάρας) :2hysterical: και έτσι δεν μπορώ να πληρώσω ούτε τη βενζίνη μου για να φτάσω εκεί. (Καλά έχω να πάω, αλλά τι να λέω αν δεν μπορώ να πληρώσω την παραγγελία μου?)

Αν υπήρχε κάποτε αυτό το Option με μονοκόμματο ζιγκλέρ, (που δεν το νομίζω για κεντρικό) παίζει να έχει αντικατασταθεί τελείως από το διαιρούμενο. Αλλά και πάλι το θεωρώ αδύνατο. Στο 99% των περιπτώσεων τα κεντρικά ζιγκλέρ χωρίζονται από τη "φωλιά" και η κατασκευή από το δικό σου θυμίζει κάτι τέτοιο. Μπορείς να δείς στη σχετική φωτό στο τέλος του πόστ. Όταν με το καλό πάνε για "πέταμα" μπορείς να δοκιμάσεις να ζορίσεις ένα (έστω και αν σπάσει) για να δείς αν καταφέρεις να το χωρίσεις. Μην εκπλαγείς από τη δύναμη μπορεί να χρειαστεί και το ζόρι που παίζει να φάει. Αν τα ζιγκλερ έχουν κολλήσει μπορει μέχρι και να κοπεί το κεφάλι και να μείνει το σπείρωμα μέσα στο κεντρικό κομμάτι και να χρειάζεται μηχανουργείο. Δεν είναι κάτι αδύνατο.

H φωτό:

Νέα θα από την αντιπροσωπεία θα σου έχω δυστυχώς Τρίτη, προς το απογευματάκι που θα γυρίσω σπίτι.
« Last Edit: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 05:38:01 πμ by Johnny_Nik »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #238 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 06:26:10 πμ

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #239 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 16:45:04 μμ
Γιάννη Κ. δεν εχω θέμα να δώσω 100 ευρώ, αρκεί να ανοιξω λεκανάκια να δώ αν τα ζιγκλέρ εχουν σημαδια απο κατσαβίδι και τα καπάκια απο τις μεμβράνες , γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #240 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 17:00:20 μμ

Τελικά το καθαριστικό που αφησα τα ζιγκλερ μέσα τα "καθαρισε" .

Και δεν μου λες ρε Νικολα Ποιο ηταν αυτο το καθαριστικο που τα "καθαρισε"?
 Και ποση ωρα τα αφησες μεσα σε αυτο ρε αθεοφοβε?

Προτιμησε την λυση βου!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #241 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 17:44:38 μμ
....έχω πολλούς λόγους να πιστεύω ότι ειναι τελικά διαιρούμενα και τα δικά σου, απλά έχουν κολλήσει.

Και πράγματι εχουν κολήσει τώρα που δεν με νοιάζει τα επιασα στην μέγγενη και ξεβίδωσαν με λίγη αντρική αγριάδα  :2hysterical: :2hysterical:

Και δεν μου λες ρε Νικολα Ποιο ηταν αυτο το καθαριστικο που τα "καθαρισε"?
 Και ποση ωρα τα αφησες μεσα σε αυτο ρε αθεοφοβε?

Προτιμησε την λυση βου!

Καθαριστικό για πλακετες, αλλά τα ζιγκλερ δεν πρεπει να είναι φτιαγμένα απο το ίδιο υλικό αλλά με κατι πιό ειαίσθητο, τα αφησα 5 λεπτά με το ρολόι.

Λύση βου? να επισκευάσω τα δικά μου?  Το σκέφτομαι, κολάω στο να προχωρήσω σε αγορά και αντικατάσταση αργότερα των διαφραγμάτων απο τον Αγγλο αμφιβάλω για την ποιότητα , ισως όμως και να κάνω λάθος.

Τώρα που διαιρούνται εχω τρία εξαρτήματα , σκέφτομαι λοιπόν .... πόσο σημαντικές είναι αυτές οι περιμετρικές τρύπες στο HOLDER, NEEDLE JET   16165-MAV-000   των 19.16€

σε σχέση με το JET, MAIN, #132     99101-KAS1320    βιδωτό ζιγκλερ? Αν δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο να αγοράσω μόνο το βιδωτό ζιγκλέρ και το JET, SLOW, #38     99103-MY00380 .

Είναι ενα ρίσκο αφού δεν ξερω τι δουλειά κάνουν οι τρύπες αυτές.

Και κατι ακόμα , ξερει κανείς τον τύπο του καρμπ? στα πλάγια γράφει ενα " FLΕ[A]RK j 
με μια ψαχτική πάω εδώ  http://www.pjmotorsports.com/keihin-jets.html   μετά εδώ   http://www.pjmotorsports.com/keihin-jets.html#main%20jets   και τελος .... χάθηκα. :goofy:
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 03:07:09 πμ by Stoneman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #242 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 17:55:19 μμ
Οι τρύπες αυτές κάνουν όλη τη δουλειά. Είναι υπολογισμένες όσον αφορά θέση και διάμετρο για να γίνεται η σωστή μίξη αέρα/ καυσίμου.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #243 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 19:36:52 μμ
Oι τρύπες είναι πράγματι το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της όλης υπόθεσης. Φαντάζομαι ότι το καθαριστικό "έκανε" τη δουλειά εκεί ακριβώς, αλλάζοντας τη διάμετρό τους ελάχιστα. Για να μαυρίσει τόσο με το κεντρικό ζιγκλέρ πρέπει να του έδωσε διάμετρο τουλάχιστον 10 νούμερα επάνω, οπότε θα φαινόταν και στο μάτι. Εάν δεν έχεις καταστρέψει τα κομμάτια κατά το διαχωρισμό μπορείς να κάνεις μερικές ακόμη δοκιμές και να δείς τι πειράχτηκε και τί όχι. Εάν είσαι τυχερός μπορεί να γλυτώσεις το κόστος από κάποιο από τα κομμάτια και να κάνεις δουλειά σου για αρκετό καιρό.

Φυσικά η μόνιμη και σωστή λύση είναι να φρεσκάρεις το σύνολο με όποιον τρόπο αποφασίσεις.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #244 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 20:31:56 μμ
Τί τον βάζεις τώρα συνταξιούχο άνθρωπο ν' ασχοληθεί με τέτοιες τρύπες. Νίκο μη το παραξεφτιλίσεις με τις δοκιμές. Η λύση είνα η βου που σου είπε κι ο Konkost. Και στο ξαναλέω βάλε τα δικά μου ή κάποια άλλα μτχ (δεν έχει καμία σημασία). Τα δικά σου είναι ταλαιπωρημένα μπορεί να δώσεις τα φράγκα για ζιγκλερ και να σου παρουσιάσουν και τίποτε άλλο. Εσύ τουλάχιστον μπορείς να δείς πριν αγοράσεις. Εγώ τότε λόγω του επικείμενου ταξιδιού στη Βουλαγρία τα πήρα σχεδόν σα γουρούνι στο σακί. Αλλά στάθηκα τυχερός. Βέβαια το παλικάρι (απο μαγαζί) μου είχε πεί ότι αν δεν μου έκαναν να του τα έστελνα πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #245 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 20:50:02 μμ
Η ερώτηση εγινε, 94 ευρώ το καινούργιο σετάκι 6 τεμαχίων, ουτε αυτός στο εξουσιοδοτημένο το πίστευε τέτοια τιμή.
Η γνώμη του να βάλω ενα σετ καρμπς μεταχειρισμένα και να μην ξανασχοληθώ.

Οσο για την λύση βού που πρότεινε ο Κώστας το ακριβές κόστος είναι 400 ευρώ για γνήσια αναταλλακτικά δλδ κάπου το 20% της τιμής της ΤΑ, και 220 ευρώ με τα διαφράγματα απο τον Αγγλο.
Τιμές απαγορευτικές αν σκεφτώ οτι εχω λάστιχα 5ετίας πλέον, και μια μπαταρία που ψιλοζορίζεται και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Ο εξουσιοδοτημένος μου είπε οτι αν μπορούσα να βρώ τον τύπο των καρμπς τότε τα γνήσια Keihin ζιγκλέρ δεν θα κόστιζαν πάνω απο 30 ευρώ το σετ.

Το σίγουρο είναι οτι θα την βγάλω με τα καρμπς του Θανάση αφήνοντας τα δικά μου στην ακρη αφού τα καθαρίσω εξωτερικά , αλλάξω τις φλάτζες στα λεκανάκια και τις βίδες που αγόρασα με αλεν.
Να μην πώ απο τώρα οτι ετσι θα την αφήσω δλδ. Οποτε Θανάση αν τα θές πές το πριν νάναι αργά.(τα υπολοιπα με πμ).

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #246 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 21:03:02 μμ
Η

Ο εξουσιοδοτημένος μου είπε οτι αν μπορούσα να βρώ τον τύπο των καρμπς

KEIHIN CV 34 είναι ο τύπος

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #247 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 21:14:13 μμ
Που το βρήκες?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #248 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 21:20:41 μμ
Που το βρήκες?

http://www.xrv.org.uk/forums/transalp-technical-specs/39888-honda-xl650v-technical-specifications.html

Κάτω εκεί που λέει για τον κινητήρα.

CV είναι τα πεταλουδάτα με τα διαφράγματα (constant vaccuum)
34mm είναι η διάμετρος τους

CV34 ο τύπος  ;)
« Last Edit: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 21:32:23 μμ by Johnny_Nik »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #249 on: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 22:33:46 μμ
λες να?  http://www.rockymountainatvmc.com/p/43/53/213/930/-/24375/Pro-X-N424-21-Series-Keihin-Pilot-Jet-

Sub Total: $6.42
Shipping & Handling: $50.00
Tax: $.00
Total: $56.42
  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
« Last Edit: Δευτέρα 27 Μάιος 2013, 23:10:14 μμ by Stoneman »