Πρίν συνεχίσω να πώ οτι το παρόν νήμα είναι για εμένα ενα είδος βιβλιου συντήρησης, ημερολόγιου συντήρησης , σημειώσεων η τέλος πάντων κάτι τέτοιο.
Αντί δλδ να σκορπίσω τα διάφορα θέματα που εχω με το μηχανάκι
μου σε καμμιά 10ριά θέματα και κάθε φορά που θέλω να θυμηθώ κάτι να ψάχνω 10 ώρες να το βρώ τα εχω ολα σε ενα και νοικοκυρεμένα

Συνεχίζω επι του θέματος ....
Χθές , για να κάνω μια σύνδεση με τα προηγούμενα, είχα αλλάξει τα ζιγκλερ του δικού μου καρμπ μεταξύ τους δλδ τα αριστερά με τα δεξιά.
Σε δοκιμή που εκανα βρήκα και πάλι τα πίσω μπουζί μαύρα και στεγνά, δλδ όχι λαδωμένα αλλά καπνισμένα απο υπερβολικό μίγμα.
Να σημειώσω εδώ οτι σε κάθε δοκιμή αλλάζω και μπουζί με παλιά καθαρά με μόλις 2500-3000χλμ που εχω φυλάξει ωστε η διαφορά στις ακίδες να φανεί οσο μικρή και να είναι.
Σήμερα είπα να αλλάξω τα διαφράγματα και την cut off βαλβίδα, μεταφέροντας στο δεξί καρμπ του εμπρός (σωστού) κυλίνδρου κάθε αφαιρούμενο εξάρτημα μήπως και μεταφερθεί και το σύμπτωμα στον εμπρός κύλινδρο.
Μετά απο μια βόλτα που εκανα οπου και πάλι είχα τα ίδια συμπτώματα επέστρεψα προβληματισμένος , αλλά οχι απογοητευμένος .
Εβγαλα και πάλι το δικό μου καρμπ πιστεύοντας οτι πλέον η βλάβη είναι στο σώμα του αριστερού καρμπ και μάλιστα κάποια βουλομένη δίοδος αέρα η καυσίμου.
Τα πράγματα εγιναν δύσκολα οταν βγάζοντας τα πίσω μπουζί τα βρήκα καπνισμένα, αλλά αυτή τη φορά βρήκα καπνισμένο και το εμπρός δεξιό μπουζί.
Εκείνη τη στιγμή επικράτησε σύγχιση, δεν το περίμενα, αυτό άλλαζε τα δεδομένα μεταφέροντας την ζημιά και στους δύο κυλίνδρους πράγμα οχι λογικό.
Κατεβηκα στο υπόγειο συνεργείο , εριξα μια ματιά στις σημειώσεις αλλά ακρη δεν εβγαζα με τπτ.
Εκεί είπα τέλος. Πάμε για άλλο καρμπ, μεταχειρισμένο, σκέφτηκα να ζητήσω το καρμπ του Θανάση που σίγουρα δούλευε , ανέβηκα επάνω και άρχισα να ψάχνω για μεταχειρισμένα (κυρίως Ελλάδα για λόγους εγγύησης και αντικαταστασης ) κλπ κλπ.
Για να ξελαμπικάρω κατέβηκα να αλλάξω τις λαστιχένιες φλάτζες στα λεκανάκια απο το καρμπ του Θανάση που το δεξί εβγαζε λίγη υγρασία στην εξωτερική μεριά.
Βγάζοντας τα λεκανάκια είπα να ρίξω μια ματιά στα ζιγκλερ.
Που ο φίλτατος Αθανάσιος είχε σφίξει με αερόκλειδο μάλλον αφού σε μια βίδα χρειάστηκα σφυροκατσαβιδο, δεν πειράζει αυριο στην γύρα για καινούργια βιδάκια ανοξείδωτα και αν δεν βρώ ιδια θα πάρω αλεν για καλύτερα, τι λές Θανάση? Μην βάλω αυτά που εσφιξες με σκύλα.
Πρώτη παρατήρηση οτι το main jet είναι διαιρούμενο αρα τα καρμπς είναι απο το μοντέλο 2004-5 και μετα και φυσικά Νο 132.
Κοιτώντας με προισοχή είδα οτι ηταν μικρότερης διατομής απο τα δικά μου

λέω βρε λές?
Τα βγάζω με μεγάαααααλη προσοχή και τα τοποθετώ στα δικά μου καρμπς, λεκανάκια, τοποθετηση, φίλτρο, τεπόζιτο, σελα , κράνος και βόλτα

Ερε χαρές και πανηγύρια

ερε γλέντια, .. το καταλαβα απο την αρχή οτι κατι άλλαξε, δεν θελει και πολύ για να το καταλάβεις, οταν βάζεις μπροστά και η 2η σκάλα του τσοκ είναι στις 2200-2400στρ/λ η 1η στις 1400-1500στρ/λ , οταν δεν βρωμάει ακαυστη .... λές πάμε καλά.
Βεβαια το ρελαντί χορεύει αλλά τώρα δεν με νοιάζει

Η δευτέρα στα κόκκινα και 110 χλμ η τρίτη στα κόκκινα και κάπου στα 140χλ/ω εκεί στοπ, ολα καλά.Επιστροφή και την εχω τώρα να κρυώνει μέχρι να δώ τι θα κάνω.
Τελικά το καθαριστικό που αφησα τα ζιγκλερ μέσα τα "καθαρισε" .
Και ερωτώ τώρα αφού δεν μπορώ να αποφασίσω:
α) αγοράζω ενα σετ ζιγκλέρ καινούργια?

αυτές είναι οι τιμές απο τα διαρούμενα απο το νεότερο μοντέλο και για το ενα δυστυχώς.
31 JET, MAIN, #132 99101-KAS1320 12.19€
32 JET, SLOW, #38 99103-MY00380 17.67€
23 HOLDER, NEEDLE JET 16165-MAV-000 19.16€
β) Αγοράζω ενα μεταχειρισμένο σετ καρμπς βγάζω τα ζιγκλέρ και μου μένουν μεμβράνες και διάφορα ανταλλακτικά? αφού εχω μια μεμβράνη ηδη ετοιμοθάνατη?