Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380253

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #200 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 05:24:50 πμ
 ??? ??? ??? ??? ???
το τσοκ εχει 2 σκαλες?

στο δικο μου παντως,τραβωντας το δεν "νιωθω" καποιο σκαλοπατι.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #201 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 05:34:06 πμ
??? ??? ??? ??? ???
το τσοκ εχει 2 σκαλες?

.... Οι διακοπες γινονται στις μεσαιες στροφες και μονο αν ανοιξεις αποτομα το γκαζι Αν καταλαβα καλα στα κοκκινα ή κοντα στα κοκκινα που το εβαλες σημερα δεν παρουσιασε κατι Νομιζω λοιπον οτι το προβλημα προερχεται απο το διδυμο βελονα-ζιγκλερ
Κανε αυτο που λες με την αλλαγη των ζιγκλερ και βλεπουμε Εισαι σιγουρος παντως οτι η βελονα ειναι σε αριστη κατασταση? Κοιταξε την καλα μηπως εχει γινει ο κορμος της σε καποιο σημειο κοιλος

Και κατι αλλο Το αλλο μπουζι του προβληματικου κυλινδρου τι χρωμα εχει? Ξεκινα απο αυτο πρωτα

Πρώτον, και τα δύο μπουζί του πίσω είναι μαυρα.

Δεύτερον, ξαναπεριγράφω:
α) Ανοίγοντας το γκάζι απο πχ τις 3500 στρ/λ σταδιακά, οχι αργά αλλά ουτε και αποτομα, ο κινητήρας ανεβάζει στροφές κανονικά δίχως να κομπιάζει και δίχως να δυσκολεύεται.
β) αν απο τις πχ 3500στρ/λ ανοίξω το γκάζι στο τερμα της διαδρομής του τοτε ανεβάζει μεν στροφές αλλά αρχίζει να κομπιάζει σαν να πνίγεται.

Ελπίζω να είναι κατανοητή η περιγραφή.

Δλδ ανοίγοντας τερμα το γκάζι και μπαίνοντας μεγάλη ποσότητα αέρα στο καρμπ ισως δεν δίνει την ανάλογη ποσότητα καυσίμου η ισως δίνει πολύ μεγάλη ποσότητα καυσίμου.
Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Απο το μαυρισμένο μπουζί δείχνει μεγαλη ποσότητα καυσίμου που δεν προλαβαίνει να το κάψει.

Αρα το πρόβλημα είναι εκεί που ρυθμίζεται η ποσότητα καυσίμου/εισερχομένου αέρα ... πού?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #202 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 05:40:10 πμ
??? ??? ??? ??? ???
το τσοκ εχει 2 σκαλες?

Εχεις σφίξει πολύ την πάνω βίδα της μανετας του συμπλέκτη.

Στην βίδα της μανετας του συμπλέκτη απο πάνω εχει μια βίδα που κρατάει την χούφτα,
Ξεβιδώνεις αυτή την βίδα την βγάζεις και φαίνεται μια κατσαβιδόβιδα.
Χαλαρώνεις και απο κάτω το 10αρι παξιμάδι της βίδας της μανετας που κρατάει την χούφτα απο κατω (χωρίς να βγάλεις χουφτα η το παξιμάδι) και με ενα κατσαβίδι χαλαρώνεις η σφίγγεις την κατσαβιδόβιδα απο πανω.
Σε κάποιο σημείο δουλεύοντας το τσοκ θα αισθανθείς το "κλίκ" που κάνει σε δύο σημεία.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #203 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 06:16:06 πμ
Ναι το τσoκ έχει δύο σκάλες! Για τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή η πρώτη σκάλα είναι υπέρ αρκετή.
Σε ένα σωστά ρυθμισμένο ΤΑ (όπως είναι το δικό μου  ;D και πολλών άλλων φυσικά ;D ;D) τραβώντας το τσοκ στην πρώτη σκάλα παίρνει αμέσως μπροστά και δουλεύει στις 1500σαλ. Αν το τραβήξεις αμέσως στη δεύτερη σκάλα θα ανέβει στις 2000σαλ και μέσα σε χρόνο <=30'' θα αρχίσει να πέφτει πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις το τσοκ. Βγάζοντας το τσοκ το ρελαντί παραμένει καρφί στις 1000σαλ και ανεβαίνει στις 1250 με το που αρχίζει να πιάνει θερμοκρασία ο κινητήρας. Αν δεν το τραβήξεις αμέσως στη δεύτερη σκάλα αλλά καθυστερήσεις τότε σβήνει (μιλάω πάντα για τις επικρατούσες θερμοκρασίες).
Το πως συμπεριφέρεται το τσοκ κατά την εκκίνηση έχει να κάνει και με τη ρύθμιση των Pilots. Σε μια πλούσια ρύθμιση των Pilots τραβώντας το τσοκ υπάρχει περίπτωση να μην πάρει γιατί θα το πνίξει στο καύσιμο. Σε μια φτωχή ρύθμιση θα παίρνει με τραβηγμένο τσοκ ακόμη και τον Αύγουστο με 45 βαθμούς. Σε αρκετά ΤΑ έχω δει ρυθμίσεις των Pilots στις 3 3/4 έως και 4 στροφές έξω (too mutch). Με αυτές τις ρυθμίσεις δεν χρειάζεται τσοκ ούτε τον Φλεβάρη. Μη νομίζετε ότι όταν την βάζετε εύκολα μπροστά χωρίς τσοκ με χαμηλές ή σχεδόν χαμηλές θερμοκρασίες είναι τέλεια ρυθμισμένη, το αντίθετο είναι λάθος ρυθμισμένη.
Το πόσες στροφές θα ρυθμίσεις το μείγμα με τα pilots εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες - η θερμοκρασία είναι βασικός γαιτί έχει μεγάλες διακυμάνσεις -αλλά θεωρώ ότι ξεφεύγοντας απο τις 3 1/2 στροφές έξω καταναλώνεις άσκοπα βενζίνα και καταστρέφεις τα μπουζί.
Για παράδειγμα στο δικό μου αυτή την εποχή μετά απο ρύθμιση των βαλβίδων, συγχρονισμό, η καλύτερη ρύθμιση με έλεγχο χρησιμοποιώντας το Colortune αλλά και διαβάζοντας τα μπουζί μετά απο μεικτή οδήγηση είναι 3 στροφές έξω ακριβώς. Το χειμώνα η καλύτερη ρύθμιση θα είναι κάτι τι παραπάνω στροφές έξω. Πρίν τη ρύθμιση των βαλβίδων ήταν στις 3 3/8. Ρυθμίζοντας πλούσια τις Pilot καταναλώνεις άσκοπα βενζίνη και χάνεις και απόδοση ψηλά.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #204 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 15:45:22 μμ
... και καταστρέφεις τα μπουζί.

Αυτό θα ηθελα να το αναλύσουμε κάποια στιγμή.

Δλδ: α) γιατί αλλάζουμε μπουζί? Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα για την βρώμα που πιάνει.
β) Πως βραχυκυκλώνει ενα μπουζί, είναι ηδη προβληματικό απο την αγορά του η ευθύνεται κάτι στην λειτουργία του κινητήρα? Τόσα χρόνια που συντηρώ τα αυτ/τά μου δεν μου εχει τύχει, το βραχυκυκλωμένο μπουζί εδώ μέσα το διάβασα πρώτη φορά.
γ) Πώς μπορεί να καταστραφεί ενα μπουζί? Η μόνη αιτία που μπορώ να φανταστώ είναι να εχεις βάλει ενα πιο θερμό μπουζί και να το ψήσεις.
δ) Υπάρχει τρόπος να τα ελέγξουμε η ολα είναι στο περίπου και οτι νομίζουμε κάνουμε?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #205 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 17:11:30 μμ
Αυτό θα ηθελα να το αναλύσουμε κάποια στιγμή.

Δλδ: α) γιατί αλλάζουμε μπουζί? Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα για την βρώμα που πιάνει.
β) Πως βραχυκυκλώνει ενα μπουζί, είναι ηδη προβληματικό απο την αγορά του η ευθύνεται κάτι στην λειτουργία του κινητήρα? Τόσα χρόνια που συντηρώ τα αυτ/τά μου δεν μου εχει τύχει, το βραχυκυκλωμένο μπουζί εδώ μέσα το διάβασα πρώτη φορά.
γ) Πώς μπορεί να καταστραφεί ενα μπουζί? Η μόνη αιτία που μπορώ να φανταστώ είναι να εχεις βάλει ενα πιο θερμό μπουζί και να το ψήσεις.
δ) Υπάρχει τρόπος να τα ελέγξουμε η ολα είναι στο περίπου και οτι νομίζουμε κάνουμε?
Ψιτ μικρε!  :2hysterical:
Πολλες αποριες εχεις!

Ειναι και πρωι και εχω να λυσω και ενα μπροστινο απο ΤΑ... :(
Τωρα παω να μουτζουρωθω!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #206 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 17:15:22 μμ

Να ερθω να σου σπάω τα νεύρα με τις λεπτομέρειες?  ;D ;D

Ασε εχω δουλειά πάω να παραλάβω ενα "μοσχευμα"  :eusa_silenced: :thawave:
« Last Edit: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 17:17:39 μμ by Stoneman »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #207 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 17:51:08 μμ
Ψιτ μικρε!  :2hysterical:
Πολλες αποριες εχεις!

Τωρα παω να μουτζουρωθω!
Καλό κουράγιο. Εγώ θα κάνω "εβδομαδιαία προληπτική συντήρηση" που λέγαμε στο στράτευμα.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #208 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 19:58:53 μμ
Τωρα παω να μουτζουρωθω!

Ρε αφηστε τα μηχανακια ησυχα, καβαληστε τα και φυγετε λεμεεεε  :D ;D  Του κονκοστ τουχει μεινει απο τοτε πουχε το 640, ρε συ τζαμπαν εχεις τωρα - δεν χρειαζεται προδερμ καθε λιγο και λιγακι  :2hysterical:

Σοβαρα τωρα, Νικολα κοιταξε να καβαλησεις/δοκιμασεις ενα αλλο ΤΑ650 "back-to-back" με το δικο σου για να δεις αν οι κραδασμοι και τα κομπιασματα που αντιλαμβανεσαι στο δικο σου ειναι πραγματικα θεματα και οχι κατι που εχει να κανει πχ με τον τροπο οδηγησης ή οτιδηποτε αλλο  ???  Το πλουσιο μιγμα πισω ειναι θεματακι αλλα που θα παει, θα το βρεις  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #209 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 22:58:33 μμ
Ρε αφηστε τα μηχανακια ησυχα, καβαληστε τα και φυγετε λεμεεεε  :D ;D  Του κονκοστ τουχει μεινει απο τοτε πουχε το 640, ρε συ τζαμπαν εχεις τωρα - δεν χρειαζεται προδερμ καθε λιγο και λιγακι  :2hysterical:

Σοφά λόγια  :thumbright:

Σοβαρα τωρα, Νικολα κοιταξε να καβαλησεις/δοκιμασεις ενα αλλο ΤΑ650 "back-to-back" με το δικο σου για να δεις αν οι κραδασμοι και τα κομπιασματα που αντιλαμβανεσαι στο δικο σου ειναι πραγματικα θεματα και οχι κατι που εχει να κανει πχ με τον τροπο οδηγησης ή οτιδηποτε αλλο  ???

Σε αυτό εχεις δίκιο, μέτρο σύγκρισης δεν εχω, και δεν ξέρω αν αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά.

Το πλουσιο μιγμα πισω ειναι θεματακι αλλα που θα παει, θα το βρεις  :)

Θέμα χρόνου είναι, αλλά μετα απο όλη αυτή την ιστορία, τα καρμπς θα ακούνε Stoneman και θα  :pissing: πάνω τους.  :2hysterical: :2hysterical:

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #210 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 23:23:35 μμ
Για να δώ πρώτα κόστος και βλέπουμε. :eusa_think:
Εχει καταντήσει ακριβό σπόρ η ΤΑ. :2hysterical:

Περίπου 10 ευρώ η ιμιτασιόν και είναι ίδια με τη γνήσια.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #211 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 23:31:54 μμ
Συνεχίζω ....

Σήμερα παρέλαβα ενα μόσχευμα απο κάποια θανούσα αδελφή της δικής μου ΤΑ

Πριν απο λίγο καταφερα να το βάλω επάνω, και με συνοπτικές διαδικασίες, κράνος (πάντα) φόρμα δοκιμών, μποτακι, τεπόζιτο σέλα και μπίβ!!!

Μετά απο 2-3 μιζιές γεμίσανε τα λεκανάκια και η ΤΑ πήρα μπροστά.
Παρατηρήσεις:
1η σκάλα τσοκ 1300στρ/λ , 2η σκάλα τσοκ κοντα 2000-2200 ενώ σε λίγο ψιλομπούκωσε και καταβασα αναγκαστικά στην 1η.
Με 1η σκάλα βγήκα στο δρόμο και πηγα μια βόλτα 2-3χλμ , ανεβάζει κανονικά δίχως κανενα πρόβλημα.
Ρελαντί σαν αυτό που είχε μετα τον καθαρισμό , χοροπηδηχτή βελόνα αλλά πολύ ικανοποιητικό.
Το μίγμα στίς 3 στρ εξω και στα δύο καρμπς, συγχρονισμό δεν εκανα, και το πίσω μπουζί που άλλαξα με ενα παλιό και καθαρό το εβγαλα όπως το εβαλα δίχως ιχνος καπνιάς.

Το θέμα είναι τώρα να βρεθεί τι φταίει στα δικά μου καρμπς. Και μάλιστα στο αριστερό.

Επόμενη κίνηση αυτή: α) Θα αλλάξω τα κυρίως ζιγκλέρ μεταξύ τους να δώ αν το πρόβλημα μεταφερθεί στον εμπρός κύλινδρο.
Και β) θα μεταφέρω στον εμπρός κύλινδρο ολα τα εξαρτήματα που μπορούν να αφαιρεθούν, όπως διάφραγμα, σκατόφ βαλβίδα, ζιγκλέρ, pilot screws ,

και βλέπουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα.

« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 03:00:15 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #212 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 23:39:08 μμ
Περίπου 10 ευρώ η ιμιτασιόν και είναι ίδια με τη γνήσια.

CABLE COMP., CLUTCH   22870-MCB-610   20.64€  η γνήσια.

Δεν είναι κακό να παρεις δύο εδώ που τα λέμε ....

Για λέγε Διαμαντή εσύ που εχεις φάει τα καρμπς με το κουταλι τι εχει το δικό μου το αριστερο και μαυριζει τα μπουζί?

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #213 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 23:42:08 μμ
Θα την βγαλεις την ακρη, δεν σε φοβαμαι...πολυ σωστη η τακτικη της αφαιρετικοτητας που υιοθετεις!Δεν αργησεις.ενας μαστορας θα σου αλλαζε τα καρμπς μετα απο αυτο το τεστ γιατι δεν θα ειχε χρονο και ουτε θα τον συνεφερε να ασχοληθει τοσο.Εσυ ,που εχεις χρονο,μερακι και γνωσεις , θα την βγαλεις την ακρη και πολυ συντομα!καλη υπομονη και αν χρειαστεις χερι βοηθειας , μετα τις 2 ιουν(ημερα εξετασεων για μενα ) , μη διστασεις, θα χαρω να βοηθησω.Μακαρι να ειχα την τρανσαλπ ακομη για να ειχες και μετρο συγκρισης......

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #214 on: Σάββατο 25 Μάιος 2013, 23:46:46 μμ
Σωτήρη ευχαριστώ για την προσφορά σου αλλά αν δεν την εχω φτιάξει σύντομα δεν με βλέπω καλά.
Είναι θέμα οτι οταν καθαρισα τα καρμπς κάτι εφτιαξα και κατι χάλασα. Η κατι είχε πρόβλημα τόσο καιρό και τώρα που ξεβούλωσαν οι δίοδοι επιδεινώθηκε η κατι χάλασε και δεν παίζει .
Θα δείξει , πάω για αντικατασταση και βλέπουμε.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #215 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 01:20:17 πμ
Σωτήρη ευχαριστώ για την προσφορά σου αλλά αν δεν την εχω φτιάξει σύντομα δεν με βλέπω καλά.
Είναι θέμα οτι οταν καθαρισα τα καρμπς κάτι εφτιαξα και κατι χάλασα. Η κατι είχε πρόβλημα τόσο καιρό και τώρα που ξεβούλωσαν οι δίοδοι επιδεινώθηκε η κατι χάλασε και δεν παίζει .
Θα δείξει , πάω για αντικατασταση και βλέπουμε.

Nίκο μόλις μου ήρθε στο μυαλό το καθαριστικό που χρησιμοποίησες για τα ζιγκλερ. Μπάς και σου την έκανε αυτό τη ζημιά; Μου είπες ότι τα είχε φάει λίγο ή δεν θυμάμαι καλά;

ΤΑ υπάρχει εδώ αν θες να συγκρίνεις. Ότι ώρα, ότι μέρα σε βολέυει είναι στη διάθεσή σου.  ;D (Και μάλιστα με χοροπηδηχτή βελόνα για να μη λές)

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #216 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 01:47:56 πμ
Νίκο, τώρα που έχεις μόσχευμα κάνε, λέω 'γω, και σύγκριση εξαρτημάτων μήπως κάτι φταίει σε κάποιο, αλλά δες και τις ρυθμήσεις μία προς μία.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #217 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 01:55:49 πμ
Δεν αφήνεις αυτό που σου έστειλα να τη χαρείς όλο το καλοκαίρι. Και όταν σε βγάλει ο δρόμος προς τα πάνω φέρε και τα δικά σου να τα σιάξουμε. ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #218 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 02:06:26 πμ
Δεν αφήνεις αυτό που σου έστειλα να τη χαρείς όλο το καλοκαίρι. Και όταν σε βγάλει ο δρόμος προς τα πάνω φέρε και τα δικά σου να τα σιάξουμε. ;)

Δεν παίζεσαι  :thankyou:, διάβασε τι εγραφα οταν απαντούσες :

Nίκο μόλις μου ήρθε στο μυαλό το καθαριστικό που χρησιμοποίησες για τα ζιγκλερ. Μπάς και σου την έκανε αυτό τη ζημιά; Μου είπες ότι τα είχε φάει λίγο ή δεν θυμάμαι καλά;

Γιάννη πριν λίγο εκανα μια βόλτα αφού είχα αντιστρέψει τα ζιγκλέρ, και πάλι όμως τα ίδια κομπιάσματα και πάλι μαύρα τα μπουζί του πίσω κυλίνδρου, αρα σιγά σιγα βγάζω αποκλείω τα διάφορα εξαρτήματα.
Το τσόκ δεν είναι αφού στο μόσχευμα δούλεψαν όλα ρολόι., παρόλο που στην αρχή επαιζε φαβορί.
Δεν είναι και τα ζιγκλερ.
Δεν είναι και οι pilot sxcrews αφού εκεί στα ψηλά δεν παίζει ρόλο το μίγμα, εκεί το μίγμα το καθορίζει το κυρίως ζιγκλέρ.
Αυτό που μένει είναι :α) μεμβράνες, μάλλον μεμβράνη του πίσω καρμπ, β) cut off  βαλβίδα και γ) και χειρότερο ... κάποια βουλωμένη δίοδος αέρα η καυσίμου.

Ψάχνω να βρώ τρόπο να ελέγξω τις διόδους, με αέρα δεν είναι ευκολο με τόσα που επικοινωνούν μεταξύ τους, λέω με νερό υπο πίεση, θα δώ ...

Δεν θέλω με τπτ να πειράξω εστω μια βίδα απο το μόσχευμα επειδή ισως με αυτά βγάλω το καλοκαίρι μου (αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης τους  :goofy: :goofy:) αλλιώς η ΤΑ τέλος για φετος.

Εξ άλλου εχω και το δικό μου δεξιο καρμπ που δουλεύει ωστε να κάνω συγκρίσεις.

Επίσης με το μόσχευμα σιγούρεψα και το ότι δεν είναι ηλεκτρικό πρόβλημα και ησύχασα απο εκεί ευτυχώς.

ΤΑ υπάρχει εδώ αν θες να συγκρίνεις. Ότι ώρα, ότι μέρα σε βολέυει είναι στη διάθεσή σου.  ;D (Και μάλιστα με χοροπηδηχτή βελόνα για να μη λές)

Ετσι ωστε να εχουμε δύο χρέπια να συνεφέρουμε  :2hysterical: :2hysterical:

Θανάση , αλήθεια ποσο σου κόστισαν τα καρμπς? ετσι να ξερω αν τελικά χρειαστεί να αγοράσω.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #219 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 02:58:54 πμ
Αυτό που μένει είναι :α) μεμβράνες, μάλλον μεμβράνη του πίσω καρμπ, β) cut off  βαλβίδα και γ) και χειρότερο ... κάποια βουλωμένη δίοδος αέρα η καυσίμου.

Η μπαλωμένη μεμβράνη που κατοικοεδρεύει? (Πίσω κύλινδρο ή εμπρός?)

Ετσι ωστε να εχουμε δύο χρέπια να συνεφέρουμε  :2hysterical: :2hysterical:

Ακριβώς!!  :2hysterical: Όχι τίποτα άλλο αλλά άκουγα παλι σήμερα (με επιμονή μάλιστα) ότι τα Χόντα δεν χαλάνε...  ;D

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #220 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 03:50:33 πμ
Του κονκοστ τουχει μεινει απο τοτε πουχε το 640, ρε συ τζαμπαν εχεις τωρα - δεν χρειαζεται προδερμ καθε λιγο και λιγακι  :2hysterical:

Προδερμ μπορει να μην χρειαζεται, αλλα μαλλον με την χρηση που του κανω, χρειαζεται σιγουρα ρουλεμαν τιμονιου καθε λιγο και λιγακι!  >:(
Αλλαχτηκε σημερα για 3η φορα το κατω το οποιο αντεξε μονο 29000 χλμ  :o

Σημ: To 640 μεχρι τα 65000 χλμ που το εδωσα δεν ζητησε ποτε ρουλεμαν Ουτε και τιποτα αλλο σπουδαιο φυσικα 8)

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #221 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 04:19:27 πμ
Προδερμ μπορει να μην χρειαζεται, αλλα μαλλον με την χρηση που του κανω, χρειαζεται σιγουρα ρουλεμαν τιμονιου καθε λιγο και λιγακι!  >:(
Αλλαχτηκε σημερα για 3η φορα το κατω το οποιο αντεξε μονο 29000 χλμ  :o

Πααλι?? Τι διαλα γινεται με το ρουλεμαν τιμονιου ρε Κωστα, στο δικο μου αλλαξα σε κωνικα στα 55Κ χμ και απο τοτε ειναι ενταξει. Αν και προσφατα νομισα οτι κατι τρεχει με τα ρουλεμαν και το απεδωσα στο "βηματιστα" φαγωμενο μπροστα TKC80 λαστιχο, θα δειξει οταν βαλω μπροστα καινουργιο Σαχαρα για το καλοκαιρι (συντομα).

Σημ: To 640 μεχρι τα 65000 χλμ που το εδωσα δεν ζητησε ποτε ρουλεμαν Ουτε και τιποτα αλλο σπουδαιο φυσικα 8)

Εδω εισαι η εξαιρεση γιατι τα περισοτερα 640 ζητησανε διαφορα  ;) Ελπιζω να μην καθησανε ολα στον επομενο κατοχο  :-X

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #222 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 04:45:03 πμ

...

Δεν θέλω με τπτ να πειράξω εστω μια βίδα απο το μόσχευμα επειδή ισως με αυτά βγάλω το καλοκαίρι μου (αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης τους  :goofy: :goofy:) αλλιώς η ΤΑ τέλος για φετος.

Έτσι να κάνεις! Όταν τα άνοιξα για συντήρηση το έκανα γιατί ήθελα να είναι οκ για την αποθήκευση. Επίσης πρέπει να είναι και συγχρονισμένα γιατί το έκανα μηχανικά φέρνοντας τις πεταλούδες ακριβώς στα όρια της πάνω bypass. Άν θες δες το κι εσύ με τη συσκευή.

Επίσης με το μόσχευμα σιγούρεψα και το ότι δεν είναι ηλεκτρικό πρόβλημα και ησύχασα απο εκεί ευτυχώς.

...
Θανάση , αλήθεια ποσο σου κόστισαν τα καρμπς? ετσι να ξερω αν τελικά χρειαστεί να αγοράσω.

115€

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #223 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 07:50:29 πμ
Σε αυτό εχεις δίκιο, μέτρο σύγκρισης δεν εχω, και δεν ξέρω αν αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά.

υπομονη μεχρι την παρασκευη που μας ερχεται.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #224 on: Κυριακή 26 Μάιος 2013, 16:49:31 μμ

υπομονη μεχρι την παρασκευη που μας ερχεται.

Ωχ!  :pope: έρχεται βοήθεια ... απο εξωτερικό τύπου Honda Assistance και ετσι  :2hysterical: :2hysterical: