Καλημέρα. Είμαι νέος στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ χρόνια και με έχει βοηθήσει σε διαφορα μικροπροβλήματα.
Τώρα έχω ένα χοντρο-πρόβλημα και θέλω τη βοήθειά σας.
Πρώτα το ιστορικό μου:
Είμαι 40+ και οδηγός τρανσάλπ από το 1990. Σήμερα έχω την τέταρτη. Πέρασαν από τα χέρια μου τα μοντέλα 89, 95 (?), 2001. Πήρα το τελευταίο μοντέλο, το 700άρι την άνοιξη. Το γράφω αυτό για να δείξω ότι έχω συνηθίσει το μηχανάκι, δεν έπεσα από τον ουρανό στη σέλα του.
Κατά καιρούς είχα διάφορα προβλήματα, αλλά ελάχιστα σε σχέση με φίλους που είχαν άλλα μηχανάκια. Προέρχονταν τόσο από αδυναμίες της Honda (πλαστικά καπάκια, ηλεκτρονικές κ.λπ) όσο και από μαλ*** δικές μου (π.χ. λάθος λάδι μια φορά!).
Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχα αντιμετωπίσει αυτό που ζω τώρα και κοντεύω να τρελαθώ.
Το πρόβλημα
Το καινούργιο 700 (τώρα 6000 Km) ένα βράδυ του Οκτώβρη με περίμενε δύο ώρες έξω από ένα εστιατόριο. Μόλις ανέβηκα εντελώς απρόσμενα δεν έπαιρνε μπροστά. Πήρε την επόμενη με λίγο σπρώξιμο. Πάμε στο μάστορα.
"Μπαταρία".
Μπαταρία; Καινούργια μηχανή;
"Ξεφορτίστηκε".
"ΟΚ, δεν την κυκλοφορώ πολύ είναι αλήθεια, αλλά και όλα τα άλλα μοντέλα που είχα την ίδια κίνηση είχαν και ποτέ (ΠΟΤΕ) δεν με άφησαν".
"Αυτό το μοντέλο ανάβει τα φώτα μόλις γυρίσεις το κλειδί, κ.λπ. Θα την φορτίσω και θα είναι εντάξει"
Μια βδομάδα μετά, το ίδιο. "Να κάνεις αυτό, να κάνεις εκείνο". ΟΚ. Μια βδομάδα μετά ξανά το ίδιο.
Γίνεται το σέρβις των 6000 και του λέω, "δες την μπαταρία, αν θέλει άλλαγμα πες μου".
"Οχι, η μπαταρία είναι εντάξει, απλώς μην την αφήνεις να ξεφορτίζεται".
Εχω τον ίδιο μάστορα 10 χρόνια. Τον εμπιστεύομαι. Δέκα μέρες μετά το σέρβις, πάλι τα ίδια. Σπρώχνω, παίρνει, πάω στο μάστορα φορτωμένος. "Τι στο καλό; Τι έχει αυτή η μπαταρία και ψοφάει;"
"Ο συναγερμός της τρώει ρεύμα"
"Δεν βάζω συναγερμό"
"Το ίδιο είναι. Τρώει ρεύμα. Να κάνεις το εξής κόλπο. Να κρατάς το κουμπί της μίζας πατημένο πρώτα και μετά να γυρίζεις το κλειδί"
"Και το τρίτο χέρι για να κρατάω το αμπραγιάζ ποιος θεός θα μου το φυτέψει;"
"Να βάζεις νεκρά"
"Και πώς θα δω τη νεκρά αν ο διακόπτης είναι κλειστός;"
"Να σπρώχνεις λίγο, μπρος πίσω"
Εκεί θυμάμαι μια ιεροτελεστία πέντε λεπτών που ήθελε μια BMW του 50, που είχα από 10ο χέρι τη δεκαετία του 80, μέχρι που την ξεφορτώθηκα. Α ρε πώς κάνει κύκλους η ζωή!
Πάω στον τύπο που μου έβαλε τον Spyball. "Τρώει ρεύμα;"
"Οχι". Βάζει το μηχανάκι που μετράει επάνω και μου δείχνει μηδέν. Πατάει τον συναγερμό και η βελόνα πηδάει. "Οταν είναι κλειστός δεν τρώει ρεύμα"
Πάω στο μαγαζί που την αγόρασα.
"Μπλα, μπλα, μπλα, οι μπαταρίες είναι προβληματικές σήμερα. Να της κάνεις μια πλήρη φόρτιση και μετά αν δουλέψει κανονικά είναι εντάξει, αλλιώς θέλει αλλαγή"
Αγοράζω φορτιστή 46 ευρώ. Αγοράζω μπαλαντέζα 20 ευρώ. Τη βάζω να φορτίσει. Σε 4 ώρες το λαμπάκι πράσινο. Πατάω μίζα. Παίρνει αμέσως. Δουλεύει κανονικά για δύο μέρες και προχτές το πρωί πατάω μίζα. Τίποτα!
Συνάδελφοι τρανσαλπίστες και φορουμίτες. Απευθύνομαι σε εσάς γιατί μπροστά μου έχω πολλές επιλογές:
α) Τη βάζω μπροστά με σπρώξιμο. Πάω κατά Σούνιο μεριά. Τη σβήνω, θαυμάζω το τοπίο, κάνω τσιγάρο. Την ξανασπρώχνω με κατεύθυνση τον γκρεμό αυτή τη φορά.
β) Αλλάζω μπαταρία και όλα πάνε καλά.
γ) Αλλάζω μπαταρία και ανακαλύπτω ότι το πρόβλημα ήταν αλλού...
δ) Αλλάζω συναγερμό
ε) Αλλάζω μάστορα
ζ) Αλλάζω μηχανή και παίρνω μια BMW του 50 (εκεί τουλάχιστον υπάρχει στάνταρ ιεροτελεστία εκκίνησης)
η) Αλλάζω μοντέλο του 2009 για μοντέλο του 2001. Θα έπαιρνα πίσω και την ίδια την παλιά μου, δεν με είχε αφήσει ποτέ!
θ) Παρατάω τις μηχανές για πάντα. (λέμε και καμιά μ*** να περάσει η ώρα)
Συμβουλές, παρατηρήσεις, χέρια για σπρώξιμο, όλα ευπρόσδεκτα!