Hellas Transalp Forum

μυριζει η εξατμηση παρα πολύ εντονα βενζινη.

~DIMITRIS_AEK~ · 107372

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
  • ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΕ.
Reply #25 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2013, 20:24:49 μμ
η παρατεταμενη ακινησια δημιουργει προβληματα..

οπως για παραδηγμα??

τι να περιμενω ???

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #26 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2013, 20:30:12 μμ
δυστηχος δεν εχω παρα πολλες γνωσεις αλλα δεν φοβαμε κιολας να βαλω χερι στην ΤΑ ωστε να μαθω.
για αυτο εχω και εσας εδω μεσα για να μαθω απο τις γνωσεις σας.. ευχαριστω τον καθενα εδω μεσα ξεχωριστα και ολους μαζι σαν "ομαδα" για το καλο που κανετε σε εμας που δεν γνωριζουμε και εχουμε ορεξη να μαθουμε..
ειστε το βιβλιο μας και εχουμε ορεξη να το φαμε...

να στε καλα, και παλυ σας ευχαριστω..
:welcome:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #27 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2013, 20:37:58 μμ
Η παρατεταμένη ακινησία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα τσιμουχάκια των βαλβίδων (σκληραίνουν και αρχίζςει να καίει λαδάκι το βλέπεις σε μορφή άσπρου καπνού στην εξάτμιση σε απότομα ανοίγματα), σκληραίνουν οι μεμβράνες των σλαιντσ και πιθανόν να είναι πιο ευάλωτες σε σκισίματα, βουλώνουν τα jet στα carb απο μάκα που πιάνουν τα ποτηράκια αν δεν έχει γίνει αποστράγγιση στη βενζίνα, αρπάζουν τα ρουλεμάν στους τροχούς, ξεραίνωνται τα λαστιχάκια στη αλυσίδα και πολλά άλλα.
Πολλά απο αυτά (αν όχι όλα) αποφεύγοντα εάν έχει γίνει η κατάληλη διαδικασία αποθήκευσης της μηχανής απο πρίν όπως ορίζει ο κατασκευαστής
« Last Edit: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2013, 20:41:54 μμ by Aerios »

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2013, 20:40:35 μμ
Η παρατεταμένη ακινησία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα τσιμουχάκια των βαλβίδων (σκληραίνουν και αρχίζςει να καίει λαδάκι το βλέπεις σε μορφή άσπρου καπνού στην εξάτμιση σε απότομα ανοίγματα), σκληραίνουν οι μεμβράνες των σλαιντσ και πιθανόν να είναι πιο ευάλωτες σε σκισίματα, βουλώνουν τα jet στα carb απο μάκα που πιάνουν τα ποτηράκια αν δεν έχει γίνει αποστράγγιση στη βενζίνα, αρπάζουν τα ρουλεμάν στους τροχούς, ξεραίνωνται τα λαστιχάκια στη αλυσίδα και πολλά άλλα.
Πολλά απο αυτά (αν όχι όλα) αποφεύγοντα εάν έχει γίνει η κατάληλη διαδικασία αποθήκευσης της μηχανής απο πρίν όπως ορόζει ο κατασκευαστής
Και ας ελπισουμε οτι τπτ απο τα παραπανω δεν οφειλεται στο θεμα σου  :-\

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #29 on: Σάββατο 05 Ιανουάριος 2013, 18:55:27 μμ
Οχι την μηχανη την ειχε ενας γνωστος ο οποιος εμενε γερμανια και την ειχε εδω για οποτε ερχοταν τα καλοκαιρια για διακοπες. ωσπου σταματισε να κατεβενει και αποφασισε να την δωσει. η μηχανη εκανε 200 με 250 χλμ τον χρονο αν φανταστεις οτι ερχοταν για 10 μερες τον χρονο εδω..

Πόσα χρόνια την είχε ο γνωστός σου?  :eusa_think:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Σάββατο 05 Ιανουάριος 2013, 19:02:15 μμ
Εμενα παντως μου "μυριζει" κακοτεχνια. Δουλευε καλα πριν την πας στο μαστορα και τωρα αρχισαν τα προβληματα;

Παύλος Καρούμπης

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #31 on: Σάββατο 05 Ιανουάριος 2013, 22:57:31 μμ
Εμενα παντως μου "μυριζει" κακοτεχνια. Δουλευε καλα πριν την πας στο μαστορα και τωρα αρχισαν τα προβληματα;

Απο το στόμα μου το πήρες.

Αν και πιστεύω οτι κατι παίζει με το μίγμα. Ισως ο μαστορης το πείραξε.

Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς πριν κάνεις ενα ελεγχο και στην κατανάλωση. Αν ξέρεις δλδ ποσα χλμτρα σου βγάζει ενα τεπόζιτο ελεγξε αν καιει τώρα περισσότερο.

Βγάλε και ενα απο τα εύκολα μπουζί να δείς σε τι κατασταση είναι. Και σύγκρινέ το με αυτό:
http://img248.imageshack.us/img248/3743/readingsparkplugs.jpg

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Σάββατο 05 Ιανουάριος 2013, 23:56:54 μμ
Ριξε και μια ματια στο σωληνακι που βρισκεται κατω απο το τεποζιτο στην αριστερη πλευρα .ενα ψιλο σωληνακι που παει απο τον ενα κυλινδρο στο καρμπ.Συνηθως ξεραινεται και ανοιγει με συνεπεια να μυριζει εντονα βενζινη...

HONDA ή γενόσιμο?

Offline manos_tzatz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #33 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 07:14:55 πμ

πολυ σπανια το ανοιγω το τσοκ για τον λογο οτι κατεβαζει στροφες και σβηνει η μηχανη.. οσες φπρες το ανοιξα κρατουσα ελαφρα το γκαζι για να μην σβησει..πως μπορω να το τσεκαρω αυτο??

Μισό, γιατί μπερδεύτηκα. Υποτίθεται πως με το τσοκ ανεβάζει στροφές. Μήπως έχεις μπερδέψει το ανοικτό με το κλειστό; Το τσοκ κανονικά πρέπει να βρίσκεται τέρμα μπροστά. Μήπως το έχεις τέρμα τραβηγμένο (προς τα πίσω);

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 09:45:01 πμ
Μισό, γιατί μπερδεύτηκα. Υποτίθεται πως με το τσοκ ανεβάζει στροφές. Μήπως έχεις μπερδέψει το ανοικτό με το κλειστό; Το τσοκ κανονικά πρέπει να βρίσκεται τέρμα μπροστά. Μήπως το έχεις τέρμα τραβηγμένο (προς τα πίσω);

μάλλον εννοεί ότι τραβώντας το διακόπτεται στιγμιαία η παροχή βενζίνης και καμιά φορά μπορεί και να του σβήσει

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 15:50:25 μμ
  Πόσα χρόνια την είχε ο γνωστός σου?  :eusa_think:
την ειχε αγορασει καινουργια.

ναι η μοτο δουλευε μια χαρα απο την πρωτη μερα που την πηρα και δουλευε το ιδιο καιρο μετα αφοτου την πηρα απο τον μαστορα, απλα ενα απογευμα παρουσιασε την μυρωδια την βενζινης.

Απο το στόμα μου το πήρες.

Αν και πιστεύω οτι κατι παίζει με το μίγμα. Ισως ο μαστορης το πείραξε.

Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς πριν κάνεις ενα ελεγχο και στην κατανάλωση. Αν ξέρεις δλδ ποσα χλμτρα σου βγάζει ενα τεπόζιτο ελεγξε αν καιει τώρα περισσότερο.

Βγάλε και ενα απο τα εύκολα μπουζί να δείς σε τι κατασταση είναι. Και σύγκρινέ το με αυτό:
http://img248.imageshack.us/img248/3743/readingsparkplugs.jpg

η καταναλωση ειναι ιδια το τσεκαρα το σ/κ δεν αλλαξε κατι εκει. οσο για τα μπουζι θα το τσεκαρω και θα σας πω.
Ριξε και μια ματια στο σωληνακι που βρισκεται κατω απο το τεποζιτο στην αριστερη πλευρα .ενα ψιλο σωληνακι που παει απο τον ενα κυλινδρο στο καρμπ.Συνηθως ξεραινεται και ανοιγει με συνεπεια να μυριζει εντονα βενζινη...

το σωληνακι το ειδα και ειναι μια χαρα. το θεμα ειναι οτι δεν μυριζει απο εκει..αν ηταν εκει το προβλημα θα μυριζε συνεχεια..

οχι γνωριζω την θεση που πρεπει να ειναι το τσοκ. απλα δεν ξερω γιατι αλλα δεν ανεβαζει στροφες η τουλαχιστον δεν προλαβενει γιατι σβηνει κατευθειαν.
μάλλον εννοεί ότι τραβώντας το διακόπτεται στιγμιαία η παροχή βενζίνης και καμιά φορά μπορεί και να του σβήσει
ισως να ειναι και αυτο αλλα δεν γινετε "καμια φορα" αλλα παντα.. απο την πρωτη στιγμη που τα παρατηρισα το τσοκ δεν το ανοιγω ποτε απο τοτε και υστερα.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 16:48:33 μμ
Μήπως έχει κάτι φράξει το φίλτρο αέρα σου; Αν είναι βουλωμένο - φραγμένο από ξένο σώμα, τότε έχεις περισσότερο καύσιμο στην αναλογία αέρα καυσίμου και το μείγμα βγαίνει πιο πλούσιο. Γι αυτό και σβήνει με το τσόκ αντί να ανεβάζει στροφές και γι αυτό ίσως παίρνει και χωρίς τσοκ. Ταιριάζει και με ξαφνική εμφάνιση του προβλήματος.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 16:56:49 μμ
Μήπως έχει κάτι φράξει το φίλτρο αέρα σου; Αν είναι βουλωμένο - φραγμένο από ξένο σώμα, τότε έχεις περισσότερο καύσιμο στην αναλογία αέρα καυσίμου και το μείγμα βγαίνει πιο πλούσιο. Γι αυτό και σβήνει με το τσόκ αντί να ανεβάζει στροφές και γι αυτό ίσως παίρνει και χωρίς τσοκ. Ταιριάζει και με ξαφνική εμφάνιση του προβλήματος.

Όταν ο κινητήρας είναι κρύος: Τραβάς το τσοκ και βάζεις μπρος, δουλεύει στις 2000σαλ για λίγο και μόλις πέσουν οι στροφές ανοίγεις το τσόκ και κρατάς για λίγο σταθερό το γκάζι. Μετα αφήνωντας το γκάζι ο κινητήρας πρέπει να κρατάει ρελαντί.
Αν τραβήξεις το τσοκ όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία ο κινητήρας θα σβήσει.
Το παραπάνω είναι η φυσιολογική λειτουργία οτιδήποτε διαφορετικό είναι δυσλειτουργία.
Μην το μπερδεύουμε τον άνθρωπο γράφωντας ότι να' ναι!

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:18:38 μμ
Όταν ο κινητήρας είναι κρύος: Τραβάς το τσοκ και βάζεις μπρος, δουλεύει στις 2000σαλ για λίγο και μόλις πέσουν οι στροφές ανοίγεις το τσόκ και κρατάς για λίγο σταθερό το γκάζι. Μετα αφήνωντας το γκάζι ο κινητήρας πρέπει να κρατάει ρελαντί.
Αν τραβήξεις το τσοκ όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία ο κινητήρας θα σβήσει.
Το παραπάνω είναι η φυσιολογική λειτουργία οτιδήποτε διαφορετικό είναι δυσλειτουργία.
Μην το μπερδεύουμε τον άνθρωπο γράφωντας ότι να' ναι!

Aerios δλδ μου λες πρωτα να ανοιγω το τσοκ και μετα να βαλω μπρος την μηχανη??
γιατι οντος τωρα μπερδευτικα..
αν το κανεις ετσι δεν ειναι λιγο δυσκολο να παρει μπρος η μοτο ???

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #39 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:39:35 μμ
και μόλις πέσουν οι στροφές ανοίγεις το τσόκ και κρατάς για λίγο σταθερό το γκάζι.

Θανάση μήπως ηθελες να γράψεις "κλεινεις" το τσοκ;;;

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:42:32 μμ
Aerios δλδ μου λες πρωτα να ανοιγω το τσοκ και μετα να βαλω μπρος την μηχανη??
γιατι οντος τωρα μπερδευτικα..
αν το κανεις ετσι δεν ειναι λιγο δυσκολο να παρει μπρος η μοτο ???
Αυτος ειναι ο σωστος τροπος (για τα τρανσαλπ ) εαν και εφοσον το τσοκ λειτουργει σωστα .Τραβας τσοκ βαζεις μπροστα για λιγο η μοτο ανεβαζει στροφες και μολις πεσουν οι στροφες κλεινεις ή σωστα ανοιγεις τσοκ λιγο γκαζακι μεχρι 1500 -2000 στροφες μαξιμου και ξεκινας .

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:43:36 μμ
Θανάση μήπως ηθελες να γράψεις "κλεινεις" το τσοκ;;;

οταν λεει ανοιγεις εννοει οτι κλεινοντας (καταργεις ) τσοκ ανοιγει - ουν οι πεταλουδες .

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:44:05 μμ
Εγώ πάντος χάθηκα κάπου....  :goofy: :goofy: :goofy:

:givemebeer:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:44:54 μμ
Εγώ πάντος χάθηκα κάπου....  :goofy: :goofy: :goofy:

:givemebeer:
που σε ποια στροφη  :2hysterical:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:49:06 μμ
Οταν λεμε ανοιγω τσοκ ουσιαστικα οι πεταλουδες στα καρμπς κλεινουν με αποτελεσμα πλουσιο μιγμα με λιγοτερο αερα ωστε στα κρυα να παιρνει πιο ευκολα η μοτο .Και οταν λεμε κλεινω τσοκ ουσιαστικα ανοιγουν οι πεταλουδες για νορμαλ λειτουργια του κινητηρα .

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:58:42 μμ
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
καλήτερα τώρα..μπήκα στο σωστό δρόμο.. :2hysterical:

δεν νομίζω να φταίει κάτι τέτοιο γιατί το τσόκ δεν το λειτουργώ ποτέ..
το θεμα είναι οτι δεν μου το κάνει συχνά το πρόβλημα..

Οταν λεμε ανοιγω τσοκ ουσιαστικα οι πεταλουδες στα καρμπς κλεινουν με αποτελεσμα πλουσιο μιγμα με λιγοτερο αερα ωστε στα κρυα να παιρνει πιο ευκολα η μοτο .Και οταν λεμε κλεινω τσοκ ουσιαστικα ανοιγουν οι πεταλουδες για νορμαλ λειτουργια του κινητηρα .

+10 για κάτι που έμαθα... σε ευχαριστώ πολυ..

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 18:59:58 μμ
Τι δεν καταλαβαίνεις?...Τι δεν καταλαβαίνεις? ;D

Ακριβώς όπως το ξαναγράφει κι Παναγιώτης πιο πάνω

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 19:11:47 μμ
ναι οκ μεχρι εδω :P :P
η απορεια μου ειναι:
1ο.) αν ηταν μηχανικο το προβλημα δεν θα επρεπε να μου το κανει συνέχεια αυτο?
2ο.) αν ηταν το τσοκ κλειστο (κολημενο) παλι θα το εκανε συνεχεια..

μα το εμφανισε μια φορα την προηγουμενη βδομαδα και αλλες 2 φορες μεσα στο π/σ/κ.
και η Μιμηκα μου ειναι το βασικο μεσο μεταφορας.. δουλευει συνεχεια ολη την μερα σχεδον...
(και  :eusa_naughty: οχι δεν ειναι γαιδουρακι  :2hysterical: :2hysterical:)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 19:26:29 μμ
'Ελεγξε τα καλώδια των μπουζί μήν τυχόν και κάποια πίπα έχει ξεβιδωθεί με το βάλε-βγάλε και δεν μεταφέρει σωστά το ρεύμα.
Επίσης τα μπουζί είναι ίσως το καλύτερο πειστήριο για να δείς τις γίνεται. Λογικά κάποιο ή κάποια θα πρέπει να είναι κατάμαυρο/α απο τη στιγμή που σου μυρίζει βενζίνη η εξάτμιση
Σε νορμάλ λειτουργία το χρώμα των μπουζί στην ακίδα και το μονωτήρα θα πρέπει να είναι βαθύ καφέ. Μη μπερδευτείς με το σπείρωμα που συνήθως είναι μαυρο.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 19:27:41 μμ
ναι οκ μεχρι εδω :P :P
η απορεια μου ειναι:
1ο.) αν ηταν μηχανικο το προβλημα δεν θα επρεπε να μου το κανει συνέχεια αυτο?
2ο.) αν ηταν το τσοκ κλειστο (κολημενο) παλι θα το εκανε συνεχεια..

μα το εμφανισε μια φορα την προηγουμενη βδομαδα και αλλες 2 φορες μεσα στο π/σ/κ.
και η Μιμηκα μου ειναι το βασικο μεσο μεταφορας.. δουλευει συνεχεια ολη την μερα σχεδον...
(και  :eusa_naughty: οχι δεν ειναι γαιδουρακι  :2hysterical: :2hysterical:)
Το οτι ειναι παροδικο και οχι συνεχομενο δεν εχει να κανει με το τσοκ .Η εντονη μυρωδια βενζινης απο την εξατμιση αν συνοδευται και με ντουμανι εχει να κανει με μπουκωματα του κινητηρα οπου αυτα οφειλονται στην λαθος λειτουργια των καρμπς .Για καποιο λογο τα καρμπς καποιες στιγμες διοχετευουν μεγαλη ποσοτητα βενζινης στον θαλαμο καυσης και η περιτη μετα απο την καυση βγαινει στην εξαγωγη με εντονη μυρωδια και καπνα ( νομιζω ασπρο καπνο ) .Αρα κατι κολαει στα καρμπς (απο την παρατεταμενη ακινησια )οποτε πιθανον θα θελουν καποιο καλο καθαρισμο ή απλα καποια ρυθμιση - συγχρονισμο .Ξεκινα λοιπον απο εκει πηγαινε στον μαστορα που σου εκανε το σερβις να σου κανει απλα ενα συγχρονισμο των καρμπς .Αυτο μπορει να εχει συμβει αν σου εκανε ρυθμισμα βαλβιδων χωρις να πειραξη τα καρμπς και να εχουν αλλαξη τα δεδομενα στην λειτουργια του κινητηρα με τετοια αποτελεσματα συν και τους εντονους κραδασμους .

Δες βεβαια και αυτα που λεει ο Αεριος
« Last Edit: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 19:30:22 μμ by παλτακης »