Hellas Transalp Forum

μυριζει η εξατμηση παρα πολύ εντονα βενζινη.

~DIMITRIS_AEK~ · 107374

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
  • ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΕ.
Reply #75 on: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 18:09:34 μμ
τι ακριβος πρεπει να κανω φιλε παλτακη? να τα αλλαξω και τα 2 και δω συμπεριφορα?

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #76 on: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 18:31:05 μμ
Ψυχραιμίιιιιαα!

1ον Τι είναι το κάρφωμα του κυλίνδρου; (φρακαρισμα)
2ον Στο πατινάρισμα του συμπλέκτη....(δεν πατινιαρει ο συμπλεκτης. το ειπα παραδειγματικα οτι καπως ετσι δουλευει περιπου)   

Αυτά είναι προβλήματα του κινητήρα. Πιθανόν και ευτυχώς να είναι ηλεκτρονική γιατί αλλάζεται χωρίς να ανοιχτεί ο κινητήρας με λίγα εργατικά δηλαδή. (μακαρι..)

Πιθανόν. Γιατί δεν γνωρίζω τι είναι το κάρφωμα κυλίνδρου, κάρφωμα βαλβίδας, ναι υπάρχει σαν όρος και έχει και νόημα, αλλά κάρφωμα κυλίνδρου, τι στην ευχή σημαίνει;

Αυτό φοβίζει λίγο, ξεκίνα με ότι σου γράφει ο αρχηγός των ηλεκτρολογικών και μάλλον αυτό θα είναι. (stonman ή παλτακης??)

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #77 on: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 19:24:10 μμ
τι ακριβος πρεπει να κανω φιλε παλτακη? να τα αλλαξω και τα 2 και δω συμπεριφορα?
Για μενα βγαλε τα δυο (ενα καθε φορα ) ευκολα μπουζι (ενα απο καθε κυλινδρο ) πρωτα με το ενα στην πιπα κανονικα και ακουμπα την ακιδα επανω στον κυλινδρο μιζαρισε και δες αν βγαζει σπινθηρα αν ναι οκ το βαζεις στην θεση του ..αν οχι αλλαξε μπουζι και ξανα αν οχι παλι πας πιο πισω ηλεκτρονικη κανεις αλλαγη και ξανα τσεκ μετομπουζι αν βγαλει σπινθηρα αλλαγη ηλεκτρονικης αν οχι για καποιο λογο δεν δινει ρευμα στην ηλεκτρονικη ( λιγο δυσκολο ) .Αν ομως ολα λειτουργουν σωστα και το μοτερ δουλευει μονο κυλινδρο τοτε κατι στα ενδοτερα εχει συμβει εκει θελει νεκροψια .

Προσοχη οταν βγαλεις τα μπουζι το μοτερ πρεπει να ειναι κρυο .

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #78 on: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 20:38:45 μμ
Για μενα βγαλε τα δυο (ενα καθε φορα ) ευκολα μπουζι (ενα απο καθε κυλινδρο ) πρωτα με το ενα στην πιπα κανονικα και ακουμπα την ακιδα επανω στον κυλινδρο μιζαρισε και δες αν βγαζει σπινθηρα αν ναι οκ το βαζεις στην θεση του ..αν οχι αλλαξε μπουζι και ξανα αν οχι παλι πας πιο πισω ηλεκτρονικη κανεις αλλαγη και ξανα τσεκ μετομπουζι αν βγαλει σπινθηρα αλλαγη ηλεκτρονικης αν οχι για καποιο λογο δεν δινει ρευμα στην ηλεκτρονικη ( λιγο δυσκολο ) .Αν ομως ολα λειτουργουν σωστα και το μοτερ δουλευει μονο κυλινδρο τοτε κατι στα ενδοτερα εχει συμβει εκει θελει νεκροψια .

Προσοχη οταν βγαλεις τα μπουζι το μοτερ πρεπει να ειναι κρυο .

OK φιλε μου θα το δω το απογευμα και θα σου πω.

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #79 on: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 21:03:49 μμ
Δεν ειμαι ειδικός και σιγουρα δεν ειμαι ισχυρογνωμον..αλλα σιγουρα ειμαι παθων!!!οπως σου ειπα και στα πρωτα ποστ του νηματος ελεγξε πολυ καλα το μικροσωληνακι κατω απο το τεποζιτο.επειδη ειναι κοντα στο κυλινδρο ζεσταίνεται και σπαει χωρις απαραιτητα  να φαινεται με ευκολια.Ειναι σωληνακι υψηλης αντοχης στην θερμοτητα και αν εχει τρυπησει για οποιοδηποτε λογο ,παρουσιαζει ακριβως αυτα τα συμπτωματα!!!το ειχα παθει και εγω και νομιζα οτι ηταν ρευμα η μπουζι αφου το μηχανακι δουλευε σαν μονοκυλινδρο και δεν τραβουσε ουτε με δευτερα!!!!αλλαξα σωληνακι(το γνησιο γιατι τα απλα του εμποριου θα ξανακαουν), γεμισα βενζινη,εβαλα μπροστα και κρατησα ελαφρως κρατημενο σταθερα το γκαζι(1500-2000 στροφες περιπου) και σε 2 λεπτα λειτουργίας ,εστρωσε και ουδεποτε με ξαναενοχλησε....
« Last Edit: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 23:12:05 μμ by zami »

HONDA ή γενόσιμο?

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #80 on: Τρίτη 15 Ιανουάριος 2013, 22:31:39 μμ
Δεν ειμαι ειδικός και σιγουρα δεν ειμαι ισχυρογνωμον..αλλα σιγουρα ειμαι παθων!!!οπως σου ειπα και στα πρωτα ποστ του νηματος ελεγξε πολυ καλα το μικροσωληνακι κατω απο το τεποζιτο.επειδη ειναι κοντα στο κυλινδρο ζεστενεται και σπαει χωρις απαραιτητα  να φαινεται με ευκολια.Ειναι σωληνακι υψηλης αντοχης στην θερμοτητα και αν εχει τρυπησει για οποιοδηποτε λογο ,παρουσιαζει ακριβως αυτα τα συμπτωματα!!!το ειχα παθει και εγω και νομιζα οτι ηταν ρευμα η μπουζι αφου το μηχανακι δουλευε σαν μονοκυλινδρο και δεν τραβουσε ουτε με δευτερα!!!!αλλαξα σωληνακι(το γνησιο γιατι τα απλα του εμποριου θα ξανακαουν), γεμισα βενζινη,εβαλα μπροστα και κρατησα ελαφρως καρατημενο σταθερα το γκαζι(1500-2000 στροφες περιπου) και σε 2 λεπτα λειτουργίας ,εστρωσε και ουδεποτε με ξαναενοχλησε....

Θα το δω φιλε μου και αυτο. πλεον οτιδιποτε μπορει να βελτιωσει την κατασταση την ΤΑ μου ειμαι σε θεση να το κανω..

σε ευχαριστω πολυ....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #81 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 00:14:11 πμ
Δεν είμαι σίγουρος αν διάβασες αυτό: :eusa_think:

Το στροφόμετρο δουλεύει? γιατί παίρνει εντολή απο την ηλεκτρονική του πίσω κυλίνδρου.(RR)
Αν εχεις μοντελο που εχει δύο ηλεκτρονικές,καντες σκάτζα μεταξύ τους, αν εχει προβλημα η πίσω δεν θα εχεις στροφόμετρο, με την αλλαγή θα επανελθει το στροφόμετρο και το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον εμπρός κυλινδρο.

Βγαλε το εμπρος δεξί μπουζί και τσεκαρε αν εχεις σπινθήρα.
Βγαλε το πισω αριστερά και ελεγξε αν εχεις σπινθήρα.

Οι ηλεκτρονικές βρίσκονται εδώ:

και οι φίσες είναι ευκολα προσβασιμες απλά τις αλλάζεις θεση:

Αυτό που λέει ο Σωτήρης είναι να υπάρχει τρύπα στο σωληνάκι της υποπίεσης του ρουμπινετου της βενζίνης, με αποτελεσμα να μην δουλεύει σωστα ο κινητηρας αφού ο πίσω κυλινδρος τραβαει αερα , πέφτει το ρελαντί και εχεις αρκετά σκασίματα απο την εξάτμιση, ομως αυτό θα στο εκανε διαρκώς, δεν υπάρχει τρύπα σε λαστιχο που να κλείνει και να ανοίγει οποτε θελει. :2hysterical:
« Last Edit: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 00:17:38 πμ by Stoneman »

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 02:38:38 πμ

Αυτό που λέει ο Σωτήρης είναι να υπάρχει τρύπα στο σωληνάκι της υποπίεσης του ρουμπινετου της βενζίνης, με αποτελεσμα να μην δουλεύει σωστα ο κινητηρας αφού ο πίσω κυλινδρος τραβαει αερα , πέφτει το ρελαντί και εχεις αρκετά σκασίματα απο την εξάτμιση, ομως αυτό θα στο εκανε διαρκώς, δεν υπάρχει τρύπα σε λαστιχο που να κλείνει και να ανοίγει οποτε θελει. :2hysterical:

Για την ακρίβεια,λεω για μικρή αμυχή στο σωληνακι η οποία ,στην δική μου τουλαχιστον περιπτωση,μου προκαλούσε εντονη μυρωδια βενζίνης,σκασίματα και αυξομειώσεις στο ρελαντι ,οπως πολύ σωστά αναφέρεις φίλε Νικο και στο τέλος,αδυναμία λειτουργείας,με την μηχανή να σέρνεται ,να δουλεύει σαν kubota τρακτεράκι και να μην παει ,κυριολεκτικά όμως ,βήμα!!

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #83 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 02:41:07 πμ
Μαλλον Σωτήρη τραβαγε αέρα απο εκεί και ανοιγόκλεινε και το καυσιμο αφού δεν θα είχε την απαιτούμενη υποπίεση για να ανοίξει η βαλβίδα στο ρουμπινετο.
Μικρες αιτίες, μεγαλες ταλαιπωρίες.

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #84 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 07:58:48 πμ
Λες και περιγράφει την δική μου ΤΑ.
 ίδιο μοντέλο και ίδια συμπτώματα με ίδια χιλ.. εκεί που πήγαινα 100-120 κόβει και πάει λες και κόλλησε ο κύλινδρος. μπέρδεμα στο καύσιμο, λες και πέθαινε.και να πεις ότι το έκανε μόλις έβαλα βενζίνη !!? το παρουσίασε μετά από 130 χιλ απο το φουλαρισμα.
ήταν 12 ώρα το βράδυ. την πήγα σπίτι και την άφησα. το πρωί μια χαρά για 300 μέτρα μετά τα ίδια. πήγα σε ενα βενζινάδικο και έβαλα 100αρα.
μετά απο 5 λεπτά με κομπιάσματα ολα καλά. Απο εκείνη τη μερα και μετά βρωμάει βενζίνη και βγάζει το πολυ 200 χιλ εντός πόλης και μόνο, στο ντεπόζιτο.
Έκανα δυο ρυθμίσεις carbirater αλλά τα ιδια. τελικά καταλήξαμε οτι υπάρχει προβλημα με τις μεμβράνες των carb . ή αλλάχτηκαν σε κάποιο service απο τον
προηγούμενο μάστορα της ΤΑ μου με μεταχειρισμενες η έπεσε κάποιο χημικό καθαρισμού carb στις μεμβράνες και τις ξήρανε. Κάθε πρωί η μηχανή ξεκινάει με τα ζόρια,και μου παρουσιάζει το ιδιο πρόβλημα με το dimitris_v .οταν τραβάω το τσοκ η μηχανή παει να σβήσει και πρέπει να ανεβάσω στοφές.

3 μήνες τωρα έμαθα να ζω με αυτό γιατι οι δυο μεμβράνες εχουν 350 € + την εργασία. και δεν είμαστε και 100% σίγουροι οτι είναι αυτο το πρόβλημα.

Αυτά απο μένα. ΤΑ 06` black 38.000 χιλ.
« Last Edit: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 08:01:09 πμ by Akis »

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #85 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 15:38:32 μμ
καλημερα σας.
δεν ξερω αν εχει 2 η 1 ηλεκτρονικη η ΤΑ μου.
δεν χρειαστικε να το δω ποτε μεχρι σημερα.. αν καποιος ξερει η εχει το ιδιο μοντελο ας μο πει παρακαλω.
λοιπον λογου φορτου εργασιας εχθες δεν μπορεσα να δω πολλα πραματα στην μοτο, αλλα εκανα ενα πηραμα που ισως καταλαβει καποιο τσακαλακι κατι απο αυτο.
εβαλα μπρος την μοτο και κατα την λειτουργεια της ειπα να βγαλω μια απο τις πιπες στο μπουζι να δω τι θα γινει. Το αποτελεσμα, βγαζοντας την πιπα τις πισω κεφαλης η μηχανη συνεχισε να δουλευει ενω αντιθετα με το μπροστα που εσβινε.

δοκιμασα και με σβιστη την μηχανη,το ιδιο και παλι, βαζοντας μπρος χωρις η πιπα της πισω κεφαλης να ειναι επανω στο μπουζι η μοτο πηρε μπρος οχι ομως κανοντας το ιδιο με το μπροστα..

??? ???      για πειτε ρε παιδια.. μηπως βοηθαει σε τπτ αυτο??

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #86 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 15:54:23 μμ
Αυτό είναι μια πρώτη ένδειξη ότι στη μηχανή δουλεύει μόνο ο ένας κύλινδρος. Απο 'κεί κι ύστερα έκανες έλεγχο αν έφερνε ρεύμα στο μπουζί; κάτι που περιγράψανε πιο πάνω οι πρυτάνεις. Πρέπει να είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα, αλλά θέλει έλεγχο για σιγουριά.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:03:38 μμ
Αυτό είναι μια πρώτη ένδειξη ότι στη μηχανή δουλεύει μόνο ο ένας κύλινδρος. Απο 'κεί κι ύστερα έκανες έλεγχο αν έφερνε ρεύμα στο μπουζί; κάτι που περιγράψανε πιο πάνω οι πρυτάνεις. Πρέπει να είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα, αλλά θέλει έλεγχο για σιγουριά.

οχι δεν εκανα κατι αλλο, λογο δουλειας δεν ειχα χρονο..
μπορει να φταιει και το μπουζι ας πουμε?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:05:36 μμ
οχι δεν εκανα κατι αλλο, λογο δουλειας δεν ειχα χρονο..
μπορει να φταιει και το μπουζι ας πουμε?
Ή το μπουζι φταιει ή ηλεκτρονικη ..μηπως τσεκαρισες αν το στροφομετρο δουλευει ;..παντως εκει ειναι το προβλημα μπουζι - ηλεκτρονικη

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:23:07 μμ
Ή το μπουζι φταιει ή ηλεκτρονικη ..μηπως τσεκαρισες αν το στροφομετρο δουλευει ;..παντως εκει ειναι το προβλημα μπουζι - ηλεκτρονικη

δουλειει κανονικα το στροφομετρο..

αρα? δεν ειναι ηλεκτρονικη??

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #90 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:27:58 μμ
δουλειει κανονικα το στροφομετρο..

αρα? δεν ειναι ηλεκτρονικη??
Παρε ενα μπουζι να κανεις την δουλεια σου  ;) απο την αρχη φωναζω  ;D

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:30:33 μμ
Να υποθεσω στο σερβις τα ειχες αλλαξει τα μπουζι ..παρε δυο καλυτερα να εισαι σιγουρος .

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:41:22 μμ
Να υποθεσω στο σερβις τα ειχες αλλαξει τα μπουζι ..παρε δυο καλυτερα να εισαι σιγουρος .

ναι τα αλλαξα στο σερβις και τα 2.. πια μου προτινεις να παρω? δωστε τα φωτα σας γιατι απο οτι καταλαβα το φτινο σου βγενει ακριβο παντα...

και αληθεια ρε παιδια ποσες ηλεκτρονικες εχε το δικο μου? (ΤΑ 600 96')

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #93 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:42:34 μμ
Παρε ενα μπουζι να κανεις την δουλεια σου  ;) απο την αρχη φωναζω  ;D

Μπράβο ρε Πάνο πρύτανη!
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Τελικά τι γίνεται με αυτά τα μπουζί; Πήξαμε στις μαϊμούδες NGK;
Είχα ποστάρει τις φωτογραφίες που έβγαλα από τα μπουζί της μαμάς στα 30.000 χλμ. Πεντακάθαρα, γι αυτό υπολόγιζα την επόμενη αλλαγή στις 60.000 χλμ! Αμ δε, στις 44.000 κάποιο μικροπρόβλημα στη λειτουργεία διορθώθηκε με αλλαγή μπουζί. Τελικά ο άλλος πρύτανης ο Κονκοστ μάλλον έχει δίκιο για τα χλμ αλλαγής μπουζί.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #94 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:44:10 μμ

Δες στο σχέδιο που ποστάρησε ο Πέτρινος.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:48:42 μμ
Πάνο  πιστεύω ότι πρέπει να δούμε αν έρχεται και ρεύμα στο μπουζί.

Νομίζω ότι είναι με τις δύο ηλεκτρονικές. Να ξέρεις ότι σε κάθε κύλινδρο έχει δύο μπουζί.

Θέλω να το βρω, παλιότερα φίλος συνφορουμίτης είχε γράψει για τα μαϊμου NGK.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline ~DIMITRIS_AEK~

• Rossi και πάνω !
Reply #96 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:51:13 μμ
Δες στο σχέδιο που ποστάρησε ο Πέτρινος.

το ειδα αλλα δεν ξερω αν το σχεδιο αναφερετε στο δικο μου "μωρο".
αν ναι λοιπον εχει 2...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:58:43 μμ
Πάνο  πιστεύω ότι πρέπει να δούμε αν έρχεται και ρεύμα στο μπουζί.

Γιαννη απο την στιγμη που δεν δουλευει ο πισω κυλινδρος αλλα το στροφομετρο λειτουργει σημαινει οτι ρευμα παει στο μπουζι και το μπουζι εχει βραχυκυκλωσει ...το αλλο σεναριο ειναι να εχει προβλημα το μπουζοκαλωδιο και η πιπα αλλα πιο ευκολα κοιτας πρωτα το μπουζι αν ειναι οκ .Αν βαλει νεο μπουζι και δεν λειτουργει τοτε ειναι πιπα και μπουζοκαλωδιο ...τα μπουζι αχρηστα δεν πανε τα κρατας για επομενη αλλαγη .

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #98 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 16:59:42 μμ

Θέλω να το βρω, παλιότερα φίλος συνφορουμίτης είχε γράψει για τα μαϊμου NGK.

Ναι μεν αλλά δεν πείθομαι ότι κάποιος που μπορεί να παράγει σκάρτα έστω μπουζί δεν μπορεί να κεντράρει την ετικέτα.

το ειδα αλλα δεν ξερω αν το σχεδιο αναφερετε στο δικο μου "μωρο".
αν ναι λοιπον εχει 2...

Η ηλεκτρονική είναι στο 3 CDI. Είναι κάτω από τη σέλα. Θα βγάλεις τη σέλα και θα δεις αν στο σημείο 3 του σχεδίου έχει 1 ή 2 μαύρα κουτιά.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #99 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 17:01:52 μμ
ναι τα αλλαξα στο σερβις και τα 2.. πια μου προτινεις να παρω? δωστε τα φωτα σας γιατι απο οτι καταλαβα το φτινο σου βγενει ακριβο παντα...

μπουζι για ΤΑ ειναι τα NGK DPR8EA-9