λοιπόν,
σήμερα λόγω του σπρέι που είχα ρίξει από χθες βράδυ και επειδή αυτή την φορά έγειρα τη μηχανή προς τα μενά (εγώ ήμουν στην μεριά του πλαϊνού στάντ) κατάφερα με τα χτυπήματα να σπρώξω τον άξονα για 1 ίσως και 2χιλιοστά
μπορεί να φαίνεται γελοίο κατόρθωμα αλλά ήταν αρκετό για να με ενθαρύνει
στη συνέχεια καταπιάστηκα με τις σχισμές (τα κενά μεταξή της βάσης του κινητήρα του ψαλιδιού και του πλαισίου)
οπότε με ένα κατσαβίδι παραμερίζα πότε το ψαλίδι πότε τον κινητήρα για να βλέπω τι ακριβώς περιστρέφεται
τελικά όλα ήταν οκ εκτός από το ρουλεμάν το 8 (και για κακή μου τύχη ήταν αυτό που φαίνεται και στο σχήμα που ανέβασα δηλαδή από την μεριά του σταντ συνεπώς έπρεπε να περάσει από κει όλο το μηκος του άξονα) το οποίο ήταν μαγκωμένο στον άξονα συνεπώς έκανα διάφορες αλχημείες με το κατσαβίδι περιστρέφοντας ταυτόχρονα τον άξονα
μετά από αυτό κατάφερα να σπρώξω τον αξονα 1-2 εκατοστά μάλιστα είχε αρχίσει να βγαίνει και το κεφάλι τις βίδας από τη φωλιά της στο πλαίσιο
μέχρι τότε τον χτύπαγα με μια σκληρή λάμα (και με την βαριά φυσικά) στη συνέχεια πήρα μια βίδα και με το κεφάλι της πάνω στον άξονα κατάφερα πολύ εύκολα πια να βγει ο αξονας 3-4 εκατοστά
στη συνέχεια πήρα και μια βέργα αντί για τι λάμα και αρχισα να σπρώχνω τον άξονα (όπως ανέφερε και η "γιαγια αρκουδα" αν και γω τότε ήδη είχα φέρει το έργο μου εις πέρας),
κάπου εκεί σκάλωσα επειδή πλέον είχε φύγει ο άξονας από το πλαίσιο και είχε κάτσει ψαλίδι-κινητήρας,
αμέσως στερέωσα τον κινητήρα,
τον ευθυγράμμισα
και συνέχισα (τι άλλο;) το χτύπημα και μετά από λίγο είχα τον άξονα στα χέρια μου
κατέβασα τον κινητήρα σιγά σιγά ξεσκαλώνοντάς τον, ξανάβαλα τον άξονα στο ψαλίδι
και είμαι κύριος!
παρατηρήσεις:
α)σε όλη τη διαδικασία ήμουν μόνος (αναπόφευκτα), όποιος το επιχειρήσει καλό θα είναι να έχει έναν συνέταιρο, θεωρώ θα ρίξει τον χρόνο στα 2/3 ανεξάρτητα από την δυσκολία (την περιπτωσή μου την θεωρώ αρκετά δύσκολη, μάλλον λόγω παλαιότητας)
β) όταν για κάποιο λόγο σταμάταγα το χτύπημα παρατηρούσα ότι όταν το ξανάρχιζα ήθελε κανένα λεπτό για να αρχίσει να αποδίδει και πάλι, ίσως και να 'χει να κάνει με την θερμοκρασία που ίσως να ανέβαινε με το χτύπημα η οποία μετά από λεπτό να 'ταν τέτοια που να με βοήθαγε