Hellas Transalp Forum

Θόρυβος από την αλυσίδα

thleon · 73609

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #25 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 18:03:13 μμ
Φαίνεται πως είχες και έχεις φράγκα Μιχαλιό.
Στα 18 και εγώ προτιμούσα το Four αλλά το κοίταζα με το μακαρόνι.
Άλλο ταξίδι και βόλτα και άλλο εξυπηρέτηση επίσης. ;)

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #26 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 18:08:49 μμ
Καλύτερο και πιο αξιόπιστο για μικρό μεταφορικό μέσο απο παπί δεν υπάρχει.

Δεν λέω, το παπί έχει πολλά πλεονεκτήματα και είναι ένα άριστο μεταφορικό μέσο με χαμηλή συντήρηση, αλλά έλα που (εγώ προσωπικά) δεν το μπορώ. Αν χρειαστεί ποτέ να νοικιάσω μηχανάκι (πχ. νησιά) δεν κοιτάω καθόλου (μα καθόλου) για παπί. Μια φορά νοίκιασα ένα (πριν πολλά χρόνια) στη Σκόπελο, πήγα σε ένα χωματόδρομο, έσκασε το λάστιχο, και από τότε ... δεν έχω ξανανοικιάσει παπί. Δεν με πάει ρε παιδί μου...δεν το θέλω, δεν με θέλει! 
Όποιος το βολεύεται έχει καλώς και καλά κάνει!
« Last Edit: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 18:11:36 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #27 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 18:11:37 μμ
Με μια μηχανή 650 η και παραπάνω κυβικών θα μπορούσες να την διαθέτεις για καθημερινή κίνηση στην Αθήνα με ότι συνεπάγεται απο φθορές και κατανάλωση καυσίμου ?

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #28 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 18:11:57 μμ
Δεν λέω, το παπί έχει πολλά πλεονεκτήματα και είναι ένα άριστο μεταφορικό μέσο με χαμηλή συντήρηση, αλλά έλα που (εγώ προσωπικά) δεν το μπορώ. Αν χρειαστεί ποτέ να νοικιάσω μηχανάκι (πχ. νησιά) δεν κοιτάω καθόλου (μα καθόλου) για παπί. Ποτέ δεν έχω νοικιάσει παπί. 
Διακρίνω Χρήστο μου μία απολογητική διάθεση που δεν έχει νόημα .
Και εμένα ποιά δε μου αρέσουν τα παπιά ,αλλά με υπηρέτησαν πιστά αρκετά χρόνια και με το παραπάνω.
Τώρα ούτε καν ανεβαίνω αλλά ένα ευχαριστώ τους το χρωστάω ,όπως και πολύς κόσμος νομίζω.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #29 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 18:14:51 μμ
Διακρίνω Χρήστο μου μία απολογητική διάθεση

Δεν απολογούμαι Λούρε. Τη γνώμη μου λέω και σέβομαι επίσης όποιοι το αγαπάνε και το θέλουν και τους εξυπηρετεί!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 19:01:57 μμ
Με μια μηχανή 650 η και παραπάνω κυβικών θα μπορούσες να την διαθέτεις για καθημερινή κίνηση στην Αθήνα με ότι συνεπάγεται απο φθορές και κατανάλωση καυσίμου ?

Θα μπορουσες θα μπορουσες...

Δες την δικια μου... 335 μερες τον χρονο δουλευει σαν παπι (σαν μαυρος)... 30 μερες τον χρονο σαν μηχανη!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

flwrina

• Guest
Reply #31 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2007, 19:14:58 μμ
με την σειρα μου πιστευω οτι μια μεγαλη μηχανη μπορει να ''γινει παπι''  ενα ενα παπακι ουτε να το σκεφτομαστε να εχει ολα τα θετικα μιας μεγαλης..και απο ασφαλεια πιστευω το παπι δεν παρεχει μεγαλη. ιδιως στα φρενα του.. θα πεις βαρια η μεγαλη μηχανη αλλα αν δεν παιδιαριζεις παπακι γινεται...

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #32 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2007, 00:37:02 πμ
Θα μπορουσες θα μπορουσες...

Δες την δικια μου... 335 μερες τον χρονο δουλευει σαν παπι (σαν μαυρος)... 30 μερες τον χρονο σαν μηχανη!

Έτσι και γω. Το παπί (ή σκουτεράκι) το θεωρώ ιδανικό σα δεύτερο μηχανάκι για όσους μένουν γύρω από το κέντρο και κινούνται αρκετά μέσα στο κέντρο. Για το οκτάωρο 9-5 αποκλειστικά όμως στο κέντρο είναι μανούλα.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline George_Peristeri

• νέος οδηγός
  • **
Reply #33 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2007, 07:40:50 πμ
Αρχίζουμε και βγαίνουμε off topic . :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #34 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2007, 08:20:13 πμ
Αρχίζουμε και βγαίνουμε off topic . :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

τωρα πια ειναι αργα

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline tsampalis

• νέος οδηγός
  • **
  • Γελάει τελευταίος όποιος δεν κατάλαβε το ανέκδοτο.
Reply #35 on: Δευτέρα 24 Σεπτέμβριος 2007, 23:46:20 μμ
To παπί ήταν και θα είναι και off-Road όχημα εξού και το τράγουδι που το ημνεί καθώς κάποιος κάτι θα είδε "Το παπάκι πάει στην ποταμιά"....

σ.σ αφού βγήκαμε εκτός τopic......

Οδηγός πολυεργαλείου...!

costas

• Guest
Reply #36 on: Τρίτη 25 Σεπτέμβριος 2007, 00:00:41 πμ
Για τα "τσουφ" δεν είχα ποτέ παπί για να ξέρω!

Δεν είχες ποτέ παπί;;;;;;;;;;;;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #37 on: Τρίτη 25 Σεπτέμβριος 2007, 00:33:08 πμ
"τα παπάκια στην ποταμιά" όπως πολύ σωστά είπε ο Γρηγόρης, και "εμείς στο θέμα μας" που είναι η "αλυσίδα" !
« Last Edit: Τρίτη 25 Σεπτέμβριος 2007, 00:34:48 πμ by Chris_de_Ze »

Offline tsampalis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #38 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 21:53:16 μμ
Για καλή μου τύχη άλλαξα αλυσίδα (ήταν τελείως off) και τα γρανάζια ήταν απείραχτα. Έβαλα μια αλυσίδα DID της οποίας η τιμή ήταν 85 ευρώ. Η αντίστοιχη της χόντα είναι DID απλά είναι μέσα σε ένα σακουλάκι και λέει HONDA. Οι προδιαγραφές είναι ίδιες (6000Ντ έλξη). Η τιμή της είναι 120 ευρώ. Γιατί τέτοια διαφορά? Σε αντιπροσωπία της HONDA έκανα την αλλαγή.

Οδηγός πολυεργαλείου...!

rastabill

• Guest
Reply #39 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 21:56:37 μμ
Για καλή μου τύχη άλλαξα αλυσίδα (ήταν τελείως off) και τα γρανάζια ήταν απείραχτα. Έβαλα μια αλυσίδα DID της οποίας η τιμή ήταν 85 ευρώ. Η αντίστοιχη της χόντα είναι DID απλά είναι μέσα σε ένα σακουλάκι και λέει HONDA. Οι προδιαγραφές είναι ίδιες (6000Ντ έλξη). Η τιμή της είναι 120 ευρώ. Γιατί τέτοια διαφορά? Σε αντιπροσωπία της HONDA έκανα την αλλαγή.
Συνήθως μαζί με την αλυσίδα αλλάζουμε και τα γρανάζια,πως κατάλαβες ότι ήταν εντάξει;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #40 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 22:02:05 μμ
Κανονικά με κάθε αλλαγή αλυδίδας πρέπει να αλλάζονται και τα γρανάζια. Για να πατήσουν μεταξύ τους ομοιόμορφα. Κάθε αλυσίδα (ανάλογα τη χρήση) πατάει με ένα μοναδικό τρόπο πάνω στα γρανάζια. ΑΝ δεν αλλαχθούν τα γρανάζια, υπάρχει η πιθανότητα η αλυσίδα να φαγωθεί νωρίτερα ανομοιόμορφα.

Offline τακης

• Απλός οδηγός
  • ο νεος ειναι ωραιος μα ο παλιος ειναι αλλιως
Reply #41 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 22:06:54 μμ
Φιλε μου η ιστορια με τα ανταλακτικα σε διαφορετικη συσκευασια απο τον ιδιο κατασκευαστη ειναι πονεμενη . πχ  αντλια νερου για opel σε κιτρινο κουτι <opel> 17500 και του ιδιου κατασκευαστη σε κουτι grantex 4500 και ο καταλογος ειναι ατελειοτος και μια και μιλαμε για μοτοσυκλετες καρμπυρατερ 36 μικουνι στην  honta το 1990 35000 και στην αγορα ολοιδιο 14000.

ζησε το σημερα.   αυριο μπορει να λειπεις

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #42 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 22:17:47 μμ
Το ίδιο και με τις δισκόπλακες της Αλφα Ρομέο. Εϊναι Brembo και στην αγορά έχουν τη ... μισή τιμή!

Στην τιμή της μίας (από την αντιπροσωπεία), παίρνεις και τις 2 (από την αγορά)!

Offline tsampalis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #43 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 22:31:59 μμ
το γρανάζι το είδα κι εγώ αλλά και ο μάστορας της αντιπροσωπίας. Του είπα να τα ελέγξει όλα και εάν χρειαστεί να αλλαχτούν. Η αλυσίδα πριν μερικές μέρες άρχισε να χτυπάει όποτε δεν νομίζω ότι έκανε μεγάλη φθορά στα γρανάζια. Ο μάστορας μου είπε ότι είναι σημαντικό να αλλαχτούν τα γρανάζια για την περίπτωση πρόκλησης ζημιάς, δεν πιστεύω να είχε δόλο να μην τα βάλει αφού του είχα δώσει πράσινο φώς για αντικατάσταση.

Οδηγός πολυεργαλείου...!

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 03:00:21 πμ

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν άλλες προδιαγραφές σε μια αλυσίδα (ίδιας μάρκας πάντα) εκτός τα Ν της έλξης που να διαφοροποιούν την τιμή της;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #45 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 04:10:22 πμ
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν άλλες προδιαγραφές σε μια αλυσίδα (ίδιας μάρκας πάντα) εκτός τα Ν της έλξης που να διαφοροποιούν την τιμή της;

Αν είναι O-ring ή X-ring

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #46 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 19:25:16 μμ

Υπάρχουν πολλά στοιχεία
Δες εδω
http://www.rk-excel.co.jp/english/tech/chain_spec_200406.gif

thanasisvr

• Guest
Reply #47 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 07:14:34 πμ
Καλησπέρα
Έχει κανείς υπόψη τι γίνεται με τη διαστολή της αλυσίδας όταν είναι ζεστή; Γυρνώντας σήμερα από τη δουλειά (περίπου 40km στην εθνική Θεσ/κης-Καβάλας με ταχύτητα 100-120) μου φάνηκε ότι ήθελε ρύθμιση (ήθελε μάζεμα). Το απόγευμα που κατέβηκα να τη ρυθμίσω μέτρησα τον τζόγο ακριβώς στα 4cm..Πέρα από τη διαστολή, άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω..Ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #48 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 07:34:15 πμ
Καλησπέρα
Έχει κανείς υπόψη τι γίνεται με τη διαστολή της αλυσίδας όταν είναι ζεστή; Γυρνώντας σήμερα από τη δουλειά (περίπου 40km στην εθνική Θεσ/κης-Καβάλας με ταχύτητα 100-120) μου φάνηκε ότι ήθελε ρύθμιση (ήθελε μάζεμα). Το απόγευμα που κατέβηκα να τη ρυθμίσω μέτρησα τον τζόγο ακριβώς στα 4cm..Πέρα από τη διαστολή, άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω..Ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο;

Καλά, η αλυσίδα δεν είναι ούτε από ... λάστιχο αλλά ούτε και από μόλυβδο!
Απλώς σου φάνηκε!
Δεν έχει τέτοιες διαστολές! Πόσο να ζεστάθηκε? Την είδες να κοκκινίζει? Λίγο δύσκολο έως απίθανο! Είναι και αερόψυκτη!

Έχεις μήπως προσέξει τη μπροστινή δικόπλακα να μεγαλώνει όταν φρενάρεις? Ξέρεις τί θερμοκρασίες αναπτύσονται εκεί?
Και οι κύλινδροι? Που εσωτερικά έχουν >500Κ! Δηλ. το μοτέρ έγινε 750 (από 650)?
Και η εξάτμιση? Είδες να μακραίνει?

ΥΓ: Έχω ακούσει τύπους να "λιώνουν" κυριολεκτικά λάστιχα στην άσφαλτο, αλλά αλυσίδες δεν έχω (ακόμα) ακούσει!
« Last Edit: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 08:29:56 πμ by Chris_de_Ze »

thanasisvr

• Guest
Reply #49 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 18:56:13 μμ
ΥΓ: Έχω ακούσει τύπους να "λιώνουν" κυριολεκτικά λάστιχα στην άσφαλτο, αλλά αλυσίδες δεν έχω (ακόμα) ακούσει!

Σίγουρα δεν είμαι τέτοιος τύπος... Γι'αυτό είπα στο post μου ότι "μου φάνηκε"...Απλά σαν άπειρος σκέφτηκα να ρωτήσω γνώμες! Δεν είναι κακό!