Τόξερα ότι με την "τρέλα μου " θα ασχοληθούν μόνο κάποιοι "τρελοί" φίλοι , από το transalpforum.
Και πάλι σας ευχαριστώ, να ξέρετε ότι όσο και να με ενοχλεί το κτύπημα , από σήμερα θα με ενοχλεί λιγότερο, αφού ήδη μου έχετε συμπαρασταθεί

(τέλος το γλύψιμο).

Διπλό στάντ δεν έχω, εαν είχα θα το δοκίμαζα, μέχρι να λιώσει.
Προσπαθώ να τη στηρίξω με κάτι τρίποδα και μου φαίνεται ψιλοεπικίνδυνο, γιαυτό το αφήνουμε μην κάνουμε καμια ζημιά μεγαλύτερη .
Τώρα όταν έχω δεύτερο άτομο ακούγεται σπανιότερα ο κτύπος -θόρυβος και για το λόγο αυτό σκέφτομαι ότι είναι καθαρά θέμα της αλυσίδας και του γραναζιού.
Να τον περιγράψω, αλλά είναι κομμάτι δύσκολο,

ο θόρυβος κυρίως είναι κτύπος γκρούκ- κρούκ, ( αμάν ! τον θυμήθηκα και ανατρίχιασα

) όταν τραντάζεται η αλυσίδα, πάντα σε λακούβες και εγκάρσιες ανωμαλίες, καμιά φορά (σπάνια) όταν τραβάω γκάζι με χαμηλές στροφές και μεγάλη ταχύτητα και δεν το σηκώνει.
Ο κτύπος ακούγεται καθαρά στο σημείο της γλύστρας αλλά είναι βαθύς σαν να χτυπάω την γρασσαρισμένη αλυσίδα πάνω σε μέταλλο, εαν δηλαδή πάρω ένα κομμάτι αλυσίδα και το χτυπήσω πάνω στο σκελετό της μηχανής έτσι θα ακουστεί.
Άλλες φορές πάλι μου φαντάζει σαν να ακούω την καδένα του εκεντοφόρου

αλλά ο ήχος είναι πιο καθαρός .
