Hellas Transalp Forum

Θόρυβος από την αλυσίδα

thleon · 73605

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #75 on: Δευτέρα 31 Μάρτιος 2008, 04:31:02 πμ
Αυτο ειναι τολιγοτερο Το θεμα ειναι οτι την ακουει και ο αξονας που πιανει το εμπρος γραναζι.
Σωστό! Και αν χαλάσει το καρέ του άξονα, θέλει κατέβασμα και άνοιγμα όλη η μηχανή και το κιβώτιο! Πολυδάπανη ζημιά! Παραλίγο να την πάθω μια φορά από πολύ κακής ποιότητας μπροστινό γρανάζι. Ευτυχώς το πρόλαβα!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #76 on: Δευτέρα 31 Μάρτιος 2008, 06:28:34 πμ
Επίσης αλλαξε και τα υγρά των φρένων, ανοιξε και καθαρισε το φίλτρο αέρα.

Spritmonitor.de" border="0 [/url]

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #77 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 07:15:41 πμ
και καθαρισε το φίλτρο αέρα.

Το φίλτρο του αέρα είναι μαμάς ή το έχεις αλλάξει (ή ο προηγούμενος) με Κ&Ν;

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #78 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 16:37:40 μμ
Το φίλτρο του αέρα είναι μαμάς ή το έχεις αλλάξει (ή ο προηγούμενος) με Κ&Ν;

Ο προηγούμενος είχε βάλει ΚΝ.

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #79 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 16:40:49 μμ
Ξαναπήγα και τον ξαναρώτησα για τον θόρυβο που κάνει η αλυσίδα και μου είπε πως οφείλεται στο οτι φοράει μεγαλύτερη αλυσίδα !?

Ισχύει αυτό, ρε παίδες???

Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη αλυσίδα από τη μαμα και αν ναι είναι όντως πιο θορυβώδης???

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #80 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:12:40 μμ
Ναι καλά... είναι γιατί είναι Πέμπτη και γιατί φταίει ο ΟΤΕ..

έχεις αλλάξει  αλυσίδα?  Η μαμά αλυσίδα δεν είναι ?

May the force be with you..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #81 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 17:26:34 μμ
Τι εννούσε μεγαλύτερη αλυσίδα? Πιο πολλά links ή άλλη διάσταση?
Πέρνα και από κάποιο άλλο συνεργείο δήθεν τυχαία και ρώτησε να δούν την αλυσίδα να σου πούν αν βλέπουν κάτι περίεργο. Για να πάρεις μια 2η γνώμη.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #82 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 22:05:52 μμ
πριν γιατί δεν έκανε θόρυβο ?
Μην ακους και πολλά πολλά.... δες αν έχει τζόγο 4-5 εκ , αν είναι τσίτα (που μάλλον είναι όπως το περιγράφεις), βγάλτη και
μπες στο μαγαζί παίζοντας με την αλυσίδα σε στυλ Bruce Lee...

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #83 on: Τρίτη 15 Απρίλιος 2008, 22:16:57 μμ
Λίγο αφού την πήρα ακουγα ένα "κρακ-κρακ" κάτω και προς τα πίσω. Γύρισα και ο μηχανικός μου είπε πως επειδή βγήκε η αλυσίδα και την "μάζεψαν" θα κάνει αυτό το θέρυβο για λίγο.
:eusa_doh:Βρε παράξενα πράματα συμβαίνουν.

Δηλ αυτός με το συνεργείο τέζαρε την αλυσίδα γιά να χαλάσει  ? την έκοψε  ? τι διάολο έκανε ?
Ρώτα ακριβώς τι έκανε ,τι θα πει μάζεψαν ?
Που στο διάολο τους βρίσκετε ?
Πραγματικά έχω πάθει πλάκα.
Η μηχανή όταν φευγει από συνεργείο πρεπει να δουλευει ρολόι και όχι "θα δουλέψει ρολόι μετά".
Τι είναι αυτά ,δηλ θα οδηγάς με το φόβο και την ελπίδα ότι θα στρώσει ?

:( Τι να πω ....

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #84 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 00:11:52 πμ
Μήπως δεν είναι η αλυσίδα;

Το αποκλείω να ακούς θόρυβο και να φταίει η αλυσίδα! (εκτός αν κρέμεται ;D ;D)

Η αλυσίδα όπως είπα είναι τεντωμένη κανονικά (4 cm τζόγος) και προφανώς δεν έχει φάει τα ψωμιά της , αφού είναι μέσα στην πράσινη περιοχή ο ρεγουλατόρος.
Υπάρχει περίπτωση (ρωτάω τώρα εγώ): ???
1) να είναι εντάξει η αλυσίδα αλλά να είναι φαγωμένα τα γρανάζια και να ακούγονται αυτοί οι θόρυβοι - κτύποι  ;;;;;
2) Ή σε άλλη περίπτωση, να δείχνει μέσα στα φυσιολογικά όρια η αλυσίδα, αλλά να έχει χάσει τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της  (ελευθερία άρθρωσης κλπ), από κακή λίπανση -συντήρηση  ;;;

Και σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξα, διότι έχω ψάξει τα πάντα πάνω στη μηχανή, έχω σφίξει όλες τις βίδες και τα παξιμάδια, αλλά οι θόρυβοι κάτω αριστερά στο ύψος του αστράγαλου του ποδιού μου, έχουν ενταθεί, τώρα τους ακούω και στις αλλαγές ταχυτήτων καμιά φορά. >:(

Δεν γνωρίζω πριν πόσα χιλιόμετρα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης άλλαξε την αλυσίδα, ή αν άλλαξε και τα γρανάζια μαζί.  :goofy:

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #85 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 00:19:37 πμ
άνοιξε το πλαινό καπάκι (στο εμπρός γρανάζι ) να δεις τι γίνεται.
Επίσης δες μήπως το πλαστικό φτερό πάνω απο την αλυσίδα, βρίσκει πάνω στην αλυσίδα.

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #86 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 00:39:37 πμ
άνοιξε το πλαινό καπάκι (στο εμπρός γρανάζι ) να δεις τι γίνεται.
Επίσης δες μήπως το πλαστικό φτερό πάνω απο την αλυσίδα, βρίσκει πάνω στην αλυσίδα.

Το άνοιξα το καπάκι, ήταν πήχτρα από γράσσα , το καθάρισα, το γρανάζι ... δεν ξέρω ... μου φάνηκε καλό.

Το πλαστικό φτερό δεν βρίσκει , ούτε και τίποτε άλλο, το τσέκαρα.

Σε  ευχαριστώ για το ενδιαφέρον   :) , φοβάμαι μην αλλάξω αλυσιδογράναζα και παρ΄ όλα αυτά συνεχιστεί ο θόρυβος. :'(

Αλλά από την άλλη , δεν μπορεί αυτό θα είναι , αφούη κίνηση - διαδρομή της αλυσίδας είναι ελεύθερη τότε η λειτουργία της , το πάτημάτης πάνω στο γρανάζι δεν θα είναι καλό.

tranten

• Guest
Reply #87 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 00:54:02 πμ
βαλτην στο 2πλο σταντ κ αφησε την να δουλεψει με ταχυτητα στο κιβωτιο (κανε κ καμια αλλαγη) παρακολουθησε την μηπως ετσι εντοπισεις το σημειο

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #88 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 00:55:42 πμ
Κώστα, ο Ηλίας είχε αναφέρει ότι είχε ανοίξει το καπάκι (από τα πρώτα που έκανε) και το είχε καθαρίσει.

Ηλία, για περιέγραψέ μας αυτό το θόρυβο. Πέφτεις σε λακούβα και κάνει σαν να χτυπάνε απότομα 2 μέταλα ή είναι ένας συρτός θόρυβος σαν να τρίβονται για λίγο 2 επιφάνειες?

Γιώργο (3-21):
Κεντρικό στάντ ντεν έχω καρντιά μου
« Last Edit: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 01:00:58 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 01:01:29 πμ
μια βολτα με καποιον αλλον με αλλη μηχανη απο πισω, για να δει εκεινος μηπως καταλαβει καλυτερα!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #90 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 01:32:16 πμ
Τόξερα ότι με την "τρέλα μου " θα ασχοληθούν μόνο κάποιοι "τρελοί"  φίλοι , από το transalpforum.
Και πάλι σας ευχαριστώ, να ξέρετε ότι όσο και να με ενοχλεί το κτύπημα , από σήμερα θα με ενοχλεί λιγότερο, αφού ήδη μου έχετε συμπαρασταθεί  :eusa_clap:(τέλος το γλύψιμο). :-[

Διπλό στάντ δεν έχω, εαν είχα θα το δοκίμαζα, μέχρι να λιώσει.
Προσπαθώ να τη στηρίξω με κάτι τρίποδα και μου φαίνεται ψιλοεπικίνδυνο, γιαυτό το αφήνουμε μην κάνουμε καμια ζημιά μεγαλύτερη .

Τώρα όταν έχω δεύτερο άτομο ακούγεται σπανιότερα ο κτύπος -θόρυβος και για το λόγο αυτό σκέφτομαι ότι είναι καθαρά θέμα της αλυσίδας και του γραναζιού.
Να τον περιγράψω, αλλά είναι κομμάτι δύσκολο, ::) ο θόρυβος κυρίως είναι κτύπος γκρούκ- κρούκ, ( αμάν ! τον θυμήθηκα και ανατρίχιασα  :goofy:) όταν τραντάζεται η αλυσίδα, πάντα σε λακούβες και εγκάρσιες ανωμαλίες, καμιά φορά (σπάνια) όταν τραβάω γκάζι με χαμηλές στροφές και μεγάλη ταχύτητα και δεν το σηκώνει.
Ο κτύπος ακούγεται καθαρά στο σημείο της γλύστρας αλλά είναι βαθύς σαν να χτυπάω την γρασσαρισμένη αλυσίδα πάνω σε μέταλλο, εαν δηλαδή πάρω ένα κομμάτι αλυσίδα και το χτυπήσω πάνω στο σκελετό της μηχανής έτσι θα ακουστεί.
Άλλες φορές πάλι μου φαντάζει σαν να ακούω την καδένα του εκεντοφόρου  :-\ αλλά ο ήχος είναι πιο καθαρός . ::)

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 01:38:28 πμ
Του εκεντροφορου αποκλειεται να ακουγοταν ποτε ετσι... (θα εβλεπες τις βαλβιδες να σε χαιρετανε και να σκορπιζονται χαρωπα)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #92 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 18:27:28 μμ
Μάζεψε την αλυσίδα σου σωστά ,δώσε μεγάλη προσοχή στα σημάδια των ρεγουλατόρων μήπως δεν είναι ομοιόμορφα.
Πάρε λίγο τα μπόσικα και δοκίμασε ,δεν χάνεις τίποτα.

Μιας και το αναφερθηκε εχω να πω οτι εγω δεν εχω κεντρικο σταντ και ακουω αυτον τον αναθεματισμενο ηχο χαμηλα αριστερα οταν εχω 2ο ατομο περιπου στα κιλα μου (100+)
200+ κιλά στ Τ.Α. σίγουρα ο άξονας του μπροστινού γραναζιού είναι πιό χαμηλά  απ του πίσω.
Ούτε στη γλυστρα δε πατάει η αλυσίδα καθόλου καλό ειδικά όταν κλείνεις το γκάζι .

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #93 on: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 18:44:43 μμ
Στην μπροστινή αριστερή μεριά του ψαλιδιού, στο σημείο που πάει το πάνω μέρος της αλυσίδας στο μπροστινό γρανάζι, υπάρχει μια πλαστική μαύρη γλύστρα (βιδωμένη πάνω στο ψαλίδι). Δες αν αυτή είναι στη θέση της ή δεν είναι φθαρμένη. Η αλυσίδα κατά την περιστροφή της, εφάπτεται/ακουμπάει πάνω σε αυτή τη μαύρη γλύστρα, ώστε να μην βρίσκει (γδέρνεται) πάνω στο πάνω μέρος του ψαλιδιού.

Αν ο θόρυβος δεν προέρχεται από την ελεύθερη κίνηση της αλυσίδας, τότε το πιθανότερο είναι να προέρχεται από το μοχλικό της πίσω ανάρτησης. Σκλήρυνε την πίσω ανάρτησή σου. Το έχεις κάνει αυτό ή την έχεις "σούπα"?

Κούνα με το χέρι σου την αλυσίδα πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, σε όσα σημεία της μπορείς, να δείς αν βρίσκει/χτυπάει πουθενά πάνω στο σκελετό ή στο stand ή κάπου αλλού.
« Last Edit: Σάββατο 10 Μάιος 2008, 18:58:20 μμ by Chris_de_Ze »

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #94 on: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 01:13:56 πμ
Μπα η γλύστρα είναι καλά, αύριο θα τη μαζέψω λίγο ακόμα την αλυσίδα, αλλά ρε γμτμου το κάνει και με δεύτερο άτομο, βέβαια πιο αραιά αλλά πάντως ακούγεται ο θόρυβος.
Το ψάχνω, που θα μου πάει θα το βρώ, πάντως με βλέπω να αλλάζω γρανάζια και αλυσίδα και εαν συνεχίζει θα την πετάξω  8), (θα ειδοποιήσω πότε και πού!)

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #95 on: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 01:22:11 πμ
Μπα η γλύστρα είναι καλά, αύριο θα τη μαζέψω λίγο ακόμα την αλυσίδα, αλλά ρε γμτμου το κάνει και με δεύτερο άτομο, βέβαια πιο αραιά αλλά πάντως ακούγεται ο θόρυβος.
Το ψάχνω, που θα μου πάει θα το βρώ, πάντως με βλέπω να αλλάζω γρανάζια και αλυσίδα και εαν συνεχίζει θα την πετάξω  8), (θα ειδοποιήσω πότε και πού!)

Ηλια. Γεια χαρα.

Αν μπορεις την Τριτη (και αν εχουμε και βενζινη ως τοτε), ελα μια βολτα απο το Συμοφε.

Το διαβαζω απο την αρχη αυτο το προβλημα και μου εχει κινησει το ενδιαφερον.

Οσο πιο πολλοι τη δουν, τοσο το καλυτερο. ;)

TransalpMan

• Guest
Reply #96 on: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 01:42:19 πμ
Φίλε μου η αλυσίδα και τα γρανάζια σου ετοιμάζονται να παραδώσουν το πνεύμα τους.Αλλαξέ τα.

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #97 on: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 01:52:31 πμ
Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό νάρθω ΣΥΜΟΦΕ, αυτή βέβαια τη βδομάδα δεν μπορώ , την άλλη (όπου μάλλον θα έχω αλλάξει αλυσιδογράναζα) σίγουρα. Εαν και τότε κάνει , θα .... θα  .... θα ....  :-\ θα την ακούσει και κανένας από τους παρευρισκόμενους, να μου πεί τη γνώμη του.

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #98 on: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 03:15:20 πμ
Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό νάρθω ΣΥΜΟΦΕ, αυτή βέβαια τη βδομάδα δεν μπορώ , την άλλη (όπου μάλλον θα έχω αλλάξει αλυσιδογράναζα) σίγουρα. Εαν και τότε κάνει , θα .... θα  .... θα ....  :-\ θα την ακούσει και κανένας από τους παρευρισκόμενους, να μου πεί τη γνώμη του.
για κοιτα ρε φιλε μου μηπως σου χτυπαει τιποτα κατω απο τη σελα καποιο κλειδι -κλειδαρια μηχανης.Ισως οταν καθετε ο δευτερος να πιεζετε το καθισμα και να μη το κανει τοσο( τωρα μπορει να λεω κ βλακεια ,αλλα με εχει τρελανει η δουλεια) μηπως χτυπαει πισω η πινακιδα; η το στοπ κοιτα επισεις το σαυστημα που κρατα τα τακακια ειναι απο τη μαμα λιγο λασκα μηπως ειναι πιο πολυ και χτυπαει;;;; παντως ενημερωσε μας,,ευχομαι γρηγορα να ξεμπερδευεις
« Last Edit: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 16:45:32 μμ by Chris_de_Ze »

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #99 on: Παρασκευή 16 Μάιος 2008, 23:39:54 μμ
ΤΕΛΙΚΑ ... Η λύση δώθηκε, οι κτύποι σταμάτησαν.
Τί ήταν; τί άλλο φθαρμένα γρανάζια.
Προφανώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης άλλαξε αλυσίδα χωρίς να αλλάξει γρανάζια, έτσι ναι μεν έδειχνε ο δείκτης στο πράσινο, ότι δηλαδή η αλυσίδα είναι καλή και καλά τεντωμένη, όμως είχε μπόσικα όταν πάταγε πάνω στο γρανάζι, με αποτέλεσμα να κάνει κροτάλισμα σε αναπηδήσεις.
Τα άλλαξα όλα και είναι τώρα Ο.Κ. θόρυβος ουδείς. :eusa_clap:
(DID αλυσίδα)