Hellas Transalp Forum

Νέος στην παρέα ? συστήσου εδώ

gvarth · 1724574

Offline THE CROW

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3325 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 02:44:20 πμ
Δημητρη  καλωσ ηρθεσ στο forum

Tsinaski

• Guest
Reply #3326 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 03:54:56 πμ

Kαλησπέρα και απο εμένα και καλώς σας βρήκα και καλώς όρισα στη παρέα σας!!!
 Ονομάζομαι Γιώργος και κατοικώ στη Σαλαμίνα. Εργάζομαι Αθήνα και καθημερινά κάνω περίπου 70 χλμ ταξιδάκι ρουτίνας... Είμαι κάτοχος ΒMW 1150 (2002) και προσανατολίζομαι να αντικαταστήσω τη καθημερινή μου μηχανή (CB400  240.500 xlm....) με κάτι πιο ξεκούραστο. Αν και η επιλογή μου για το ταξιδιάρικο ήταν η BMW θεωρώ τον εαυτό μου Hondaκια, έχοντας απο το 1991 : το Wind 100 (!!!), παπί Supra 100 και το CB. Πριν 3 χρόνια φίλος με "παρέσυρε" και αγόρασα του "κουτιού" το YAMAHA YBR 250. Όμως η Μοίρα με εκδικήθηκε... για το παραστράτημα απο τη Honda στην Yamaha και το YBR μου έκαψε ηλεκτρονική και ψεκασμό σε 1,5 χρόνο γεγονός που με οδήγησε να την αποσύρω και να ξεσκονίσω το πάντα πρόθυμο CBdδάκι μου. Το καημένο όμως είναι δουλεμένο μέχρι εκεί που δεν πάει, οπότε ψάχνω μια λύση. Είμαι ανάμεσα σε κάποιο μονοκύλινδρο της BMW και σε Honda φυσικά. Το Transalp έχει αποδεικτεί μοντέλο προς μίμηση (όπως και πολλά άλλα της Honda...) αλλά μου αρέσει και αισθητικά. Η μόνη μου ανησυχία είναι, για την καθημερίνη χρήση που το προορίζω και λόγω δικύλινδρου, η κατανάλωση σε κάυσιμο (που όλους μας καιει εποχές που ζούμε!). Τέλος πάντως, είμαι σε γενική έρευνα κι αναζήτηση...
Εύχομαι να είμαι ευπρόσδεκτος στην παρέα σας. Όσο για ταξιδάκι ή εκδρομούλες (δύσκολα με τα οικονομικά...) αλλά δεν υπάρχει δε μπορώ, παρά δε θέλω! Αν τυχόν δεν επιλέξω το ΤΑ, δεχόσαστε έναν παλιοΒΜWδάκια;

Καλούς δρόμους να έχουμε όλοι!!

:) :) :) ;) ;) ;)

Φιλικά
Γιώργος

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #3327 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 04:07:13 πμ
Είμαι ανάμεσα σε κάποιο μονοκύλινδρο της BMW και σε Honda φυσικά. Το Transalp έχει αποδεικτεί μοντέλο προς μίμηση (όπως και πολλά άλλα της Honda...) αλλά μου αρέσει και αισθητικά. Η μόνη μου ανησυχία είναι, για την καθημερίνη χρήση που το προορίζω και λόγω δικύλινδρου, η κατανάλωση σε κάυσιμο (που όλους μας καιει εποχές που ζούμε!). Τέλος πάντως, είμαι σε γενική έρευνα κι αναζήτηση...

Επειδή κι εγώ όταν ψώνισα το ίδιο περίπου δίλημμα κι επιλογές είχα, κατέληξα τελικά στο ΤΑ με κριτήριο όχι τόσο την τιμή κτήσης που ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα (μεταχείρω) αλλά το κόστος κι ευκολία εύρεσης ανταλλακτικών, αξεσουάρ κι υποστήριξης που σε Honda είναι απείρως καλύτερα. Αν πάρεις BMW καλό είναι να ψάξεις ποιο ακριβώς μοντέλο να χτυπήσεις μην πέσεις σε κινέζικη παρτίδα, παρομοίως σε ΤΑ προσπάθησε να αποφύγεις ιταλικής κατασκευής (μεταξύ 1999 και 2002 αν θυμάμαι καλά).

όσον αφορά το κόστος, ναι καίει λιγότερο το μονοκύλινδρο, αλλά μην περιμένεις να σωθείς απ' αυτό. Αφενός δεν είναι τρελή η διαφορά, αφετέρου όσα γλιτώσεις θα τα χάσεις απ' αλλού.

Εύχομαι να είμαι ευπρόσδεκτος στην παρέα σας. Όσο για ταξιδάκι ή εκδρομούλες (δύσκολα με τα οικονομικά...) αλλά δεν υπάρχει δε μπορώ, παρά δε θέλω! Αν τυχόν δεν επιλέξω το ΤΑ, δεχόσαστε έναν παλιοΒΜWδάκια;

Το Transalp Club έχει φτάσει να είναι τέτοιο μόνο στο όνομα, αφενός πολλά μέλη έχουν πάρει άλλη μηχανή, αφετέρου άλλα μέλη γράφτηκαν εξαρχής χωρίς καν να έχουν ΤΑ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μας ενδιαφέρει τι μηχανή έχεις (πέρα από πλακίτσες) αρκεί να έχεις την ίδια μούρλια με μας  ;D
« Last Edit: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 04:12:21 πμ by Goikoetxea »

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #3328 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 04:17:14 πμ
Γιωργο και δημητρη  :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #3329 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 04:35:22 πμ
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Γιώργο. Μη στεναχωριέσαι για τον έλικα... Σε σώζει το ηρωικό CB!!!  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Δεν θα μπορέσω να απαντήσω στα διλήμματα που θέτεις. Αλλά, μιας και έχεις το 1150 για μεγάλο, πιστεύω ότι ένα καλά προσεγμένο και καθαρό ΤΑ 600 θα γινόταν το ...παπάκι σου. Δεν θα δώσεις πολλά για την αγορά και δεν θα ζητάει και πολλά εκτός αν είσαι άνθρωπος που θα το δουλεύει σαν SuperSport. Τότε δεν σου κάνει... Από την άλλη όμως αν πας για f650 με την περίεργα χαμηλή σκουτεροθέση, έχεις το πλεονέκτημα του ABS. Έχεις όμως μονοκύλινδρο (με περισσότερους κραδασμούς) και service-ανταλλακτικά bmw που είδη τα γνωρίζεις...

Θα χαρούμε να σε δούμε σε βόλτα!!!

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline THE CROW

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3330 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 06:39:21 πμ
Γεωργο καλως ηρθεσ στην παρεα

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #3331 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 15:35:13 μμ
Γιωργο και δημητρη  :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:
Δημ'ητρη, Γιώργο καλώς μας 'ηλθατε και καλή διαμονή στον χώρο
καλά ταξίδια/εκδρομες, καλά και ασφαλή χιλιόμετρα

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3332 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 18:01:54 μμ
Δημήτρη και Γιώργο, καλώς ήλθατε στην παρέα. Δεν θα προσθέσω τίποτα παραπάνω απ' ότι είπε ο φίλος Goikoetsea, εκτός του ότι τα ιταλικά θέλουν λίγο περισσότερο πρόσεγμα (το δικό μου 650 είναι ιταλικό)

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline jkontar

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3333 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 19:02:45 μμ
Παιδιά καλημέρα,

Με λένε Ιάκωβο, είμαι στη Ζάκυνθο και απέκτησα ένα κόκκινο ΤΑ 650 του 2000 τον Οκτώβρη που μας πέρασε με 42.300χλμ. Είναι η πρώτη μηχανή που έχω, μέχρι τώρα κυκλοφορούσα σκουτεροπαπάκια ένα εκ των οποίων έχω κρατήσει ακόμα (Liberty 150).

Η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας μιας και θεωρώ ότι με την μηχανή είσαι λίγο πιο ασφαλής απ' ότι με το σκουτεράκι και σε θέμα παθητικής ασφάλειας αλλά και σε δυνατότητα αποφυγής κάποιων δυσάρεστων καταστάσεων.

Βέβαια από την ημέρα που την πήρα έχουμε γίνει αυτοκόλλητοι και πλέον δεν την αποχωρίζομαι, με καθημερινές μικροδιαδρομές έχουμε κάνει ήδη 1500 χλμ και πάμε για πολλά ακόμη...

Σας παρακολουθώ από την αρχή που πήρα τη μηχανή, απλά τώρα αποφάσισα να κάνω και την εγγραφή για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις μιας και μας βγήκε και ένα προβληματάκι για το οποίο με έχετε ήδη βοηθήσει διαβάζοντας τις κατάλληλες ενότητες.

Η παρέα σας είναι φοβερή.

Καλές βόλτες σε όλους και όρθιοι...

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #3334 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 19:09:43 μμ
Καλώσόρισες και καλούς δρόμους να έχεις.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3335 on: Σάββατο 23 Φεβρουάριος 2013, 19:28:09 μμ
Καλώς όρισες Ιάκωβε και καλούς δρόμους. Πιστεύω ότι θα την χαρείς, γιατί παρ' όλο που φαίνεται ογκώδης είναι πολύ βολική.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3336 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2013, 00:45:31 πμ
Καλώς μας ήρθες Ιάκωβε. Καλοτάξιδη η ΤΑ.
Ενα παπί είναι και αυτή, απλά το τρώει το φαί της και τάχει τα κιλά της.

Offline THE CROW

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3337 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2013, 00:53:43 πμ
Ιάκωβε  :welcome: και καλεσ βολτεσ με την μηχανη σου  ειτε ειναι scooter ειτε είναι μηχανή το δικύκλου σε νησι ειναι απαραίτητο το ξερω καλα αυτο

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3338 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2013, 00:58:46 πμ
Καλως μας βρηκατε Δημητρη Γιωργο και Ιακωβε!

Γιωργο... Τρανσαλπ παρε. Γαιδουρακι που παει γαντι για την δουλεια που τη θες... Οσο για το ελικοφορο σου... Δες την υπογραφη μου...

Ιακωβε, καλοταξιδη!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #3339 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2013, 03:05:00 πμ
Ιακωβε καλως μας ήλθες, καλορίζικη η αυτοκόλητη κουξλαρα σου, να την χαιρεσαι όσο καλύτερα μπορείς
πάντα όρθιος και καλοτάξιδος

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #3340 on: Κυριακή 24 Φεβρουάριος 2013, 06:52:10 πμ
Καλώς ήρθες στην παρέα Ιάκωβε. Καλές βόλτες με την ΤΑ σου!!!

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline jkontar

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3341 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 06:19:34 πμ
Καλώς σας βρήκα παιδιά,

Ευχαριστώ για την υποδοχή σας και τις ευχές σας!!!

Offline kapoi0s

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3342 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 18:07:24 μμ
Καλημέρα σε όλους! Είμαι καινούριος στο φόρουμ, όπως και νέος οδηγός ,χρόνια με παπάκια αλλά αρχές του μήνα κατάφερα επιτέλους να αποκτήσω την κούκλα μου Transalp 650 του 2002, Ντίνος λέγομαι από Βόλο.

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #3343 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 18:18:09 μμ
 :welcome: Ντίνο ! Καλές βόλτες και πάντα όρθιος

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #3344 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 18:52:36 μμ
Καλώς ήρθες Ντίνο!!! Καλές βόλτες στις όμορφες διαδρομές που έχετε στα μέρη σου...

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #3345 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 20:25:05 μμ
Καλωσοριζω ολους τους νεους στο φορουμ και τους προτρεπω να γραφτουν και στο κλαμπ
για να μπει νεο αιμα και να ενισχυθει ο συλογος για να μπορεσουμε να κανουμε περισσοτερα
πραγματα για το κοινο καλο!!!!!!! :) :) :) :) :)

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3346 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 21:32:14 μμ
Ντίνο καλώς ηρθες. Καλή σου διαμονή.  :welcome:
Δλδ πόσο νέος οδηγός είσαι?

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #3347 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 23:14:03 μμ
Κάποιε... Ντινο καλώς μας ήλθες, καλή διαμονή και καλή ανάγνωση.

Καλοπερπ΄τητη η κουκλα σου, πάντα όρθιος και ταξιαδιάρης, με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα

andy

• Guest
Reply #3348 on: Δευτέρα 25 Φεβρουάριος 2013, 23:32:48 μμ
Καλώς ήρθες Ντίνο!!! :welcome: :welcome: :welcome:

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #3349 on: Τρίτη 26 Φεβρουάριος 2013, 00:19:44 πμ
"Επισήμως" και απο σήμερα κάτοχος...

:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spritmonitor.de" border="0