Hellas Transalp Forum

πως να ξεφυγω απο το συνδρομο σαμπρελα;

profitis14 · 130254

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #125 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 01:40:37 πμ
Ερώτηση...

Εφόσον:
Μπορούμε να παίξουμε στο 700άρι με ζάντες/ακτίνες για Caponord ή Super Tenere ή R1200GS και τα "μαμά" κέντρα;;;

E;
Εε;
Εεε;

;D

Ρε δεν πάτε καλά,
Λοιπόν, κατεβάστε φώτο και αρχίστε να μετράτε πόσες ακτίνες έχει το 700, το capo  κλπ.

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #126 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 01:44:05 πμ
Ερώτηση...

Εφόσον:
Μπορούμε να παίξουμε στο 700άρι με ζάντες/ακτίνες για Caponord ή Super Tenere ή R1200GS και τα "μαμά" κέντρα;;;

E;
Εε;
Εεε;

;D

:o :o :o
Ακομα καλυτερη ιδεα μπραβο magyver,στα ποδηλατα γινεται για πλακα παντως το πλεξιμο...
Αν η δοτρια μηχανη εχει και συμβατο καρε...με τα δικα μας

McGyver

• Guest
Reply #127 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 02:28:22 πμ
Ρε δεν πάτε καλά,
Λοιπόν, κατεβάστε φώτο και αρχίστε να μετράτε πόσες ακτίνες έχει το 700, το capo  κλπ.

36 έχει το 700άρι...
36 έχει το Capo...
40 έχει το BMW...
Ακόμα ψάχνω το Yamaha...

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #128 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 04:29:02 πμ
Οχι ρε πο...η , στη πριζα σας εβαλα ολους  ???? :2hysterical: :2hysterical:

NC700X

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #129 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 04:31:46 πμ
Ερώτηση...

Εφόσον:

E;
Εε;
Εεε;

;D

Λιγο τσιτωμενο σε βλεπω  ;D ;D ;D ;D .

Παιδες για να γινει αυτη η δουλεια που εκανα , επαιξε πολυς , ΜΑ ΠΟΛΥΣ ΤΟΡΝΟΣ . Δεν ηταν ευκολο και μαλιστα οταν τον ρωτησα αν θα  το ξανακανε.......ηταν λιγο σκεπτικος  8)

NC700X

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #130 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 04:43:30 πμ
Ερώτηση...

Εφόσον:

E;
Εε;
Εεε;

;D

Επισης σε μια τετοια μετατροπη δεν παιζεις ποτε με τα μαμα κεντρα!!!!!! . Κουφο εεεε ? και ομως η ολη δουλεια γινεται στα κεντρα του ΔΟΤΗ!!!! . Πεφτει πολυς τορνος στα κεντρα του δοτη και χρειαζεται μετρηση με ακριβεια δεκατου του χιλιοστου για ειναι ειναι οι ζαντες..................στην ιδια ευθεια που ηταν και πριν!! ;)

NC700X

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #131 on: Τρίτη 31 Μάιος 2011, 05:04:28 πμ
Ευχαριστω πολυ παιδια.

Να και μια φωτο ακομα

Πολυ καλη δουλεια, σαφως και του ταιριαζουν οι χυτες ζαντες περισοτερο!  :eusa_clap:

Ταχουμε ξαναπει, ετσι επρεπε να το ειχε βγαλει απο την αρχη συν μια πιο χωματινη εκδοση με ακτινες, 21" μπροστα και μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος / διαδρομη αναρτησεων. Αλλα που...

" the PouroDuro spirit "

McGyver

• Guest
Reply #132 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 16:30:08 μμ
36 έχει το 700άρι...
36 έχει το Capo...
40 έχει το BMW...
Ακόμα ψάχνω το Yamaha...

Αυτοδιορθώνομαι...
Το ΤΑ έχει 36 εμπρός & 32 πίσω...
Στεφάνια (tubeless) από Capo, καινούρια, βρήκα στην Αγγλία με περίπου 850 Ευρώ σπίτι μου...

Βρε λες;;;

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #133 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 18:26:44 μμ
Σαν πολλά δεν είναι βρε Θωμά;

Αλλά ΔΕΝ νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα μιας και οι αριθμοί των διαστάσεων μιλάνε απο μόνοι τους.....

Και χωρίς τόρνους...

Αν παραγγείλουμε 2 ζευγάρια και για το dero μου θα μας κάνουν καλύτερη έκπτωση; ;D

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

McGyver

• Guest
Reply #134 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 18:40:22 μμ
Σαν πολλά δεν είναι βρε Θωμά;

Αλλά ΔΕΝ νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα μιας και οι αριθμοί των διαστάσεων μιλάνε απο μόνοι τους.....

Και χωρίς τόρνους...

Αν παραγγείλουμε 2 ζευγάρια και για το dero μου θα μας κάνουν καλύτερη έκπτωση; ;D

Καλά η τιμή ήταν η πρώτη που βρήκα στο Internet.
Δεν έχω κοιτάξει καν στην Ελληνική αντιπροσωπεία γιατί είμαι (πάλι) εκτός Ελλάδος.

Πρόβλημα έχω πίσω γιατί το κέντρο του ΤΑ έχει 32 τρύπες ενώ το στεφάνι του Capo έχει 36, οπότε απ' όσο μου λένε δεν παίζει.

Εσύ παληκάρι μου τι τις θες τις ακτίνες στο Varadero;;;

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #135 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 19:32:22 μμ
Άλλο να διορθώνω στεφάνια και άλλο να ισιώνω ζάντες αλουμινίου μετά απο άκυρα χτυπήματα σε πέτρες και βράχους....

Επίσης είναι και το βάρος και η ελαστικότητα που σου παρέχουν στα +++++

Αλλά μέχρι στιγμής είμαι οκ.....

Το δικό μου concept περιλαμβάνει 21' ακτινωτό μπροστά.....

Κάτι απο Africa ένα μοντάρισμα  ;)

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #136 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 21:43:35 μμ
Καλά η τιμή ήταν η πρώτη που βρήκα στο Internet.
Δεν έχω κοιτάξει καν στην Ελληνική αντιπροσωπεία γιατί είμαι (πάλι) εκτός Ελλάδος.
Πρόβλημα έχω πίσω γιατί το κέντρο του ΤΑ έχει 32 τρύπες ενώ το στεφάνι του Capo έχει 36, οπότε απ' όσο μου λένε δεν παίζει.
Εσύ παληκάρι μου τι τις θες τις ακτίνες στο Varadero;;;

H Honda μας πήδηξε κανονικά με την επιλογή της,            στεφάνι με 32 τρύπες.
Δυσκολεύτηκα και εγώ για να βάλω 18" στεφάνι πίσω.
Πας για σύνολο κέντρο ακτίνες στεφάνι.
Τα πίσω κέντρα στις αξονοφόρες τα ξεχνάς, οπότε μένει το Capo μόνο.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

McGyver

• Guest
Reply #137 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 23:11:17 μμ

H Honda μας πήδηξε κανονικά με την επιλογή της,            στεφάνι με 32 τρύπες.
Δυσκολεύτηκα και εγώ για να βάλω 18" στεφάνι πίσω.
Πας για σύνολο κέντρο ακτίνες στεφάνι.
Τα πίσω κέντρα στις αξονοφόρες τα ξεχνάς, οπότε μένει το Capo μόνο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, προφανώς γιατί είμαι άσχετος, είναι γιατί δεν μπορώ να πλέξω το 32άρι κέντρο στo 36άρι στεφάνι.
Άμα χρησιμοποιήσω δηλαδή τις 32 από τις 36 τρύπες (και φυσικά το πλέξω radial) τι θα γίνει;

Ξαναλέω είμαι άσχετος σ' αυτόν τον τομέα...
« Last Edit: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 23:16:25 μμ by McGyver »

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #138 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 23:24:31 μμ
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, προφανώς γιατί είμαι άσχετος, είναι γιατί δεν μπορώ να πλέξω το 32άρι κέντρο στo 36άρι στεφάνι.
Άμα χρησιμοποιήσω δηλαδή τις 32 από τις 36 τρύπες (και φυσικά το πλέξω radial) τι θα γίνει;

Να το κάνουμε λίγο σχετικό??

οι ακτίνες πανε  από την μια τρύπα στην μια πλευρά του κέντρου και από την άλλη στην απέναντι πλευρά, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει καμία περιπτωση να αφήσεις κενό αναμεσα τους, και δεν μπορει να ακηνολογίσεις σωστά τον τροχό σου,υπάρχει δε μεγάλος κίνδυνος να σπάσουν πολύ εύκολα οι ακτίνες που θα βρίσκονται δεξια-αριστερά από την κενή τρυπα, αστο να πάει αστο  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #139 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2011, 23:33:02 μμ

Για να πλεχθούν ακτινικά οι ακτίνες, οι τρύπες στα στεφάνια και τα κέντρα, πρέπει να είναι κατάλληλα προσανατολισμένες. Αν οι τρύπες στο κέντρο του 700 είναι όπως του 600, δεν γίνεται σίγουρα, εκτός με πολύ ειδικού σχήματος ακτίνες ...αν βρεθούν.
Αν παραλείψεις μια τετράδα, δεν θα είναι ισοκατανεμημένη (ζυγοσταθμισμένη) η μάζα των ακτίνων, θα υπάρχει αδύνατο σημείο στο 36άρι στεφάνι, πέραν της άστα να πάνε αισθητικής.
(Από το κέντρο του 600 οι ακτίνες φεύγουν σαφώς εφαπτομενικά, και έχουν καμμιά 20αριά μοίρες κλήση για να συγκλίνουν στο κέντρο του στεφανιού).  

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #140 on: Πέμπτη 02 Ιούνιος 2011, 05:26:49 πμ
Κενές τρύπες σε στεφάνι η κέντρο άστο ,κάτι σαν τα ποδήλατα πιτσιρικάδες.
Το θέμα με την ακτινολόγηση που ανάφερε ο Βαγγέλης πολύ σωστό σε τέσσερα σημεία θα τραβαν δυό συνεχόμενες ακτίνες απ την ίδια μεριά , άστα να παν δηλ.

Αλλά .....
Εσύ ρε Θωμά το πούλαγες δεν το πούλαγες ?
Ετοιμάζεσαι να σκάσεις δυό μπαρμπούνια δηλ. και σε κανα δίμηνο ξανά μανά . ???

Και να πω οτι δε πιάνουν τα χέρια σου άμα χρειαστεί ν αλλάξεις σαμπρέλα .

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #141 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2011, 06:52:39 πμ
Άλλο να διορθώνω στεφάνια και άλλο να ισιώνω ζάντες αλουμινίου μετά απο άκυρα χτυπήματα σε πέτρες και βράχους....

Επίσης είναι και το βάρος και η ελαστικότητα που σου παρέχουν στα +++++

Αλλά μέχρι στιγμής είμαι οκ.....

Το δικό μου concept περιλαμβάνει 21' ακτινωτό μπροστά.....

Κάτι απο Africa ένα μοντάρισμα  ;)

Ενα μπροστινο απο ΑΤ750, ολοκληρο με τα καλαμια, και ενας πισω τροχος απο ΑΤ750 με τις σχετικες πατεντες δεν ειναι καθολου κακη ιδεα. Βεβαια το πισω λαστιχο θα γινει 140/80 απο 150/70 αλλα μικρο το προβλημα, παλι θα βαζει κατω μια χαρα την ισχυ του Βαρα. Και θα ανοιξει το δρομο και για αλλα πισω λαστιχα που δεν βγαινουν σε διασταση 150/70-17.

Αφου αρχιζεις και φλερταρεις σοβαρα με το χωμα και σου αρεσει το Βαρα, μια τετοια μετατροπη σε σαμπρελατους τροχους με ακτινες ισως αξιζει  ;)

Επισης KostaC ακους? Αφου σου αρεσε τοσο το Africa, κανε το τωρινο AfroVara  ;D
« Last Edit: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2011, 06:56:17 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #142 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2011, 07:09:45 πμ
Ενα μπροστινο απο ΑΤ750, ολοκληρο με τα καλαμια, και ενας πισω τροχος απο ΑΤ750 με τις σχετικες πατεντες δεν ειναι καθολου κακη ιδεα. Βεβαια το πισω λαστιχο θα γινει 140/80 απο 150/70 αλλα μικρο το προβλημα, παλι θα βαζει κατω μια χαρα την ισχυ του Βαρα. Και θα ανοιξει το δρομο και για αλλα πισω λαστιχα που δεν βγαινουν σε διασταση 150/70-17.

Αφου αρχιζεις και φλερταρεις σοβαρα με το χωμα και σου αρεσει το Βαρα, μια τετοια μετατροπη σε σαμπρελατους τροχους με ακτινες ισως αξιζει  ;)

Επισης KostaC ακους? Αφου σου αρεσε τοσο το Africa, κανε το τωρινο AfroVara  ;D

Για ποιο λόγο να καθίσεις και να προσπαθήσεις να  αλλάξεις ένα ασφάλτινο μηχανάκι σε κάτι άλλο ? Και μάλιστα αν δεν είναι και φτιαγμένο 100% για αυτό ?

Υπάρχουν και τα KTM και το νέο το Tiger 800  που τα έχει όλα αυτά και είναι   κομμένο και ραμμένο για χώμα….

Μου έρχεται λίγο ανάποδο να προσπαθήσω να μετατρέψω μια μηχανή που είναι φτιαγμένη για μια χρήση, και να την κάνω με έξοδα (όχι και λίγα) να κάνει κάτι άλλο που είναι άλλες μηχανές έτοιμες….η δική μου δεν θα το κάνει ποτέ σωστά όπως οι άλλες.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως το 700αρι του φίλου μας έγινε ποιο ωραίο και δεν αναφέρομε σε αυτό.  (έτσι έπρεπε άλλωστε να ήταν)

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #143 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2011, 08:16:08 πμ
Για ποιο λόγο να καθίσεις και να προσπαθήσεις να  αλλάξεις ένα ασφάλτινο μηχανάκι σε κάτι άλλο ? Και μάλιστα αν δεν είναι και φτιαγμένο 100% για αυτό ?

Υπάρχουν και τα KTM και το νέο το Tiger 800  που τα έχει όλα αυτά και είναι   κομμένο και ραμμένο για χώμα….

Μου έρχεται λίγο ανάποδο να προσπαθήσω να μετατρέψω μια μηχανή που είναι φτιαγμένη για μια χρήση, και να την κάνω με έξοδα (όχι και λίγα) να κάνει κάτι άλλο που είναι άλλες μηχανές έτοιμες….η δική μου δεν θα το κάνει ποτέ σωστά όπως οι άλλες.

Δεν εχεις και αδικο στα παραπανω...  Αλλα απ'οτι καταλαβαινω, καποιοι εχουνε βολευτει με το Βαρα για τις ταξιδιωτικες ικανοτητες του αλλα θελουνε και το χωματακι τους και προτιμουνε Honda για τους γνωστους λογους. Αβυσσος η ψυχη...  ;D

" the PouroDuro spirit "

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #144 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2011, 16:26:51 μμ

Και βέβαια έχεις άδικο

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ! :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #145 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2011, 19:51:14 μμ
Και βέβαια έχεις άδικο

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ! :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Ρε συνονόματε κάνε μου κανένα σεμινάριο να μάθω να λειτουργώ με λίγο παραλογισμό!  8)
....έχω φύγει από τον σωστό τον δρόμο ε?    ;)
:2hysterical:

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

McGyver

• Guest
Reply #146 on: Δευτέρα 01 Αύγουστος 2011, 02:40:15 πμ
Kineo Wheels  ;D ;D ;D ;D ;D

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #147 on: Τετάρτη 24 Αύγουστος 2011, 20:21:22 μμ
Kineo Wheels  ;D ;D ;D ;D ;D

Καταπληκτικο , τωρα το ειδα αυτο με τις ζαντες kineo.

Αλλα ........... 2200 ευρω , χωρις τυχον μεταφορικα ή τοποθετηση  :-\ .

NC700X

babisku

• Guest
Reply #148 on: Σάββατο 03 Σεπτέμβριος 2011, 23:40:35 μμ
Θα με ενδιέφερε και εμένα η μετατροπή. Είχα βρει ένα γαλλικό σύστημα (pidoux)  αλλά είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Στο http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=274533 έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες και έχουν καταλήξει στην πιο φθηνή και απλή λύση της στεγανοποίησης των ακτίνων και του στεφανιού με σιλικόνη για τζάμια του εμπορίου.

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #149 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 04:35:42 πμ
Θα με ενδιέφερε και εμένα η μετατροπή. Είχα βρει ένα γαλλικό σύστημα (pidoux)  αλλά είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Στο http://www./forums/showthread.php?t=274533 έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες και έχουν καταλήξει στην πιο φθηνή και απλή λύση της στεγανοποίησης των ακτίνων και του στεφανιού με σιλικόνη για τζάμια του εμπορίου.

Απίστευτα απλή σκέψη (με ελάχιστο κόστος) και που όπως λένε στο advrider.com δουλεύει άψογα - μετά από χρόνια, πολλά χιλιόμετρα και αλλαγές ελαστικών.  :eusa_clap: