Hellas Transalp Forum

πως να ξεφυγω απο το συνδρομο σαμπρελα;

profitis14 · 130241

McGyver

• Guest
Reply #150 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 04:50:18 πμ
Θα με ενδιέφερε και εμένα η μετατροπή. Είχα βρει ένα γαλλικό σύστημα (pidoux)  αλλά είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Στο http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=274533 έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες και έχουν καταλήξει στην πιο φθηνή και απλή λύση της στεγανοποίησης των ακτίνων και του στεφανιού με σιλικόνη για τζάμια του εμπορίου.

Μόνο που (νομίζω πως) τα στεφάνια του ΤΑ δεν έχουν το "χείλος ασφαλείας" για ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο.

Offline makispsilos

• Rossi και πάνω !
Reply #151 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 08:09:40 πμ
https://motorshop.skroutzstore.gr/p.SLIME.271711.html#variations
παιδιά ξέρει κάνης τίποτα για αυτό;
το εχει χρησιμοποίηση κάνεις;

babisku

• Guest
Reply #152 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 16:02:39 μμ
Το χείλος ασφαλείας ισχύει για την μετατροπή στα ποδήλατα. Στα στεφάνια των μηχανών δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί. Για αυτό οι επώνυμες λύσεις (tubliss, pidoux, κτλ) δεν επεμβαίνουν στο χε'ιλος της ζάντας. Το μόνο που κάνουν είναι να στεγανοποιούν τις οπές του στεφανιού και τις ακτίνες.

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #153 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 17:09:47 μμ
https://motorshop.skroutzstore.gr/p.SLIME.271711.html#variations
παιδιά ξέρει κάνης τίποτα για αυτό;
το εχει χρησιμοποίηση κάνεις;
εγω το ειχα βαλει στο 600αρι ενιωθα καποια ασφαλεια μεχρι που μου σκουριασε η βαση της βαλβιδας και εμεινα σε ενα βουνο και ευτυχως που ειχα σμπρελα μαζι, απο οτι μου ειπαν μετα ηταν η φτηνιαρα σαμπρελα που ειχα τεσπα πισω το εχω ακομα και ειναι μια χαρα, ενα ακομα οτι αργω παρα παρα πολυ να συμπληρωσω  αερα

Offline makispsilos

• Rossi και πάνω !
Reply #154 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 18:25:36 μμ
εγω το ειχα βαλει στο 600αρι ενιωθα καποια ασφαλεια μεχρι που μου σκουριασε η βαση της βαλβιδας και εμεινα σε ενα βουνο και ευτυχως που ειχα σμπρελα μαζι, απο οτι μου ειπαν μετα ηταν η φτηνιαρα σαμπρελα που ειχα τεσπα πισω το εχω ακομα και ειναι μια χαρα, ενα ακομα οτι αργω παρα παρα πολυ να συμπληρωσω  αερα
δηλαδή ντινο νάτο βάλω εγώ έβαλα καινούρια λάστιχα και καινούριες σαμπρέλες
πόσο καιρό το έχεις;

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #155 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2011, 22:12:25 μμ
δηλαδή ντινο νάτο βάλω εγώ έβαλα καινούρια λάστιχα και καινούριες σαμπρέλες
πόσο καιρό το έχεις;
περιπου δυο χρονια 
το βαζεις και κανεις αμεσως μια μεγαλη βολτα να παει παντου σε ολο το λαστιχο και απο κει και περα ειναι οκ

McGyver

• Guest
Reply #156 on: Τετάρτη 07 Σεπτέμβριος 2011, 15:33:16 μμ
Οι "650άρηδες" (δηλαδή όσοι έχουν 21 ίντσες εμπρός τροχό) ίσως βρουν άκρη με στεφάνια από το υπερτούμπανο Honda XL600LM (αν φυσικά βρουν πουθενά). Μηχανάκι δεκαετίας 80 με tubeless ακτινωτές ζάντες...

Μετά η μαμά Honda προτίμησε να τρομπάρει (σαμπρέλες εννοώ)...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #157 on: Τετάρτη 07 Σεπτέμβριος 2011, 16:52:55 μμ
Που και που βρίσκεται στο car.gr κανένα.
Δεν είχαν όλα τα μοντέλα ζάντες για τιούμπλες.
Και έχει πίσω 36 ακτίνες, άρα τροχός ολόκληρος και πατέντα να μπει δισκόφρενο! Α! ρε βάσανα!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #158 on: Τετάρτη 07 Σεπτέμβριος 2011, 19:31:46 μμ

[/quote]

Ααααααχχχχχχχχχχχ.............. >:(

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #159 on: Τετάρτη 07 Σεπτέμβριος 2011, 19:52:03 μμ
Οι "650άρηδες" (δηλαδή όσοι έχουν 21 ίντσες εμπρός τροχό) ίσως βρουν άκρη με στεφάνια από το υπερτούμπανο Honda XL600LM (αν φυσικά βρουν πουθενά). Μηχανάκι δεκαετίας 80 με tubeless ακτινωτές ζάντες...

Πανέμορφο μηχανάκι αλλά και πολλές οι πατέντες για να ενσωματώσεις τις ζάντες tubeless στο μηχανάκι σου.....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #160 on: Τετάρτη 07 Σεπτέμβριος 2011, 20:36:35 μμ
Πάντως, με δεδομένο τον ήπιο χωμάτινο χαρακτήρα που έχει το Transalp 700 (βλ. 19άρης μπροστινός τροχός και μειωμένες διαδρομές αναρτήσεων), θα έπρεπε να είχε ζάντες ελαφρού κράματος και ελαστικά tubeless. Δε δικαιολογείται η ύπαρξη ζαντών με ακτίνες, παρά μόνο ίσως για λόγους παράδοσης (συγγένεια με τα παλιά Transalp) και για λόγους κόστους. Ομως, με δεδομένο ότι το Transalp 700 C-ABS πωλείται πάνω από 8 χιλιάρικα, θεωρώ ότι ο λόγος του κόστους δεν είναι επαρκής για να με πείσει.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #161 on: Τετάρτη 07 Σεπτέμβριος 2011, 22:46:59 μμ
Πάντως, με δεδομένο τον ήπιο χωμάτινο χαρακτήρα που έχει το Transalp 700 (βλ. 19άρης μπροστινός τροχός και μειωμένες διαδρομές αναρτήσεων), θα έπρεπε να είχε ζάντες ελαφρού κράματος και ελαστικά tubeless. Δε δικαιολογείται η ύπαρξη ζαντών με ακτίνες, παρά μόνο ίσως για λόγους παράδοσης (συγγένεια με τα παλιά Transalp) και για λόγους κόστους. Ομως, με δεδομένο ότι το Transalp 700 C-ABS πωλείται πάνω από 8 χιλιάρικα, θεωρώ ότι ο λόγος του κόστους δεν είναι επαρκής για να με πείσει.

Εχω την εντύπωση οτι οι ζάντες με ακτίνες είναι ακριβότερες των χυτών ιδιας ποιοτητας (αν κάνω λάθος διορθώστε με).

Το οτι το Transalp 700 έχει ζάντες με ακτίνες μάλλον πρέπει να το αποδώσουμε στις έρευνες αγοράς που πραγματοποιούν τα εργοστάσια για το πώς θέλει ο κόσμος να είναι οι μοτοσυκλέτες. Όλοι - σχεδόν - στα ερωτηματολόγια θέλουμε τις on -off μοτοσυκλέτες με ζάντες με ακτίνες προκειμένου να ενισχύεται η περιπετειώδης πλευρά τους.
Όταν βέβαια πρόκειται να τις αγοράσουμε αλλάζουμε άποψη προς την χρηστική πλευρά του πράγματος, εκτός και αν πρόκειται για τα ακριβά μοντέλα υψιλού πρεστίζ (GS, Tenere, κλπ).

Ίσως να το έκανε η Honda για να μην αποκοπεί η μοτοσυκλέτα από το ένδοξο παρελθόν της όπως πολύ σωστά γράφεις.

Offline asterix

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #162 on: Σάββατο 08 Οκτώβριος 2011, 02:51:12 πμ
ΠΗΓΑ ΕΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΖΑΝΤΕΣ ΑΠΟ VARADERO.ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΑΔΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΙΑ TRANSALP.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #163 on: Σάββατο 08 Οκτώβριος 2011, 06:07:08 πμ
Ναι…καλώς ήρθες επι τις ευκαιρίας… ;)

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #164 on: Σάββατο 08 Οκτώβριος 2011, 18:04:17 μμ
ΠΗΓΑ ΕΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΖΑΝΤΕΣ ΑΠΟ VARADERO.ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΑΔΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΙΑ TRANSALP.

Γεια σου Λευτερη , περνα και μια βολτα απο εδω http://www.transalpforum.gr/index.php/board,17.0.html να συστηθεις και μην ξεχασεις να αναφερεις το θεμα σου (ΤΑ700 χωρις abs , αλλα με ετοιμο abs πισω! :o ) , τα παιδια απο εδω μεσα θα σου δωσουν τα φωτα τους  ;) . Και καλοταξιδο το Τransalp σου .

NC700X

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #165 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2012, 20:19:08 μμ
Ψαχνοντας πατεντα για το ποδηλατο επεσα εδω
Τι εχετε να πειτε ρε παιδια,θα μπορουσε αραγε να γινει κατι αντιστοιχο στα μηχανακια μας;Αραγε το εχει δοκιμασει κανεις;

Offline Dimitris TA600

• Μου αρέσει που είμαι...
  • Οδηγάρα
  • δεν με χωραει ο τοπος...
Reply #166 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 07:32:05 πμ
Ψαχνοντας πατεντα για το ποδηλατο επεσα εδω
Τι εχετε να πειτε ρε παιδια,θα μπορουσε αραγε να γινει κατι αντιστοιχο στα μηχανακια μας;Αραγε το εχει δοκιμασει κανεις;

Εγω που δεν εχω την μασκοτ μπορω να εχω ενα γκομενακι διπλα?.... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Καλο σαν ιδεα αλλα νομιζω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να περασει το λαστιχο στην ζαντα.Του ποδηλατου περναει με τα χερια,της μηχανης ομως που θελει μονταδόρο?

Όποιος φοβάται,πέφτει και κοιμάται.Οι υπόλοιποι καίμε λάστιχα.
Μερικοι φορανε ενα ειδικο κρανος, και νομιζουν οτι κανουν εντουρο, ενω δεν κανουν. Και αυτο ειναι αδικο. Γιαυτο αλλωστε λεγεται και εντουρ - αδικο!

Τυχαιο;Δεν νομιζω!!

Offline asterix

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #167 on: Τρίτη 03 Ιούλιος 2012, 20:21:40 μμ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΖΑΝΤΕΣ ΑΠΟ VARADERO.ΑΥΡΙΟ ΠΑΩ ΤΟ Τ.Α ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #168 on: Τρίτη 03 Ιούλιος 2012, 20:24:04 μμ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΖΑΝΤΕΣ ΑΠΟ VARADERO.ΑΥΡΙΟ ΠΑΩ ΤΟ Τ.Α ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!
Καλη επιτυχια ...αν θες γραφε με μικρα ....ενημερωσε μετα με φωτο να δουμε αποτελεσμα και φυσικα το κοστος .

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #169 on: Τρίτη 03 Ιούλιος 2012, 21:10:11 μμ

Καλη επιτυχια , Ολα καλα θα πανε αν ξερει ο μαστορας τι να κανει  :goofy: .

Εσενα βεβαια (αν θυμαμαι καλα) ειναι χωρις abs αρα δεν θα βρει και πολλες δυσκολιες !! Η πιο πολυ λαχταρα οταν ειχα φτιαξει το δικο μου ηταν με το abs!

NC700X

Offline asterix

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #170 on: Πέμπτη 05 Ιούλιος 2012, 17:24:59 μμ
Kαλημερα παιδια το ΤΑ ειναι στο μαστορα για την αλλαγη.Φωτο δεν εχω ακομη μολις εχω θα τισ βαλω.Οσο για το κοστος που μου ειπε εχθες ο μαστορας θα ειμαστε κατω απο τα 600 ευρω ολα μαζι υλικα και την δουλεια του!πιστευω πως ειναι μια καλη τιμη.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #171 on: Πέμπτη 05 Ιούλιος 2012, 19:34:36 μμ
Kαλημερα παιδια το ΤΑ ειναι στο μαστορα για την αλλαγη.Φωτο δεν εχω ακομη μολις εχω θα τισ βαλω.Οσο για το κοστος που μου ειπε εχθες ο μαστορας θα ειμαστε κατω απο τα 600 ευρω ολα μαζι υλικα και την δουλεια του!πιστευω πως ειναι μια καλη τιμη.

Άντε με το καλό τα νέα σου πατούμενα...

Μια χαρά είναι η τιμή.....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline asterix

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #172 on: Παρασκευή 06 Ιούλιος 2012, 00:04:17 πμ
Παιδια απογοητευση.τελικα δεν γινετε η μετατροπη.ο μαστορας μου ειπε οτι δεν χωραει η ζαντα απο varadero μπροστα επειδη δεν εχω abs και οτι ειναι πιο στενα τα πιρουνια του ΤΑ χωρις abs απο αυτα που εχει το ΤΑ me abs.Αν ξερει καποιος ας πει και επισεις αν ξερει καποιος κανενα συνεργειο για μετατροπες στην θεσσαλονικη :-[ :-[ :-[

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #173 on: Παρασκευή 06 Ιούλιος 2012, 01:43:04 πμ
Παιδια απογοητευση.τελικα δεν γινετε η μετατροπη.ο μαστορας μου ειπε οτι δεν χωραει η ζαντα απο varadero μπροστα επειδη δεν εχω abs και οτι ειναι πιο στενα τα πιρουνια του ΤΑ χωρις abs απο αυτα που εχει το ΤΑ me abs.Αν ξερει καποιος ας πει και επισεις αν ξερει καποιος κανενα συνεργειο για μετατροπες στην θεσσαλονικη :-[ :-[ :-[
Περιεργο  ??? ??? .  Τα πιρουνια ειναι πιο στενα απο αυτου με abs ?? και ποσο πιο στενα να μην μπαινει η ζαντα  ??? ??? Ριξε καμια ερωτηση και σε κανεναν αλλο μαστορα !!
Κοιτα υπαρχει και η αλλη λυση..............πουλα το και παρε το NC700X  ;D .

NC700X

Offline asterix

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #174 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 10:01:31 πμ
Μηπως ξερει κανενας αυτο εδω http://www.bartubeless.it.οποιος γνωριζει ας πει την γνωμη του