Όταν έκανα τα πρώτα 6000χιλμ. Με βάση τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας έπρεπε να κάνω σέρβις, το πήγα και εγώ σε ένα εξουσιοδοτημένο που το είχε το κατάστημα που το πήρα. (Αθήνα)
Μόλις το έβαλα μέσα του είπα ότι λάδια και φίλτρο λαδιού τα έχω αλλάξει μόνος μου, ότι άλλο είναι να το κάνεις… και να βάλει και αυτή την περιβόητη σφραγίδα!
Και ο μάστορας είπε στον μικρό…..κάντου όλα τα υπόλοιπα και κοίταξε εμένα σαν να μου έλεγε ότι «μπορείς να πηγαίνεις τώρα».
Έλα ντε που εγώ δεν είχα που να πάω μιας και δεν είμαι από Αθήνα !

Και κάθησα και εγώ έξω στο πεζοδρόμιο και κοίταγα…..ε με κοίταξε και εμένα ο μάστορας και ξεκίνησε να κάνει όλα τα υπόλοιπα
Ποια δηλαδή…αφού δεν έχει και πολλά να κάνεις σε ένα καινούριο μηχανάκι είτε έχει 6000 η 12000 χιλμ.
Και άρχισε λα λύνει την μηχανή…και έλυνε…και έλυνε και τι έκανε??? Φύσηξε μόνο το φίλτρο του αέρα! (που κακός το φύσηξε γιατί το χαλάς αλλά τι να έλεγα)

Στην συνέχεια άρχισε να μοντάρει τα πλαστικά… και μόλις τα έδεσε όλα έβαλε καιλίγο γράσο στο σταντ για να ανοιγοκλείνει καλά και αυτό ήταν, η αλυσίδα ήταν ο.κ από εμένα και δεν την πείραξε.
Έβαλε και την σφραγίδα και μου είπα όλα καλά μπορείς να την πάρεις.
Τι χρωστάω μάστορα ? Και μου λέει… εντάξει φιλαράκι δώσε μου 50 € !!
Και τα έδωσα σαν Μ@κ@κ@ς και δεν είπα και τίποτα.

Και λέω εγώ τώρα…είναι δυνατόν να ζητάνε 50 και 80 € για φυσήξουν ένα φίλτρο αέρα που αν είχα φύγει μάλλον δεν θα έκανε ούτε και αυτό?
Σέρβις σε εξουσιοδοτημένο θα έχει πάλι μετά τις 20000χιλμ. Και επειδή έχω πολύ φίλο μου που έχει σέρβις εξουσιοδοτημένο σε άλλη μάρκα μηχανής μου τα έχει πεί τα κόλπα, ότι πριν τις 20000 χιλμ πολύ σπάνια λύνουνε μηχανάκι για ουσιαστικό σέρβις γιατί απλά δεν έχουν και τίποτα να του κάνουν εκτός από λάδια και κανένα λάδωμα. (Ο φίλος μου έχει Suzuki και KTM, Χαλκίδα)
Τώρα θα μου πείτε ότι τα άλλα συνεργεία τα κάνουν καλύτερα από του φίλου σου…
Και στα άλλα εξουσιοδοτημένα λόγο μικρής πόλης η χαλκίδα και πολλοί έχουν φίλους που δουλεύουν σε αυτά…και αυτοί τα ίδια μας έχουν πει. Όπου σε πιάσουν είναι εκμεταλλευόμενοι την εγγύηση.
Για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ τι πληρώνετε.

Υ.Γ Η παρούσα αναφορά δεν έχει σκοπό να αποτρέψει κανέναν για να μην κάνει σέρβις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, απλά αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία και γνώμη. Για να μην παρεξηγηθώ.