Hellas Transalp Forum

Service 12.000km Transalp700

teslafun · 19609

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #25 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 14:49:45 μμ
Όταν έκανα τα πρώτα 6000χιλμ. Με βάση τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας έπρεπε να κάνω σέρβις, το πήγα και εγώ σε ένα εξουσιοδοτημένο που το είχε το κατάστημα που το πήρα.   (Αθήνα)
Μόλις το έβαλα μέσα του είπα ότι λάδια και φίλτρο λαδιού τα έχω αλλάξει μόνος μου, ότι άλλο είναι να το κάνεις… και να βάλει και αυτή την περιβόητη σφραγίδα!

Και ο μάστορας είπε στον μικρό…..κάντου όλα τα υπόλοιπα και κοίταξε εμένα σαν να μου έλεγε ότι «μπορείς να πηγαίνεις τώρα».
Έλα ντε που εγώ δεν είχα που να πάω μιας και δεν είμαι από Αθήνα !  ;D
Και κάθησα και εγώ έξω στο πεζοδρόμιο και κοίταγα…..ε με κοίταξε και εμένα ο μάστορας και ξεκίνησε να κάνει όλα τα υπόλοιπα
Ποια δηλαδή…αφού δεν έχει και πολλά να κάνεις σε ένα καινούριο μηχανάκι είτε έχει 6000 η 12000 χιλμ.
Και άρχισε λα λύνει την μηχανή…και έλυνε…και έλυνε και τι έκανε??? Φύσηξε μόνο το φίλτρο του αέρα! (που κακός το φύσηξε γιατί το χαλάς αλλά τι να έλεγα) :angry5:

Στην συνέχεια άρχισε να μοντάρει τα πλαστικά… και μόλις τα έδεσε όλα έβαλε καιλίγο γράσο στο σταντ για να ανοιγοκλείνει καλά και αυτό ήταν, η αλυσίδα ήταν ο.κ από εμένα και δεν την πείραξε.

Έβαλε και την σφραγίδα και μου είπα όλα καλά μπορείς να την πάρεις.
Τι χρωστάω μάστορα ?  Και μου λέει… εντάξει φιλαράκι δώσε μου 50 € !!
Και τα έδωσα σαν Μ@κ@κ@ς και δεν είπα και τίποτα.  :bang:

Και λέω εγώ τώρα…είναι δυνατόν να ζητάνε 50 και 80 € για φυσήξουν ένα φίλτρο αέρα που αν είχα φύγει μάλλον δεν θα έκανε ούτε και αυτό?

Σέρβις σε εξουσιοδοτημένο θα έχει πάλι μετά τις 20000χιλμ. Και επειδή έχω πολύ φίλο μου που έχει σέρβις  εξουσιοδοτημένο σε άλλη μάρκα μηχανής μου τα έχει πεί τα κόλπα, ότι πριν τις 20000 χιλμ πολύ σπάνια λύνουνε μηχανάκι για ουσιαστικό σέρβις γιατί απλά δεν έχουν και τίποτα να του κάνουν εκτός από λάδια και κανένα λάδωμα. (Ο φίλος μου έχει Suzuki και KTM, Χαλκίδα)

Τώρα θα μου πείτε ότι τα άλλα συνεργεία τα κάνουν καλύτερα από του φίλου σου…
Και στα άλλα εξουσιοδοτημένα λόγο μικρής πόλης η χαλκίδα και πολλοί έχουν φίλους που δουλεύουν σε αυτά…και αυτοί τα ίδια μας έχουν πει.  Όπου σε πιάσουν είναι εκμεταλλευόμενοι την εγγύηση.

Για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ τι πληρώνετε. ;)

Υ.Γ  Η παρούσα αναφορά δεν έχει σκοπό να αποτρέψει κανέναν για να μην κάνει σέρβις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, απλά αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία και γνώμη.   Για να μην παρεξηγηθώ.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #26 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 14:58:00 μμ
Γιάννη, τα λεγόμενά σου επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά αυτό:
αν δεν εμπιστεύεστε το μηχανικό, ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί!

και αυτό:

Θα έλεγα να αφιερωθείς περισσότερο να βρεις προτεινόμενο μάστορα

Έχει μεγάλη σημασία η ανεύρεση ενός καλού και συνειδητού μάστορα εμπιστοσύνης, για όποιον τον χρειάζεται.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 15:01:41 μμ
Σερβις στα 6000? Αν δεν κάνω λάθος το σέρβις είναι στα 12000 σύμφωνα με το μανουάλι? Λάδια ξύδια θέλεις μόνο στα 6000 έτσι δεν έιναι? Στα 12000 επίσης σύμφωνα με το μανουάλι θέλεις και ρύθμισμα ή τελος πάντων έλεγχο για ρύθμισμα.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #28 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 15:04:24 μμ
Άλλη φορά να σφραγίζεις τα δόντια μόνος και να πηγαίνεις μετά στον οδοντογιατρό να σου βάζει σφραγίδα να παίρνεις τα λεφτά απ το ΙΚΑ.

Μα δεν είναι στραβό που άλλαξες μόνος λάδια φίλτρο και μετά το πήγες γιά service ?
Tι να σούκανε ο άνθρωπος τον έστειλες.
Θα σου άλλαζε και λάδια φιλτρο και θα σουπαιρνε το πολύ 60-70.
Άστοχο το παράδειγμα νομίζω ,τάθελες και τάπαθες.

Τελικά μόνο τη σφραγίδα ήθελες και εδώ που τα λέμε γιατί να στη βάλει τζάμπα ?
Ουτε καν πελάτης του δεν ήσουν.

Και εγώ δεν είμαι υπερ του μάστορα γιά ψύλλου πήδημα και πολλά κάνω (έκανα  :-\) μόνος  αλλά δεν γίνεται και έτσι.
Όλοι ψωμάκι θέλουν να φάνε ,εντάξει έχει και μαλάκες αλλά όλοι έχουμε κρίση νομίζω.

[ Πολλές φορές πήγα τη μηχανή επίτηδες γιά ψιλοπράματα σε συνεργείο ,γιά να είμαι "πελάτης" και γνωστός. Στη στραβή θα με προσέχουν καλύτερα νομίζω και έτσι είναι. Καλή η αυτάρκεια αλλά δεν έχει εγγύηση και δε γνωρίζεις και κόσμο ;).]

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline panbou

• Homo-Provatus
  • Rossi και πάνω !
  • Carpe Diem
    • Μένουμε Σούνιο
Reply #29 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 15:04:40 μμ
Πολύ σωστά τα λες Γιάννη.

Τα ίδια πέρασα κι εγώ με διάφορους "γιατρούς" που σου λένε ευθέως δεν μπορείτε να παρευρίσκεστε στο service (τρομάρα τους) για να μπορούν να σε χρεώνουν οτιδήποτε και  να σου φορτώσουν και καμμιά δική τους μ@λ@κί@.
Δεν την λέω μ@κ@κί@ για να μην υποτιμίσω την "δουλειά" τους. Εγγύηση my ass.

Προσοχή οι καινούργιοι, έχετε πιο πολλές πιθανότητες να γίνεται συνδρομητές σε κάποιο "ιατρείο" παρά να κάνετε το πολυπόθητο service.

Απαράβατος κανόνας: Δεν ασχολούμαστε με επισκευές που δεν γνωρίζουμε καλά.

Όταν βρούμε επαγγελματία (κι ευτυχώς υπάρχουν ακόμη) τότε συμφωνώ με τον Λουράκο΄μ  :2tongue:
« Last Edit: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 15:10:49 μμ by panbou »

Παναγιώτης Μπουρλέσης
www.sounion.gr

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 15:48:51 μμ
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που έχει κάποια σχέση απλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μη δημιουργήσω νέο νήμα.

Όταν έκανα το πρώτο σέρβις στο Ηράκλειο της Κρήτης ζήτησα σφραγίδα, εκεί ο μηχανικός μου είπε ότι δεν βάζουν σφραγίδα παρά μόνο στα μεγάλα σέρβις (κάθε 12.000).

Επειδή έχω κάποια μικροθεματάκια με τη μηχανή είπα να τα ψάξω εάν έχουν εγγύηση.
Μετά από συζήτηση με εξουσιοδοτημένο μηχανικό στην Καβάλα με ρώτησε για τις σφραγίδες και του είπα όλα τα παραπάνω, αυτός με παρότρυνε να μιλήσω απευθείας με τα κεντρικά στην Αθήνα όπως και έκανα.

Ο εκπρόσωπος της Honda όταν του είπα τα γεγονότα μου απάντησε κατηγορηματικά ότι οι σφραγίδες μπαίνουν σε ΚΑΘΕ σέρβις που γίνεται στη μηχανή. Μου ζήτησε το όνομα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου στην Κρήτη και μου είπε να ξαναπάω στον μηχανικό στη Καβάλα, να δει τί ακριβώς χρειάζεται να κρατήσει αρ.πλαισίου κλπ και να επικοινωνήσει με Αθήνα.
Αυτοί θα μιλήσουν με Κρήτη και εάν όντως έχει γίνει το σέρβις μου είπε να μη στεναχωριέμαι και πως θα εξυπηρετηθώ.

Βγάλτε εσείς συμπεράσματα για εξουσιοδοτημένους και μη....

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 16:01:34 μμ
Να ρωτήσω κάτι εγώ αν διαβάσεις το μανουαλι ουσιαστικά έχει μόνο 2 επισκέψεις στο συνεργείο. 6000 λάδια ξύδια και απλό τσεκαπ και 12000 ρύθμιση βαλβίδων κτλ. Δηλαδή αν έχεις μόνο αυτές τις 2 σφραγίδες είσαι ΟΚ?
Το ρωτάω γιατί φυσικά ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος ήθελε να πάω στις 1000 να πάω στις 3000 να πάω στις 6000 κτλ. κτλ.
Εγώ προς το παρόν έχω αλλάξει λάδια στα 1000 δεν έφτασα ακόμα στα 6000 που θα αλλάξω τα επόμενα. Σφραγίδα για τα 1000 αλλαγή έχω και ας τα άλλαξα μόνος μου.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #32 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 17:10:14 μμ
Service εννοειται η επισκεψη στα 1000 , 6000, 12000 , 18000, 24000 κλπ, οτι προτεινει η μαμα εταιρεια, με την εννοια service εννοειται και η αλλαγη των λαδιων και τα τσεκαρισματα που κανει ο εκαστοτε μηχανικος, εξουσιοδοτημενος παντα.
Αν το πατε σε μη εξουσιοδοτημενο σφραγιδα ντεν εχει, οπότε εγγύηση παπαλα (αυτα περι νομοθεσιας οτι μπορεις να το πας παντου και να ισχυει πανε περιπατο ,οποτε για 2 χρονακια φρονιμα), αν ου μη γενετο παθετε κατι μπορουν να μην σας το αναγνωρισουν.
Επισης Γιαννη να ξερεις οτι και παλι καλα που σου το σφραγισε το βιβλιαρακι σου, γιατι καλλιστα θα μπορουσε να ισχυριστει οτι εγω για να το σφραγισω θα πρεπει να σου τα αλλαξω τα λαδια ο ΙΔΙΟΣ, γιατι σε μελλοντικη ζημια εσυ με την σφραγιδα μπορεις να ισχυριστεις οτι δεν εκανα σωστα τη δουλεια του εκεινος.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 17:12:21 μμ
Μπλε Πέτρε έχεις ευκολο το μανουάλι? Νομίζω ότι δεν λέει τίποτα για αλλαγή στα 1000 μπορείς να το τσεκάρεις?

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 18:56:15 μμ

Στα 12000 επίσης σύμφωνα με το μανουάλι θέλεις και ρύθμισμα ή τελος πάντων έλεγχο για ρύθμισμα.

Να ρυθμίσουν τι ?

Γιάννη, τα λεγόμενά σου επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά αυτό:
και αυτό:

Έχει μεγάλη σημασία η ανεύρεση ενός καλού και συνειδητού μάστορα εμπιστοσύνης, για όποιον τον χρειάζεται.

Το πρόβλημα deze μου δεν είναι ότι δεν τον εμπιστεύομαι, το πρόβλημα είναι ότι πληρώνεις για πράματα που δεν σου κάνουν.
Και σέρβις κάνω κει ελέγχους κάνω και σε μάστορα καλό θα πάω αλλά μακάρι να κάνανε και αυτοί το 20% από αυτά που κοιτάω εγώ πριν ξεκινήσω για ένα ταξίδι η βόλτα…αλλά έχουν μάθει στο εύκολο κέρδος όλοι.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 21:26:04 μμ

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Τετάρτη 18 Μάρτιος 2009, 23:18:24 μμ
Βαλβίδες
Αν πιστεύεις ότι θα σου ρυθμίσουν βαλβίδες στις 12000 είσαι μακράν γελασμένος φίλε μου……
Να σου χρεώσουν ρύθμιση  μπορεί, να ρυθμίσουν αποκλείετε και σου το λέω με πολύ σιγουριά… και μακάρι να είχα γράψει και έναν τεχνικό της HONDA σε ένα τραπέζι στην Χαλκίδα που το ξέρασε μετά το απαραίτητο κρασάκι    :goofy:  σε παρέα με μηχανόβιους που ήμασταν.  ;)

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 09:52:11 πμ
Αν πιστεύεις ότι θα σου ρυθμίσουν βαλβίδες στις 12000 είσαι μακράν γελασμένος φίλε μου……
Να σου χρεώσουν ρύθμιση  μπορεί, να ρυθμίσουν αποκλείετε και σου το λέω με πολύ σιγουριά… και μακάρι να είχα γράψει και έναν τεχνικό της HONDA σε ένα τραπέζι στην Χαλκίδα που το ξέρασε μετά το απαραίτητο κρασάκι    :goofy:  σε παρέα με μηχανόβιους που ήμασταν.  ;)

Κρασοπατέρα σου λεώ τι γράφει το μανουάλι έλεγχο και αν χρειαστεί ρύθμισμα αυτά λέει η Χοντα τυπωμένα τώρα αν ο συγγραφέας είχε πιει πολύ κρασάκι τι να σου πω. Οσο για το αν θα τις ρυθμίσει ή όχι δεν πρόκειται να έχω καμία αμφιβολία γιατί θα είμαι μπροστά όπως έκανα πάντα, μακάρι να μην θέλουν ρύθμισμα αλλά τον έλεγχο θα τον κάνω.

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #38 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 10:21:29 πμ
Εγώ όταν αγόρασα το δικό μου (μεταχειρισμένο 650 05 εκτός εγγύησης) έκανα μία περατζάδα σε 4 συνεργεία εξουσιοδοτημένα και πήρα 4 διαφορετικές απαντήσεις όσον αφορά τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών. Ο πρώτος μου είπε κάθε 10000 σέρβις και κάθε 3300 λάδια. Δεύτερος 8000 σέρβις 4000 λάδια. Τρίτος 10000 σέρβις 5000 λάδια και ο τέταρτος 15000 σέρβις 5000 λάδια. Άντε βγάλε άκρη. Άραγε δεν μπορούν να συνεννοηθούν να λένε όλοι τα ίδια. Γιαυτό δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος.

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Uploaded with ImageShack.us

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #39 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 10:26:55 πμ
Εγώ όταν αγόρασα το δικό μου (μεταχειρισμένο 650 05 εκτός εγγύησης) έκανα μία περατζάδα σε 4 συνεργεία εξουσιοδοτημένα και πήρα 4 διαφορετικές απαντήσεις όσον αφορά τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών. Ο πρώτος μου είπε κάθε 10000 σέρβις και κάθε 3300 λάδια. Δεύτερος 8000 σέρβις 4000 λάδια. Τρίτος 10000 σέρβις 5000 λάδια και ο τέταρτος 15000 σέρβις 5000 λάδια. Άντε βγάλε άκρη. Άραγε δεν μπορούν να συνεννοηθούν να λένε όλοι τα ίδια. Γιαυτό δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος.
Κανένας από όλους όμως δεν είχε δίκιο.
Η Honda στο manual γράφει πεντακάθαρα 6.000 μικρό σέρβις 12.000 μεγάλο.

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #40 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 10:38:10 πμ

Το ξέρω γιατί το έχω το owners manual και όταν τους το είπα η απάντηση ήταν ότι αυτά ισχύουν για το εξωτερικό που οι συνθήκες είναι καλύτερες από την Ελλάδα λες και το Παρίσι δεν έχει κυκλοφοριακό χάος η άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Είναι η Ελλάδα τόσο μοναδική άραγε;

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 10:52:30 πμ

:thumbup: :thumbup:
Ετσι ακριβώς ούτε για αλλαγή λάδια στα 1000 αναφέρει πουθενά.

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #42 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 11:02:08 πμ
:thumbup: :thumbup:
Ετσι ακριβώς ούτε για αλλαγή λάδια στα 1000 αναφέρει πουθενά.
Δεν ξέρω για το 700 το 650 στο manual λέει πάντος στα 1000κμ αλλαγή λάδια και φίλτρο.

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 11:06:32 πμ
θα κοιτάξω το απόγευμα την αντίστοιχη σελίδα στο μανουαλ στο 700 μήπως δεν θυμάμαι καλά και θα το επιβεβαιώσω για τα 1000χλμ.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #44 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 11:10:36 πμ
Ρε σεις...το ζαλίσατε το θέμα!
Βιβλιαράκια δεν σας έδωσαν με την αγορά της μοτοσυκλέτας;
Ε ότι γράφει μέσα σε αυτά κάντε το ...ότι δεν γράφει μην το κάνετε!
Υπάρχουν συνεργεία που λένε για συνολικά 5-6 αλλαγές λαδιών μέχρι τα 20000 χλμ!!!

Αν θες να τους πιστέψεις οτι "είναι καλύτερα" κάνεις τις 6 αυτές αλλαγές...αλλά δεν είναι καλύτερα και όσοι ασχολούνται το γνωρίζουν!

Υ.Γ Έχω ακούσει και για αλλαγή στα 500 χλμ σε καινούριο μηχανάκι, και μετα ξανα στα 1000 και στα 2000 ....για να ξεπλυθεί ο κινητήρας του είπαν απο γρέζια!!! Τι γρεζια ρε Καραμήτρο σε μηχανή του 2007 καινούρια! Αυτός μέχρι τα 20000 χλμ έκανε συνολικά 7 αλλαγές λαδιών και φίλτρων! Οτι και αν του είπα δεν τον έπειθα με τίποτα!

Υ.Γ 2 Ακολουθήστε το μάνουαλ ...οι εταιρίες ξέρουν!!! Και υπάρχει και περιθώριο αλλαγής των σερβις, αλλά προς τα πάνω όχι προς τα κάτω.Όταν σου λεν 6000 χλμ έχουν στο νου τους πως μπορεί να είσαι και άμελος και να κάνεις άλλες 2000 χωρίς σέρβις....αντε, γιατί γίναμε βασιλικότεροι του βασιλέως...

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 11:22:49 πμ
θα κοιτάξω το απόγευμα την αντίστοιχη σελίδα στο μανουαλ στο 700 μήπως δεν θυμάμαι καλά και θα το επιβεβαιώσω για τα 1000χλμ.
Αλέξανδρε το μανουαλι γράφει στα πρώτα  1000 χλμ αλλάγη λαδιών.
Βαλβίδες ρυθμίζουν στις 24000 χλμ.

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Πέμπτη 19 Μάρτιος 2009, 11:27:38 πμ
Και κατι αλλο το μανουαλι γράφει 6000 χλμ ή 6 μήνες οτι ερθει πρωτο!
Αρα κριτήριο δεν ειναι μονο τα χλμ αλλα και ο χρόνος! και μην μου πειτε οτι δεν μας νοιαζει ο χρόνος, γιατι με αυτη την λογική καποιος μπορει να κανει 6000 χλμ σε 2 χρόνια, θα αλλαζει λαδια καθε 2 χρόνια;