Ήρθε και η σειρά μου να γράψω τις εντυπώσεις μου για την εκδρομή στην Βάλια Κάλντα....
1. Ο ξενώνας "
Δρυάδες" είναι ένας από τους πιο φθηνούς, φιλικούς και πιο ζεστούς (μεταφορικά και κυριολεκτικά) που έχω μείνει!!! Τον προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ....
2. Ξέρετε τι είναι να οδηγάς 400αράκι στις στροφές της Πίνδου να κοιτάς στον δεξί καθρέπτη και να βλέπεις να σε ακολουθεί (κατά ρόδας) ένα GS 1200, μετά να κοιτάς στον αριστερό σου καθρέπτη ελπίζοντας ότι ο εφιάλτης με τα BMW να έχει τελειώσει και να βλέπεις και το 2ο GS 1200 της παρέας να σε κοιτάει με τα ασύμμετρα μάτια του, σαν να σου λέει «σε πάτησα κουφ@λ@»... Κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε ποτέ γιατί τα Συριανόπαιδα παρόλο που οδηγούσαν το «βαρύ πυροβολικό» της BMW, παρόλο ότι λαμβάνουν μέρος και σε αγώνες trail, καμία φορά δεν επιχείρησαν να κάνουν το δικό τους…. Μπράβο σας Συριανόπαιδα !!!

(
Isidoros, Ελένη, Τάκης). Περιμένουμε τις φωτόοοοοοο!!!!
3. Υπήρχαν άτομα που έπεσαν μία φορά, δύο φορές ακόμα και τρεις… αλλά δεν το βάζουν κάτω…
το λέει η καρδούλα τους…

όπως το λέει και καρδούλα της συνοδηγού…

Άντε και καλά λασπόλουτρα…. Ρε φίλε δεν μπορεί όμως… θα υπάρχει τρόπος να την κάνεις να μην έρχεται μαζί σου στις εκδρομές!!!

(όχι Νίκο (
nikos122s) δεν θα πω το όνομά σου...

αλλά ούτε και της Κατερίνας....)
4. Τα 80 χιλιόμετρα μέσα στην Βάλια Κάλντα με τα anakee ήταν απολαυστικά κολάσιμα… ένιωθα το κάθε πετραδάκι (και από πέτρες πολλές, πάρα πολλές) στο τιμόνι μου. Ένιωθα το κάθε εκατοστό της λάσπης (και από λάσπη πολύ, πάρα πολύ) σε όλη την μηχανή… Απολαυστική διαδρομή μέσα στην φύση, αλλά κόλαση όταν φοράς λάστιχα δρόμου…
5. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΕΑΣ… ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΕΑΣ… Σας παρακαλώ μην ξαναβάλετε άτομο να παραγγείλει φαγητό σε ταβέρνα, όταν αυτό (το άτομο) πλησιάζει τις προδιαγραφές του Αρκτούρου… Φυσικά και δεν θα αναφέρω το όνομα του…. Αλλά δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το φιδάκι ο…
6. Εκεί που λέγαμε ότι η διαδρομή είναι απροσπέλαστη από τα αυτοκίνητα της παρέας (316 BMW 1600cc- Opel Corsa 1200cc), ενώ είχαμε κάνει 37 χιλιόμετρα χώμα, λάσπης, πέτρας και σε 3 θα βγαίναμε στην άσφαλτο και μας είχαν πει τηλεφωνικά ότι κόλλησαν και γυρίζουν πίσω στον ξενώνα, τσουπ, νάτα πίσω μας… μείναμε λαλάκες και με το στόμα ανοιχτό… (
Sotos,
cat,
KostasC,
Αναστασία, Χρυσάνθη) αν και το Terios ήταν στο στοιχείο του Η οδηγός του άξια (
xamogelo).
7. Κάποιοι εκεί πάνω ΕΓΙΝΑΝ άντρες
surfer 600,
CheGuevara. Κάποιοι άλλοι παρέμειναν στον αντρισμό τους,
chris.
8. Ενώ η θερμοκρασία μέσα στον δρυμό έφτασε μέχρι και 1 βαθμό κάτω από το μηδέν, είχα τόση ένταση (συν το κοπάνημα με στην Μικρούλα μου) που τελικά μετά από λίγα χιλιόμετρα δεν καταλάβαινα καθόλου κρύο… ο.κ. σχεδόν καθόλου…
9. Ένα σλόγκαν της εκδρομής που μου έμεινε είναι το: Η Βάλια Κάλντα είναι ακριβώς εκεί που είναι τα γράμματα… (ούτε χιλιοστό δεξιά ή αριστερά)…. Κόντεψα να του φάω την συκωταριά…
10. Καλή παρέα (αν και για πολύ λίγο) από τα βορειοελλαδόπαιδα
louros και
nikos 238.
11. Η παλαιοντολογία... πανέμορφη... κούκλα....

"μπουκιά και συχώριο"...

αλλά και τώρα το φθινόπωρο καθόλου δεν μας χαλάει. Ίσα, ίσα μας φτιάχνει και θα θέλαμε να ασχοληθούμε μαζί της...!!!
Ελπίζουμε και το ίδιο για εκείνη

Πρόεδρε πήρες τα απαραίτητα για ένα "του νάου ασ μπέτερ";
Εδώ στην Αθήνα ρε γ@μ@το γιατί δε έχουν βρει τίποτα σημαντικά κόκαλα;;;
Πέρα από την πλάκα το
παλαιοντολογικό μουσείο στο χωριό Μηλιά των Γρεβενών είναι από ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Από τα πιο αξιόλογα μουσεία που έχω επισκεφτεί. Η τοποθέτηση των ευρημάτων και η ξενάγηση-ενημέρωση ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ.
12. Όποιος πάει Γρεβενά να μην ξεχάσει και το μαγαζί "
Αυλαίς"που έχει μανιτάρια μαγειρεμένα με 10 διαφορετικούς τρόπους. Οι τιμές του αρκετά καλές....
13. Η γίδα βραστή που έφαγα στην λ. Πλαστήρα με Νίκο και Κατερίνα μας ζέστανε αρκετά για το υπόλοιπο του ταξιδιού.
14. Σχεδόν το 80% της διαδρομής έγινε από επαρχιακούς δρόμους και με 0 ευρώ στα διόδια.
15. Πάλι άλλαξε η μέρα κατά την επιστροφή μου... Νίκο το ακούς;

Παιδιά θέλω να σας ευχαριστήσω για την όμορφη παρέα που κάναμε αυτές τις 5-6 μέρες στα χωριά των Γρεβενών…

Παρόλο που στην παρέα μας είχαμε μηχανές από 400cc μέχρι 1200cc, αυτοκίνητα μικρά (CORSA)και μεγάλα (BMW), καινούργια και παλιά μέλη, οδηγούς έμπειρους αλλά και άπειρους. Όλα τελικά λειτούργησαν ΑΨΟΓΑ.
Είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ να ταξιδεύω μαζί σας… Σας ευχαριστώ που ήμασταν ΠΑΡΕΑ!!!