Hellas Transalp Forum

Μπούκωμα κινητήρα σε ΤΑ650 (σωληνάκια ρεζερβουάρ?)

iannag · 36397

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #25 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 09:32:47 πμ
Τώρα για το ταξίδι δεν ξέρω τι να σου πω.

Στην θέση μου τί θα έκανες;

Αν πας καλό δρόμο

Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

ΥΓ. Το οτι θα πάω, θα πάω, αλλα με τί δεν ξέρω ακόμα :-\

XL400V '92  DL650 K5

alexeft

• Guest
Reply #26 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 10:19:37 πμ
Αν τελικά είναι φτωχό μίγμα, μπορεί και να κάνεις ζημιά στον κινητήρα.

Το φτωχό μίγμα είναι χειρότερο από το πλούσιο (βλέπε πολλή βενζίνη)
γιατί δημιουργεί ψηλές θερμοκρασίες.

Καλό ταξίδι.

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 10:44:29 πμ
Πρόσεξε και αυτό..

Από τη βάνα φεύγουν δύο σωληνάκια, ένα χοντρό και ένα λεπτό. Το χοντρό είναι βενζίνης και το λεπτό υποπίεσης.

Τώρα, το λεπτό σωληνάκι θα πρέπει να μην έχει σπασίματα και ραγίσματα, αλλιώς η υποπίεση πάει περίπατο
και δεν κατεβαίνει βενζίνη. Θα πρέπει επίσης να μην είναι πολύ μαλακό, γιατί αλλιώς ρουφιέται (κλείνει)
και δεν κάνει τη δουλειά του. Αυτό το τελευταίο είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά μου έτυχε περίπτωση τέτοια.

Το δικό μου transalp μια τραβούσε στις ανηφόρες φορτωμένο και μια δεν τραβούσε. Έφταιγε αυτό το σωληνάκι που
ήταν μαλακό και πότε κολλούσαν τα τοιχώματά του και πότε όχι. Όταν κολλούσαν, όπως καταλαβαίνεις, τα καρμπυρατέρ
άδειζαν από βενζίνη.

Ίσως να έχει κάνει καμία λαλακια ο μάστορας. Η δεν έκανε σωστά τον συγχρονισμό η στο βγαλε βαλε του τεποζιτου 'πλακώσε' κανένα άλλο σωληνακι

Έχουν αλλαχθεί τα ζιγκλερ παλιότερα??

Τώρα βέβαια στην θέση σου δεν μπορώ να βρεθώ... Γιατί τελείωσε η άδεια μου..  :2hysterical:

Υ.Γ.  ένα πολύ καλό ποστ που εχω διαβάσει εδώ μέσα είναι ότι δεν πρέπει να κάνεις μεγάλο ταξίδι αμέσως μετά από σέρβις η' επέμβαση στη μηχανή. (δεν ξέρεις τι λαλακια μπορεί να έχει γίνει και αυτή θα στην βγάλει στο δρόμο)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #28 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 10:52:43 πμ
Δεν ξέρω εάν έχουν αλλαχτεί τα ζιγκλέρ παλιότερα γιατί είμαι το τρίτο τουλάχιστον) Ελληνικό χέρι που την πιάνει αλλά ο προηγούμενος σίγουρα δεν έχει πειράξει ζιγκλέρ.

XL400V '92  DL650 K5

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #29 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 11:04:05 πμ
Να ρωτήσω και κάτι άσχετο με τα ζιγκλέρ.
Για να αλλάξει τα μπουζί (και τα 4), να ρυθμίσει βαλβίδες, να ρυθμίσει καρμπ.. κτλ πρέπει να βγει το ντεπόζιτο ή τα πλαϊνά φέρινγκ και κατ’ επέκταση και τα μπροστινά κάγκελα ή μπορεί και χωρίς; Γιατί σίγουρα τα κάγκελα δεν τα έχει πειράξει και τα φέρινγκ  μου δεν μπορούν να βγουν έτσι γιατί έχουν στραβώσει τα κάγκελα μετά από πτώσεις και εμποδίζουν.

XL400V '92  DL650 K5

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #30 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 11:14:11 πμ
Αν τελικά είναι φτωχό μίγμα, μπορεί και να κάνεις ζημιά στον κινητήρα.

Το φτωχό μίγμα είναι χειρότερο από το πλούσιο (βλέπε πολλή βενζίνη)
γιατί δημιουργεί ψηλές θερμοκρασίες.

Καλό ταξίδι.

Η θερμοκρασία είναι μια χαρά, στη μέση είναι ο δείχτης μετά από κανένα μισάωρο πορείας εκτός πόλεως και μέσα στην πόλη ανάβει το βεντιλατέρ όταν περάσει τη μέση. Λογικά άμα είχε φτωχό μίγμα δεν θα ανέβαζε πιο γρήγορα ή δεν ξέρω εγώ τι;

XL400V '92  DL650 K5

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 16:54:28 μμ
Να ρωτήσω και κάτι άσχετο με τα ζιγκλέρ.
Για να αλλάξει τα μπουζί (και τα 4), να ρυθμίσει βαλβίδες, να ρυθμίσει καρμπ.. κτλ πρέπει να βγει το ντεπόζιτο ή τα πλαϊνά φέρινγκ και κατ’ επέκταση και τα μπροστινά κάγκελα ή μπορεί και χωρίς; Γιατί σίγουρα τα κάγκελα δεν τα έχει πειράξει και τα φέρινγκ  μου δεν μπορούν να βγουν έτσι γιατί έχουν στραβώσει τα κάγκελα μετά από πτώσεις και εμποδίζουν.

για να ρυθμισει βαλβιδες πρεπει να βγαλει τεποζιτο.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

alexeft

• Guest
Reply #32 on: Δευτέρα 03 Αύγουστος 2009, 18:20:39 μμ
Η θερμοκρασία είναι μια χαρά, στη μέση είναι ο δείχτης μετά από κανένα μισάωρο πορείας εκτός πόλεως και μέσα στην πόλη ανάβει το βεντιλατέρ όταν περάσει τη μέση. Λογικά άμα είχε φτωχό μίγμα δεν θα ανέβαζε πιο γρήγορα ή δεν ξέρω εγώ τι;

Νομίζω ότι δε θα το έβλεπες στο δείκτη. Αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες τοπικά,
μέσα στον κύλινδρο.

Τώρα βέβαια, όλα αυτά που λέμε σου συμβαίνουν στο τέρμα γκάζι.
Αν αποφύγεις το τέρμα γκάζι, μάλλον θα είσαι οκ.

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #33 on: Σάββατο 15 Αύγουστος 2009, 22:46:31 μμ
Γεια σας και πάλι, οι διακοπές τελείωσαν αλλά το πρόβλημα παραμένει. Βρήκα και έβαλα καθαριστικό για καρμπ στο ντεπόζιτο αλλά τίποτα. Τι μου απομένει;
Ξέρετε τι τύπο ζιγκλέρ μπαίνει στο 400άρι και τι καρμπιλατέρ;

XL400V '92  DL650 K5

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Κυριακή 16 Αύγουστος 2009, 02:24:06 πμ
Καλησπέρα φίλε.
Τα καρμπ ως γνωστόν συγκρατούν καύσιμο μέσα. Μπορείς να τα αδειάσεις ξεβιδωνοντας την βίδα που είναι γι αυτή τη δουλειά. (δεν ξέρω στο 400άρι πως ακριβώς είναι τα καρμπ) στα περισσότερα καρμπ είναι δίπλα από μια έξοδο που έχει το κάθε καρμπ.
Δοκίμασε του και αυτό, ώστε να εξαντλήσεις τα ανέξοδα περιθώρια.
Επίσης κοίτα και το φίλτρο που ανέφερε ένας φίλος πιο πάνω. Αλλά και το σωληνακι υπόπίεσης

Τώρα για το άλλο που ρωτάς δεν ξέρω. Ίσως ξέρουν αυτοί που έχουν 400άρι

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #35 on: Τρίτη 01 Σεπτέμβριος 2009, 18:38:36 μμ
Τελικά παίδες λύθηκε το πρόβλημα, έφταιγε το φίλτρο αέρα, ο μπάμιας που μου το πούλησε και ο …… (ας μην τον χαρακτηρίσω) που μου το πέρασε έλεγαν ότι είναι καλύτερο γιατί είναι «ανοιχτού τύπου» και θα πήγαινε καλύτερα αλλά συνέβη ακριβός το αντίθετο. Το πήγα χτες σε μηχανικό στην Θεσσαλονίκη και ο τύπος μετά την βόλτα που του έκανε ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξε και το άλλαξε. Τώρα τερματίζει το κοντέρ και το στροφόμετρο μου φωνάζει να προσθέσω και άλλα νούμερα για να έχει να δείχνει.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως.

ΥΓ Πωλείται το παλιό (2 μηνών) φίλτρο αέρα  γνήσιο Honda (νομίζω είναι για 650άρι)

XL400V '92  DL650 K5

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Τρίτη 01 Σεπτέμβριος 2009, 22:07:44 μμ
Το 650 έχει διαφορετικό φιλτροκούτι από το 400.

Offline mparta

• νέος οδηγός
  • **
  • Θα πάρω τα βουνά...
Reply #37 on: Τρίτη 01 Σεπτέμβριος 2009, 22:51:47 μμ
Σήμερα και ενώ είχα 4η, άνοιξα το γκάζι για προσπέραση και στις 5000 στροφές έκανε κάτι σαν ,μπουκώματα... σαν να μην είχε βανζίνη ένα πράγμα.
Αφήνοντας το γκάζι σταματούσε, αλλά αν το άνοιγα απότομα το έκανε πάλι.
Το δοκίμσα και με τις άλλες ταχύτητες και το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο.
Όταν ανοίγω απότομα το γκάζι κόβει, μπουκώνει...

Τί μπορεί να φταίει;
1 Κακής ποιότητας βενζίνη;
2 Καρμπς (να καθαριστούν);
3 Φίλτρο αέρα (ΚΝ);  Σε εξουσιοδοτημένο μου είχε πεί το μαστόρι ότι κακώς έβαλα ΚΝ, Δεν της πάει το συγκεκριμένο φίλτρο.
4 Πρόβλημα στο σωληνάκι βενζίνης;
5 Ότι ισχύει και για τον iannag;
Τελικά παίδες λύθηκε το πρόβλημα, έφταιγε το φίλτρο αέρα, ο μπάμιας που μου το πούλησε και ο …… (ας μην τον χαρακτηρίσω) που μου το πέρασε έλεγαν ότι είναι καλύτερο γιατί είναι «ανοιχτού τύπου» και θα πήγαινε καλύτερα αλλά συνέβη ακριβός το αντίθετο. Το πήγα χτες σε μηχανικό στην Θεσσαλονίκη και ο τύπος μετά την βόλτα που του έκανε ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξε και το άλλαξε. Τώρα τερματίζει το κοντέρ και το στροφόμετρο μου φωνάζει να προσθέσω και άλλα νούμερα για να έχει να δείχνει.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως.

ΥΓ Πωλείται το παλιό (2 μηνών) φίλτρο αέρα  γνήσιο Honda (νομίζω είναι για 650άρι)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Τετάρτη 02 Σεπτέμβριος 2009, 21:19:37 μμ
Πάντως, αν έχει πρόβλημα το σωληνάκι υποπίεσης, το καταλαβαίνεις :

- από το σβήσιμο του κινητήρα, και,
- από το άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ...πετάγεται !

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

alexeft

• Guest
Reply #39 on: Τετάρτη 02 Σεπτέμβριος 2009, 21:52:04 μμ
Πάντως, αν έχει πρόβλημα το σωληνάκι υποπίεσης, το καταλαβαίνεις :

- από το σβήσιμο του κινητήρα, και,
- από το άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ...πετάγεται !

????

-Μπορεί να μην είναι σκισμένο τελείως, οπότε ο κινητήρας δε σβήνει, απλά δεν τραβάει καλά, ή τρβάει σπασμωδικά.
- Τι σχέση έχει η τάπα με το σωληνάκι?
« Last Edit: Τετάρτη 02 Σεπτέμβριος 2009, 21:53:43 μμ by alexeft »

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 00:47:00 πμ
????
-Μπορεί να μην είναι σκισμένο τελείως, οπότε ο κινητήρας δε σβήνει, απλά δεν τραβάει καλά, ή τραβάει σπασμωδικά.
- Τι σχέση έχει η τάπα με το σωληνάκι?

Αυτά τα συμπτώματα είχα όταν είχαν τσακίσει (τελείως) το σωληνάκι (όχι της βενζίνης, το άλλο) με το βάλε του ρεζερβουάρ.
Αν δεν παίρνει αέρα δημουργείτε μεγαλύτερη πίεση στο τεπόζιτο και η τάπα κυριολεκτικά πετάγεται. Επίσης σύμπτωμα ήταν που ο κινητήρας στην αρχή λειτουργούσε κανονικά και μετά από λίγη ώρα έσβυνε. Εμένα ήταν τσακισμένο τελείως.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πρόβλημα του mparta, που ανέφερε σωληνάκι βενζίνης, οπότε το έστειλα για βοήθεια μπάς και..που λένε.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline mparta

• νέος οδηγός
  • **
  • Θα πάρω τα βουνά...
Reply #41 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 03:00:06 πμ
Οπως και να χει eυχαριστώ nikos238.
Θα το κοιτάξω. Σκέφτομαι όμως καταρχάς να δω το φιλτρο αέρα (Κ/Ν), μήπως και έχει μαζέψει "μάκα".
Υπάρχουν άραγε και άλλοι με προβλήματα που οφείλονται στα Κ/Ν;
Μήπως τελικά η μαμά τα κάνει όλα καλύτερα;

alexeft

• Guest
Reply #42 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 17:03:00 μμ
Αυτά τα συμπτώματα είχα όταν είχαν τσακίσει (τελείως) το σωληνάκι (όχι της βενζίνης, το άλλο) με το βάλε του ρεζερβουάρ.
Αν δεν παίρνει αέρα δημουργείτε μεγαλύτερη πίεση στο τεπόζιτο και η τάπα κυριολεκτικά πετάγεται. Επίσης σύμπτωμα ήταν που ο κινητήρας στην αρχή λειτουργούσε κανονικά και μετά από λίγη ώρα έσβυνε. Εμένα ήταν τσακισμένο τελείως.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πρόβλημα του mparta, που ανέφερε σωληνάκι βενζίνης, οπότε το έστειλα για βοήθεια μπάς και..που λένε.

Σίγουρα το τσακισμένο σωληνάκι δημιουργεί πρόβλημα. Δεν ανοίγει η βάνα να τρέξει βενζίνη.

Εντελώς τεχνικά τώρα και πέρα από βοήθεια (sorry mpartas) δεν κατάλαβα πως γίνεται να πετάγεται η τάπα του ρεζερβουάρ. Εκτός
αν είναι σκισμένη η μεμβράνη μέσα στη βάνα και περνάει υποπίεση στο ρεζερβουάρ.

alexeft

• Guest
Reply #43 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 17:07:48 μμ
Τα ΚΝ θέλουν καθάρισμα με το ειδικό υγρό της ΚΝ και λάδωμα.
Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι φταίει αυτό, αλλά είναι αντικείμενο του service ούτως ή άλλως.

Τσέκαρε και τα σωληνάκια της βενζίνης, το χοντρό και το λεπτό. Αν το λεπτό είναι τσακισμένο
ή σκισμένο..............δες παραπάνω στο post του nikos238.

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #44 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 18:16:04 μμ
Το 650 έχει διαφορετικό φιλτροκούτι από το 400.

Τοτε μήπως είναι για 600άρι;

Αριστερά είναι το παλιό και δεξιά αυτό που μου πουλήσανε για καλύτερο και που δημιούργησε το πρόβλημα
« Last Edit: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 18:18:07 μμ by iannag »

XL400V '92  DL650 K5

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #45 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 18:25:35 μμ
Το δεξιά είναι για ΤΑ600.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #46 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 18:27:40 μμ
Και το αριστερό σίγουρα για 400άρι.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #47 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 18:46:15 μμ
Memo είχα διαβάσει εδώ (http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3062.msg143324#msg143324) που λέγατε για το φίλτρο αέρα και ότι εσύ έβγαζες το «καπάκι» από το παλιό φίλτρο και το έβαζες στο καινούργιο και σε παρότρυναν να δοκιμάσεις χωρίς το «καπάκι» για να δεις την διαφορά αλλά λογικά δεν θα το δοκίμασες. Τώρα ξέρουμε την διαφορά.

XL400V '92  DL650 K5

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #48 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 18:58:39 μμ
Memo είχα διαβάσει εδώ (http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=3062.msg143324#msg143324) που λέγατε για το φίλτρο αέρα και ότι εσύ έβγαζες το «καπάκι» από το παλιό φίλτρο και το έβαζες στο καινούργιο και σε παρότρυναν να δοκιμάσεις χωρίς το «καπάκι» για να δεις την διαφορά αλλά λογικά δεν θα το δοκίμασες. Τώρα ξέρουμε την διαφορά.

Ναι, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Κάποια στιγμή θα το κάνω όμως για να δω και μόνος μου την συμπεριφορά της ΤΑ μου...

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #49 on: Πέμπτη 03 Σεπτέμβριος 2009, 19:10:28 μμ
Ναι, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Κάποια στιγμή θα το κάνω όμως για να δω και μόνος μου την συμπεριφορά της ΤΑ μου...

Γιατί να μπαίνεις στον κόπο; Την πάτησα εγώ, στις 7000 στροφές μπουκώνει και δεν πάει παραπάνω.

XL400V '92  DL650 K5