Φυσικά και βοήθησες, μόνο και μόνο που μου λες κάτι άλλο να ελέγξω και να μην πάω να σκάσω τα φράγκα κατευθείαν στην πιο ακριβή περίπτωση και στο τέλος να μένει το πρόβλημα, είναι κάτι.
Ευχαριστώ!!!
Τώρα άμα ξέρεις να μου πείς αν και πώς μπορώ να ελέγξω μόνος μου το φίλτρο και τη βάνα θα είσαι για κέρασμα
Όταν λες ΟΚ, τι ακριβός εννοείς;
Το φίλτρο πρέπει να βγει και να καθαριστεί. Φρόντισε να είναι σχετικά άδειο το τεπόζιτο για ευκολία.
Από τη βάνα φεύγουν δύο σωληνάκια, ένα χοντρό και ένα λεπτό. Το χοντρό είναι βενζίνης και το λεπτό υποπίεσης.
Βγάλε το χοντρό από τη βάνα και το λεπτό από τον κινητήρα. Θα πρέπει να μην τρέξει βενζίνη.
Μόλις ρουφήξεις ελαφρά με το στόμα στο λεπτό σωληνάκι, θα πρέπει να τρέξει βενζίνη κανονικά.
Είναι αυτόματη βαλβίδα που ανοίγει μόνο μόλις δουλέψει ο κινητήρας.
Τώρα, το λεπτό σωληνάκι θα πρέπει να μην έχει σπασίματα και ραγίσματα, αλλιώς η υποπίεση πάει περίπατο
και δεν κατεβαίνει βενζίνη. Θα πρέπει επίσης να μην είναι πολύ μαλακό, γιατί αλλιώς ρουφιέται (κλείνει)
και δεν κάνει τη δουλειά του. Αυτό το τελευταίο είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά μου έτυχε περίπτωση τέτοια.
Το δικό μου transalp μια τραβούσε στις ανηφόρες φορτωμένο και μια δεν τραβούσε. Έφταιγε αυτό το σωληνάκι που
ήταν μαλακό και πότε κολλούσαν τα τοιχώματά του και πότε όχι. Όταν κολλούσαν, όπως καταλαβαίνεις, τα καρμπυρατέρ
άδειζαν από βενζίνη.