Είμαι νέος χρήστης και απευθύνω χαιρετισμό σε όλα τα μέλη! Έχω ένα τρανσαλπάκι 650 του 2002 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη μηχανή που τα κάνει όλα! Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να αναβαθμιστώ αγοράζοντας το νέο 700, αλλά έχω ενδοιασμούς λόγω του ότι είναι ακόμη σχετικά νέο μοντέλο και είναι άγνωστα τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει (όπως π.χ. αυτό που διάβασα στο φόρουμ για το κόλλημα του πίσω εμβόλου του φρένου σε κάποιες παρτίδες από το μοντέλο με το ABS). Μπορεί όποιος έχει αγοράσει το 700 να συνοψίσει μέσα σε λίγες γραμμές τις διαφορές του νέου (700) με το παλιό (650) μοντέλο? π.χ.
1. σε οδική συμπεριφορά (π.χ. το παλιό το θεωρώ άψογο για τα κυβικά του για κίνηση μέσα σε πόλη και επίσης άψογο για ταξίδι με συνοφηγό και φορτωμένο με τρεις μπαγκαζιέρες΄ η μηχανή κάθεται κανονικά στο δρόμο παρόλο το αυξημένο της βάρος...΄ οι μόνες δυσκολίες που συνάντησα ποτέ σε ταξίδι μεγάλων αποστάσεων ήταν όταν είχα πλάγιους ανέμους έντασης άνω του μετρίου...),
2. σε θέση οδήγησης (του 650 με βολεύει αρκετά με το ύψος που έχω 1,82),
3. σε φρενάρισμα χωρίς abs (με το 650 έχω πολύ καλό φρενάρισμα, ειδικά όταν εξοικειθώθηκα με το φρενάρισμα του μπροστινού φρένου΄άλλωστε έχουν βγει αν δεν απατώμαι και από τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας σε κάποια συγκριτικά που έχω διαβάσει),
4. σε οδήγηση με στροφές (τώρα που ο μπροστινός τροχός μίκρυνε),
5. σε τελική ταχύτητα (το μόνο παράπονο που έχω από το 650 είναι ότι σε ταχύτητες πανω από 125-130 άρχιζε να τρέμει η μηχανή, γεγονός που καθιστούσε την πολύωρη οδήγηση σε αυτές τις ταχύτητες και άνω να είναι κουραστική΄ το καινούργιο προσφέρει αυτά τα επιθυμητά παραπάνω 15-20 χιλιόμτρα/ώρα άνετης οδήγησης?),
6. σε προστασία από αέρα για ταχύτητες πάνω από 100 χλμ (στο δικο μου φόρεσα μια ermax, αυτήν που έχει και τα δύο ανοίγματα στη βάση της και είναι νομίζω η ψηλότερη που κυκλοφορεί και δεν είχα πρόβλημα ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες),
7. στο βάρος (που σε σχέση με το παλιό μοντέλο είναι αυξημένο κατά 20 κιλά? επηρεάζει ή χάνεται κατά την οδήγηση? επηρεάζει επίσης σε κίνηση μέσα στην πόλη, όπου οι λειγμοί είναι συνεχείς και απαραίτητοι και όπου βέβαια δεν μπορούν αντικειμενικά να χαθούν τα κιλά εν κινήσει?)
Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύτιμη και χρήσιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον οποιον καλοθελητή...