Hellas Transalp Forum

Ρυθμίσεις μείγματος

Tassos (Chios) · 29714

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2009, 18:39:01 μμ
Με αφορμή την κουβέντα για ρύθμιση των pilot screws έχω τις εξής απορίες:

1) Η ρύθμιση του μείγματος για τις χαμηλές στροφές επηρεάζει πολύ την κατανάλωση (σε κανονικές συνθήκες οδήγησης και όχι κολλημένος στην κίνηση);

2) Ένα πολύ πλούσιο μείγμα υπάρχει περίπτωση να "βρέξει" κάποιο από τα μπουζί;

3) Γνωρίζει κανείς ποια είναι η default ρύθμιση ή γίνεται εμπειρικά;

Thanks

Τ

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2009, 20:19:25 μμ
Εγώ (χονδρικά) αυτό που εχω καταλάβει φίλε είναι τα εξής.
Το μίγμα δεν μπορεί να είναι ούτε πολύ πλούσιο ούτε πολύ φτωχό, υπάρχει ένα αόρατο νοητό min max. Μέσα σε αυτό το όριο μπορείς να παίξεις ανάλογα τις συνθήκες
Τα καρμπ είναι ουγγρική πατέντα. Πριν εφευρεθεί όταν τραβούσαν γκάζι στην ουσία αύξαναν μόνο το καύσιμο. Ο αέρας ρυθμιζόταν χωριστά. Με τα καρμπ αυτό πλέον γινόταν ταυτόχρονα.

Η εξέλιξη των καρμπ ήταν αυτή που έβαλε by pass στα καρμπ και μάλιστα όχι μόνο ένα.
Το κάθε by pass ρυθμίζεται χωριστά αλλά επηρεάζει και επηρεάζεται από τα υπόλοιπα. Και το κάθε by pass είναι για κάποιο φάσμα στροφών υπέρκαλύπτοντας το ένα το άλλο (π.χ. Το ένα ξεκινά από το ρελαντί μέχρι το 1/2 του γκαζιού. Το άλλο είναι από το 1/8 έως το 3/4. Άλλο μπορεί να είναι από το 1/4 έως τέρμα).

Τα pilot screws απ ότι εχω καταλάβει ρυθμίζουν το μίγμα από τις στροφές ρελαντί μέχρι περίπου το 1/3 του γκαζιού. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να δουλεύει όσο πιο ομαλά γίνεται γιατί δεν νομίζω υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ πλούσιου και φτωχού μίγματος σε αυτές τις στροφές

Επίσης χονδρικά αυτό που ξέρω είναι ότι όταν κάνει κρύο το μίγμα πρέπει να είναι πιο πλούσιο από το κανονικό γιατί ο αέρας είναι πιο πυκνός. (γι αυτό σε πολύ κρύο υπάρχει και το τσόκ που κόβει τον αέρα)
Γενικά υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις, πολλά καρμπ και ακόμα πιο πολλές μηχανές. Οπότε μάλλον εμπειρικά επεμβαίνω - πειραματίζομαι κι εγώ όσο ξέρω.

Όλα αυτα βέβαια τα ξεπέρασε το ιντζεκσιον που είναι αυτόματο

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #2 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2009, 00:56:30 πμ
Ξεκινάμε πάντα από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του κατασκευαστή (ανάλογα το μοντέλο). Αυτές είναι συνήθως προς "lean mixture". Συμβουλευόμαστε το manual του συγκεκριμένου μοντέλου. Σημειωτέον στα ΤΑ, επειδή έχουν γίνει μικροαλλαγές στα καρμπς κατά τις διάφορες χρονολογίες, κοιτάμε το συγκεκριμένο μοντέλο της συγκεκριμένης χρονολογίας.

Στη συνέχεια αν το ρελαντί δεν είναι σταθερό (ρυθμίζοντάς το από τη σχετική βίδα), ξεβιδώνουμε ομοιόμορφα 1/4 -1/2 στροφή. Δεν υπερβάλλουμε στη ρύθμιση για να μην αλλαχθεί δραστικά η στοιχειομετρική  ποσότητα του μίγματος που έχει επίδραση στη σωστή λειτουργία/θερμοκρασία του κινητήρα και την κατανάλωση (ρελαντί, χαμηλές στροφές).

ΥΓ1: Τα μπουζί δεν "βρέχονται", με τα υπάρχοντα (εργοστασιακά) pilot screws.
ΥΓ2: Τα καρμπς είναι σχετικά σύνθετες και λεπτεπίλεπτες συσκευές οπότε και η ανάλογη προσοχή όταν κάποιος πειραματίζεται με αυτές.
« Last Edit: Κυριακή 05 Απρίλιος 2009, 03:59:27 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2009, 10:16:16 πμ
Καταρχήν ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Αυτό που συνέβαινε με την καλή μου είναι ότι δεν κρατούσε σταθερό ρελαντί ακόμα και με ζεστό κινητήρα. Ξεβίδωσα και τις 2 βίδες μια στροφή (μάλλον το παράκανα;) και το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί. Δεν κατάφερα όμως να κάνω κάποια μεγάλη διαδρομή για να ελέγξω αν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του γκαζιού ή η κατανάλωση.

Μόλις έχω νεώτερα θα επανέλθω

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Πέμπτη 09 Απρίλιος 2009, 16:13:24 μμ
Μετά από μερικά χλμ δεν έχω δει κάποια συγκλονιστική διαφορά εκτός του ότι το ρελαντί είναι σαφώς πιο σταθερό από πριν.
Κατανάλωση δεν έχω μετρήσει ακόμα.

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2009, 00:54:21 πμ
Μετά από μερικά χλμ δεν έχω δει κάποια συγκλονιστική διαφορά εκτός του ότι το ρελαντί είναι σαφώς πιο σταθερό από πριν.
Κατανάλωση δεν έχω μετρήσει ακόμα.

Δηλαδή εκτός από το ρελαντί (που σταθεροποιήθηκε) και την κατανάλωση
(που δεν έχεις κοιτάξει)
Που αλλού δεν έχεις δει την συγκλονιστική διαφορά?
« Last Edit: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2009, 01:01:13 πμ by kostasj »

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

dion

• Guest
Reply #6 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2009, 04:45:00 πμ
Με αφορμή την κουβέντα για ρύθμιση των pilot screws έχω τις εξής απορίες:

1) Η ρύθμιση του μείγματος για τις χαμηλές στροφές επηρεάζει πολύ την κατανάλωση (σε κανονικές συνθήκες οδήγησης και όχι κολλημένος στην κίνηση);

2) Ένα πολύ πλούσιο μείγμα υπάρχει περίπτωση να "βρέξει" κάποιο από τα μπουζί;

3) Γνωρίζει κανείς ποια είναι η default ρύθμιση ή γίνεται εμπειρικά;

Thanks

Τ
το μανιουαλ του hanes γραφει-1)βιδωνεις τις βιδες μιγματος εντελως(οχι σφικτα)2)τις ξεβιδωνεις 3στροφες για το650 και 2 1/2 για το600.3)ρυθμιζεις το ρελαντι 1300 για το600 κ 1200 για το 650 4)ρυθμιζεις ενα ενα το καρμπς στριβοντας τις βιδες μεχρι να καταλαβεις οτι ανεβαινει το ρελαντι 5)ξαναρυθμιζεις το ρελαντι.
ο κινητηρας πρεπει να εχει θερμοκρασια λειτουργειας(οχι με κρυο κινητηρα).

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 27 Απρίλιος 2009, 15:56:08 μμ
Η ρύθμιση έγινε ακριβώς όπως περιέγραψε ο dion

Η τελευταία μέτρηση έδειξε 272,17 χλμ με 17,2 λίτρα. Όχι άσχημα θα έλεγα. Δεν διαφέρει και πολύ από την προηγούμενη κατανάλωση. Τα χιλιόμετρα έγιναν σε επαρχιακούς δρόμους και λίγο πόλη.

Παραμένει ένα θεματάκι με τη διαφορά στο ρελαντί με κρύο κινητήρα και το μυαλό μου πάει στον υδραυλικό θερμοστάτη για τον οποίο είχε γράψει παλιότερα ο doctor De Ze

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 27 Απρίλιος 2009, 16:02:09 μμ
Δηλαδή εκτός από το ρελαντί (που σταθεροποιήθηκε) και την κατανάλωση
(που δεν έχεις κοιτάξει)
Που αλλού δεν έχεις δει την συγκλονιστική διαφορά?

Λίγο καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα το είδα. Ο λόγος που ξεκίνησα να το ψάχνω ήταν αφενός το όχι σταθερό ρελαντί και αφετέρου η μεγάλη διαφορά στο ρελαντί με ζεστό και κρύο κινητήρα. Το πρώτο βελτιώθηκε αισθητά. Το δεύτερο παραμένει.

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 27 Απρίλιος 2009, 20:46:33 μμ
Το πρόβλημα με τον θερμοστατη του Chris (μόνιμα ανοιχτός) ήταν η αιτία να αργεί να ζεσταθεί ο κινητήρας τον χειμώνα. Το καλοκαίρι όμως μπορεί να είναι και καλό αυτό   ;)

Εμένα το ρελαντί τον χειμώνα κρύο κρατάει 900 Στροφές περίπου. Τώρα τον απρίλη είναι 950 με 1000. Όταν ζεσταθεί ο κινητήρας πάει στις 1300 περίπου.

ΥΓ. δοκίμασε το καθαρίστηκό καρμπ. Αν δεν έχεις βάλει ποτέ πιστεύω ότι θα δεις διαφορά στην λειτουργία.

ΥΓ έχεις κάνει πότε έλεγχο συγχρονισμού καρμπ.;

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Δευτέρα 27 Απρίλιος 2009, 21:03:51 μμ
To θέμα με τις στροφές του ρελαντί με κρύο και ζεστό κινητήρα υπάρχει πάντα στα ΤΑ.
Απλώς με σωστό θερμοστάτη, το ρελαντί πηγαίνει πιο γρήγορα (λίγα λεπτά) στις σωστές στροφές αντί πολύ αργά (κάτι δεκάλεπτα).

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 27 Απρίλιος 2009, 21:18:27 μμ
Το πρόβλημα με τον θερμοστατη του Chris (μόνιμα ανοιχτός) ήταν η αιτία να αργεί να ζεσταθεί ο κινητήρας τον χειμώνα. Το καλοκαίρι όμως μπορεί να είναι και καλό αυτό   ;)

Εμένα το ρελαντί τον χειμώνα κρύο κρατάει 900 Στροφές περίπου. Τώρα τον απρίλη είναι 950 με 1000. Όταν ζεσταθεί ο κινητήρας πάει στις 1300 περίπου.

ΥΓ. δοκίμασε το καθαρίστηκό καρμπ. Αν δεν έχεις βάλει ποτέ πιστεύω ότι θα δεις διαφορά στην λειτουργία.

ΥΓ έχεις κάνει πότε έλεγχο συγχρονισμού καρμπ.;

Πριν παίξω με το μείγμα είχα 900-1000 στροφές κρύο και 1500 στα πολύ ζεστά του. Τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός ανοίγω τσοκ μόνο για να πάρει μπροστά μετά κρατάει λίγο λιγότερο από 1000 και στα ζεστά δεν ξεπερνάει τις 1.300-1.350

Συγχρονισμό είχα κάνει πριν από 24.000 χλμ και θα ξανακάνω και τώρα. Καθαριστικό; Για πες... Αυτά τα πρόσθετα που ρίχνεις στο ντεπόζιτο ή κάτι άλλο;

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 27 Απρίλιος 2009, 23:32:57 μμ
Πριν παίξω με το μείγμα είχα 900-1000 στροφές κρύο και 1500 στα πολύ ζεστά του. Τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός ανοίγω τσοκ μόνο για να πάρει μπροστά μετά κρατάει λίγο λιγότερο από 1000 και στα ζεστά δεν ξεπερνάει τις 1.300-1.350

Συγχρονισμό είχα κάνει πριν από 24.000 χλμ και θα ξανακάνω και τώρα. Καθαριστικό; Για πες... Αυτά τα πρόσθετα που ρίχνεις στο ντεπόζιτο ή κάτι άλλο;

Δεν σου παιρνει μπροστα χωρις τσοκ; αυτη την εποχη..!! ???

δοκιμασε να ξεβιδωσεις τα pilot screws κατα 1/4 ακομα (να φτασουν δηλαδη στις 3 1/4 στροφες)
παρε ενα καθαριστικο καυσιμου (οχι ενισχυτικο) απο ενα βενζιναδικο (εγω πηρα το redax) βαλε το μισο μπουκαλακι σε γεματο τεποζιτο.
πριν αδειασει το τεποζιτο κανε εκκενωση στα καρμπ με τις βιδες που εχουν για αυτη τη δουλεια.
εγω αυτα εκανα και ειδα βελτιωση (εκανα και ελεγχο συγχρονισμου αλλα ηταν ενταξει)

εκτος αν φταιει κατι αλλο  :magnify:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τρίτη 28 Απρίλιος 2009, 04:03:55 πμ
Παίρνει και χωρίς τσοκ αλλά με λίγο γκαζάκι. Μόνο το πρωί. Μετά είναι μια χαρά.

Θα κάνω αυτό που λες με το καθαριστικό.

Ευχαριστώ

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #14 on: Παρασκευή 13 Απρίλιος 2012, 18:55:02 μμ
Ας το ξεθάψουμε και αυτό ...

Εκτός απο κατι σαν αυτό     http://viewitem.eim.ebay.gr/SPECIAL--GUNSON--COLORTUNE-Colourtune-FOR-14mm-Spark-Plugs--SPECIAL-OFFER/180842646507/item

για μια πιό σωστή ρύθμιση των Pilot screws υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί και καυσαναλυτής?

Εχω ακούσει οτι για καυσαναλυτή σε μοτό πρέπει να ανοίγεται τρύπα στους λαιμούς πριν τον καταλύτη για να μπεί σπείρωμα που σε αυτό να βιδώνει αντάπτορας για τον σωλήνα του οργάνου ωστε  να μετριέται κάθε κύλινδρος χωριστά.
Δεν υπάρχει δλδ δυνατότητα ρύθμισης όπως στα αυτ/τα?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 28 Νοέμβριος 2012, 17:49:16 μμ
Και αφού δεν το παίρνω αποφαση, η ίσως τον Απρίλη που θα την κάνω βίδες  :goofy: , να βγάλω την εξαγωγή και να βάλω βίδα/αντάπτορα για σύνδεση καυσαναλυτή, μέχρι τότε θα με κυνηγάει αυτή η αγωνία-αμφιβολία για την σωστή ρύθμιση του μίγματος.
Ειδικά οταν διαβάζω στο Haynes Manual αυτό σαν συνιστώμενη εργασία:

... ενώ απο την άλλη εχω αυτό:

απο το γνήσιο Μανουαλ, που είναι μια κακογραμμένη μετάφραση απο τους Ιταλούς.
Το μεν πρώτο το καταλαβαίνω, απλό και ευκολο.
Το δεύτερο δεν το καταλαβαίνω τι ζητάει.
Δλδ καταλαβαινω τα βήματα εως και το βήμα 8.
Το 9 δεν το καταλαβαίνω αλλά ουτε και το παρακάτω.

Η τα Αγγλικά μου δεν πάνε μεχρι εκεί, η τα μηχανολογικά μου.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #16 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 03:34:22 πμ
Αυτό που γράφει το Haynes Manual είναι παρατραβηγμένο. Εδώ μιλάμε για fine tuning από την στιγμή που ξεκινάμε από την βασική ή αρχική ρύθμιση (3 turns out).
Το manual της Honda περιγράφει την idle drop procedure. Εν ολίγοις το βέλτιστο σημείο είναι στη μέση του άνω και του κάτω idle drop point.
Εγώ αφιέρωσα αρκετές ώρες για τη συγκεκριμένη διαδικασία ρύθμισης. Μάλιστα επειδή έχω και δεύτερο Carb το δοκίμασα και  με τα δύο. Επίσης χρησιμοποίησα και το colortune για να επιβεβαιώσω την σωστή ρύθμιση.
Με το color tune είδα ότι μετά τις 3000 σαλ που αναλαμβάνουν τα main jets ο σπινθήρας είναι βαθύ μπλέ ασχέτου ρύθμισης των pilots. Άρα με τα pilots ρυθμίζεται το εύρος από το ρελαντί μέχρι της 3000σαλ. Στη δικιά μου και με τα δυο carb διαπίστωσα ότι ρύθμιση πάνω από 3 1/2 στροφές έξω είναι υπέρ πλούσιο μείγμα. Επίσης το άλλο που διαπίστωσα είναι ότι όσο  καλά κι είναι συγχρονισμένα τα carb δεν μπορεί να έχουμε τη ίδια ρύθμιση και στους δυο κυλίνδρους. Οι περισσότεροι μάστορες τα ρυθμίζουν στις 3 1/2 και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο! (δεν είναι κακό)
Ένα άλλος καλός ή μάλλον ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τη σωστή ρύθμιση είναι τα μπουζί. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα παράδειγμα της NGK απ΄όπου μπορείς να μάθεις να διαβάζεις το χρώμα στην ακίδα. Γενικά ένα ελαφρύ σκούρο ξηρό καφέ χρώμα στην ακίδα και στη πλευρά του μονωτή που επισκιάζεται απο την ακίδα είναι τέλεια καύση.
Μη σας ξεγελάει η βάση του σπειρώματος που είναι συνήθως μαύρη
Τώρα το να τρυπήσεις το λαιμό με και να βάλεις σπείρωμα για καυσαναλυτή το θεωρώ υπερβολή (είπαμε ότι ρυθμίζεις μέχρι τις 3000 σαλ και πιο συγκεκριμένα 1500σαλ αφού ξεκινάς απο τις 1250 του ρελαντί.
Επίσης μπαίνεις και σε μελλοντικές περιπέτειες αφού έχεις δυο πιθανά σημεία διαρροής καυσαερίων ή και δημιουργίας ρήγματος στου λαιμούς.
Τέλος λάβε υπόψιν ότι η ρύθμιση που θα κάνεις στο σπίτι σου δε θα είναι εξίσου καλή όταν ανέβεις στο Βουνό. Άρα μιλάμε για βέλτιστες Μέσες Ρυθμίσεις και όχι real tίme όπως κάνει ένα ψεκαστό με αισθητήρα λ που είναι καρφωμένος στα λαιμά  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 04:12:44 πμ
Αυτό που γράφει το Haynes Manual είναι παρατραβηγμένο. Εδώ μιλάμε για fine tuning από την στιγμή που ξεκινάμε από την βασική ή αρχική ρύθμιση (3 turns out).
Το manual της Honda περιγράφει την idle drop procedure. Εν ολίγοις το βέλτιστο σημείο είναι στη μέση του άνω και του κάτω idle drop point.
Εγώ αφιέρωσα αρκετές ώρες για τη συγκεκριμένη διαδικασία ρύθμισης. Μάλιστα επειδή έχω και δεύτερο Carb το δοκίμασα και  με τα δύο. Επίσης χρησιμοποίησα και το colortune για να επιβεβαιώσω την σωστή ρύθμιση.
Με το color tune είδα ότι μετά τις 3000 σαλ που αναλαμβάνουν τα main jets ο σπινθήρας είναι βαθύ μπλέ ασχέτου ρύθμισης των pilots. Άρα με τα pilots ρυθμίζεται το εύρος από το ρελαντί μέχρι της 3000σαλ. Στη δικιά μου και με τα δυο carb διαπίστωσα ότι ρύθμιση πάνω από 3 1/2 στροφές έξω είναι υπέρ πλούσιο μείγμα. Επίσης το άλλο που διαπίστωσα είναι ότι όσο  καλά κι είναι συγχρονισμένα τα carb δεν μπορεί να έχουμε τη ίδια ρύθμιση και στους δυο κυλίνδρους. Οι περισσότεροι μάστορες τα ρυθμίζουν στις 3 1/2 και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο! (δεν είναι κακό)
Ένα άλλος καλός ή μάλλον ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τη σωστή ρύθμιση είναι τα μπουζί.

Θανάση ισως σε κουράζω αλλά εχω την εντύπωση οτι η κάτι κάνω λάθος, η κατι δεν εχω καταλάβει.

Οσο είχα μόνο το Haynes εκανα αυτή την διαδικασία. (Ασχετο, αλλά  το Haynes που εχω και για το Yamaha Townmate T50 περιγράφει και εκεί την ίδια διαδικασία. )

Ερ: τι είναι η idle drop procedure? Αν καταλαβα καλά παίζουμε τις pilot μεσα εξω γυρω απο τις 3 στροφές , βρίσκουμε τα ανω και κάτω  idle drop points και μετά επαναφέρουμε στο μέσον των σημείων για κάθε κύλινδρο?
Σωστα τα λέω?

Εγώ με ζεστό κινητηρα και αφού εχω και τα δύο καρμπς στις 3 στροφές έξω, ρυθμίζοντας ακόμα προς τα εξω (πλουσιότερο μίγμα) στον πίσω κύλινδρο αν θυμάμαι καλά αρχικά ανεβαίνει το ρελαντί εως τις 3 1/2 αλλά μετα δεν πέφτει η εγώ δεν το ξεβιδώνω αρκετά.
Στον εμπρός θέλει 3 3/4 και ισως παραπάνω μέχρι τις μέγιστες στροφές.

Οποτε εχουμε και λέμε:
α) πώς βρίσκω το κάτω idle drop point? βιδώνοντας περισσότερο απο τις 3 στροφές? δλδ να κατεβω στις 2 1/2?
β) πώς βρίσκω το ανω idle drop point?

Εσύ θυμάσαι στις πόσες περιστροφές της pilot εχεις τα δύο αυτά σημεία?

Ναι αυτό γιο τα μπουζί το λένε πολλοί.
Αλλα αν πχ εχεις μια  ρύθμιση μίγματος και την αλλάξεις  σε πόσο χρονικό διάστημα η μάλλον χιλιόμετρα θα δείς μεταβολή στην εμφάνιση των μπουζί?

Που θα πάει θα βγάλω ακρη.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 05:24:48 πμ
Θανάση ισως σε κουράζω αλλά εχω την εντύπωση οτι η κάτι κάνω λάθος, η κατι δεν εχω καταλάβει.

Οσο είχα μόνο το Haynes εκανα αυτή την διαδικασία. (Ασχετο, αλλά  το Haynes που εχω και για το Yamaha Townmate T50 περιγράφει και εκεί την ίδια διαδικασία. )

Ερ: τι είναι η idle drop procedure? Αν καταλαβα καλά παίζουμε τις pilot μεσα εξω γυρω απο τις 3 στροφές , βρίσκουμε τα ανω και κάτω  idle drop points και μετά επαναφέρουμε στο μέσον των σημείων για κάθε κύλινδρο?
Σωστα τα λέω?

Σωστά

Εγώ με ζεστό κινητηρα και αφού εχω και τα δύο καρμπς στις 3 στροφές έξω, ρυθμίζοντας ακόμα προς τα εξω (πλουσιότερο μίγμα) στον πίσω κύλινδρο αν θυμάμαι καλά αρχικά ανεβαίνει το ρελαντί εως τις 3 1/2 αλλά μετα δεν πέφτει η εγώ δεν το ξεβιδώνω αρκετά.

Για να είσαι ακριβής πρέπει να έχεςι στροφόμετρο μικρής κλάσης ή να στο πώ διαφορετικά μεγαλύτερης ανάλυσης

Στον εμπρός θέλει 3 3/4 και ίσως παραπάνω μέχρι τις μέγιστες στροφές.

Οποτε εχουμε και λέμε:
α) πώς βρίσκω το κάτω idle drop point? βιδώνοντας περισσότερο απο τις 3 στροφές? δλδ να κατεβω στις 2 1/2?

ίσως και κάτω από τις 2

β) πώς βρίσκω το ανω idle drop point?

Ξεβιδώνοντας

Εσύ θυμάσαι στις πόσες περιστροφές της pilot εχεις τα δύο αυτά σημεία?

Αν θυμάμαι καλά στις 4 1/4

Ναι αυτό γιο τα μπουζί το λένε πολλοί.
Αλλα αν πχ εχεις μια  ρύθμιση μίγματος και την αλλάξεις  σε πόσο χρονικό διάστημα η μάλλον χιλιόμετρα θα δεις μεταβολή στην εμφάνιση των μπουζί?

Ένα ντεπόζιτο ίσως και λιγότερο κάνοντας μικτή διαδρομή είναι αρκετό

Που θα πάει θα βγάλω ακρη.

Εγώ πάντως μετά τις ρυθμίσεις και δοκιμές κατέληξα σε 3 2/8 μπροστά και 3 4/8 πίσω.
Τέλεια καύση όπως έδειξαν το colorτune, και το χρώμα των μπουζί. Επίσης το ρελαντί είναι παγωμένο   
Η κατανάλωση με ταχύτητες 100 - 120χαω δικάβαλος παίζει στα 5,1 λ/100χλμ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 16:35:48 μμ
Θανάση καλημέρα και ευχαριστώ.

Κάτι τελευταίο για σήμερα, ισως αν ... αν βρώ λ7 κατα τα Χριστούγεννα να αγοράσω ενα colortune ωστε να ησυχάσω με το βίδωμα ξεβίδωμα.

Για πές μου εντυπώσεις, είναι εύκολο στην χρήση? τι σπείρωμα θέλουμε? εχουμε ανάγκη και απο προέκταση? την δίνουν μαζί η ξεχωριστά , αρα επιπλέον λ7?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 18:46:45 μμ
Θανάση καλημέρα και ευχαριστώ.

Κάτι τελευταίο για σήμερα, ισως αν ... αν βρώ λ7 κατα τα Χριστούγεννα να αγοράσω ενα colortune ωστε να ησυχάσω με το βίδωμα ξεβίδωμα.

Για πές μου εντυπώσεις, είναι εύκολο στην χρήση? τι σπείρωμα θέλουμε? εχουμε ανάγκη και απο προέκταση? την δίνουν μαζί η ξεχωριστά , αρα επιπλέον λ7?
΄
Όλα είναι στο πακέτο. Ναι είναι έυκολο. Τα πλαινά μουζί τα κάνεις χωρίς να αφαιρέσεις τίποτα απο πλαστικά. Στα πάνω δεν το έβαλα ποτέ. Θα το κάνω όταν ρυθμίσω βαλβίδες ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 21:43:42 μμ
Και οταν λέμε όλα? Μπουζί, επεκταση, τπτ άλλο?

Υπάρχει δλδ περιπτωση να δείξουν διαφορετικο μίγμα τα άλλα μπουζί?

Υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τρίτη 04 Δεκέμβριος 2012, 00:53:54 πμ
Ασε τις βαλβίδες ησυχες, ξέρω τι σου λέω, μια ιδέα είναι.
Εμένα μου κόστισαν 30 ευρώ και διαφορά δεν είδα.

Λοιπόν στο θέμα μας ...

Εχουμε αυτό   http://www.autoexpertproducts.com/colortune-12mm.shtml

τιμή εδώ    http://search.eim.ebay.gr/?kw=colortune&ect=&elc=3&ec=&eb=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Και ερωτώ:

α) για να ελέγξουμε μίγμα στην ΤΑ χρειαζόμαστε επέκταση, η γωνιακό φακό?
και αν ναι, υπάρχουν στην συσκευασία? Γιατί όπως βλέπω στην φωτό το κουτί εξωτερικά δείχνει και το φακό., και ενα κατι σαν μακριά βίδα

β) το σωστό σημείο της ρύθμισης είναι ευκρινές η απαιτεί μια κάποια εμπειρία?

γ) γράφει οτι το σφίγγεις μόνο με τα δάχτυλα, ετσι είναι?

δ) τώρα τις γιορτές λέω να μου κάνω ενα δωράκι, αξίζει το συγγκεκριμένο τα   http://viewitem.eim.ebay.gr/Motorcycle-Colortune-Kit-12mm-Gunson-G4171-Colourtune/280964783252/item     65 ευρουλάκια?
δλδ εχεις ησυχάσει απο το θέμα μίγμα η ακόμα εχεις αμφιβολίες? αν είσαι δλδ στο περίπου.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τρίτη 04 Δεκέμβριος 2012, 02:02:40 πμ
Ασε τις βαλβίδες ησυχες, ξέρω τι σου λέω, μια ιδέα είναι.
Εμένα μου κόστισαν 30 ευρώ και διαφορά δεν είδα.

Λοιπόν στο θέμα μας ...

Εχουμε αυτό   http://www.autoexpertproducts.com/colortune-12mm.shtml

τιμή εδώ    http://search.eim.ebay.gr/?kw=colortune&ect=&elc=3&ec=&eb=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Και ερωτώ:

α) για να ελέγξουμε μίγμα στην ΤΑ χρειαζόμαστε επέκταση, η γωνιακό φακό?

Όχι

και αν ναι, υπάρχουν στην συσκευασία? Γιατί όπως βλέπω στην φωτό το κουτί εξωτερικά δείχνει και το φακό., και ενα κατι σαν μακριά βίδα

Ναί είναι όλα μέσα

β) το σωστό σημείο της ρύθμισης είναι ευκρινές η απαιτεί μια κάποια εμπειρία?

Είναι εύκολο/ Το χρώμα πρέπει να είναι βαθύ μπλε. Θα τσεκάρεις τις στροφές που γίνεται κίτρινο (πλούσιο μείγμα) και τις στροφές που γίνεται λευκό (φτωχό μείγμα). Το βέλτιστο είναι στη μέση

γ) γράφει οτι το σφίγγεις μόνο με τα δάχτυλα, ετσι είναι?

Ναί έτσι είναι. Καλό σφίξιμο με το χέρι το δάχτυλο δεν είναι δόκιμη μέθοδος ;D

δ) τώρα τις γιορτές λέω να μου κάνω ενα δωράκι, αξίζει το συγγκεκριμένο τα   http://viewitem.eim.ebay.gr/Motorcycle-Colortune-Kit-12mm-Gunson-G4171-Colourtune/280964783252/item     65 ευρουλάκια?
δλδ εχεις ησυχάσει απο το θέμα μίγμα η ακόμα εχεις αμφιβολίες? αν είσαι δλδ στο περίπου.

Τα 65 ευρουλάκια είναι σφαγή
εδώ είσαι Τα 20 ευρουλάκια που γλυτώνεις πάρε χοιρινό για τηγανιά τα χριστούγενα ή κάψτα βενζίνη για τις δοκιμές ;D

Δεν έχω καμία αμφιβολία γιατί το βλέπω με το  colotune, το χρώμα στα μπουζί, το ότι παίρνει μπρος με τη μια, το ότι έχει σταθερότατο ρελαντί και τέλος χαμηλή κατανάλωση.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τρίτη 04 Δεκέμβριος 2012, 05:28:56 πμ
Εννοείς εδώ?  http://www.carbtune.com/    Δλδ ισχύει το:   Only £35

μαλιστα γιατί εγώ κοιτούσα το Gunson και εσύ εχεις το Morgan.

το είχα δεί αλλά νόμιζα πώς ηταν για τον αντάπτορα.

Aληθεια εχεις δεί αυτό?  http://www.gunson.co.uk/item.aspx?item=1813&cat=675

το δείχνει εδώ σε λειτουργία:   

ασε που εχει βγεί σε ηλεκτρονική μορφή: